HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Meghallgattuk a közt

2010.12.07. 23:11 varnai

A szokásos évi közmeghallgatást is letudtuk. Tavaly még a közönség soraiből kérdeztem, ma színpadi biodiszletként a képviselők között ültem. Az hasznosabb volt... Majd minden képviselő ott volt, a fideszeseknek kötelező lehetett, csak Flórácska hiányzott, és Tóth Csaba. És persze Garaba Imre, de ezt már megszoktuk, hisz eskűtétel őta nem láttuk, sőt a vagyonnyilatkozatát sem adta le.

A témák örökzöldek, kutyaszar, köztisztaság.... Pálffy válaszolgatott türelmesen.

Nem kaptam segélyt, sírta el magát egy hölgy tizcentis arany fülbevalókkal a fülében.

HAjléktalan ügyben Papcsák közölte, hogy ő rendpárti polgármester. "Senkinek nincs joga az utcán aludni, étkezni, - ezt meg is tiltottam - és meghalni." Lehet hogy ezt is megpróbálják a kéharmaddal megtiltani?

  Persze azt nem mondta, hogy a kerületnek nincs éjjeli szállója, valamelyik egyházi szervezetnek adunk kevéske pénzt egy nappali melegedő üzemeltetésére, ennyi az egész, amit teszünk.

Volt persze egy két komoly dolog is, a Cordia lakópark használatbavételi engedélye, eljött az ügyvéd, a kerület költségvetése, állítólag jobban állunk mint terveztük... ez kicsit ellentmondani látszik a jövőre tervezett 8 milliárdos hiánynak, amiről az egyik alpolgármester suttogott. Megtudtuk még  hogyan vegzálják a rendőrök a prostituáltakat, türelmi zónák híján nem lévén alkalmas jogszabály az előállításra.

A túlépítések ügyében, meg úgy általában is joggal hivatkoztak az előző testületre.

Papcsák igen jól helyt állt, amennyire nehézkesnek látszik a médiában, annyira jól megtalálja a hangot az egyszerübb emberekkel. Közvetlen, joviális. Amiket mondott, hogy milyen kerületet szeretne az teljesen az LMP kompatibilis, tulajdonképp a mi kerületi programunkat mondta fel. Forgalom csökkentés, beépítések visszafogása, lakásépítés stop. Na majd a decemberi testületi ülésen a Helyi Védettség rendelet szavazáskor kiderül mennyire gondolja komolyan.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr972500984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ordnassac 2010.12.08. 20:54:31

Apró megjegyzés: TóCsa nem volt ott, Borbély Ádám ott ült mögötted két sorral. ;-)