HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

emberi sorsok, hivatali aktatologatás

2011.06.16. 09:07 varnai

Az új önkormányzat most, nyolc hónap után döntött először lakásügyekben. A Vagyonkezelőben folyó átszervezések, (áttekintés, beletanulás, káosz - izlés szerint) miatt eddig álltak a lakásügyek. Nehéz körülmények között élő, (van olyan szükséglakás ahol heten egy szobában), ideiglenes helyeken élő emberek várnak sokszor évekig, hogy a hivatal, mi döntsünk, - miközben lakások állnak üresen.

Tegnap bejött hozzánk olyan méltányossági lakás biztosítására vonatkozó kérelem, ahol az önkormányzat már 2007-ben határozatot hozott a lakáskiutalásról. A hölgynek egy 18 m2 (!) szükséglakást  ajánlottak fel, amit ő elfogadott. A hölgy 2010-ben rákérdezett, ő ígéretet kapott arra, hogy az önkormányzat a lakást felújítja, és ezt követően értesíteni fogják, erre máig nem került sor. Nyilatkozatot tett, hogy a lakást saját költségén is felújítja. Az akkori Szociális Bizottság a döntést ezután elhalasztotta. 2010 november 24-én egy másik 23m2 lakást mutattak meg a hölgynek, (vajon mi történt az előzővel?) aki a lakást elfogadta, és arról is nyilatkozott, hogy annak a felújítását önköltségén vállalja.  Ennek ellenére nem történt semmi, a  hölgy és édesanyja azóta is ismerősöknél, a munkahelyén lakik, és a lakás 7 hónapja üresen áll. A vagyonkezelőnél 7 hónapig állt az akta, nem hozták a bizottság, a testület elé. Felelős nincs.

Több más méltányossági lakáskiutalást is tettünk. Tettük ezt annak ellenére, hogy máig nem tudjuk, miből, hány lakással gazdálkodunk.

Én és a többi Humán Bizottsági képviselő már novemberben az első ülések egyikén kértünk egy kimutatást a Vagyonkezelő által kezelt lakásokról. Válasz többszöri kérésre sem jött. Most újra kértük, lássuk pontosan mennyi lakása van az önkormányzatnak, ebből mennyi van kiadva, mennyi áll üresen.

Mennyi van szociális alapon kiadva,  kiket és milyen jogcímen támogatunk. Most is kértem, a kiutalásoknál, szerződés kötéseknél legyen ott a lakbér. Átsiklottak fölötte.

Jó lenne látni a lakásállományt besorolva, méret, állapot szerint. A Vagyonkezelő megjelent képviselője ígéretet tett arra, hogy ezen információkat összeszedi. A magam részéről azt gondolom, kérés nélkül is kell lennie egy havonta frissitett adatbázisnak. Hogy ez miért  titok, arról csak elképzeléseim vannak.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr592988254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Complaisant 2011.06.22. 13:53:07

Üdv!
Egy misét megérne azok ( köztük jómagam..) helyzete is, akik januárban érvényes lakáspályázatot adtak be a tavaly meghirdetett 51 szociális alapú bérlakás egyikére. Döntés márciusban elnapolva, a tájékoztatás szerint a júniusi ülésen sor kerül rá.
Sor kerül ránk???

varnai 2011.06.22. 16:36:01

igen, a Humán Bizottságból kialakított kis bizottság tárgyalta. (én nem vagyok benne)
Nekem kicsit fura, ugyanis nagyon )gyanúsan ) sok pályázatot, pályázót találtak érvénytelennek. Ezt mint személyi ügyet feltehetőleg zárt ülésen akarják tárgyalni.

Complaisant 2011.06.23. 15:46:56

Én reménykedek és bízom abban, hogy számomra kedvező döntés születik, hiszen gyerkőceim és saját jövőm a tét. És sajnálom ismeretlenül is az érvénytelenül pályázókat, hiszen sokunk számára ez az egyetlen esély egy rendezett, boldog életre.

Vajon tudják a döntéshozók, hogy mekkora felelősség van a kezükben? Nem hiszem. Nem látnak a pályázatok mögé, nem látják az embereket, a sorsokat- csak adatokat a papíron egy életről. Ez pedig nagyon kevés..

Complaisant 2011.07.06. 09:35:26

Nos, lehet hogy tárgyalták, de érdemi tájékoztatás még most sem történt. A pályázat 2010 októberében került kiírásra. Alig több, mint 8 hónapja- nem is értem, miért türelmetlenkedek!
Isten malmai is, a kerületi döntéshozók meg még inkább...