HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

"Egyszerű, munkaközi vázlat"

2013.03.30. 15:56 varnai

Igen bájos sajtóközleményben próbálta a zuglói önkormányzat sajtóosztálya  kimagyarázni a nyilvánosságra került fejlesztési terveket.

http://hvg.hu/itthon/20130328_papacsak_szalloda_bvsc

„A Zuglói Városfejlesztési Osztály által, a zuglói képviselő-testület sportbizottságának tagjai részére tájékoztatásul kiküldött nyilvános anyag egy egyszerű munkaközi vázlat, amely nem építési terv" – fogalmaztak a kiszivárgott elképzelésekkel kapcsolatban.

Minden építési osztály, ha egy ingatlan önkormányzati tulajdonba kerül, több koncepciót dolgoz ki az esetleges hasznosításra. Ugyanakkor egy ilyen építési terv engedélyezéséhez képviselő-testületi döntés kell – tették hozzá.

Megjegyzem, a terv február 7-i dátumozású, akkor az ingatlan még nem került Zugló tulajdonába. Amúgy az persze nem baj, sőt kifejezetten elvárható lenne, hogy egy megszerezni vágyott ingatlan fejlesztési lehetőségeiről készüljenek előre koncepciók, de az nem hátrány, ha ezeket a koncepciókat a döntéshozók a döntés előtt ismerik meg - és nem utána. 

Szintén füllentés, hogy több koncepciót dolgoztak ki. Itt több koncepcióról szó nincs, - ha volt is, azokat a Sportbizottság felé  menet az első emeleten elvitte a cica, - hiszen csupán egyetlen egy koncepció kidolgozott tervei kerültek a Sportbizottság elé. Viszont az minden szükséges szintterületi számítással, beépíthetőséggel, telekmegosztással, alaposan és szakszerűen kidolgozva.

A Városfejlesztési Osztály beosztott építésze is nyilván csak úgy, önszorgalmúlag rajzolt szállodát, meg parkolóházat, mert ilyen irányú instrukciót természetesen egyetlen fölöttese sem adott neki. Nyilván. Úgy elképzelem a  tervet jegyző hivatali építészt, ahogy ül kicsiny szobájában és unalmában rojtosra rágja a ceruzát, tatám tátám, mit rajzoljak ma? Megvan, szállodát már rég rajzoltam! És hát nem pont a BVSC telek tervrajza volt előtte? Az ördögbe, még szerencsénk, hogy nem kalózhajó vagy atomhulladék tároló jutott aznap eszébe.

kids-drawings-alamy.jpg- Pajkolóházat rajzoltam, polgármester bácsi!

- Ügyes vagy, most szépen eltesszük a fiókba, majd másfél hónap múlva hogy fog neki az anyukád örülni...

A gyermeki füllentés a sajtó - és a ellenzék -  arrogáns kioktatásával zárul.

"Az ellenzék és az ellenzéki sajtó számára nehéz lehet tudomásul venni, hogy Zugló 2010 óta gyarapodik és ezzel az ingatlanátvétellel is óriási mértékben gazdagodott"

Mindazonáltal a kerületi költségvetést és a polgármesteri vagyonnyilatkozatot összevetve azonban az látszik, hogy az elmúlt évben nem Zugló, hanem leginkább a polgármesterünk volt az, aki - a hivatali sajtóközlemény szófordulatával élve   - óriási mértékben gazdagodott. Az egyszemélyben eldöntött kerületi közbe/n/szerzésekkel nyilván nem összefüggésben.

1 komment

Címkék: várnai bvsc zuglói önkormányzat dr. papcsák Ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr725184267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodis.lajos 2013.04.09. 08:59:30

zugloilapok.hu/web/guest//hirmegjelenito?view_article_3s2C=peldatlan-zugloi-tamogatas-a-bvsc-atvetele-mogott

A polgármester a testülettel szemben a néphez fordul a tájékozottságot és döntési mandátumot fokozottan igénylő vagyongazdálkodási kérdésben. A polgármester lehetőséget ad a képviselőknek, hogy a költségvetés készítésébe belelássanak. A mandátummal rendelkező képviselő viszont függelemsértést követ el, ha nem ért vele egyet.
- Egészen elképesztő érvelés, egészen elképesztő figura.