HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Seperjenek a saját portájuk előtt is

2013.07.02. 00:33 varnai

Ma lakossági panasz nyomán kéréssel fordultam a Fővárosi Kéményseprőipari Vállalat igazgatójához, Kovács Balázshoz, aki egyben zuglói önkormányzati képviselőtársam is.  Tegyék már rendbe a Jávorka Ádám 2-4 alatt található kerületi kirendeltségük előtt álló pár tucatnyi négyzetmétert.

javorka_4368.jpg

javorka_4365.jpg

Feladó: László Várnai <varnai.laszlo14@gmail.com>
Dátum: 2013. július 1. 23:26
Tárgy: javorka utcai iroda kozterulet
Címzett: info@kemenysepro.hu


Tisztelt Kovács Balázs igazgató úr!
Tisztelt zuglói önkormányzati képviselő társam!
 
Az elmúlt napokban lakossági megkeresést kaptam, hogy a FŐKÉTÜSZ zuglói kirendeltsége, a Jávorka Ádám utca 2-4 előtt áldatlan állapotok uralkodnak.
Ma megnéztem a helyszínt, és valóban a panaszos nem túlzott. Lásd a csatolt képeket.  Az irodátoknak helyt adó ház előtti közterület, melynek a takarítása a ház dolga, az utca többi hasonló részétől merőben más képet mutat. A fű kaszálatlan, a térdig érő gazban irgalmatlan mennyiségű szemét bomlik. Az irodátoknak otthont adó ház kertje hasonlóan ápolatlan, a gazban töméntelen mennyiségben  feltételezhetően a cégetek ügyfélszolgálatára várakozók által eldobált csikkek és hulladék.
 
Mint a cég igazgatóját és a Zuglóért tenni akaró képviselőtársamat kérlek, hass oda, hogy a pár tucat négyzetméteres  területet még a héten tegyék rendbe, mert ez így szégyenfoltja az utcának, a kerületünknek.
 
Tisztelettel,
Várnai László
önkormányzati képviselő
javorka_4362.jpg
javorka_4359.jpg
javorka_4366.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: közterület FŐKÉTÜSZ Kovács balázs Jávorka Ádám utca Fővárosi Kéményseprőipari Vállalat

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr45387064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.