HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

A kötvényt elnapolták, de kiosztottak néhány kokit

2011.11.19. 20:01 varnai

Ahogy a nagyvezír tanulékony helytartójához illik Papcsák polgármester úr itt Zuglóban is erőből akarja letörni az ellenvéleményeket. Várnai képviselő úgy látszik nem tanult a Humán Bizottságból való visszahívásból (feljelentette a tekintetes urat) ezért újra lesújtott a Baktalórántházi  ököl.

Amúgy az inkriminált bérbeadást a Zöld Zugló magazin első adásának riportfilmje járja körül:

 

Akkor a mozi után a november 17-i Testületiről:

Jó szokásukhoz híven ott helyben osztottak ki egy előterjesztést a visszahívásomról. Írásos indoklással nem is próbáltak bajlódni.  Bihary képviselő, Papcsák parlamenti titkára volt a bátor előterjesztő. Szóbeli indoklásában elmondta, hogy én többször eltévesztem az ő nevének végén az ipszilont, és az ősei pedig megküzdöttek érte, és ezért a hazáért is, de ez nekem bizonyára nem jelent semmit. Még a sajátjai sem tudták megállni nevetés nélkül. Papcsák kontrázott, egy Zuglapot lebegtetve feljelentéssel fenyegetett. Itt szeretném megköszönni neki, hogy a Képviselő testületi ülésen reklámozta szerény kiadványunkat - utána többen is kérték, hogy juttassak el hozzájuk egy-egy példányt. Lám egy éves orwelli akarom írni orbáni világ és máris becses kincs egy szamizdat, egy sima ellenzéki kiadvány. Amúgy nem tudom, hogy juthatott a polgármester úr postaládájába, hisz azt csak itt a kerületben terjesztettük, a XVII. kerületben nem. Polgármestrünk a végén okfejtésében eljutott odáig, hogy én biztattam a családja megölésére. ( az egyenlítő blogon -amihez természetesen semmi közöm  - egy általam nem ismert kommentelő írt hülyeségeket)

De mindez persze nem számított, szót nem kaptam. Kis félrevonulós nyomásgyakorlás után egységesen szavazva kizártak. Nem ezt ígérték. ( "...van egy határ.." "kicsinyes bosszúállás... nem leszek partner" ,  mondták még pár napja)  Páran ezután rám nem nézve, vörös arccal maguk elé meredve ültek. Hát nem lehet könnyű ilyen döntésekhez asszisztálni, kétségkívül.

A nap vesztese nem csak én voltam. Harrach Péter logó orral közölte, hogy immár nem ő a zuglói Fidesz-KDNP frakció-vezetője. Mint mondta, miután nem szavazták meg a Pénzügyi Bizottságban  a kötvény kibocsátást, és ezt én ráadásul a Nyílt Levélben széles körben is nyilvánosságra hoztam "megszűnt iránta a bizalom".

Nem tudom miért áltatta magát, politikuskunt már nem lehetett ilyen naiv, a bizalom sosem volt meg. Különben a polgármester nem a sajátjait hozta volna minden posztra. Különösen nem volt bizalom mióta a belső ellenzék nem szavazta meg Kovács Balázs alpolgármesteri kinevezését. Azóta Papcsák-Kovács és janicsárjai ott tettek keresztbe ahol csak lehetett és csendesen vártak mikor jön el az alkalom kicsinálni az ellenállókat.

Akit lehetett kivásároltak. Füle Bernadett például most tudta keresztül vinni, hogy 220 milliós felújításra kerüljön sor a választókörzetében lévő parányi Kövér Lajos téren. Ő lett az egyik helyettes, a másik Gyügyei úr. Már kiismertem, amikor csillogó szemmel a lemondásáról lamentál, akkor hamarosan valami új poszt hullik neki vagy valamelyik családtagjának.

 A frakcióvezető Rozgonyi Zoltán lett. Nehéz időkben kell a rendőr a csapatba. Még szerencséjük van, hogy nem Bihary úr lett kinevezve. A fidesz frakció meg is érdemli, ha nem képesek kiállni magukért. Pedig nem szükségszerűen kéne így lennie, hiszen a ciklus eleji alpolgármesteri leszavazás megmutatta, hogy akár át is vihetnék az akaratukat. És milyen jó lenne értelmesen, tárgyalva, egyeztetve vezetni ezt a kerületet. Én örülnék a legjobban.

A kerület egy pillanatra megmenekült.Elnapolták a döntést. A Nyílt Levél végül is elérte a célját. A kötvényt nem lehetett sutyiban átnyomni. Tisztában vagyok vele, a levél, a nyilvánosság  önmagában nem lett volna elég, hisz az láthatóan nem érdekli őket. Kellett a néma fideszes képviselők önfeláldozó makacskodása,  hisz a kokik ellenére nyilván ragaszkodtak hozzá, hogy nem fogják megszavazni a kötvényt. Köszönet érte a kerület nevében. 

Csak remélhetjük, hogy addig a jövő héten elfogadásra kerülő Önkormányzati Törvény valamelyest korlátokat szab majd a nagyot álmodó, településüket eladósítani szándékozó polgármesterek, képviselő-testületek számára. Amúgy pénteken a parlamentben a törvény vitájában is téma volt, hogy Zuglóban milyen következménye van, ha egy ellenzéki képviselő nyilvánosan kiáll a véleményéért.

Szintén csak remélni lehet, hogy a saját véleményükért most kiállni merő képviselőket nem győzik meg ezzel-azzal a decemberi ülésig.

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr213396775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tizma 2011.11.21. 09:53:18

A Fidesz jelenlegi zuglói önkormányzati képviselői közül jó páran az előző ciklusban ellenzéki képviselőként is kiálltak a kerületért.
Az, hogy a frissen megválasztott képviselők „ifjú törökös” vonulatánál csak a polgármester iránti lojalitás, az anyagiak és a karrier megcsillantása számít, nem a választóik vagy a kerület, az nyilvánvaló, de hogy a „régiek” közül páran szintén beálltak mameluknak, az nem túlzottan biztató.
Egy év alatt eldőlt, hogy a Fideszes önkormányzati képviselőknek vagy így vagy úgy választaniuk kell: vagy saját választóik előtt járatják le magukat, vagy a „helyi” pártvezetés előtt…..

OkoskaTo:rp 2011.11.21. 10:29:54

@tizma: Épp erről szól a "megélhetési politikus" kifejezés. Amikor valakit nem a választói boldogulása érdekel, hanem a saját megélhetése.
süti beállítások módosítása