HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Rejtett kincseink: üdülő a Római-parton - A zuglói vagyon kezelése

2013.04.17. 15:47 varnai

Hét végén kibringáztunk Szentendrére. Útközben felderítettem a kerület egyik jól titkolt és szinte elfeledett vagyontárgyát: a Római-parti nyaralónkat. 

A bemászás után, a biztonsági őrtől tudtam meg,  (ezúton is elnézést kérek, hogy kopogásommal felébresztettem) hogy a Vagyonkezelő az üdülő értékesítésen vagy bérbeadásán töri a fejét... 

romai_1515[1].jpg

romai_1509[1].jpg

Számomra kissé fura, hogy miközben egy ilyen kincs van a birtokunkban, eközben iskolaudvarokon vagy a BVSC-ben botrányos körülmények között táboroznak a zuglói gyerekek.

romai_ingatlan_google.jpg

romai_1506[1].jpg

Apartmanok, az út másik oldalán áll a konyha és az étkező.

romai_1510[1].jpgA házak és a Királyok útja közé eső rész. A telek kb. 30 méter széles és a Dunától a Királyk útjáig kb. 250 méter hosszú.

romai_1516[1].jpg

A négy apartmanos ház és a Duna part közé eső rész, kis játszótér és tűzrakóhely. A kapu a Dunapartra nyílik.

Eközben kitűzték a Vagyonkezelő ülését is. Kissé nehézkesen ment a dolog, hiszen az április 2-i kérés után semmi nem történt, aztán a blogbejegyzés megjelenésének másnapján csak kitűzték az FB ülést, igaz április 23-ra. Nem kell kapkodni.

A napirendi pontok sajnos nem teljesen tükrözték az FB tagként megfogalmazott kéréseimet, ezért az alábbi levelet kellett ma elküldenem.

László Várnai <varnai.laszlo14@gmail.com>
14:11 (1 perce)

címzett: Nagy; balazs.tildy; gyugyeiattila; attiplast; fulebetty; varnai.laszlo; polgarmester; szili; reti; solt;

 


Tisztelt FB Elnök úr,
 
Én az április 2-i levelemben következő konkrét témákat kértem napirendre
 venni:
 
"   Kérem továbbá legyen egy beszámoló a Vagyonkezelő 2012. dec eleje és 2013. április között végzett munkájáról, aktuális ügyeiről.
Közbeszerzések, lezajlott futó, kiírás előtt álló.
A dolgozók attitűdje- Több panaszt kaptam, hoy a vagyonkezelő dolgozói arrogánsan lekezelően bánnak az ügyfelekkel.
Lakásfelújítások.
Okmányiroda mellékhelyiségei - több lakossági panaszt kaptam.

Kérem legyen egy beszámoló a vagyonértékesítési területről. A tulajdonosi bizottság elé került két  jelentősebb eladás, a bükkszéki és a Zichy Géza utcai előterjesztés is jelentős hiányosságokat tartalmazott, tendenciózus volt. Nem szerepelt bennük az ingatlanok költsége, történet, a tulajdonosok száma, nem volt beleszámítva az 1000 m2-es kert értéke (!), a két értékbecslő cég anyaga is hiányos és szakmaiatlan, tendenciózus volt. Ezekről kérem legyen konkrét vizsgálat, ki készítette elő ezeket az anyagokat?  "
 
 
Tehát akkor konkrétan,  újra és határozottan kérem legyen napirendi pont:
 
1. A dec eleje és áprils 26 közöttti működésről egy beszámoló. Írásban.
2.  a futó  és lezajlott közbeszerzések vagy egyéb beszerzések megrendelések. Kérnénk listát, stb. Írásban.
3. HBF ablakcsere ügy. Írásos beszámoló. (lásd előző levélben már a 2012 novemberi FB ülésre kértem írásos beszámolót)
4. Vagyonértékesítés területéről írásos beszámoló. (a levelemben nem csak arra az egy ingatlanra, hanem a területre általában, pl. a bükkszéki is konkrétan említve lett, mégsem szerepel )  Mely ingatlanokat tervezi a Vagyonkezelő eladni. Kérnék egy listát.   Mely kerületi ingatlanjainkat nem tervezzük eladni.
5. Információt kaptam a Római parti nyaralónk értékesítési tervéről. Ki döntött erről?
Mennyi ennek az ingatlannak a havi fenntartási költsége, (mennyi volt 2012-ben összesen) mikor volt utoljára használva, milyen tervek vannak.
6. Milyen más, kerületen kívüli és belüli eddig nem említett ingatlanunk van. Tehát egy TELJES a kerületi tulajdonú, nem lakáscélú ingatlanok listáját kérem. Mi van bérbe adva, mi áll üresen. (meg kell mondjam rossz érzéssel tölt el, hogy képviselőként egy-egy nagyobb értékű ingatlanunkról csak akkor szerzek tudomást, amikor a Vagyonkezelő a Tulajdonosi Bizottság elé viszi eladásra) Ilyen lista nyilvánvalóan napra készen rendelkezésre kell álljon.
 
Mivel e napirendi pont kéréseket már április 2-án megfogalmaztam nem áll módomban eltekinteni tőlük. És az SZMSZ szerint kötelező őket napirendre venni.
 
 
Tisztelettel, Várnai László
Felügyelő Bizottsági tag

romai_adria1520[1].jpg

és Szentendrén ezt ettük : )

2 komment · 1 trackback

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr345231348

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sika, kasza, léc 2013.04.18. 10:03:57

Pesterzsébeten is megkezdődött az aláírásgyűjtés a rezsicsökkentés mellett. Két helyen is kitelepültek a kerületi GŐZGÉP-frakció "lelkes" képviselői a Kosutiban. Ennyi magányos és szomorú politikust kitelepülőszett mellett utoljára három éve a Tátra t...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr Gregory House 2013.06.12. 15:02:51

Megadná a szentendrei étterem nevét? Gusztusos a kép...

HgGina 2013.06.12. 16:39:13

A zugló tanács (mert ez erkölcsileg, felfogásban, szakértelemben és munkaszeretetben még most is csak egy szocialista-liberális dinoszaurusz szintjén van - tisztelet az igen ritka kivételnek) megérett a karthágói sorsra. És nagyon vastagon lehetne besózni a bedózerolt maradványait.
Szánalmasan ostoba funkcionáriusokkal megáldott (megvert), jobb sorsra érdemes kerület.
Az igazi mélységeket Kutalikné és Weinek idejében érte el. Jaj, hogy ezek mindketten az LMP-hívő brancs kölykei? De ciki.

@Dr Gregory House: lehet, hogy az üdülőt adták ki az étteremnek gebinbe?
süti beállítások módosítása