HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Rugalmas visszavonulás

2012.11.22. 12:09 varnai

dobrogi_kicsi_0.jpgMitől szeretnének újra? - morfondírozott polgármesterünk merdzsója magányában a nyugdíjasklub felé tartva, majd a felcsillanó ötlettől menten jókedvre derült.

Eltöröljük a kommunális adót! - jelentette be legott egy 400 szépkorú előtt tartott beszédében. (ajánlanám még figyelmébe a Horn féle ingyenes repülést és az ingyen BKV-t is)  A hír azóta megjelent a kerület honlapján is. A jegyző és a pénzügyi osztály mindezidáig semmi konkrétumot nem tud mondani a médiában megjelenteken kívül.

Talán nem tévedek nagyot,  ha összefüggést látok a hirtelen bejelentés és az azelőtt közvetlenül kipattanó botrány, a kommentelők feljelentése és az azután kitörő spontán online népharag között. (a polgármester csapot-papot, facebook profilt maga mögött hagyva menekült)

A másik opció, hogy valahol, tán egy simicskaoszlopon meglátta a kormányhirdetést és elgondolkodott, akkor tényleg, most nem szabad?IMG2584.jpg

 

Hangulatjavító intézkedésnek hívták az ötvenes években az ilyen padlássöprés utáni bambiosztást, kicsit messzebb menve a történelemben '44-ben rugalmas visszavonulást recsegett  a rádió, amikor a vert csapataink fejvesztve menekültek. Jelenleg az " unortodox gazdaságpolitika" a mágikus csodafegyver aminek elkészültére várunk. Én csak annyit mondanék, látunk már rendezettebb káoszt is.

 

Az indoklás, miszerint stabilizálták Zugló gazdálkodását, ha a kerület  I. féléves gazdálkodását, pénzügyi helyzetét megnézzük több mint sántít. A jövő évi költségvetésnél bizonytalanabbat még sosem láttunk, nem tudjuk pontosan mely funkciókat visznek el és ezzel mennyi forrást, nem tudjuk pontosan mely adónemek maradnak. Nemcsak Zugló, 3200 önkormányzat lebeg teljes bizonytalanságban és képtelen a jövő évi költségvetésének akár a főszámait megtervezni. A közigazgatás az entrópia állapota felé tart, tán az egyetlen biztos pont a Közgépnek és más haveri cégeknek, HBF, LigetsorBau sorra kiírt közbeszerzések. Az átszervezés, az új irodák kialakítása, a komplett GESZ áthelyezése, a káosz egy hónapra fogja lebénítani a hivatal működését, költségvonzata ismeretlen, de szintén a 2013-as büdzsét fogja húzni.

Ahogy a dicső múltban, úgy a nép ma is nehezen ámítható. Az általam és a hivatal által kapott telefonok, levelek alapján  - szegények, külön kollekciójuk van átkozódó levelekből, még egy selyempapírba csomagolt kutyagumit is kaptak, -   úgy tűnik, a zuglóiak hálátlanok. Ezeknek semmi se jó, deres kéne ezeknek, nem adóelengedés meg turulmadár!

  A nép már csak ilyen, nem csókol kezet.  Akik már befizették az adót most dühöngenek, akik még kivártak, vagy lendületből gyűrték össze a csekket azok meg röhögnek a markukban. Kivetették, megváltoztatták, ősszel próbálják beszedni a tavaszit, és most megszüntetik. Bravó.  Ez ám az igazi adómorál rombolás, a hosszútávra gondolkodó, megfontolt kormányzás.

Hiába már minden, úgy tűnik, a zuglóiaknak ha lassan is, de leesett a narancssárga hályog a szemükről, sőt igencsak kezd elegük lenni. Javaslom a polgármesternek, vagy inkább óvva intem, hogy kijöjjön az első emeleti egyre növekvő létszámú marketingslepp gyűrűjéből és egyedül a Bosnyák  piac népe közé keveredjen.Ludas_Matyi.jpg

3 komment

Címkék: önkormányzat zugló várnai ingatlan adó papcsák Címkék kommunális adó

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr344919484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atti.atti 2012.11.29. 22:35:19

Szerintem a legszánalmasabb amit maga művel itt már két éve. Nem tud mást csak kritizálni és mindent szidni és rombolni ami csak létezik de, hogy konkrét építő javaslatai legyenek az már nem.
A maga liberális haverjai lopták szét Zuglót az elmúlt 20évben. Tessék felkeresni Kutaliknét a Dorozsmai utcában vagy Weinek Leonárdot aki nem tudom, hogy épp ügyészségen van-e vagy sem.

De jó liberális módjára nem marad el egy kis 1944-ezés.
De a maga fajta csak ehhez ért a megélhetési rettegéshez és a romboláshoz. Bár legnagyobb előszeretettel a keresztényi és nemzeti értékek rombolását szeretik.

Szeretném megköszönni a polgármester úrnak a gyönyörű Kövér Lajos teret, mert szerintem nyugati színvonalú lett! Ezekről is tessék írni!

OkoskaTo:rp 2012.12.07. 08:42:37

@atti.atti: Ha kicsit figyelmesebben olvasnád a blogot, volt jópár építő javaslata. Ezeket vagy lenyúlta Kovács Balázs, hogy sajátjaként tálalja a választók felé, vagy simán leszavazta a Nemzeti Együttműködés Rendszerének 2/3-os többsége.

A Kövér Lajos teret miért Papcsáknak köszönöd? Ő tervezte? Ő csinálta meg? Az ő pénzéből épült?

varnai 2012.12.07. 09:16:01

Kedves Atti, CSak felhívnám a Kövér lajos tér felújításának majd 200 milliós végösszegére a figyelmet. A területet hibás és pénzpazarló "koncepció" alapján újították fel: mindenhol drága térkő, mindenhol centiméteren autóparkoló lett, a lehetségesnél sokkal kevesebb zöldterület, no meg tér sehol sem lett. Két pad néz a semmibe. Az eddig máshol parkoló autók most drága műkövön állnak. Ön szerint hol a tér?

Pozitívumok? Emlékeztetném önt a Helyi Védettség rendeletre, a kötvény kibocsátás megakadályozására, a Hermina úti szakrendelő megmaradására és a 30-as övezetre.