HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

vita a gázbojlerről

2010.12.06. 22:37 varnai

Pár napja Humán Bizottsági ülés volt.  Rengeteg lakásos ügy, kiutalás, bérbeadás, jogcím nélküli stb. volt az előterjesztésekben. Ezeket a fideszes képviselők, mint előkészítetleneket mind levetették a napirendről. Pusztai Péter felolvasott pár a neten talált eladó önkormányzati lakás hirdetést, ez mind illegális, - Bokor aki Vagyonkezelő igazgatóból lett most lakásügyi igazgató, azt mondta utánanéz, ilyen esetekben feljelentést tesznek. Következő ülésen rákérdezek, mit tettek a konkrét esetekben. Mint kiderült 2600 önkormányzati lakás van a kerületben, én kértem egy általános kimutatást a kezelésről, bérleti díjakról, jogcímekről, stb.

A következő egy gázkészülék vásárlás és beszerelés támogatás ügy volt, mint kiderült magánlakások esetén is van mód kérni az önkorm segítségét. Na ezen a 100ezer forinton elvitatkoztunk fél órát. Elég abszurd volt, miközben simán átsiklunk az önkormányzati intézmények átvilágítására szánt 12 millión, hisz minek is kell külsős cég, amikor van belső ellenőr meg sok minden, nem tudjuk ki és miért pont 12 millióra becsülte ezt a munkát, eközben elvitatkoztunk azon, hogy csak a készüléket vegyük-e, adjunk-e egyáltalán, beszereli-e, ha nem adjuk az egészet, és hogy kimegyünk-e megnézni.

Szóval ezt rágta a bizottság jó fél órán át, majd  lendületből egy csomagban megszavaztunk rengeteg egyszeri segélyt, hogy mennyiről döntöttünk mindösszesen, én nem láttam az előterjesztésen. A képviselők mentek volna már, nem vacakoltak, hiába, no, most már látom, a Széchenyi fürdő eladásáról is a napirend végén kell majd szavaztatni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr662498292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.