HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

A demokratikus erők egyetlen esélyes jelöltje

2011.05.26. 21:58 varnai

Reggelre csodás kis szórólappal volt teletömve a postaládánk.

A szocik a SZAVAZZON A VÁLTOZÁSRA! szlogennel Imre Gergelyt tartják a demokratikus erők egyetlen esélyes jelöltjének, bár bemutatásáraa egy sort sem szánnak. van benne viszont fél oldalnyi LMP ekézés, : a Fidesz esetleges győzelmét nekünk, az LMP makacsságának tudják be. Még véletlenül sem volt hozzá semmi köze az ő nyolc éves tevékenységüknek...

Az a baj, hogy attól, hogy téyleg ijesztő amit a Fidesz művel, mind helyi, mind országos szinten, attól ők, a szocik még nem lettek jobbak így fél év alatt.

Még most sem értik, a képviselői helyekről a választók döntenek, és nem cserélgethetőek, eloszthatóak, lemutyizhatóak egymás között.

Igazából Varánusz megelőzőtt, és a maga cizellált stílusában pontosan elmondja amit gondolok:     http://varanus.blog.hu/2011/05/25/elempeahibas

 

 

usz megelőzött, érdemes elolvasni: 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr922935394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sületlenke 2011.05.27. 20:42:29

Na, szegény Imre Gergely...
Ártalmatlan langyos víznek gondolta volna az ember úgy első blikkre, de úgy látszik, a nagy gyakorlati tapasztalattal bíró párttársak bűnbak mániájának nem tudott ellenállni.

Bár, ha belegondolok, Hagyó Miki ajánlásának elfogadása sem vallott túl nagy helyzetfelismerő képességre már annak idején sem.

Az meg, hogy az elempés nászt Tóth Csabi volt hivatott egyengetni, különös pikáns ízt ad a dolognak.

Mondjuk, hozadéka lett volna esetleg, ha Csabeszunknak a Vas megyében oly gyümölcsöző tagbeléptetési kvalitásait mégiscsak igénybe veszi az elempé...

Ám mostanában azért mégiscsak a fideszesekkel való összefekvés tűnne hasznosabbnak Várnaiéknak, kreatív mutyi-legalizálásban biztos, hogy az emeszpé még fénykorában is csak suttyó inas volt mellettük.

Gondosan lepapírozott haveri-rokoni szerződések, apák-anyák-tesók, nejek és sógorok.
Ezt vártuk, legyenek szabályosan körbejártak a ki-meg lefizetések, nyugodtabb az ember, ha minden jogszerű és nem amazoknak jut.

A zuglói nemzeti tudat is ébredezik végre, a jó Kunék alig pármilliós bábáskodását további tudatbirizgálás követi, hála főispánunk gáláns védnökölésének, a trianoni sérelmeket maga Raffay uram volt hivatott feltárogatni, nehogy maradjanak sebeink nyalogatásáról megfeledkező kerülettársak a Stefánia környékén.

Itt a múltkeresés minden zuglói közpénzt megérő első etapja:

www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=23604

Ez meg itt a jelen helyzet, hétvégére, kabaré helyett:

index.hu/belfold/2011/05/27/van_egy_regi_maniam/

krepler 2011.05.30. 14:22:46

okok, de hát a megállapodásnak nem az lett volna a lényege, hogy a hagyómikcsivel parolázó imre gergely eltűnik a függöny mögött, és helyette közös jelöltként (tudom, ciki - de azért mégis) Laci nyert volna? még emléxem, hogy milyen belső sokkot okozott az szdszben, amikor beleléptek a hornkormányba... de azért valahogy csak szebb lenne, ha kovácsbalázs nem nyer...
szeretnék valamit kérdezni: a mostani választásnak csak szimbolikus jelentősége volt (végülis majd' mindegy, hogy 15 vagy 14 papcsákista fideszmameluk ül a közgyűlésben) - de mi lesz 2014ben? amikor (mondjuk a mostanihoz hasonló közhangulatot feltételezve) se az lmpnek se a maszopnak nincs reális esélye nyerni - nevető harmadikként viszont a fidesznek igen... (ld 2002)