HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Tömjénfüst a hivatalban

2012.01.17. 23:53 varnai

Pénteken immár másodszor újra  felszentelték az önkormányzat épületét. Főleg az első emeleten lóbálták a füstölőt nagy vehemenciával, amit meg is értek. (én is csak fokhagymával a hónom alatt merészkedem arrafelé: )

Maga Harrach Péter a leváltott frakcióvezető kísérgette a papot nagy igyekezettel az épületben. Szerintem késő bánat.    A megkésett elővigyázatosság része lehet a most beüzemelés alatt álló beléptető rendszer és autamata kapu is, és rossznyelvek szerint a Fidesz-KDNP-sek frakcióirodájába külön a képviselők kérésére gyóntatófülkét is fognak felszerelni és a testületi ülésen is lesz ügyelet.

 A beszámoló a tavalyi szentelésről.

http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=52342&catid=69&Itemid=106&limitstart=1

 A Változtatási Tilalom azóta is életben van, csak a főépítészt cserélték le. Már akkor szóba került a Zuglói lapok szerkesztői gyakorlata:

- Akkor még egy dolgot hadd kérdezzek meg. Néhány hete betelefonált nekem egy zuglói LMP-s önkormányzati képviselő azzal, hogy most már nem is írhatnak az ellenzéki képviselők a helyi önkormányzati lapba. A szerkesztő felhívta őket, hogy mondják el, amit akarnak, majd ők összefoglalják, vagy megírják helyettük. Miért jó ez a gyakorlat?

- Hát ez egy újság. Tehát azért ne felejtsük el, hogy a korábbi időszakban az újságot, szerintem ez egy rossz metodika volt, az újságot képviselők meg lobbisták, meg nem tudom kik szerkesztették. Most egy külön kiszervezett újságírókból álló stáb viszi és ha valaki el akar mondani bármilyen véleményt, márpedig ez fontos, tehát akár az LMP-s képviselő, akkor megkérdezik az újságírók és leírják interjú formájában. Ugye korábban az volt a gyakorlat, hogy a képviselők mindenféle szellemi termékeket tettek be egy ilyen újságba, de akkor ez nem újság ugye, hanem akkor az egy nem tudom micsoda. Tehát most sem akadályozzák...

-… Hát én láttam már ilyen szellemi termékeket országos lapokban is képviselőktől. Hát ön még nem írt cikket soha sehova?

- Bolgár úr, válasszuk ketté, jó? Tehát én abban hiszek, hogy a képviselő dolga az, hogy képviselje a választói közösségét. Az újságíróknak meg az a dolga, hogy újságot szerkesszenek és írjanak. A képviselőket megkérdezik a lapszerkesztők. Mindig megnyilatkozhatnak, semmi korlátozás, akadály alá nem esnek, hogy a véleményüket tolmácsolják a választók irányába. Így lesz a későbbiekben is, de ők nem lapszerkesztők.

Szerintem, ha a 9. parancsolatot komolyan veszi lesz abban a fülkében mit elmondani a polgármesternek is.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr63572446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

honeste vivere (törölt) 2012.01.21. 19:48:27

De zavar a vallás téged, ecsém! Látom, hogy néhány LMP-s hülyegyerek a Béke Menete tüntetésen a székházatok homlokzatán valami baromságot tartalmazó szöveget rakott fel. Nem te voltál?

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.01.21. 20:39:58

Hát nyilván kell is az állandó újraszentelés, ahányszor Várnai úr beteszi a lábát.
De mint látod a gyontatófülke trevét kifejezetten praktikusnak találja :)
Sztem egy házikápolnát is nyugodtan fel lehetne húzni, max megduplázzák a kommunális adót.

OkoskaTo:rp 2012.01.24. 07:45:00

@honeste vivere: Szerintem nem a vallással van gondja (de még talán nem is az egyházakkal), hanem azzal, ha az Állampárt egyetlen Államvallást igyekszik mindenkire ráhúzni. Legalábbis nem hallottam róla, hogy Harrach úr rabbit, imámot, buddhista vagy netán krisnás vallási vezetőt hívott volna az épületbe.
Mindennek megvan a maga helye. A vallásnak a templomban, és nem egy közintézményben. Mint ahogy a politizálásnak sem a templomokban lenne a helye (boldogabb országokban nincs is).

honeste vivere (törölt) 2012.01.24. 11:44:50

@OkoDeskaTo:rp:

Van ahol a hivatalba kerülő államelnök a Bibliára eszküszik fel.

hgh1 2012.01.24. 19:54:21

@honeste vivere: Igen, és van ahol a Korán a törvényköny, és aki megszegi azt kivégzik. És van ahol a tolvajoknak levágják a kezét. Mondjuk ez utóbbit nem ártana nálunk sem bevezetni, nagyon érdekes látvány lenne, amint az összes fideszes képviselő és kormány (és önkormányzat) tag lábbal nyomogatná a szavazógombot.

hgh1 2012.01.25. 15:30:41

@hgh1: És mielőtt valaki megvádolna részlehajlással, lábbal nyomogatás az MSZP-re és a többi pátra is vonatkozik, tisztelet a kivételnek.

vajdapeterutca 2012.01.28. 20:43:48

A korábbi sikerre tekintettel, szösszenet a kerületi közügyek furcsa nyilvánosságáról és Várnai László szerepéről (a zuglói MSZP fórumának megszűnése kapcsán):

www.mszp8.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=55#8921

belga6 2012.01.30. 15:40:00

A minap jártam a káposztásmegyeri jégcsarnokban, ahol zsebre tettem egy példányt az újpesti önkormányzat által kiadott lapból. Hát hogy is fogalmazzak... A zuglói és az újpesti lap ég és föld. Az újpesti újságon eleve látszik, hogy hozzáértő csinálja, jók a témák, szépen van tördelve, de ami a legfontosabb: nincs benne egyoldalú, fideszes fröcsögés. A fideszes polgármester egyetlen cikkben szerepel, momentán újpesti lakók kérdéseire válaszol. Nem kamu olvasói levelekre, névvel, arccal szerepelnek a lakók, és őket érdeklő témákat boncolgatnak. Aktuálpolitikai témák nincsenek, csakis kerületi hírek, azok is elég objektívan tálalva. Követendő példa lehetne Zuglóban.
süti beállítások módosítása