HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Közérdekű kérdések

2011.05.05. 08:58 varnai

A mai nap az alábbi adatkikérő levelet küldtem az aljegyző asszonynak.  Az oka: az az elharapózott a gyakorlat, hogy mi, képviselők is csak folyósói pletykákból, vagy a Zuglói Lapokból értesülünk bizonyos ügyekről. A képviselő testületi ülésen, pl. a változtatási tilalom levételének szándéka kapcsán derülnek ki  a leglényegesebb kerületi ügyekben előrehaladott tárgyalások, komplett elképzelések.

 

Tisztelt Sáfrán Erzsébet aljegyző asszony,

 

Az LMP nevében, mint önkormányzati képviselő a következő témákban szeretnék közérdekű adatokat kérni:

 

1. Milyen tárgyalások zajlottak Október 3 óta az Echo Investmenttel?

Kérnék minden memót, tárgyalási jegyzőkönyvet, az önkormányzatnak küldött és kapott levelet, árajánlatot.

Amennyiben ezek egy része bizalmas, azt kérem közöljék.

2. Az Eszközkezelő eddigi munkája.

 1. Jelenleg ki vezeti a Zrt-t, áll-e felmondás, lemondás alatt a vezető?
 2. Tudott-e a polgármester úr a részvény eladásokról, van-e írásos dokumentum ez ügyben?
 3. Jelenleg és a megalakulás óta hány fő került állásba a Zrt-nél?
 4. Hány fővel, céggel kötöttek megbízási, tanácsadási szerződést?
 5. Eddig mindösszesen mennyi költség keletkezett az Eszközkezelőnél, bér, dologi kiadás, stb.
 6. Milyen változáson ment át a részvény portfólió?
 7. Vételek eladások időponttal, aktuális árfolyammal.
 8. Jelenlegi részvény portfólió.
 9.  A részvény adásvételen kívül milyen munkát végzett eddig az Eszközkezelő Zrt, és a munka kapcsán keletkezett dokumentumok.

3.. Kik kerültek, kerülnek kinevezésre a  három most létrehozott főtanácsadói munkakörbe?

Milyen bérezésük lesz összegszerűen?

4. Kérnénk egy összefoglalást a zuglói önkormányzati képviselők által az önkormányzattól kapott ÖSSZES bármiféle, fizetés, megbízási, tanácsadói szerződés, jövedelem.

Ugyanez a közvetlen hozzátartozók (feleség, élettárs, gyerek, szülő) esetében.

Képviselőnkénti bontásban:

1.Tiszteletdíj,

 1. bizottsági, bizottsági elnöki pótlékok,
 2.  Felügyelő Bizottsági tagságból, FB elnökségből származó jövedelem , az önkormányzati és a Vagyonkezelő által tulajdonolt Kft-k esetében  is.
 3. Lista az október 3. óta létrehozott különböző tanácsosi, tanácsnoki, tanácsadói stb. posztokról és az ezzel járó jövedelem, tiszteletdíj, honorárium.
 4. Önkormányzati alkalmazott, köztisztviselő, közalkalmazott, stb.

 

5. Jelenlegi tanácsadói, megbízási szerződések.

 1. Még élő, meghosszabított, felmondott szerződések.
 2. Új szerződések.
 3. Jelenlegi (máj 5.) aktuális lista.

6. A Vagyonkezelő Zrt által létrehozott Kft-k, A Társasház kezelő, és a Médiaszolgáltató Kft-k vezetőnek, alkalmazottainak létszáma, bérezésük.

A vezetők kiválasztásának menete, (kiírt pályázatok) a kiválasztott vezetők neve, szakértelméről, végzettségéről szóló dokumentumok

 

A Hivatal és az Ön fáradozását előre is köszönve,

 

Tisztelettel,

Várnai László

önkormányzati képviselő

Lehet Más a Politika

8 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr112879034

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Horgas Béla - PUBLICISZTIKÁLNI 2011.05.05. 12:46:08

Tudom, Drugics, bizonyos értelemben ez a verses irományom,mert publicisztikának szánom, lehetetlen,ahogy húsz évre visszaréved és szerzőjekihűlt lábnyomod fölmelegedésén mélázva elveti a kockát, mikor elvet és tárgyias valót, most is mint akkor,összeve...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sületlenke 2011.05.05. 23:25:37

Na, azt hiszem, állhatunk fél lábon egy jó darabig, amíg ezeket az adatokat kiadja a megbízott (al?) jegyző asszony:)

(Az is egy vicc, hogy falból meghirdetik a pályázatot, majd érvénytelenné nyilvánítják, vagy mi volt a megalapozott indoklás...)

Érdekelne sokunkat még az is, mennyit markolt fel a jegyző asszony dicső távozásakor, valamint a vagyonkezelő volt vezigje, a később érdemei elismerése mellett frissen kreált igazgatói poszttal lehiggasztani kívánt Bokor et.
Ja, a mór megtette stb., ...ismerős.

A képviselők mindenféle díjazása mellett igen érzékletes lenne annak ismerete is, hogy a hölgyek-urak milyen szakképesítés birtokában találtattak érdemesnek klf fb. tagságra, tanácsnoki posztra, ilyesmire.

Tehát Várnai uram, számíthat egy pár újabb perre főispánunk felől - még jó, hogy van-volt az ügyvédi iroda, adhatják be zsinórban.
Az is borítékolható, hogy a tanács lapja támadást, államtitkot, politikai lejáratást etc. emleget majd, a Vitézy gagyilap meg egyenesen a mitugrász fotográfus kisebbrendűségi érzetét, meg a kétszázezres könyvtámogatást érzékelteti majd így május vége előtt.

Nem nagyon lepődnénk meg valami újabb életveszélyes fenyegetés előálltán sem, még egy kuka felgyújtása is belefér a háznál, ahova expressz sürgősséggel jelentkezett be az alispi gyerek.
Mondom, dézsávű, egy bizonyos Torgyán doki ezt is előadta anno, igen, ő, akinek pártjával ugye soha-soha nem fekszünk össze...
Ha belegondolok, mekkora veszteség a vén ravaszdi a parlamentből...
Rajta legalább röhögni tudtunk.
Kár, hogy lépre ment az öreg és egy ifjú orákulum kiénekelte a szájából a sajtot a mégoly tökéletes vasárnapi husileveske után.

belga6 2011.05.08. 15:37:37

Engem még az érdekelne (szerintem sok zuglóival egyetembe), hogy mikor lesz már lomtalanítás? A zuglo.hu-n semmi infó róla. Ha jól emlékszem, tavaly áprilisban már megvolt.

OkoskaTo:rp 2011.05.10. 13:29:59

@belga6: Ha felhívod az FKF Zrt.-t, akkor elmondják neked, hogy az EU-s elnökség miatt a fontos emberek nem akarnak balkáni állapotokat látni az utcákon. Ezért idén a szokásos tavaszi lomtalanítás nem lesz. Jó esetben majd valamikor ősszel lesz helyette. Majd bedobják a postaládádba az időpontot egy héttel előtte. Vagy sem.

sületlenke 2011.05.10. 14:39:07

@belga6: én ugyanezt hallottam a piacon tanácsi lótifuti, ám mindentudótól, lomtalanítás elnapolva szebb időkre, bár ő még az őszt sem említette...

najmanna 2011.05.10. 19:05:18

@OkoskaTo:rp: ez komoly? mondjuk hihető...

piranya_mama 2011.05.13. 06:31:35

Zuglói Lapok, címoldal: Jól lenyúlták az előterjesztésedet! Nem tudtam tudtam, hogy Ő is környékbeli....