HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Valami épüljön is

2011.04.20. 10:54 varnai

Tegnap egyéni képviselői előterjesztében benyújtottam a Mexikói út, Thököly út, Erzsébet Királyné út, Róna út által határolt területre a 30 Km/h  lakóövezetté nyilvánítást.  Ez fekvőrendőröket, kiemelt sarkokat, és talán egyirányúsítást jelent. Két hete elkezdődött a környéken az aláírás gyűjtés is, a lakók láthatóan támogatják az ötletet, hozzák a kitöltött íveket, többen már régebben kezdeményezni akarták.  A megvalósítás nem tűr halasztást, a környéken rengeteg a karambol, a 2010-es statisztika szerint  egy év alatt csak hat érintett sarkon (Kolumbusz-Korong, Kolumbusz-Amerikai, Kolumbusz-Gyarmat, Gyarmat-Amerikai, Amerikai-Bácskai, Bácskai-Kolumbusz) 53! karambol volt, ebből 28 személyi sérüléses. A rengeteg kisebb koccanás, amihez nem hívnak rendőrt ennek a többszöröse. A többi hasonló belső lakóövezetben egyáltalán nincsenek személyi sérüléssel járó karambolok, a Thököly másik felén mióta fekvőrendőrök kerültek az Újvidék tér környékére szintén megszüntek a balesetek.

A tervek 2007-óta kész vannak, de azóta nem rendeltek hozzá forrást... láthatóan egyetlen képviselőnek sem volt fontos.  Pedig  az egész csak 14,3 milla idei áron, ha megszavazzák, - miért ne tennék, hisz Kovács balázs alpolgármester szórólapján is szerepel, akkor ősz végére kész lehet.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr72841996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piranya_mama 2011.05.13. 06:33:19

Zuglói Lapok, címoldal: Jól lenyúlták az előterjesztésedet! Nem is tudtam, hogy Ő is környékbeli...