HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Kaffka Nap - közösségépítés a javából

2013.06.08. 22:04 varnai

Igazi kis közösségi rendezvényre pottyantam  ma  be a Kaffka Margit Általános Iskolába. A Kaffka Nap immár tradíció, nyolcadik éve rendezik meg. Bensőséges, tán ez a legjobb szó rá. Szülők, tanárok, komplett osztályközösségek közösen sütöttek-főztek, beszélgettek.  Sport, buli, kaja, mindenféle programok, - az ilyesfajta iskolai, önkormányzati rendezvények szónoklatai, és gyakorta kissé kényszeredett hangulata nélkül.  A szülők láthatóan megszokottan lakták be az udvart,  jöttek össze,  hozták a házi sütit, total_3679.jpg

rendeztek a suli udvarán roskadásig rakott terülj terülj asztalkát. Osztályközösségi kalákában sült a hús, a kolbász, rotyogott a gulyás.

suto_3681.jpg

varga_3669.jpg

Varga László igazgató szendvics kinálás közben.

gitar_3687.jpg

Miközben az iskolai fái között a a faszénparázs füstje és  sülő húsok illata szált, a  gitártanár  által játszott jó kiss jazz-rock versenyre kelt a légvár csúszda gyerekvisításával.

CSUSZDA_3730.jpg

A tornateremben élőbábus csocsó-bajnokság zajlott.

CSOCSO_3698.jpg

forgo_3725.jpg

forgo_3714.jpg

Nagy sikere volt a forgónak és a  póló festésnek is.

polo_3665.jpg

ronaldo_3695.jpg

Vegyes csapatban játszottak diákok, "öregfiúk" , apák és igazgatók.

oregfiuk_3693.jpg

varga_3699.jpg

ping_3704.jpg

tatu_3706.jpg

gulyas_3675.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr495351555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.