HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Ki járatja le Zuglót?

2013.07.11. 20:41 varnai

Lassan már nincs olyan nap, hogy ne jelenne meg cikk, melyben zuglói furcsaságokról, polgármesteri, jegyzői ismerősök kifizetéséről,  vagy polgármesterünk speciális parlamenti előterjesztéseiről lenne szó.A választási törvény százas nagyságrendű módosítása, vagy  itt van most legfrissebbként a Nemzeti trafikok kivétele a kereskedelmi törvény alól, keresztbe húzva például a saját  zuglói önkormányzati rendeletet is az alkohol árusítás 10 óra utáni tilalmáról. Bravó.1030alkohol-alcohol-tilalom.jpg

1920 Chicago, ITT hamarosan nemzeti alkohol árusítóhely nyílik!

A Tescoban, a kis közértben tilos, de majd  mi és a haverok árusítjuk a szeszt.  Al Capone,  - nem lévén kétharmadja -  a cigi-alkohol monopóliumról nem is mert álmodni, de Abszurdisztánban ez is lehetséges.

Ilyenkor a sajtó joggal ír az ügyekről,  - ez lenne a dolga nemdebár. Épp elég szomorú, hogy a közszolgálati média, a jobboldali sajtó hallgat rendületlen.

És ha valami kínos jelenik meg csikorogva beindul a  helyi sajtóosztály, cáfolja a cáfolhatatlant és "Médiaszolgáltatás" süketelése, a helyi silány, bár sokba kerülő ködgép, kiizzadnak valami ostobaságot,  és mint hazudós kisdiákok egymásra licitálva makacsul mantrázzák a valóság ellenkezőjét.

Íme a Zuglói Lapok friss irománya  , az 50'-es  évek legalja stílusában sugalmazó címmel: 

Vajon kinek áll érdekében Zugló lejáratása?

No kinek? Itt lennék megnevezve mint közellenség én, no meg az épp ügyeletes  gonosz, a belső ellenzék alpolgármester. Természetesen a polgármester úr egyenlő magával a kerülettel. ( A mintát Orbán Viktor vezette be, ő és kormánya maga Magyarország, a papcsáki média csak követi a központi sémát.) Szerencsére itt még nem tartunk.  Papcsák polgármestert viszont nem kell lejáratni, megteszi ezt ő saját maga.

A fenti cikkben ezt sikerült leírni:

...ő az első polgármester Zuglóban, akinek 30 év elteltével eszébe jutott, hogy nem csak az itt dolgozóknak, hanem az ideérkező ügyfeleknek is emberi, európai szintű környezetet illik biztosítani.

Csak hát a valóság makacs dolog. Az okmányiroda mellékhelyiségei, ahová az említett ügyfelek járnak, röpke két éve néznek így ki. Nagytehetségű  Mazsu úr (a polgármester úr utolsó percig védett debreceni potentátja, aki ellen saját maga tett feljelentést, miután még kitömte 8.7 milliós jutalommal) 2011-ben szétverette, azóta nem telt pár millió rendbe tenni. Egy 25 milliárdos költségvetésű kerületben, ahol 9 millióért vesznek terepjárót a jegyzőnek.

okm_4507.jpg

IMG_4501.jpg

IMG_4498.jpg

Európai környezet?  Hátsó-Albánia utolsó kocsmájában különb a budi. Zugló ezekkel a helyiségekkel méltán lejáratja önmagát, alázza meg például a kommunális adót tisztességgel befizetőket. Eközben milliókért épül titkosított és örzött budoár, saját és jegyzői használatra, mert oda bizony senki más földi halandó nem juthat be.Kerülnek elegantos irodabútorok,  óriás bőrfotelok a dudva módra terjeszkedő kabinetbe, polgármesteri váróba, festődik fel XXL-es parkoló.
 Dzsentri allűrök. A szabolcsi legényből uradalmi intézőt csináltak.

image_gallery.jpg

A polgármester úrnak - és Zugló lakosságának -  az aktuális ellenség keresése helyett inkább el kéne gondolkodnia, miért ment el röpke egy év után két Fidesz-KDNP-s képviselő, miért hagyta ott háromból két alpolgármester (akik közül egyet ráadásul ő erőltetett a frakciójára) miért gondolja a 15 fős frakciójából nyíltan 6 és félig nyíltan meg még vagy 3-4, hogy ő alkalmatlan a kerület vezetésére. Be kéne menni abba a szupertitkolt elegantos fürdőszobába és két zseléigazítás között hosszan belenézni a tükörbe.

És elmélázni, ki a hiteltelen, az ügyeibe sorba belebukó, de sikeresen gazdagodó botrány polgármester, vagy az ügyekre rámutató ellenzék? De nem kell sietnie, eldöntik jövőre helyette a választók.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr915400946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gipsz.jakab 2013.09.12. 21:25:49

"9 millióért vesznek terepjárót a jegyzőnek"

nem érzem luxusnak... qva xarok az utak, nagyon lepusztult a város...
süti beállítások módosítása