HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Kérdések a közétkeztetés kapcsán

2013.02.11. 08:26 varnai

betuleves_02.jpgA  kerületi közétkeztetésre kiírt 5 milliárd forint nagyságrendű közbeszerzési pályázatot a Hungast Mecsek Kft. nyerte. A  fideszközelinek mondott cég, melynek hátteréről itt olvashat, eddig Esztergomból utaztatta a zuglói iskolákba, óvodákba az ételt. A cég február 1-től kerület összes intézményébe szállít, de ehhez meghökkentő módon az eddigi konkurenseket alvállalkozóként vonja be.  A Zuglói Szülők Közössége, a pir-anyák (copyright by me : ) kérdéseket tett fel a cégnek, melyeket az érdemi válaszok híján most újra megismétel. Én itt csak  ismételni, megerősíteni tudom kérdéseiket és mint képviselő, zuglói szülő  szintén kíváncsian várom a kerület eddigi legnagyobb egyösszegű megrendelése ügyében a minket megillető érdemi válaszokat.


Tisztelt Kérfalusi Attila Úr!

Köszönjük levelünkre adott gyors formai válaszát. Bízunk benne, hogy hamarosan tartalmi választ is kapunk Önöktől, ezért ismételten feltesszük korábbi kérdéseinket.

1. Az eddigi étkeztetéssel kapcsolatos körülmények változnak-e és ha igen, miben? Ez vonatkozik a menüre, ételszállításra, alvállalkozókra (ki, hová szállít), főzőkonyhák helyszínére, konyhai dolgozók átvételére egyaránt.

Az Ön válasza: „Az eddigi ellátáshoz képest igyekszünk pozitív változtatásokat végrehajtani”

Kérjük, sorolja fel, melyek ezek!
a. Ki veszi át a konyhai dolgozókat?
b. Változott-e az ételszállítás helye? A Hungast honnan szállítja az ételt?
c. Változott-e a menü minősége, mennyisége?
d. Az alvállalkozók által szállított ételsort ki határozza meg? Az alapanyagot ők szerzik be, ahonnan tudják/ akarják?
e. Mely alvállalkozók hová szállítanak?

2. Hogyan ellenőrzik az alvállalkozók által főzött ételek minőségét?

Az Ön válasza: „a követelményrendszert alvállalkozóinkkal is be kívánjuk tartatni.”

Tehát:
a. Hogyan ellenőriznek? Milyen gyakorisággal? Milyen módon?
b. Az egységesített menü együtt jár-e azzal, hogy az alvállakozók egységes módon jutnak az alapanyagokhoz és recepthez is? Ez lehetővé teszi számukra az Önökével megegyező színvonalú étkeztetés biztosítását?
c. Mivel teszik érdekeltté őket, hogy a megfelelő színvonalú szolgáltatást nyújtsák?

3. Szeretnénk megtudni, hogy a különböző diétás étkeztetést is ugyanúgy biztosítják-e, mint eddig, és a különböző intézményekben ugyanazt az ételt biztosítják-e a diétás (tej,-tojás,-szója,-gluténmentes) étkezést igénybe vevő gyermekek számára is.

Ön válasza: „A diétás ételeket a fent hivatott szerződésnek megfelelően kívánjuk biztosítani a különleges táplálkozási igényeket kielégítő terméket fogyasztók megelégedettségét is igyekszünk növelni”

Kérjük, adja meg, hol érhető el az Ön által hivatkozott szerződés.

4. Szeretnénk, ha az Önök cége is részt venne a Mintamenza Programban.

Ön válasza: A Mintamenza program az OTH által kiadott ajánlásokon alapszik, amit Önök is betartanak.

Kérdésünk: Mi tehát az akadálya, hogy a Hungast is részt vegyen a Programban, ha úgyis betartja az ajánlásokat?


A kapcsolattartásra vonatkozóan tájékoztatjuk, hogy közösségünk nem jogi személyiséggel bíró szervezet, nincs állandó megbízott képviselő, aki a nevünkben tárgyal, a kapcsolattartás partnereinkkel (polgármester, alpolgármester, közintézmények, jegyző stb.) a zugloiszulok@freemail.hu címen keresztül bonyolódik. Személyes találkozók alkalmával tagjaink ad hoc jelleggel vesznek részt.
Működésünk átlátható és nyilvános, bárki nyomon követheti, és segítheti az alábbi oldalon keresztül: http://www.facebook.com/pages/Zuglói-Szülők-Közössége/194171683962260?ref=ts.


Köszönjük a személyes találkozóra való javaslatát, szeretnénk is élni vele, egy közös fórumon, ahol jelen lenne az Önkormányzat élelmezési koordinátora, a Hungast gasztronómiai vezetője és szülői közösségünk képviselői. Gyermekeink érdekében nagyon fontos számunkra, hogy minél hamarabb létrejöhessen a találkozó, és személyesen is képet kaphassunk szolgáltatásuk működéséről. Kérjük, hogy szíveskedjék megírni, milyen módon tudunk egyeztetni ez ügyben.

A mielőbbi sikeres együttműködés reményében

Köszönettel és tisztelettel,

Zuglói Szülők Közössége

4 komment

Címkék: zugló közbeszerzés közétkeztetés Hungast zuglói szülők közössége zuglói intézmények

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr995073753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fish14 2013.02.12. 09:13:16

Jó lenne látni a Hungast és az Önkormányzat közötti szerződést, kérem tegye fel ide, vagy adja meg hol elérhető! Elvileg nyilvánosnak kell lennie, nem?

piranya_mama 2013.02.21. 20:52:11

@Seduxen (már NEM dr.): A dátum, kedves Seduxen, ezek 2012. márcuisi szerződések...azóta közbeszerzést nyert (legalábbis a novemberi testületi jegyzőkönyv szerint) a Hungast Mecsek Kft.
És már február van - üvegzseb stb.

piranya_mama 2013.02.23. 21:28:06

Sajnos az elektronikus beszámolóban csak a 2011. évi beszámoló látható. Mindenesetre érdekes, hogy a társaság jegyzett tőkéje: 500.000 Ft, és az átlagos statisztikai létszám 2011-ben 0 fő volt (nem fizikai munkavállaló teljes munkaidőben 0,25 fő). Ez a nem fizikai 0,25 fő hogyan főzőtt egész 2011-ben a zuglói intézmények mintegy 1/3-ra? Tárgyi eszközük sem volt, amin és amiben főzhettek volna...De ez a múlt. Roppant kíváncsi lennék a mostani számokra. A közbeszerzéshez csak a 2011. évi lezárt évi beszámolót adhatták le, nem?

e-beszamolo.kim.gov.hu/kereses-Display.aspx?b=rdhwXTl1ufE%2bZIxZxGtq%2bg%3d%3d&o=KSkMqq7z2onY2mjg%2bVHsvQ%3d%3d&so=2