HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Keresssük Garaba Imrét!

2010.12.20. 10:29 varnai

 

Papcsák polgármester a dec 15-i testületi ülésen ismertette Garaba Imre az 1. öevk.-ban megválasztott Fidesz-es képviselő lemondását. Ifjúság politikával és a helyi sporttal szeretett volna foglalkozni, de rájött, hogy nincs a képviselőségre ideje. Mi tagadás, sokáig nem próbálkozott.
 
 A valóságban a fideszes belső viták tántorították el,  az alakuló ülés már megadta feltehetőleg a végső lökést, mert azóta senki sem látta, bár a felesége, mint személyes szóvivője többször megnyugtatta az érdeklődőket, hogy annak ellenére, hogy sehogy sem sikerül másnak a férjét elérni, nem vitték el az Ufó-k. Természetesen, mint a polgármester mondotta volt, továbbra is támogatja a kívülről a képviselő testület és különösen a polgármester munkáját. Számunkra ez azért fontos, mivel hamarosan kiírják az 1. öevk.-ban az időközi választást.
 
A magam részéről felelőtlennek tartom azt, aki számára ennyit ér 6000 ember képviselete. Mi 3 hónapon át sikertelenül próbáltuk elérni a képviselőt, természetesen ugyanigy járt mindenki, aki a körzetéből az elmúlt időszakban hozzá fordult ügyes bajos dolgával.
 Szerintem Garaba Imrének a nyilvánosság előtt kéne elnézést kérnie mindazoktól akik a választáson belé helyezték a bizalmukat, akiknek képviseltére alkalmatlannak bizonyult. Mindezek mellett én küldenék neki egy csekket a választás önkormányzati költségéről is, ha mástól nem ettől rájönne, hogy a képviselőség nem játék. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr992527512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.