HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

"Mi képviseljük a civileket..."

2010.11.28. 20:31 varnai

" Mi képviseljük a civileket a testületben" cimmel jelentetett meg cikket a zuglói újságban a ZÉK,  a Zuglóiak Érdekképviseleti Egyesülete. Tehát ők lennének a civilek. Igaz is TAmás László a bejutott képviselő az önkormányzatban eddig is a civilekkel való kapcsolattartásal foglalkozott. Mint MSZP-s, késöbb mint MSZDP-s képviselő, - de ezt már nem tartotta fontosnak közölni az olvasókkal. Hogy mitől lett hirtelen civil azt nem tudjuk.

Mint Tamás László írja jó a kapcsolata a civilekkel. Máramelyikkel. Például mint akkori Társadalmi Kapcsolatok Bizottsági elnök utolsó húzásként még sikerült elintéznie, hogy a kerületi civileknek adott önkormányzati épületet a Nagyzugló Törökőr egyesület kapja, (pályázat, és bármiféle lerakott koncepció nélkül) akiknek vezetője, Módos Béla az MSZP szineiben indult el az őszi választásokon. Ők is civilek.

És hogy hogy került be képviselőnek Tamás László? A ZÉK polgármester jelöltje Janicsák István visszalépett. Azaz most, hogy nem lett polgármester már az önkormányzatba, a "mezei"képviselők közé sem ült be, már nem izgatja a zuglóiak napi képviselete.  Még a polgármesteri beiktatásra sem jött el, és hát azóta sem láttuk egyetlen testületi ülésen sem. Csak nem fog előterjesztésekkel, kerületi iskolák költségvetésével piszmogni? Hát igy került a volt MSZP-s képviselő afféle civilként az önkormányzatba.

A ZÉK  mint igazi civil amúgy is fura kijelentés. Az egyesület a választások előtt alakult, és az eddigi civil egyesületekkel semmiféle kapcsolata nem volt egyik tagnak sem, most sem keresik a kapcsolatot velük. Bár a kampányban sokat beszéltek róla, érdemi városvédő, vagy egyéb civil munkát nem végeznek, nem ügyfelek egyetlen ügyben sem.

A ZÉK személyi háttére is érdekes, jelölt volt Kricsfalvi doktor szintén volt MSZP-s képviselő. A listán nem látszó háttéremberek háttere, múltja még izgalmasabb.

Killik László a ZÉK  egyik vezetője, valaha az SZDSZ javasolta a Vagyonkezelőbe felügyelőbizottsági tagnak. Nem véletlenül hisz Ő a volt  kerületi SZDSZ meghatározó személyiségének, képviselőjének Killik Jenőnek a fia, igen ő az aki Hunwald György VII kerületi, immár előzetesben ülő polgármesternek  adott tanácsot havi sokszázezerért.

ZÉK-es Virág András, ő a pénzügyi bizottságban volt SZDSZ delegált még pár éve. Ő speciel Virág Attila, az SZDSZ kerületi választmányi tagja a fia. Az igen jómódú SZDSZ közeli üzletember könyvelő cége a Pertia volt a Zuglói Vagyonkezelő Zrt könyvvizsgálója.

A ZÉK jogi tanácsadója Sinkovits Péter szintén kötődik az SZDSZ-hez, az Open Consultingnak volt ig- tagja,  sőt mint tanácsadói szerződésben állt a nemrég még MSZP-SZDSZ vezette Zuglói Önkormányzattal.

 

 

Tán most már érthetőbb, hogyan, honnan tudott a civilekre nem jellemzően jómódú ZÉK Janicsák István kampányára 40-50 milliós nagyságrendben költeni.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr362479631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

najmanna 2010.12.01. 10:10:46

hát garaba előkerült-e?