HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Ül a polgármester, mi erről a véleménye?

2013.02.24. 18:27 varnai

E kissé sugalmazó és prejudikáló, mondhatni rosszindulatú kérdést nem én találtam ki, az elmúlt időszakban sokat emlegetett Zuglói Véleménykutatás - becs szó ez a címe,  a KÖZ szavacska meg freudi módra  hát nem kimaradt?  -  egyik kérdésében olvastam. Eszerint már lehet így kérdezni.

Ha még emlékeznek, 3 milliót fizettünk a KUTATÓPONT-nak ezért és pár hasonlóan értelmes kérdésért.  Mint ismeretes a Kutatópont intézet, a Nézőpont, a fidesz udvari beszállító testvércége.  És láss csodát, a többség, akik szerint jogos a vád, azok színe meg véletlenül épp narancssárga!

De gyerekek, hát muszáj ezt ennyire lihegősen? Mindezen szakmai dübörgés után kíváncsi lennék, ki állította össze  kérdéssort és milyen bölcsességeket sikerült kiokumulálni belőle a bőrajtók mögött a megrendelőknek, meg hát hogy ha ez volt az eredeti, akkor ezt mi az istenért kellett heteken át titkolni. Már a szakmai dilettantizmuson túl, mert az nem szokta zavarni őket. Az is jogos kérdés, hogyha az egész kutatás ilyen színvonalú mint ez a kérdés, akkor mennyire hihetünk a szakmai  elfogulatlanságának és  objektivitásának?

kozvelemeny-36_thmb.jpgMindenesetre a legutóbbi testületi ülésen közérdekű kérdésben kérdeztem meg a polgármestertől , hogy szerinte, mint jogász és gyakorló ügyvéd  szerint az alábbi kérdés mennyire korrekt,  mármint az hogy a bíróságon ülnek... : ) és hát az ártatlanság vélelme és egyebek, nem tudom ez benne maradt az új alaptörvényben?

Az már csak hab a tortán, hogy nyelvtanilag sem sikerült valami tökéletesre. Reméljük ciklus végére belejönnek.  A hivatal még nem válaszolt, a válaszadásra rendelkezésre álló 15 nap letelt, de  ezért kénytelen voltam újra a Budapest Főváros Kormányhivatalához fordulni.

Nem is írnék erről, de most már jó pár napja,  hogy az alábbi a megkeresést kaptam a jegyzői titkárságról. Jellemző, ez a közvélemény kutatás kapcsán az első írásos levél a jegyzői irodából, az eddigi hivatalos információkérő leveleimre eddig a fülük botját sem mozdították, még egy nyugtázó sort sem, hogy megkaptuk, csók, nem érünk rá (letojjuk, bármi). De én persze "két napon belül különben............." Kicsit ultimátum stílusban nyomják, asszem kissé elvetették a sulykot.


To: varnai.laszlo@lehetmas.hu
Date: Wed, 6 Feb 2013 16:23:16 +0100
Subject: megkeresés

Tisztelt Képviselő Úr!

A Zuglói Vagyonkezelő által rendelt "Zuglói véleménykutatás" anyagával kapcsolatban 2013. január 13-án jelezte, hogy nem teljes körűen kapta meg az Ön által kért adatokat.

2013. január 24-én juttattuk el Önhöz ismételten a kért adatokat.

Kérem, szíveskedjék írásban nyilatkozatot adni arra vonatkozóan, hogy a kért adatok hiánytalanul átadásra kerültek e? Amennyiben két napon belül válasz nem érkezik, úgy tekintem, hogy az Önkormányzat maradéktalanul teljesített Ön felé.

Üdvözlettel

Papp Csilla 

 

Eközben beindult a ködgép is, a kutatás körüli perpatvarról hosszú, valótlanságokat állító és a tényeket elhallgató cikk jelent meg a Zuglói Lapokban és a Helyi Témában is. A Témában a címlapi tagadással fűszerezve "Várnai véleménye" címmel le is hozták, a Zuglói Lapok elutasította a helyreigazítás kérést (a jogi út folyamatban).

 

1 komment

Címkék: közvélemény kutatás Zugló zuglói önkormányzat Várnai László adatkikérés Várnai

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr905101919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kutyuu 2013.02.25. 18:02:06

A Dániel Zoli??

De komolyan, 3x el kellett olvasnom, hogy megértsem magát a kérdést is, kicsit olyan, mint amikor valaki belejavít egy kész, eredeti mondatba.
Jól pics@n rugnám azt a céget is, aki milliókért ilyen förmedvény munkát végez - és ez még csak a formára vonatkozik. A tartalom, annak az elfogultsága az simán csak papcsáki...