HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Van aki még a saját SzMSz-ét sem tartja be

2013.01.22. 11:56 varnai

Tegnap meghökkentő meghívót kapták a képviselők, melyre az alábbi levélben voltam kénytelen reagálni:

 

20130122R-1_thmb.jpgNagyításhoz kattintson a képre!

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Subject: RE: Meghívó a Képviselő-testület 2013. 01.22-i rendkívüli KT ülésre
Date: Tue, 22 Jan 2013 11:21:40 +0100

Tisztelt Polgármester Úr, Jegyző asszony, képviselő kollégák, tisztelt Budapesti Kormányhivatal!


Kénytelen vagyok felhívni a figyelmet arra, hogy a kerületi SZMSZ-ünk nem teszi lehetővé, hogy január 21-én január 22-re Rendkívüli Testületi Ülést hívjanak össze.

A kerület hatályos Szervezeti Működési Szabályzatának (csatolom) a Testületi ülés összehívásának módját szabályozó 24.§-a egyértelműen fogalmaz:

 

A rendes ülésre szóló meghívót és az előterjesztéseket az ülésnapot megelőzően legalább 7 nappal, a rendkívüli ülésre szóló meghívót és az előterjesztéseket pedig legalább 3 nappal előbb ki kell kézbesíteni, valamint ezzel egyidejűleg az ÖMTR rendszeren meg kell jeleníteni.

 

Tehát a zuglói önkormányzat törvénysértően kíván ülést tartani és ott határozatot hozni.

Az önkormányzati rendelet jogszabálynak minősül, a be nem tartása tehát jogszabálysértés, ami azt eredményezi, hogy a jogszabálysértő módon meghozott minden aktus (határozat, egyéb döntés) jogszabályba ütközik, vagyis semmis lesz.

A szabálytalan összehívés már csak azért is érthetetlen, mert a főváros a forrásmegosztási anyagot, mint annak dátumából is látható már január 9-én elkészítette és megküldte a kerületeknek. Más kerületek időben időben és szabályosan tudtak testületi ülést összehívni.

Kérem a  polgármester urat, szabályosan, a többi kerület polgármesterét követve, hirdesse meg a rendkívüli testületi ülést az SZMSZ szerinti 3 napos határidővel 2013. január 25-re, péntekre. A Főváros január 26-án, szombaton tart testületi ülést, tehát nem késünk le semmiről. (megjegyzem van olyan kerület, ahol egyáltalán nem tartottak e miatt testületi ülést).

Itt hívnám fel a figyelmet, hogy a Budapesti Kormányhivatal határozata szerint a hivatalnak 8 napon belül ki kellett volna adnia az általam november 30-án kért közérdekű anyagokat, de ez még most sem történt meg. A határozatot csatolom. Kérem a Kormányhivatalt, intézkedjen az  ügyben.

 

Kérem a jegyző asszonyt, mint a törvényesség őrét, hogy a hivatal és az önkormányzat szabályszerű működésre erősebben figyeljen. 

Kérem a Kormányhivatalt, hogy a zuglói önkormányzatot ismételten hívja fel és kötelezze a törvénykövető működésre.

Tisztelettel, Várnai László

önkormányzati képviselő, Zugló

Önkormányzati Ügyvivő LMP

Szólj hozzá!

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr755034166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.