HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

miért ma, miért így?

2011.12.23. 22:44 varnai

 

LMP: Fel akartuk rázni az ország közvéleményét

 

 

Ma reggel demonstrációt szerveztünk a parlament bejárataihoz a köztársaság védelmében.

 

Azért választottuk ezt az eszközt, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét azokra a törvényekre, amelyeket ma fogad el az országgyűlés kétharmados kormánytöbbsége, amelyek a parlamentáris demokrácia korszakának lezárulását és a helyébe lépő Orbán-rendszer kezdetét jelzik.

 

Ma fogadja el a ház az új választójogi törvényt, amelyben a választókerületek határait úgy rajzolták meg, hogy az ellenzéki szavazatok kevesebbet érjenek, mint a kormánypártiak, és akkor is a Fidesz kerüljön ki győztesen a választásból, ha néhány százalékkal többen szavaznak a távozására, mint a maradására.

 

A stabilitási törvény arról gondoskodik, hogy a Fidesz ellenzéke akkor se tudjon kormányozni, ha esetleg mégis megnyerné a választást, hacsak nem szerez kétharmadot. Kétharmadba betonozza ugyanis az adórendszert, és a fideszes káderekből álló költségvetési tanácsot felruházza azzal a joggal, hogy megbuktassa az új kormány költségvetését.

 

Az új jegybanktörvény azt a célt szolgálja, hogy a kormány maga alá gyűrhesse az utolsó független alkotmányos intézményt is. Ezzel helyére kerül az utolsó tégla a köztársaság intézményrendszerének romjain épülő Fideszes pártállam épületében.

A házszabály ugyancsak ma elfogadásra kerülő módosítása pedig még a szót is belefojtja az ellenzékbe. Ezentúl ülésszakonként hatszor szó szerint egyik napról a másikra lehet majd törvényt alkotni, úgy, hogy a frakciók mindössze egy negyedórát kapnak a véleményük kifejtésére. A teljesen parttalanná tett zárószavazás előtti módosítók eszközével pedig azt is el lehet érni, hogy a parlament teljesen vita nélkül fogadja el a jogszabályok érdemi elemeit.

 

Demonstrációnkkal fel akartuk rázni az ország közvéleményét. Az Orbán-rendszerrel szemben konfrontatív, de erőszakmentes ellenállást hirdetünk, amelynek egyetlen fegyvere az igazságra való törekvés. Az a célunk, hogy minden honfitársunk tudomást szerezzen róla, hogy mi történik a hazánkkal. Az Orbán-rendszer nem lesz tartós, mert az igazságra való törekvés le fogja győzni. helyett: a társadalom egésze megtudja róla az igazságot.

 

A bejelentett tüntetést követően spontán demonstráció keretében LMP-s országgyűlési képviselők és más állampolgárok jelképesen blokádot vontak az épület bejárataihoz. A demonstrálókat a rendőrség elvitte. Nem vitatjuk az intézkedés jogszerűségét, ugyanakkor határozottan felszólítjuk a hatóságokat a demonstrálók azonnali szabadon bocsátására. Nem ezek az emberek veszélyesek a társadalomra, hanem az a hatalom, amellyel szemben így tiltakoztak.

 

A demonstrációt 16 órakor a Kossuth téren folytatjuk, kb. tízezer ember kjelent meg az 1500 fősre tervezett demonstráción.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr143492124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.