HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

belháború

2010.12.30. 12:06 varnai

A kerületi fideszben láthatóan belháború van, magánéleti viszályok kerülnek elő, http://kepviselofunky.blog.hu/2010/12/28/gyilkossagra_adott_megbizast_a_zugloi_fideszes

és kerülnek kiteregetésre.  Máté Kriszta mint madam, szemüvegre taposás, életveszélyes fenyegetés, gyilkosságra felbújtás, ezek egy része egy roppant hitelesnek látszó tanú tolmácsolásában. A baloldali sajtó persze kapva kap ezekre a zaftos dolgokra. Persze nincs kétség, fordított esetben a Helyi Témában ez már cimlaphír lett volna, zaftos fotómontázzsal, karikatúrával ilusztrálva. Az azonban általában véve jellemző, és szomorú, hogy olyanokat választunk meg képviselőinknek, akiknek még olyan szinten sem látjuk (teszik nyilvánossá) az életrajzát, mint egy átlag állásinterjúnál is természetes.

A helyi fideszesek és Papcsák közt megy a huzakodás, Pusztai Péter és Kriszta a helyiek hangadói, (feltehetőleg a Kovács balázs alpolgármestert leszavazó között) értelmes, önálló véleménnyel rendelkező, és annak hangot is adó, meglehetős élettapasztalattal, saját egzisztenciával, kerületi elképzelésekkel, politikai hátországgal rendelkező, nem irányítható, nem szervilis képviselők.

A belháború része az önkormányzat épületében a fidesz képviselői iroda leplombálása, mint kisstílű borstörés, egzisztenciális zsarolás, , tanácsnoki  posztok lebegtetése, kiosztása, vagy visszatartása. Miután a frakció, ha nyögve nyelve is de megszavazta az Eszközkezelőt lett kinevezve Harrach Péter kultúrális tanácsnokká. Az is árulkodó volt, hogy nem a potenciálisan veszéyes hozzáértőket, hanem a fidelitasos gyerekeket,   Solt zolit, Borbély Ádámot és a végtelenül lojális Bátki Laci lett az Eszközkezelő felügyelő bizottsági tagja, nem hiszem hogy bármelyikük is át tudna látni ilyen típusú, és nagyságrendú tranzakciókat.

Pusztai Péter, mondván hogy ezzel tiltakozik a dolgok menete ellen,  az elmúlt testületin lemondott a Vagyonkezelő felügyelőbizottsági tagságáról, az "igen kemény jelzés" még gyengébbé vált, amikor a tagságot egyből a barátnő, Máté Kriszta kapta.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr322548024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.