HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

bizottságosdi

2011.03.17. 05:39 varnai

A ciklus elején igen kemény kűzdelem ment a bizottsági helyekért, a bizottsági struktúráért. Kik lesznek az elnökök, az alelnökök, ki melyikbe kerül. Kűzdöttem a Környezetvédelmi bizottságért, és hónapokig téma volt a Humán Bizottság kettéválasztása, amely aztán nyomtalanul lekerült a napirendről.

Nem véletlenül. A költségvetés és a kötvény kibocsátás kapcsán végképp bebizonyosodott a bizottságok valójában nem fontosak. Hisz  hiába szavazta le két bizottság is, köztük a Pénzügyi a kötvény kibocsájtást, attól azt még simán megszavazták a képviselők. Megjegyzendő, hogy itt nem valami ellenzéki obstrukcióról van szó, minden bizottságban masszív fideszes töbség van. Pedig a bizottságok a képviselők beszélőhelye,  A hivatal, a szakmai szervezetek és a képviselők között érdemi párbeszéd van, szakmai és politikai vita, beszélgetés folyik, itt még a fideszes képviselők is őszinték, elmondják a véleményüket, mely gyakorta nem egyezik meg az előterjesztőével. És ez így van jól.

A bizottságok véleménye nem számít, a bizottságok nem rendelkeztek minden információval, meg is mondta az alpolgármester. Hát ha a Pénzügyi Bizottság  nem rendelkezik érdemi információkkal mielőtt egy 5.5 milliárdos, a kerület jövőjét 20 évre meghatározó kötvényről véleményt alkot, akkor ott komoly baj lehet az előterjesztésekkel.

Van is. Sorban kerülnek elénk olyan napirendi pontok, előterjesztések, amiket aztán elkészítetlenség, vagy a fideszes belső egyeztetések hiánya miatt aztán visszavonnak. Itt van mindjárt aa renezvény naptár: 160 milliósként került elénk, de menet közben eltünt, végül egy üres számról döntöttünk. Most meg egy rendezvénycím listáról, ahogy a kitalált események még terv szintjén sincsenek beárazva.

Sorban tolunk odébb a testületi munkatervben szereplő döntéseket, a bérlakás koncepciót, a közbeszerzéseket és még sok mindent. A hivatal félgőzzel megy, politikai  instrukciókra, válaszokra várnak hetekig, önmagukban forognak a fogaskerekek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr192746185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.