HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

A családi ezüst legszebbjei

2013.04.22. 14:03 varnai

Úgy tűnik ezentúl a köztem és az önkormányzat különböző szervei közti levelezéssel fogom fárasztani a nagyérdemű blogolvasót. (ezúton most kérném, aki csak teheti lájkolja ha tetszik a poszt, szeretnék biztos lenni benne, hogy nem csak a az önkormányzat sajtósai olvassák)

Az április 25-i testületi ülés izgalmakkal teli lesz, és mivel ez esetben 17 órakor kezdünk, ezért  most a rendes dolgozó is megtekintheti városatyai bölcsességünk.  73 napirendi pont, (melyek többsége itt olvasható) közte milliárdos ingatlan eladási tervek, 2.0-ás sport koncepció, a BVSC szerződés és a sportközpont-tanuszoda megépítés húzása-halasztása, egy hősi emlékmű Horthy táblával,  mind között legpikánsabb Ferdinandy "függelemsértő" alpolgármester visszahívására vonatkozó előterjesztés. Vendetta polgármester módra, melynek hátteréről itt olvashat.

Az is elgondolkodtató, hogy ha most egy alpolgármesterrel is sikerrel működünk, akkor eddig miért fizettünk hármat?

A napi politikai vendettáknál mégis jóval fontosabb a került még meglévő  kevéske ingatlan vagyonának, telkeinek sorsa, hisz ezek milliárdos értékűek, és a kerület jövőbeli  fejlesztésének kulcsai. Esetleges elkótyavetyélésük nagyobb bűn, mint egy rossz irányba mutató hősi emlékmű. A csütörtöki testületire eddig sosem látott ingatlan eladási csomag jön be, tucatnyi 1-2000 négyzetméteres építési telek, a családi ezüst legszebbjei, melyekről zárt ülésen , és ami ennél furcsább csomagban szavazunk. Általában véve azt gondolom, hogy a jelenlegi nyomott árú piacon telket eladni nem szerencsés, nem véletlen, hogy pl. budai kerületek most épp vesznek, és nem eladnak. Ami ennél is furább az, az az, hogy előterjesztés ráadásul meglehetősen hiányos, a jegyzőnek írt levél által próbálnék a felelős döntéshez elengedhetetlenül szükséges információkhoz juttatni magamat és képviselő társaimat.

László Várnai <varnai.laszlo14@gmail.com>
11:05 (2 órája)

címzett: jegyzo; foepitesz


Tisztelt Jegyző asszony, tisztelt Főépítész úr,
 
A testület elé egy igen jelentős mértékű (milliárd fölötti értékű)  ingatlan eladást eldöntő előterjesztés kerül 123-365 számon. Az előterjesztés meglehetősen hiányos.
 
Kérem az előterjesztéshez mellékeljék :
 
- az eladásra szánt ingatlanok övezeti besorolását,
 - a telkek ZKSZT szerinti szintterületi mutatóit,
-  és hogy az adott telekre a hatályos besorolás szerint hány  négyzetmétert és hány lakást lehet építeni.
 
Az előterjesztés - bár hivatkozik rá -  nem részletezi a kerületnek mekkora üres telek állománya van, és hogy a mostani eladási terv ennek hány százalékát érinti?
 
Ezért kérem a bizottsági és testületi ülésre egy kerület aktuális ingatlan vagyonát bemutató felsorolást és egy térkép prezentálását.
 
Kérem indokolják, hogy ki és milyen szempontok alapján válogatott a kerületi ingatlanokból?
 
A mostani ingatlan piaci árak és az  eladás milyen viszonyban van a hosszútávú ingatlan gazdálkodással?
 
Kérem továbbá az új  ZKSZT elfogadott irányelveit részemre és a képviselő testület számára megküldeni.
 
Jelenleg hány jogerős építési engedély van kiadva többlakásos társasházakra? Összesen mekkora lakásszámmal? Jelenleg rendelkezünk-e az ehhez szükséges humán infrastruktúrával?
 
Kérdésem továbbá, feltételezve, hogy az előterjesztésben érintett telkeket eladjuk, akkor az így létrejövő lakásokhoz szükséges infrastruktúra (bölcsödei, óvodai, iskolai kapacitás)  a  rendelkezésre áll-e, és ha nem, akkor  azt ki fogja megépíteni, finanszírozni?
Kérek erre vonatkozó kalkulációt a testületi ülésre mellékelni.
 
Kérem továbbá indokolják meg, hogy az értékbecslések miért csak a testületi ülésen kerülnek kiosztásra.
 
 
 
Tisztelettel, Várnai László  képviselő

 

Kíváncsian várom a tényszerű válaszokat.ez-a-telek-elado.jpg

1 komment · 1 trackback

Címkék: zugló építési telek Címkék ingatlan értékesítés zuglói zrt

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr805239079

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Prioritássá vált a bűnmegelőzés Pesterzsébeten? 2013.04.22. 21:19:52

Márciusban írtam, hogy új időszámítás kezdődik a kerületben a közbiztonság területén és az elmúlt két és félév ámokfutása után felülbírálja hibás döntéseit a képviselő-testület. Múlt hét csütörtökön a testületi ülés kezdetekor megállapodást írt alá ker...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buga.Jakab 2013.04.27. 19:50:01

mijen lakásépítés????
mijjen építési engedéjek ?

nyilván nincs semmii tapasztalata a Képviselő Úrnak
a zuglói valóságról és hivatalról...

az is agyament aki zuglóban bárminemű fejelesztésben gondolkodik...
nem beszélve a rohadó infrastruktúráról és egyebekről...

na persze a polgármester haverjainak monopol hejzetben lehet jó...
persze ehhez is kel majd egy heji rendelet hogy KÖTELEZŐ LAKÁST vásárolni évente egyet...
bár még lehet ezzel együt sem mene a dolog gazdaságosan...