HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Volt egy faltól falig ház...

2012.10.01. 23:14 varnai

.nincs-meg-ilyen-helyseg-erdelyi-nepi-epiteszet-kos-karoly-metszetein-havasi_1.jpg


Tavasszal Budapest székesfőváros, Zugló önkormányzata 20 millió forintért házat vett az erdélyi Csíkszeredán. Azóta nem hallottunk a házról. Most türelmesen érdeklődöm a jegyzőnél a ház sorsa iránt.

From: studio_landa@hotmail.com
To: jegyzo@zuglo.hu;
Subject: szakmai anyag elkérése, - szerzodes kotes
Date: Wed, 12 Sep 2012 09:51:38 +0200

Tisztelt dr. Papp Csilla jegyző asszony,

A Zuglói Eszközkezelő Kft. május 2-án szerződést kötött a Békalencse Kereskedelmi és Szolgáltató bt-vel, (Rátonyi Gábor cégével) hogy készítsen el egy szakmai anyagot az önkormányzati tulajdonú sportlétesítmények hasznosításáról. Az anyag elkészítésének határideje 2012. augusztus 31-e volt.

Mint képviselő kérem az anyagot betekintésre átadni.


A másik ügy, amiben információt kérnék a csikszeredai ház ügye. A testület tavasszal döntést hozott a ház megvásárlásáról.

Kérdésem, azóta ki és milyen felhatalmazással használta a házat?
Egy pontos listát kérnék, dátumokkal, felhatalmazással, az utazás céljával.
Ki a felelős az épületért?
Jelenleg milyen szabályozás van érvényben, pl. jelentkezés módja, jelentkezők köre, a költségtérítés meghatározása?
Milyen szabályozás alapján kinek lehet az épületet használni?
Milyen további költségeink voltak eddig a ház berendezése, rezsije, üzemeltetése kapcsán?


Tisztelettel,

 Várnai László
önkormányzati képviselő
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

From: studio_landa@hotmail.com
To: jegyzo@zuglo.hu;
Subject: FW: szakmai anyag elkérése, - szerzodes kotes
Date: Mon, 1 Oct 2012 09:23:41 +0200

Tisztelt Jegyző asszony!

A Sportkoncepciót megkaptam, köszönöm szépen.

A csíkszeredán vásárolt ház ügyében még nem kaptam választ és anyagokat, ezt már nagyon várom, hiszen a 15 napos határidő lejárt.
Tisztelettel,
Várnai László
önkormányzati képviselő LMP

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr804814690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.