HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

az egyenlő tájékoztatás elve és gyakorlata

2011.03.08. 08:08 varnai

Szolgálati közlemény:  MA LAKOSSÁGI FÓRUM!

17 30-tól a Ravak irodaházban, ERzsébet királyné útja Öv utca sarok (Tesco express épülete). Vendégünk Schiffer András az LMP frakcióveztője. Szó lesz országos és helyi ügyekről egyaránt: Alkotmányról, médiáról, politikáról,  a szerződésekről, változtatási tilalomról, a kerületi költségvetésről.

 

És akkor a blog.

Eredetileg nem gondoltam, hogy a kerületi szerződéseknek, egy helyi ügynek helye lenne az országos médiában. Csakhogy elég hamar kiderült, hogy a helyi média, a Zuglói Lapok semmilyen formában nem akar a 2011 után kötött szerződésekről beszélni. Nyiltan azaz telefonban megmondta a főszerkesztő Pindroch Tamás, hogy csak fizetett hirdetésként kerülhetünk be. (De ígérete ellenére írásban  már nem volt bátorsága ugyanezt megtenni)

Az ügyet aztán felkapta az országos sajtó, elsőként írt róla a HVG.hu, az Index, az Origo, a Hirszerző, a baloldali napilapok, a Klub rádió. Amikor a sajtótájékoztatóról beszámolt az RTL klub és a TV2 , sőt a szerződések ügyében a Parlamentben Napirend Előtti Kérdés lett intézve a miniszterelnökhöz,  úgy gondoltam most már joggal kérhetem, hogy mint a botrány kirobbantója ( vagy ha a poszt számít:önkormányzati képviselő, az LMP Országos Politikai Tanácsának a tagja) hadd beszéljek a szerződésekről a köztévében. Mit és miért tartunk problémásnak. Kétszer írtam e-mailt a Ma Reggel című reggeli közéleti műsornak, elküldve a szerződések listáját is.

Válaszra sem méltattak. Bár feltehetőleg megkapták, hisz láthatólag abból felkészülve kérdezgette Jegyes Tóth Kriszta Papcsák Ferenc polgármestert. Aki az alkalommal élve a köztévében újra leszdszesezett, elmondta, hogy közpénzeket kaptam, Weinek barátja vagyok. A szerződésekről elég kevés szó esett, akkor is úgy "Várnai azt állítja" , pedig ezek dehogy az én állításaim, hanem tények, egy sima táblázat.

Ekkor a személyes megtámadtatás, a hamis vádak miatt is immár nyiltlevélben ismét az MTV-hez fordultam, adjon lehetőséget a megszólalásra. Miután vasárnap megjelent pár cikk hétfőn egy MTV-s szerkesztő keresett. Felajánlotta a déli hiradót, ott egy hír keretében , (kb egy bevágott mondat a többi kontrolálhatatlan narráció mindösszesen 20-40 másodpercben) szó lehet az ügyről.

Azt kértem, hadd beszéljek ugyanott, ugyanabban a műsorsávban ugyanazokhoz a nézőkhöz, hasonló időkeretben: a Ma Reggelben. Az e-mailekre még mindig nem reagáltak, ez udvariassági kérdés is, de persze leginkább egy döntés felvállalása.

Az egész Papcsák szerződés listáról hallgatott a közrádió, sőt a Lánchíd rádió is, akik régebben rendszeresen kerestek kerületi ügyek kapcsán. Szintén nem volt még hír sem a HIR TV-ben ( névjavaslatom ezentúl: SzelektívhírTV), sem a Duna, sem az ECHO TV-ben. Az itt műsort vezető Pindroch Tamás a Zuglói lapok nem kinevezett főszerkesztője, mellesleg a Magyar Hirlap főmukatársa, na e kettőbe sem került be. A Magyar Nemzetben szintén egy sor sem volt.  E médiák eközben vastagon hozták Weinek szerződéseit, amikről megjegyzem a baloldalinak hívott sajtó szintén többször tájékoztatást adott.

Maradt a blogolás.

 

 

 

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr552720713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IMGM6 2011.03.08. 11:58:22

Nekem csak egy kérdésem lenne. Igaz-e az a hír, hogy Papcsák is, Zsiga Marcellhez hasonlóan - törvénytelenűl - két helyről veszi fel a költségtérítést?

varnai 2011.03.08. 12:18:24

Én is csak a sajtóból hallottam. Ezek szerint igaz, mert amúgy már biztos cáfolták volna, de hallgatnak.

najmanna 2011.03.10. 17:23:15

tegnap azt olvastam, hogy februárban "észrevette", és visszafizette.

Themisz 2011.03.10. 18:29:58

Pszichológusoknál nagy probléma, hogy egy-egy eset kudarcát minden szakmai erőfeszítés ellenére saját hibájuknak fogják fel, miközben ez sokszor a másik fél hibája. A ma reggeli Mokkás interjú(?)ról a következő jutott az eszembe:

Várnai Úr, mi a baj a szerződésekkel? (Mit kekeckednek a kedvenc pártommal?)
Várnai úr, gyorsabban mondja! (Nem érünk rá, nálunk csak fideszesek és celebek beszélhetnek 3 percnél többet)
Várnai úr, hát az értékbecsüs is egy szakma! (Épp ezért maga se szóljon bele, mire költik a közpénzt titokban. Én mondjuk nem élek Zuglóban, a csatornám pedig kormányzati segítség és HírTV-s hírpolitikai tanácsadó nélkül nehezen tartaná lépést a versenytárssal, ezért nem is nagyon izgat a véleménye.)
Várnai úr, magukat miért nem érdekelték az előző önkormányzat visszaélései? (Nincs jobb érvem, egy akkor még nem létező pártot próbálok belekeverni piszkos ügyekbe, hogy ezzel mentsem a sajátomat.)