HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Mikor lesz összehívva a Vagyonkezelő Zrt Felügyelő Bizottsága?

2013.04.10. 08:18 varnai

Mivel a Vagyonkezelő Felügyelő Bizottsága 2012 nov. 28-án ülésezett utoljára  ezért április 2-án az alábbi levélben kértem a Vagyonkezelő Zrt Felügyelő Bizottságának elnökét, Tildy Balázst, hogy hívja össze a bizottságot.  Azóta nyolc nap telt el, de iIdőpont kijelölés azóta sem történt.

From: studio_landa@hotmail.com
Subject: [LMP Zugló] RE: Felügyelő Bizottság összehívása
Date: Tue, 2 Apr 2013 12:36:51 +0200

Tisztelt FB elnök úr, tisztelt vezérigazgató úr, tisztelt FB tagok!

Ha jól látom november végén volt utoljára FB ülés, ezért, - miután szerintem már rég aktuális lenne - kérem az FB elnökét, hívja össze azt a jövő hét eleje környékére.
Az alábbi(lásd előzőlevelem) napirendi pontok nem vesztették aktualitásukat.

Kérem továbbá legyen egy beszámoló a Vagyonkezelő 2012. dec eleje és 2013. április között végzett munkájáról, aktuális ügyeiről. Közbeszerzések, lezajlott futó, kiírás előtt álló.
A dolgozók attitűdje- Több panaszt kaptam, hogy a vagyonkezelő dolgozói arrogánsan lekezelően bánnak az ügyfelekkel.
Lakásfelújítások.
Okmányiroda mellékhelyiségei - több lakossági panaszt kaptam.

Kérem legyen egy beszámoló a vagyonértékesítési területről. A tulajdonosi bizottság elé került két  jelentősebb eladás, a bükkszéki és a Zichy Géza utcai előterjesztés is jelentős hiányosságokat tartalmazott, tendenciózus volt. Nem szerepelt bennük az ingatlanok költsége, történet, a tulajdonosok száma, nem volt beleszámítva az 1000 m2-es kert értéke (!), a két értékbecslő cég anyaga is hiányos és szakmaiatlan, tendenciózus volt. Ezekről kérem legyen konkrét vizsgálat, ki készítette elő ezeket az anyagokat?


Nem tudom mikor készül el a 2012-es év zárása, de azt hiszem - tekintettel a történtekre - az megérne egy  külön FB ülést.

 tisztelettel, Várnai László FB tag

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
és a levélben említett előző levélbeli napirendi pontok:

  1. A Mókavár Kacagás óvodák felújítása, Ligetsor Bau VS alvállalkozók ügy.
  2. Az ablakcsere ügy, HBF Kft?   engem már kerestek a sajtóból.
  3. A lakás felújítások, pályázatok ügye, tulajdonképp ez a terület áll, felújítás nincs, kiutalás jóformán nincs.
  4. Az EBH előtt lévő lakáskiutalási ügy.
  5. közbeszerzések, mind meghívásos.
  6. A vagyongazdálkodás átadásának terve - háttér és okok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr915214621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.