HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Már cenzúrázzák

2010.12.05. 15:24 varnai

Múlt héten cikket írtam a Zuglói Lapokba. Megdöbenésemre a cikk nem volt benne a lapban. Kérdésemre a főszekesztő elmondta, a polgármesteri iroda elkérte elolvasásra a cikket, és személyes megtámadtatás címén perrel fenyegették meg, ha megjelenik. A kiadó főszerkesztőt a szerződés felmondásával fenyegetik, nem merte megjelentetni. A cikkben az alpolgármester választás az újságban eddig le nem írt körülményei, (lásd az első blogbejegyzést) és más, az új testület, a polgármester által hozott döntések véleményezése volt, senkinek a személyiségi jogait nem sértve természetesen.

Megkérdeztem a polgármesteri hivatal friss, kommunikációval foglalkozó munkatársát, Siket Tibort, de süket fülekre találtam. Megkérdeztem Kovács Balázs alpolgármestert, ő azt mondta, pont ellenkezőleg, pont a cikk mindenképpeni megjelenésére kérték a főszerkesztőt. No comment.

Elmondhatom, a Zuglói Lapoknak a Civilzugló Egyesület nevében az elmúlt három évben számos a testületet és az előző polgármestert, azaz döntéseiket kritizáló elég nyersen fogalmazó  cikket irtam. Mindegyik érdemi változtatás nélkül jelent meg. Pedig nem voltam senki, (csak egy civil egyesület vezetője), nemhogy önkormányzati képviselő. A főszerkesztő szerkesztési elveit eddigi döntései alapján nem tartottam eddig semmilyen politikai irányban elfogultnak. Jelent meg épp elég a fideszes képviselők által írt, az előző többséget, polgármestert komolyan ekéző írás. 

Pár napja hallottam, hogy a helyi tv szerződését is felmondták. Amit most itt helyben tesznek a fideszes aparatcsikok az a bolsevik hatalom gyakorlás legrosszabb módja. Bár végülis csak az országos mintát követik.Médiahatóság, bírságok lebegtetése... Nem elegáns, hogy udvarias legyek. És hosszú távon mindenképp kontraproduktív. Kiváncsi vagyok Papcsák mit fog mondani az esetről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr602494649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.