HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

közmeghallgatás nov 30.

2011.11.28. 23:12 varnai

Ha már a hivatalos kerületi zuglo.hu oldalon nem sikerült meghirdetni,  akkor kiteszem én ide. Pedig hogy igyekeznek, már az egész első emeletet kitöltötte a polgármesteri kabinet és iroda, van sajtós,  lakossági kapcsolattartó, médiaszolgáltató de ez a honlap csak kifog rajtuk.

Kérdéseket "természetesen" a helyszínen nem, hanem csak előre, és írásban lehet feltenni a jegyzo@zuglo.hu címre elküldve, vagy hivatali portán leadva. Még a végén sokan eljönnének,és jaj, kellemetleneket kérdeznének ezek fránya rebellis zuglóiak. Azért tessék csak eljönni, a helyszínen jó hangosan kérdezni. Hátha meghallják. Ezért közmeghallgatás a neve.

 

M E G H Í V Ó

 

 

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának

Képviselő-testülete

 

2011. november 30-án  /szerdán/ 17.00 órai kezdettel

 

 

KÖZMEGHALLGATÁST

 

tart.

 

 

 

A közmeghallgatás helye:  Zuglói Vagyonkezelő ZRt.

  Bp. XIV. Pétervárad u. 11-17. Házasságkötő terem

 

 

 

 

 

Megjelenésére feltétlenül számítok!

 

 

 

 

Budapest, 2011. november 21.

 

 

 

 

                                                                                              dr. Papcsák Ferenc

                                                                                                    polgármester

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr43420148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OkoskaTo:rp 2011.11.29. 22:15:15

Aki régebb óta lakik Zuglóban, az még emlékszik azokra a nemzetileg nemegyüttműködő, átkos libsibolsi időkre, amikor a zuglo.hu-n volt egy "Válaszol a Hivatal" rovat. Fórum jelleggel lehetett kérdéseket feltenni, amikre a hivatal dolgozói (ha nem is túl lelkesen), de kötelesek voltak válaszolni.

OkoskaTo:rp 2011.12.04. 19:13:35

Azért volt ilyen szűkre szabva a közmeghallgatás, mert a kerület vezetése a költségvetési koncepció elkészítésével volt elfoglalva:

index.hu/belfold/2011/12/04/misztikus_telepatia_pecs_es_zuglo_kozott/