HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Épülhet-e utasváró a BKV, főváros, Zugló bermuda háromszögben?

2016.08.25. 09:21 varnai

Sikerül-az őszi esőkig elintézni, hogy utasvárók kerüljenek az 5-ös busz négy  zuglói buszmegállójába?  Íme az első kör, ahogy az várható volt, a BKV, a főváros lepattintó, egymásra mutogató, lepattintó válaszai. Röviden: a BKV már nem telepít utasvárókat,  a főváros forráshiányra hivatkozik, amúgy is egy magáncégnek adta a jogot, de azok már kimerítették a keretüket. A zuglói önkormányzat ha akar telepíthet, de az önkormányzat szerint ez nem kerületi hatáskör.

Júniusban levélben kerestem meg a BKV-t, íme a válaszuk.

Tisztelt Várnai László Úr!

Társaságunkhoz érkezett alábbi elektronikus levelére hivatkozással szakterületi illetékességből a következő választ adom.

Az Ön által jelzett 5-ös autóbusz vonal üzemeltetését a BKK Zrt. megrendelése alapján Társaságunk végzi. Amennyiben a jelenleg érvényes menetrenddel (pl. járatsűrítési igény) kapcsolatban észrevétele van, úgy kérjük szíveskedjen az ügyben illetékes BKK Zrt.–t megkeresni.

A Korong utcai megállóhely utasforgalma és az egyéb – Ön által is felvetett – körülmények alapján indokolt lehet egy, az utazóközönség számára komfortosabb megoldás, de a megállóhely jelenlegi kialakítása nem alkalmas fedett utasváró létesítésére. Amennyiben a megállóhely mögötti terület – ami jelenleg nem használt villamos pálya – jövőbeni sorsáról döntés születik, úgy erre a területre kezdeményezzük fedett utasváró kialakítását. Az Erzsébet királyné úti megálló esetében – önkormányzati tulajdonú területen, amennyiben indokolt – a helyi önkormányzat létesíthet fedett utasvárót, melyhez a szakmai támogatást Társaságunk és a BKK Zrt. is biztosítja. A BKV Zrt.-nek jelenleg nincs lehetősége új utasváró kihelyezésére.

Köszönjük észrevételét, egyben kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását.

Üdvözlettel:

Stark Attila osztályvezető

Autóbusz és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatóság

Forgalmi és Műszaki Főosztály

Üzemeltetés-támogatási Osztály

És íme a főváros a kerületnek írt lepattintó válasza:

megallo_level-2.jpg

 

Most az általuk hivatkozott JC Decaux Kft-t kértem az utasvárók telepítésére,  és levelemet megkapta a BKK illetékese is. Kíváncsian várjuk válaszukat, de leginkább az utasvárók telepítését.Remélem egy magáncég rugalmasabb, mint az állami cégek. (még több helyre tudnak kitenni állami Tudta?plakátokat)

megallo_korongutca.jpg

A Korong utcai nem egészen egy méter széles megálló nem felel meg a megállókra vonatkozó kötelező 1,5 méter széles rendeletnek. A keskeny járda életveszélyes, a gyerekek lelépnek róla, a nagy sebességgel hajtó járművek elsodorhatják az ott várakozókat, az ösztönösen hátralépők elesnek a sínekben. még egy babakocsi sem fér el. Esőben az elrobogó járművek borítják be nyakig vízzel, sárral a várakozókat.

A BKV részéről különösen abszurd és álságos a 67-es villamos pályájára hivatkozni, hisz azt már maga a főváros is számtalan helyen, pl. a Thököly út Hungária  sarkon, sőt nemrégiben az Erzsébet Királyé út Mexikói út sarkán is felszedte. Az utasvárók kihelyezése amúgy a sínek ideiglenes, sérülés nélküli és bármikor visszabontható leaszfaltozásával megoldható lenne, mint ahogy a 7-es buszok megállóit is a sínekre tette a BKV a Thököly úton.

Magam részéről azt gondolom, egy európai fővárosban a XXI. század elején (ilyen bérlet és jegyárak mellett) alapvető és természetes elvárás, hogy minden megállóban legyen eső, szél ellen védő tető, és legyen néhány az  eső ellen is védett ülőalkalmatosság, ahová a 10-15 perces várakozás idejére le lehet ülni. Őszintén szólva nem is értem, hogy lehet ma már enélkül buszmegállót telepíteni.

Természetesen ha a Fővárossal nem boldogulunk a kerületben is elő fogom terjeszteni az utasvárók létesítését, és ha muszáj előbb-utóbb megépíti maga a Civilzugló Egyesület. Max. a BKV - a MÁV bölcsességét követve - majd kéri az eredeti állapot helyreállítását. Lehetetlen nincs, csak tehetetlen.

megallo_erzsebetkrne.jpg

Itt már az útban lévő sínre is lehetetlen hivatkozni, hisz azt ők maguk bontották el tavaly. Az Erzsébet királyné úti megállók különösen sok ember által használtak, hisz itt szállnak át az 1-es, 3-as, 69-es  villamosról, 70-es troliról.

Kérem, ha a kerületben máshol is van megálló utasváró nélkül, írjátok meg, megpróbálunk ott is lépni.

5 komment

Címkék: BKV zuglói önkormányzat BKK 5-ös busz utasváró Fővárosi önkormányzat Korong utca Erzsébet királyné út JC Decaux Kft.

Közérdekű kérdések a köztisztviselői státuszokról

2016.07.28. 15:47 varnai

Tisztelt Polgármester úr,

Közérdekű kérdést szeretnék feltenni a hivatal több státuszával kapcsolatban, melyekről úgy tűnik Önnek és nekem eltérő információink vannak.

A polgármester úr a HÍR TV július 27-i adásában  (http://hirtv.hu/videok/159557) azt mondta, hogy főmérnökünk eddig sem volt.

Kérdéseim:

1.) akkor kit mutatott be nekem a polgármester főmérnökként a Pillangó parki lakossági fórumon?

2.) A  kerület mikor írt ki pályázatot a főmérnöki pozícióra?

3.) Ki nyert? Mi történt a pályázattal?

4.) Jeszták Lajos ki lett-e nevezve főmérnöknek, letette-e az esküt, állt-e  és mennyi ideig munkaviszonyban, mennyi ideig vett fel fizetést a zuglói önkormányzatban?

5. Mi történt vele? Felmondás, közös megegyezés, stb? Mi volt az oka a hirtelen elküldésének, távozásának?

6.) Jelenleg ki van-e írva a főmérnöki állásra pályázat? Ha nincs, miért nincs?

A riportban állításként szintén elhangzott, hogy a Gazdasági Osztályvezető, Magyar Erzsébet nem adta be a felmondását. 

7.. ) Az elmúlt időszakban nem adta-e be a közös megegyezéses felmondását az osztályvezető?

A hivatalban nemrégiben új státusz lett létrehozva, az Üzemeltetési Osztályvezetői. A pozíciót Kéri András kapta, aki a Párbeszéd Magyarországért egyik alapító tagja, a párt alapítványának kurátora.

8.) Volt-e pályázat kiírva a pozícióra?

9. ) Nem érzi-e összeférhetetlennek a PM Kft-jének, a Párbeszéd Platform Kft egyik tulajdonosának,  a párt alapítványának kurátorának zuglói kinevezését azzal a mondással, hogy "Zugló nem lesz a PM kifizetőhelye"?

A hivatalban pletykák terjednek az új osztályvezető kimagasló bérezéséről.

10.) Milyen besorolásba került, mennyi a bére,  és a bére mellett lettek-e plusz célfeladatokkal vagy bármi egyéb bérkiegészítés, jövedelem számára lett-e biztosítva?

 A kerület jegyzője július 3. óta nincs munkaviszonyban, állása ekkortól meghirdethető lett volna. Véleményem szerint a hivatal szakmai vezetése, a törvényességi kontroll szempontjából fontos, hogy a státusz a lehető leghamarabb betöltésre kerüljön.

11.) Miért késik a pályázat kiírása, miért nem hirdettük meg a lehető leghamarabb?

12.) 2016 eleje óta hány köztisztviselő ment el a Zuglói önkormányzattól?  Jelenleg hány üres státuszunk van, és melyek ezek?

2015. július 28.

Választ várva tisztelettel,

Várnai László önkormányzati képviselő

Szólj hozzá!

Menekülő köztisztviselők, széteső hivatal

2016.07.25. 17:04 varnai

Immár két hónapja, hogy Zugló jegyzőjének elege lett. Mint mondta, "van a szakmai és emberi tisztességnek egy foka, ami alatt ő nem hajlandó dolgozni".

Tehát a kerület legfontosabb státusza két hónapja, sőt július elseje óta hivatalosan is üres, de  az álláspályázatot mindmáig nem írták ki. 23 nap volt eddig rá. Úgy tűnik nem sürgős, hogy Zuglónak jegyzője legyen. Végül is csak a "törvényesség őréről" van szó, és az elmúlt másfél év csatáit látva, melyeket a jegyző vívott a frakciókkal, (leginkább az MSZP-vel)  erős a gyanúm, sokan leginkább azt szeretnék, hogy ha ez a státusz üres maradjon, vagy a saját emberükkel legyen betöltve. Valószínű a kiírás azért csúszik, mert az Összefogáskoalíció tagjai a háttérben még javában szkanderoznak, kinek a bizalmasa tölthesse be a kulcspozíciót. (A ciklus elején az MSZP egy volt képviselőjüket, Dr. Imre Gergőt akarta megtenni jegyzőnek (aztán aljegyzőnek), állítólag a koalíciós alku során nekik lett ígérve a pozíció. A koalíciós szerződésből kiderülhetne.) 

A Gazdasági Osztályvezetőnknek július 4-i rendkívüli testületi ülés környékén szintén elege lett. A ciklus elejével kinevezett, 24 milliárdos büdzsé fölött őrködő  hölgy az elmúlt évben tisztességgel próbálta - sikertelenül - egyensúlyban tartani a büdzsét,  visszafogni  a felelőtlen pénzköltő testületi döntéseket, a kiáradó közpénzeket. Legutoljára az 1.4 milliárdos parkolási közbeszerzésünk igencsak korrupciógyanús előterjesztését illette komoly kritikával. Őszinteségéért őt is kipiszkálták, feladta. 

A frissen kinevezett Főmérnökünk alatt már meg sem melegedett a szék. Az átláthatóság jegyében azt sem tudjuk, belépett-e valójában, vagy hogy hány hónapja kap fizetést. Mindenesetre nekem mindezidáig nem sikerült még összefutnom vele az épületben.  Mondhatni nyoma veszett, mint Sápi Attilának.  A hivatal az év elején - szocialista ellenszavazatok ellenére -  létrehozott szervezeti egysége a  főmérnökség a Városgazdálkodási Zrt. és más cégeink költéseit lett volna hivatott szakmailag kontrollálni, és ide kerültek volna a  kerületi közbeszerzések is. A zuglói MSZP úgy tűnik sikerrel torpedózta meg és süllyesztette el az ő érdekeiket sértő alakzatot. A Főmérnöki státusz jelenleg meg sincs hirdetve.

Leváltották az Építéshatósági Osztály vezetőjét is. Nem mellesleg folyamatosan keresünk Közbeszerzési referenst, hiányzik a belső ellenőrök fele...  a zuglói önkormányzatban ijesztően gyorsan kopnak a köztisztviselők. 

A dolgozók a hivatal működésképtelenségéről beszélnek, azt mondják, Papcsák alatt terror volt, most meg teljes fejetlenség van, az alpolgármesterek egymásnak ellentmondó utasításokat adnak, egyeztetések, értekezletek hónapszám nincsenek. Egy az elődei sorsát látó, hozzáértő jegyző, rutinos köztisztviselő nem jön ilyen politikai viperafészekbe, nem kockáztatja a karrierjét, lelki békéjét, nem dugja fejét a hurokba, hogy esetleg olyasmit írassanak vele alá, amiből baja lehet.  

Tessék felvállalni a csatákat!

A  jegyző távozása intő jel kellett volna hogy legyen a wn8crezsbh-4.jpg polgármesternek, hogy meg kell védenie az apparátust. Ki kell állnia a dolgozókért,  nem pedig elbújni a jogi normakontrollok, gazdasági osztályi vélemények mögé. Nem hagyni, hogy,  mint a jegyző is tette, ők vívják meg helyette a koalíciós partnereivel a csatákat. Ez nem a köztisztviselők dolga.

A polgármestert láthatóan nem zavarja, hogy a politikai szereplőktől jövő  fenyegetések, folyamatos konfrontációk miatt elmenekülő tisztviselők miatt a hivatal működése immár csikorogva megállt,  hogy tulajdonképp már alig van forgó kereke a gépkocsinak, amit vezet. Amíg a duda szól, amíg polgármesterként lehet nyilatkozni, bátran kiállni a Városligetért, addig megéri benne ülni. 

Mondhatnánk nem a maga ura, és nem is a polgármester dolga az apparátus működtetése, de miközben a fontos, a százmilliós pénzek áramlásában résztvevő státuszokból sorra menekülnek a köztisztviselők, addig létrehoztak egy új státuszt, az Üzemeltetési osztályvezetőit. Az állást pedig pályázat nélkül egy bizalmi PM-es kapta. Így az a bizarr  statisztikai helyzet állt elő, hogy a PM pártalapítványának öt kuratóriumi tagjából kettő a zuglói önkormányzatban dolgozik. (Én Papcsák idején is hittem a véletlenekben.) Az új osztályvezető melletti szobában a PM egy harmadik volt országgyűlési képviselője, Szilágyi Laci ül.  Még jó, hogy Karácsony megválasztásakor lenyilatkozta, hogy, Zugló nem lesz a PM kifizetőhelye. Milyen lenne, ha  az lenne?

Az indexnek nyilatkozva 2014 december elején.

És jönnek helyettük a PM-esek? Hányan hívták föl a PM-ből azzal, hogy „Gergő, ugye nekem is jut itt valami áll

Senki nem hívott fel így, én hívtam fel néhány embert, amikor a legközvetlenebb munkatársaimat kerestem.

Hány PM-es dolgozik már itt a zuglói hivatalnál?

A titkárságvezetőmön kívül, aki PM-es, senkit nem vettünk fel.

Ezzel szemben egy MSZP-s háttérben nekem már szóvá tette, hogy megszállták a PM-esek Zuglót. Ez nem igaz?

Nem igaz. Nevezze meg magát az az MSZP-s, és nevezze meg a segédeit is. Nem csinálok Zuglóból PM-es kifizetőhelyet, mert akkor lehúzhatjuk magunkat a WC-n. Ez egy 200 fős hivatal, egy kezemen meg tudom számolni, hányan jönnek ide majd a PM-ből dolgozni.

   Én összesen hat köztisztviselői státuszban lévő PM-est számolok, (a politikai posztokat, polgármester, alpolgármester, bizottsági tagokat nem számolva) ami végül is a 200 fős hivatalhoz képest nem sok, bár a PM párt taglétszámához képest nem kevés. Mentségül szolgál, hogy Fideszes, MSZP-s állás is van bőven ennyi?

De még ez sem lenne baj, ha működne az önkormányzat.

7264313_faba916f641a4272aaf6d776213513be_wm.jpg

 Lehúzhatják magunkat?

Még nem, de másfél év után ideje a számvetésnek. Nem a hat PM-es miatt, hanem mert nincs túl sok pozitívum, amit fel lehet mutatni. Láthatóan nem sikerül működtetni a kerületet, sőt egyre rosszabb irányba sodródunk.  A cikkben tett ígéretnek megfelelően tessék az országos politizálást, a médiaszereplést abbahagyni és a kerület tényleges vezetésére koncentrálni!  

2 komment

Beszéljünk végre az épületekről!

2016.07.14. 16:39 varnai

Ma reggelre virradóra a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. megvilágosodott és felismerte, fakivágás nélkül is boldogul, költséget nem kímélve átültet 150-200 fát. Csakhogy a fák kivágása - amit eddig tagadtak - csak mellékkövetkezménye lett volna a Ligetbe lerakni tervezett épületeknek. (hogy 50-70 éves fák mennyire ültethetők át ezt most ne vitassuk)

Itt az idő, hogy végre beszéljünk az alapproblémáról, a koncepcióról, a Múzeum negyed Városligetbe helyezéséről. Ehhez elég felidéznünk az immár 40.000 tiltakozó aláírt petíció szövegét:


Tiltakozunk a megalomán Múzeum Negyed terv ellen, a Liget 40 magas épületekkel beépítése, a zöldterület csökkentése ellen! Követeljük az elmaradt lakossági egyeztetést, vegyék figyelembe az itt lakók érdekeit, ne növeljék az idegenforgalmi, turisztikai funkciót! Ragaszkodunk hozzá, hogy a Városligetet pihenőparkként őrizzék meg! Egyetlen fát sem engedünk kivágni!

Az utolsó mondat felét meghallották, már csak a többit kell elolvasniuk.

itt az ideje a százmilliós  kommunikációs offenzívák, trükkök befejezésének,  verőemberek visszahívásának, a projekt leállításának, és újragondolásának, azaz az alapkérdések megbeszélésének:

Beszéljünk a Városligetbe, egy közpark közepébe lerakni tervezett 40.000 négyzetméteres, a lebontani tervezett PECSA épületének négy-hatszorosát elfoglaló, 40 méter magas Új Nemzeti Galériáról, a 7000 négyzetméteres, 26 méter magas Magyar Zene házáról, a 9000 négyzetméteres föld alatti bővítésű Közlekedési Múzeumról, melyre egy 67 méter magas eklektikus tornyot szándékoznak betonból visszaépíteni. A legrégebbi fővárosi közpark belsejében kell-e lenniük ezeknek az épületeknek? Nincs-e jobb hely a fővárosban?

varosliget.jpg

És az lapkérdésről: Szükségesek-e egyáltalán ezek az épületek? Nincsenek-e jobb helyen az eredeti helyükön a Budai várban, az ország legreprezentatívabb épületében az ország legszebb festményei? Szükség van-e egyáltalán a Magyar Zene házára?


Az elmaradt egyeztetéseket innen, Budapest hosszútávú fejlődése szempontjából jelentős épülettervek lakossági és szakmai megvitatásával kell kezdeni.

4 komment

Címkék: városliget Civilzugló Egyesület Múzeum negyed Sághi Attila fa átültetés

Zuglói rendkívüli, milliárdos bizniszek a napirenden

2016.07.01. 18:50 varnai

Rendkívüli közgyűlés lesz a július 4-i, milliárdos értékű bizniszekkel, azaz különösen pikáns napirendi pontokkal. A Közbeszerzési Döntőbizottság által már egyszer elmeszelt 1.4 milliárdos parkoló üzemeltetés, és a polgármester vétó okán visszakerülő, 4300 m2-es, 120 lakás építésére alkalmas telek odaadása  - hozomra.

A Parkolójegy-kiadó automaták beszerzése, üzemeltetése és karbantartása közbeszerzés megindítása afféle örökzöld, 2011 óta nem jutottunk előrébb. A Közbeszerzési Döntőbizottság 2015 októberében egyszer már elmeszele az MSZP által gyorsított eljárásban átnyomni próbált közbeszerzést és 1 millió forintra büntette az önkormányzatot. Akkor a Sógor féle Közbeszerzési Tulajdonosi Bizottság lányos ártatlanságában emelte fel önhatalmúlag (a jegyzői törvényességi felhívás ellenére) a becsült értéket 1 milliárdról egy milliárd 365 millióra, most már eleve 1.410.579.880 forint a becsült érték. De mi kerül ezen a parkoláson ennyibe, teszem fel a klasszikus kérdést. Mit is vennénk és milyen konstrukcióban?

automata1.jpg

Az MSZP gazdasági alpolgármestere Hajdú Flórián által jegyzett, és az MSZP által  igencsak erőltetett közbeszerzés és konstrukció szerint a beruházó cég 204 parkolóórát venne, darabonként 2.850.000 Ft + áfa áron, mely összesen 738. 378.000 Ft-ba kerülne. Az üzemeltetés az MSZP-s anyag szerint parkolóóránként havi 80 ezer forintba kerül!

A tervezett 4 éves üzemeltetés költsége tehát 581.400.000 Ft + Áfa.

A főváros ezres nagyságrendű parkolóórái megfelelnek a funkciójuknak színes kijelző és klaviatúra nélkül is. Zuglóban vajon miért a lehető legdrágább órákat írjuk elő?

A kételyeimet a Gazdasági Osztály széljegye szinte hiánytalanul összefoglalja:

I. Az előterjesztés nem fejti ki, így nem ismert, hogy egy összegben történő fizetés esetén mekkora autómata árral kalkulálhatunk. Banki hitel konstrukció lehetőséget sem vizsgál. Ki kellene fejteni az alábbi lehetőségek szükséges fedezetigényét a képviselő-testület számára, hogy el tudja dönteni, melyik konstrukció mellett dönt.

1. Bruttó ár egyösszegű kifizetése átadáskor saját forrásból. 2. Banki hitel történő kifizetés lehetősége. 3. Szállító által felkínált bérleti konstrukció. 4. Jelen részletfizetési javaslat kondícióinak részletei (a tőke és kamat tartalma)

Az önkormányzat számára legkedvezőbb megoldást javasolt választani.

II.Automata beszerzési ár

A Parkolás tárgyában készített másik előterjesztés esetében 1.6.000.000 Ft +Áfa összeg szerepel automata árként. Ezt más városokban bevezetett parolásoknál ugyanezen automaták árai is megerősítik. Az árak 1.3-2.850.000 Ft+áfa összeg között mozognak. Jelen előterjesztésben 2.850.000 ft+áfa összeggel szerepelnek az automata árak.

III. Üzemeltetési költségek

Szükséges az üzemeltetés összegét is felülvizsgálni, mert változóak az egy automata/üzemeltetési költségek havi díjai. Meg lehet állapítani, hogy más önkormányzatok havi díjai alacsonyabbak. Szükséges megvizsgálni, hogy az előterjesztésben az üzemeltetési és karbantartási feladatok között van-e átfedés.

Érdemes még ideidézni a jegyzői Jogi kabinet véleményét:

Figyelemmel a Gazdasági Osztály véleményére, felmerül, hogy a Kbt. 28. § (2) bekezdésének megfelelően került-e megállapításra a becsült érték.

 

 

Petrocellivel élve nincs több kérdésem, a Gazdasági Osztály finoman rákérdez minden kínos és vállalhatatlanul gyanús pontra. (fura egybeesésként a Gazdasági osztály vezetője épp most mondott fel,  nemrég felállt a közbeszerzési referensünk, pár napja elment a hatósági osztály vezetője, és persze jegyzőnk sincs)  Tán még csak egy: a parkolóórák elvárt műszaki paraméterek között színes LCD képernyő és teljes klaviatúra szerepel. Vajon tényleg szükséges ez?

Erős a gyanúm, hogy ez a milliárdos kiadás, beruházás sosem térülne meg számunkra,  (nincs megtérülési számítás csatolva) ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy valakik irtó jól járnának a fölöslegesen luxus automaták beépítésével, a havi 80e Ft / automata/hó áron a többszörösen túlárazott üzemeltetéssel, illetve a számunkra előnytelen finanszírozási konstrukcióval.

 

Az Angol utcai telkeink "hasznosítása"

Hasonlóan zűrös a karakán polgármesteri vétó miatt vissza kerülő telek ügy, az "ingatlanfejlesztés-hasznosítás" anyag. Az új, módosított szerződés-tervezetet máig nem kaptuk meg, azaz feltehetőleg helyben kerül kiosztásra, ami a KK (különösen kínos)  anyagok esetén a  Papcsák korszakban is megszokott része volt a szokásos maszatolásnak, kész helyzet elé állításnak. Egy ilyen nagyságrendű ügyben - ha felelősen akar dönteni -  egy képviselőnek érdemes lenne jogásszal konzultálnia, a szerződést átnézetnie, ehhez képest ott egy gyors átolvasás után kell szavazni.

angolutca.jpg

4300 négyzetméter telek L2-es övezetben, 3.5-ös szintterületi mutatóval. 120 lakás építhető rá.  Vajon mennyit érhet, ha meg sem próbáljuk eladni?

Az Angol utca 55. 57. 59. telkeinket a szocialista vezetésű gazdasági kabinet, (vezetője Hajdu alpolgármester maga is ingatlan hasznosítással-fejlesztéssel foglalkozott régebben, ahogy Tóth Csaba a zuglói MSZP elnöke is) ugyanis nem eladni akarta, hanem lakásokért elcserélni.Az előterjesztés szerint a telkek nem jól eladhatóak, bár mostanában meg sem próbáltuk, pedig  a CSOK bevezetése óta csak úgy pezseg az ingatlanpiac.

Az összesen 4300 négyzetméternyi telekre 120 lakás építhető, így egy hozzávetőleg 3 milliárdos bizniszre van kilátása a szerencsés beruházónak. A június 21-i testületi ülésen a lassan már megszokott MSZP-Fidesz szavazatokkal ment át az előterjesztés. Mondhatni van az a pénz, ami bármekkora politikai, ideológiai árkot betemet. A polgármesteri vétó szerencsére nem maradt el. Egy rövid rész a háromoldalas jogi érveléssel alátámasztott polgármesteri vétóból.

2016-06-21_polgarmesteri_veto_1_-3.jpg

Kohn bácsi erre mondta volna, hogy ügyes. A teljes polgármesteri levél legalább olvasható.

A zuglói önkormányzatnak először a meglévő 2600 önkormányzati lakását kéne rendbe tennie és nem vadonatúj lakásokat szereznie. Hisz azok szociális lakásként nem használhatóak, a bérbeadás jelentős értékcsökkenést okoz már az első nap. Ezért én az ülésen módosítóként a telkek egyszerű pályázati úton való készpénzes licitálásos útján való értékesítését fogom javasolni. Az önkormányzatnak az intézményeinek felújításához készpénzre van szüksége, és nem három év múlva kapott, (vagy kézen közön eltűnő, soha meg nem érkező)  esetleg kiadható, vagy eladható lakásokra. A telkek a kapott értékbecslés szerint is 457 milliót érnek, de erős a gyanúm, hogy valójában harmadéval is többet, melyet egy jó árveréssel realizálni is tudunk.

Napirendi pont lesz még a HUNGAST közétkeztetési szerződés meghosszabbítása, és a zöldterületek, közút fenntartás közbeszerzéseinek kiírása is. A HUNGAST a Fideszes Bánki Erikhez köthető, évi 1.3 milliárdos összegű szerződés,  míg a zöldterületek, közutak fenntartása összességében évi 5-700 milliós biznisz, melyet 5 évre akarnak megkötni, és amelyet a szocialista vezetésű Városgazdálkodási Zrt  fog bonyolítani. Biznisz is usual.

2016-06-21_polgarmesteri_veto_1_-1.jpg

2016-06-21_polgarmesteri_veto_1_-2.jpg

2016-06-21_polgarmesteri_veto_1_-3_1.jpg

2016-06-21_polgarmesteri_veto_1_-4.jpg

7 komment

Címkék: zuglói önkormányzat zuglói MSZP zuglói Fidesz Angol utca polgármesteri vétó parkolási közbeszerzés telek eladás

Három éve bezárt tornaszoba és omló vakolat - nem tellik rá?

2016.06.09. 14:55 varnai

A kerület dübörög, másfél oldalas sikerjelentésben számol be a Zuglói Lapok (nyomtatása szünetel) a kommunális adó sikeres visszaadásáról. Pénzt beszedni hálátlan, pénzt osztani könnyű és hálás feladat.

A polgármester elmondja, hogy a szétosztott 312 millió "a hírekkel ellentétben érdemben nem befolyásolta az önkormányzat gazdálkodását". A fenét. A likviditáshiány miatt számos felújítás el sem indult, a 2015-ös közbeszerzési tervünkről szóló beszámolóban öt beruházás mellett az állt, hogy "forráshiány miatt elmaradt". Ebből a 312 millióból három épületünket rendbe lehetett volna tenni.

A 2015-ös zárszámadásban konkrétan le van írva, hogy az önkormányzat költségvetésének csupán 5%-át költötte felújításra, karbantartásra. Eközben, ezt már én teszem hozzá, az önkormányzat 2015 évet 2 milliárdos pénzmaradvánnyal zárta.

Olyan ez, mint amikor valaki tucatnyi odvas foggal a szájában azon dicsekszik, hogy az elmúlt években mennyit spórolt meg a fogorvoson.i.

Az intézményi felújítások elmaradása nem Karácsonnyal kezdődött,  bár 2015-ben súlyosbodott, ez évtizedes görgetett adósságunk. Nem nehéz belátni, a kerület 80 épületéből évente 3-5-öt fel kéne töviről hegyire újítani. Szégyen, ahogy Zugló, egy jómódú kerület iskolái, óvodái, bölcsődéi, rendelői kinéznek.

Nemrégiben keresett meg egy szülő, hogy a gyereke lassan kijárja az óvodát, de a Csicsergő óvodában a  tornaszobájukat még nem tudta használni, mert az beázás miatt majd három (!) éve le van zárva. Most elkezdték a felújítást, de az két hete leállt.

csicsergo_tornaszoba.jpg

Hetek óta egy munkást nem láttak.

Van valami abszurd abban, hogy egy pár milliós felújítások évekig elmaradnak, és mint ez, vagy például a kazánok egy évig csúszó felújításánál lényegében magyarázat és következmény nélkül maradnak,   az ott dolgozók, ott tanulók számára súlyos kellemetlenséggel és önkormányzatnak növekvő anyagi  hátránnyal járva. Elég a Teleki homlokzatát  vagy az István gimnázium évek óta ázó tantermeit megnézni. Eközben könnyelműen osztjuk a pénzt, vagy 15 milliós vállalkozásfejlesztési programokat támogatunk. Idén már 90 milliós forrást is biztosítottunk az István tetejére, de a tervek sehol, a közbeszerzés csúszik, a tetőfelújítást majd tanítással egy időben, az őszi esőben végzik? 

A Csicsergő ovi épülete kívülről még siralmasabb állapotban van, akár egy második világháborús rom, szégyene az ápolt környéknek, a kerületnek.

A polgármester eközben a médiába jár és elmondja, hogy az állam rossz gazdája lesz az iskoláinknak. Igaza van, bár nálunk rosszabb gazda nem könnyen lesz.

csicsergo5.jpg

csicsergovi1.jpg

Mondani sem kell, egy vakolatát vesztett épület kifűtése sokkal több energiát, és persze költséget igényel.

csicsergo_3.jpg

Az ablakcsere program leállt. Nem biztos hogy cserélni kell, lehet hogy elég lenne,  - lett volna -  5 évenként lefesteni, ahogy illik.

csicser_ablak.jpg

csicsergo_udvar.jpg

A Csicsergő óvodának amúgy hatalmas, ápolt,meseszép ősfás kertje van, a legtöbb belvárosi óvoda csak álmodhat ilyenről.

 

Szólj hozzá!

Esőben, szélben, tűző napon álldogálva

2016.06.07. 12:42 varnai

Az 5-ös buszra a Mexikói úton nem könnyű jókedvvel várakozni - a BKV ugyanis  elfelejtett a népszerű és igencsak zsúfolt járat megállójába utasvárókat építeni.

Most arra a lehetetlen feladatra vállalkozom, hogy kiderítem a BKV-BKK - DCJdecaux Kft.-  Fővárosi önkormányzat - Zuglói önkormányzat Bermuda háromszögében kinek a feladata megépíteni négy utasvárót.

Sőt, naivan azt remélem az őszi esőkig sikerül elintéznem,  hogy a XXI. századi közösségi közlekedésben az alapszolgáltatás részének számító, pár millió forintos utasvárók megépülnek.

utasváró a mexikói úton

László Várnai <varnai.laszlo14@gmail.com>

11:54 (4 perce)

Tisztelt Borsos Mária Osztályvezető asszony,

Mint zuglói önkormányzati képviselő a környék egy akut ügyére, lakossági panaszára szeretnék megoldást találni.

Az 5-ös busz négy megállójához nem épült fedett utasváró.  Az 5-ös viszonylat a meghosszabbítása óta Zugló kedvelt és sokak által használt járatává vált, ma már a csuklós buszok is tömve vannak a viszonylaton. Ezúton is kérnénk a járat sűrítését.

A fedett utasvárók különösen hiányoznak, mert a megállók mögött nincs épület, mely esőtől, széltől, naptól valamelyest védhetné a  sokszor hosszú ideig várakozókat. A járatot igen sok nyugdíjas is használja, számukra az utasváró ülőhelyek hiánya a járat ritkasága, a 15 perces követési idők miatt igen nagy kellemetlenséget jelent. A járatot a környéken lakó, dolgozó rengeteg látássérült is gyakorta használja.

A BKK  levelét csatolom, bár nem értem. A zuglói önkormányzat még sosem épített utasvárót. Ráadásul a szükséges utasvárók részben a BKV évtizedek óta nem használt sínjeire kell hogy kerüljenek. (mely sínek már tucatnyi helyen vannak felszedve, leaszfaltozva)Gyors reakciót és megoldást várva,

 

Tisztelettel, Várnai László önkormányzati képviselő

Mellékletek: 1. a BKK levele,2. fotó az Erzsébet királyné úti megállóról,3. fotó a Korong utcai megállóról.

megallo_erzsebetkrne.jpg

Az Erzsébet királyné úti megálló. Sokan itt szállnak át a 3-as, 69-es villamosról. Nincs semmiféle fedezék sem az eső, sem a szél, sem a napsütés ellen.

Íme a BKK egy környékbeli lakosnak írt lepattintó levele. Természetesen mindkét levelet megküldtem az önkormányzatunknak. Nagyon kíváncsi vagyok, legvégül ki fogja megépíteni az utasvárókat.

Társaságunkhoz 2015. szeptember 16-án és 23-án érkezett elektronikus leveleire hivatkozva az alábbi választ adjuk. Tájékoztatjuk, hogy a Mexikói út kerületi tulajdonú közterület. Társaságunk nem tulajdonol és nem üzemeltet utasvárókat, mindössze kezeli a fővárosi tulajdonú közterületen elhelyezett várókat. Ezen várók tulajdonosa és üzemeltetője a JCDecaux Zrt, mely a Fővárosi Önkormányzattal megkötött hosszú távú szerződése értelmében üzemelteti a várókat. A szerződés hatálya csak a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló ingatlanokra terjed ki, a szerződésnek nem képezik részét a kerületi tulajdonú közterületeken elhelyezett várók, amelyeket az adott kerületi önkormányzatok kezelnek.Ezekre az utasvárókra Társaságunknak mint a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló társaságnak nincs befolyása, mindössze véleményezheti a kerületi kezdeményezésű és szándékú utasváró-létesítéseket. A Mexikói úton a XIV. kerületi Önkormányzat létesíthet utasvárót. (kiemelés VL)

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a járdán keresztül a zöldterületre felhajtásmegakadályozása érdekében az Ön által javasolt korlátok telepítését megvalósíthatónak tartjuk, a kivitelezésről intézkedtünk. 

Köszönjük észrevételét, egyben kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását. 

Budapest, 2015. október 16.                                                   

  Üdvözlettel: Várkonyi Ágnes

Levelezési szakterületi vezető BKK Zrt

megallo_korongutca.jpg

A Korong utcai megálló.  A szűk, 80 centis járda különösen  balesetveszélyes gyerekek, idősek számára, de babakocsival sem egyszerű felszálláshoz lavírozni.

A Mexikói úton gyorsan haladó gépjárművek miatt az elsodrástól tartva hátrafelé lépő várakozók gyakran esnek hanyatt a sínek között. Amúgyis sokan választják inkább a sínek közt álldogálást, mint a szűk járdát. A járda kiszélesítése és az utasváró elhelyezése a sínek letakarásával, felszedésével könnyen megoldható lehet, hisz a sínek számtalan helyen fel vannak már szedve.

 

1 komment

Címkék: fővárosi önkormányzat BKV BKK 5-ös busz Mexikói út Korong utca DCJeaux Kft. Erzsébet királyné út Zuglói önkormányzat

A kapitány hagyja el elsőnek a hajót - Schiffer lelép

2016.06.01. 13:12 varnai

Schiffer András újra visszavonul. Döntését az LMP hiányzó szellemi hátországával indokolta. A párt az elmúlt években a politikai vákuum ellenére nem növekedett, nem sikerült az 5%-os határt átlépnie, sem építkeznie, a szervezetét országosan növelnie. Schiffer mindezeket nem érzi a saját kudarcának.

Csakhogy Schiffernek saját magának, személyiségének,  kiszorítós hatalmi játszmáinak döntő szerepe van abban, hogy a párt itt tart. Tán maga sem vette észre, de az LMP egyszemélyes urává akart válni, ez lett a vége.

Az a szellemi hátország amit most hiányol, és ami megvolt, sőt 2008-2012 környékén még intellektuális élménnyé tett egy-egy LMP kongresszust mára teljesen megszűnt. Aki tudott elmenekült, visszament a civil világba, elment a Pm-be, a maradékot kiutálták, sőt kizárták az LMP-ből. És ebben bizony Andrásnak döntő szerepe volt.

Az LMP kamarilla politikával, a felek egymás ellen kijátszásával, (vidék -Budapest, Baranya-Csongrád) sztálini módszerekkel vezetése okán elvesztette a  karizmatikusabb, önálló arculattal rendelkező képviselőit, vezetőit, szakértőit. Tulajdonképp mindenkit sikerült kinyírni, kiutálni, aki Schifferrel egyszer is vitába szált. A folyamat Vay Marcival, Lang Andrással, Ivádi Gáborral kezdődött, és az önállóan gondolkodni merő szegedi LMP-sek kizárásáig azóta is tart. A PM-esek távozása külön sztori, de jó néhányuk oldalválasztásában nem a  szövetségi politika, hanem András primadonna viselkedése, autoriter, hisztiző frakcióvezetési stílusa volt a döntő. A PM-esekkel távozott az LMP intellektusának, szakértelmének, zöld, civil hátországának 70-80%-a.

Akik maradtak, a pártszakadáskor kiálltak Schiffer mellett,  azok sem úszták meg, Vágó Gábor, Osztolykán Ági frakciótagok - mertek egyenrangúként vitatkozni -  szintén a süllyesztőbe kerültek. (az én eltávolításom is ebben a periódusban történt)

lmp_1_1.jpg

A 2010-es frakció - tehetséges pártépítés

Aki pozícióba került 2014-ben, legyen az frakciótag, önkormányzati képviselő,  elnökségi tag, párt vagy frakció alkalmazott az mind Schiffer kiválasztottja, lekötelezettje. A kiválasztásukban a lojalitás fontosabb volt mint a hozzáértés. Ennek a súlytalan, színtelen, pártkarrierben gondolkodó  "pártelitnek" az okán az LMP a mostani politikai vákuumban sem tudott megnőni, mert új, értelmes, karizmatikus emberek láthatóvá tétele, netán behúzása - potenciális vetélytársak felépítése nem volt cél. András ezt szűrte le Szabó Timi és Karácsony "felemeléséből" és későbbi "árulásukból". 

rausch.jpg

Ez az icike-picike mind megette. Jobbra Rauschenberger Péter az egyik alapító. A terepmunkára nem volt alkalmas/kapható, de kiváló koponya, igazi szellemi hátország volt, tulajdonképp ő rakta össze a párt 2010-es programját. 

elekblog.jpg

Elek István a konzervatív oldal egyik elismert gondolkodója szintén tag, a párt egyik bölcse volt. Ő neki is elege lett az LMP-ből.

 

A szegedi LMP kinyírása a legfrissebb példa, mind a tagság, mind a hiányolt szellemi háttér elűzésére. Az LMP ezzel a tipikus adminisztratív intézkedéssel, a kizárással és az azt követő kilépésekkel elvesztette  a kevés létező megyei csapatai egyik legerősebbjét, a szegedi önkormányzati képviselőjét és épp azt a szellemi hátteret, akiket most Schiffer álszent módon hiányol. Mint valaki fogalmazott: a szegediek távozásával a szürkeállomány utolsó vonala ment el. A kilépők többek között: Horváth Csaba tanár, Málovics György, az SZTE-GTK oktatója, Margóczi Katalin ökológus, az SZTE-TTIK oktatója; Sarlós Ferenc, az MTA-SZBK tudományos főmunkatársa; Ilosvay György ökológus, az SZTE-JGYPK főiskolai oktatója; Tanács Eszter geográfus, az SZTE oktatója. 

De mostanában nemcsak a szegediek, csiba.jpg de mások is elmentek, például a Női Műhely több tagja, köztük Bárdos Rita, és Csiba Kata volt szóvivő, választmányi tag, aki jelenleg az Európai parlamentben dolgozik. Andrással ő is képtelen volt együtt dolgozni.

Csiba Kata 2014-ben az ATV-ben - sok munkával felépítve, elvesztve

 

Az LMP stagnálása nem csoda: a párt az elmúlt két évben semmiféle tömegrendezvényt, átütő akciót nem szervezett, nem állt céljában találkozni a szavazóival. Az LMP nem mutat erőt, fantáziát, nem viselkedik lendületes, fiatalos zöld pártként. A fiatalokat, az értelmiséget megszólító, a politikai gondolkodásnak, a cselekvésnek otthont adó szervezetként sem funkcionál. Az LMP nem épít közösségeket, nincs klubja, helyi közösségeket sehol nem épített az elmúlt években.  Kíváncsi lennék  hány (valós) fővel nőtt a tagság, hány városban van működő, netán lett új alapszervezete 2013 óta. A szimpatizánsi körrel alig van kapcsolat, meg kell nézni hányan lájkolnak egy-egy megosztást az oldalukon.  (Jellemzően a zuglói LMP-nek nem egészen 400, a Civilzugló Egyesületnek 4500 kedvelője van a Facebookon)

A valaha fiatalos, intellektuális, demokratikus párt ma sótlan, hangulattalan, bürokratikus, a fortélyos félelem irányítja.

 Érdemes idézni a kilépő szegediek, a kevés létező és működő megyei szervezet tagjainak pár mondatát:

  „Úgy érezzük, ez a kizárási ügy messze mutat önmagán, az LMP ugyanis részvételiséget, demokráciát, átláthatóságot ígér a választóknak, de ugyanakkor ezek az alapelvek a belső működésében egyre kevésbé érvényesülnek. A pártban kiépült egyfajta állam az államban, valójában a pártvezetés közvetlen irányítása alatt áll minden, és a tagságtól függetlenül működik. Nincs lehetőség a közös gondolkodásra, a közös döntéshozatalra, amitől valóban más lehetne a politika”

Olyan amilyenné Schiffer András  és a kreatúrája, berijája Vida Attila elnökségi titkár formálta.  A saját képére.803593.jpg

Schiffer intellektusát, vitakészséget senki sem vitatja, de szimpátiát kevés emberben kelt. András arrogáns, hisztis, folyamatosan kompenzáló, nem szerethető figura - enélkül pedig nincs politikusi népszerűség. Vezetőnek bántó, türelmetlen, szinte lehetetlen együtt dolgozni vele. 

Az LMP az elmúlt 3 évben arra ment amerre Schiffer akarta, ezért a kudarcot látva, de be nem ismerve, félúton bedurcizni és kiszállni, hátrahagyni a többieket nem túl tisztességes húzás.

Erős a gyanúm, hogy leghátul belső konfliktus, taktikai hátrahúzódás rejtőzik, ahogy 2012. januárjában is. Az aktív LMP tagokkal beszélve úgy tűnik, az immár másodszor eljátszott  hattyú halála magánszámnak igencsak prózai oka van:

vida.jpg

Az András által teremtett gólem, Vida Attila biztonsági őrből lett elnökségi titkár és hűbéresi csapata elszabadult, és immár  nem csak azokat "tetűirtja", akikre András kilövési engedélyt ad, de teremtője ellen is fordult. András, mint ez a két héttel ezelőtti kongresszuson kiderült, elvesztette a kontrollt a pártapparátus és a megyei hűbéresek / kongresszusi küldöttek fölött, immár nem tudja érvényesíteni az akaratát a kongresszusokon.  A koncepciós etikai eljárások lassan már őt is utolérik.

Schiffer primadonna, inkább akar egy 5%-os szemétdomb egyedüli kakasa lenni, mint egy 20%-os párt egy az egyenlők közüli vezetője. Az ő hihetetlen tehetsége, munkabírása mellett emberi gyengeségei,  kegyetlensége, érzelmi éretlensége, hatalomtechnikai játszmái, egyben az LMP átléphetetlen növekedési korlátja. Mert ő akkor is ott lesz, akkor is ő mondja meg mi legyen-ki legyen, ha ott sincs a kongresszuson.

Én nagyon sajnálom, mert az LMP évekig a szívügyem, sikerre vitele, képviselete életem értelme volt, másrészt mert az LMP fénykorában a magyar politika nagy reménységeként, annak teljes megújítására is alkalmas lehetett volna.

Az LMP most már, amilyenné tette - Andrással, vagy nélküle lényegében mindegy - már alkalmatlanná vált erre. Kár érte.

 

42 komment · 1 trackback

Címkék: Schiffer András LMP Lehet Más a Politika Vida Attila

Ismét bringázunk!

2016.05.23. 13:01 varnai

Immár harmadik alkalommal rendezzük meg a Túr de  Rákosrendezőt, a zuglói critical mass-t. A kerületi kerékpáros kritikus tömeg kitartóan - igaz egyre türelmetlenebbül -  kéri, hogy a MÁV és a zuglói önkormányzat tegye kerékpárral balesetmentesen átjárhatóvá a rákosrendezői átkelőt, az önkormányzat építsen több kerékpárutat, és tartsa rendben, újítsa fel a a meglévőket. 

Nem nagy kérések ezek, pár milliós tételek, miközben a MÁV-nál leginkább forint milliárdok mozdulnak. A zuglói önkormányzatnál, ha nem is milliárdok, de tiz milliók könnyedén repkednek,   az előző testületi ülésen szavaztak meg 15 milliót a FIVOSZ támogatására, akik a kerületi fiatal vállalkozók számára csinálnak marketing kampányt, míg macska ivartalanításra 1,3 milliót adtak.

A hangzatos polgármesteri ígéret, miszerint, "Ha kell akár a saját polgármesteri keretemből is megépítem a kerékpárutat!", sajnos beváltatlan maradt, végül az MLSZ épített TAO pénzből a kerületnek egy semmilyen építészeti szabványnak meg nem felelő, 190 centi széles műkő járdát, egy sárga csíkkal a közepén. (gyalogosoknak előzni tilos?)  Az már csak hab a tortán, hogyha kerékpárút, akkor miért a rázós térkőből van...? A járdák építése és karban tartása amúgy kötelező önkormányzati feladat. A  kérésünk, hogy a járda mellett épüljön egy 2 méter széles kétirányú aszfalt kerékpárút.rakosrendezo_9702blog.jpg

 rakosrendezo_9706blog.jpg

A kerékpárosok számára hagyott 90 centi még egy bringásnak is kevés, nemhogy kettőnek. A kerékpárosok és a gyalogosok összeeresztése amúgy igencsak balesetveszélyes és felelőtlen elgondolás.

A következő 150 méter a MÁV-é, de ők a hagyományőrzés jegyében semmit sem változtattak, maradt a második világháborús időket idéző állapot, a szétlőtt állomásépületet korhűen töredezett macskakövekkel övezik. A MÁV  sajtóosztálya tavaly ezt a választ adta:

A Civilzugló Egyesület által jelzett útátjáró aszfaltburkolatának állapota elsősorban a közúti gépjármű forgalom számára biztosítja a közlekedési lehetőséget. Az úttest Teleki Blanka úti szakaszán és azzal párhuzamosan kijelölt kerékpárút nincs. Az útátjárók aszfalt és kőburkolatának állapotát a vasúttársaság időszakonként megvizsgálja. Ha az ellenőrzések és vizsgálatok alapján szükségesnek tartják a javítást, akkor azt a MÁV beépíti a beruházási tervébe, ami jelenleg nem tartalmazza az átjáró felújítását. Ugyanakkor az átjáró átépítése része a Budapest-Nyugati pályaudvar elérhetését, a közlekedési feltételek javítását szolgáló un. Nyugati 1/a rekonstrukciós programnak, amely a 2014-20-as EU-s költségvetési időszakban megvalósítani tervezett projektekről szóló kormányhatározatban szerepel. A projekt megvalósítása során az átjáró is jelentősen megváltozna, a keresztezett vágányok száma is csökkenne. A főváros tervei között pedig szerepel az átjáró helyén egy felüljáró megépítése, melynek megvalósulását követően a szintbeni kereszteződés megszűnne.

rakosrendezo_9713blog.jpg

  Íme ilyen ma a fővárosban két városrészt összekötő járda és kerékpárút a XXI. században a MÁV elképzelésében, mely alapján ők nem tervezik a javítást.

A kerületi bringásokra amúgy is cudar idők járnak, a Városligetben a frissen elfogadott tájépítészeti tervében épp az Olof Palme sétányt tervezik megszüntetni. A ligetben nem sokat járhattak a tervezők, különben látták volna, hogy épp a főváros egyik legfontosabb kerékpáros sztrádáját kívánják ketté vágni.

A Tour de Rákosrendező május 29-én vasárnap  15 órakor az Örs vezér teréről indul. A Szentmihályi út és a Nagy Lajos király útja után petíciót adunk át a zuglói városházán, majd egy Hungária körúti forgalomlassítás után a Rákosrendezőn, a MÁV budapesti irodája előtt rendezünk egy kisebb performanszot.  

A rendezvény idén a Városligetben ér véget, a KERTEM koncerttel várja a megfáradt bringásokat. Mindenkit, 6 éves kortól a saját bringás gyerkőcöket is, örömmel látunk!

A vonulást végig a rendőrség zárja és biztosítja.

Kedvcsinálónak a tavalyi tour filmje:

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Időhurokba került a zuglói önkormányzat?

2016.05.17. 10:45 varnai

A Tulajdonosi és Közbeszerzési Bizottság "Kazánbeszerzés valamint kapcsolódó különféle fűtéskorszerűsítési munkák 6 intézményben" címmel kedden ír ki közbeszerzést. Hurrá, gondoltam, újabb hat intézményünkben cseréljük le a kazánjainkat, szisztematikusan haladunk előre az elfogadott Intézményfelújítási stratégia szerint.

Az intézményi címeket látva azonban valamiféle furcsa dejavu érzésem támadt, egy évvel ezelőtt nem pont ugyanezen az épületek kazánjaira hoztunk döntést?

A friss, a TKB elé ma kerülő előterjesztés:

 

Szám:123-801 /2016                                                                   Nyilvános ülésen tárgyalandó!

a Tulajdonosi és Közbeszerzési Bizottság 2016. május 17-ei ülésére

Tárgy: Javaslat a „Kazánbeszerzés valamint kapcsolódó különféle fűtéskorszerűsítési munkák 6 intézményben” tárgyú, nyílt közbeszerzési eljárás megindítására

  1. Előzmények_______________________________________________________________

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata hat oktatási intézményben kívánja a kazánokat és csatlakozó berendezéseket kicserélni, illetve ahol szükséges a fűtéskorszerűsítési munkákat (tervezés, kivitelezés) elvégeztetni, hogy a 2016-2017. tanévben ezekben az oktatási intézményekben, illetve bölcsődében a fűtési szezonban ezzel a feladattal összefüggésben ne legyen probléma.

A hat oktatási intézmény, ahol a legfontosabb a kazánok cseréje:

1. Napraforgó Óvoda – Újvidék sétány 2.

2. Kincskereső Óvoda – Szugló u. 75.

3. Vadvirág Bölcsőde – Thököly út 92.

4. Herman Ottó Általános Iskola – Egressy út 69.

5. Meseház Óvoda – Őrnagy u. 9-11.

6. Bóbita Óvoda – Ilosvai Selymes Péter u. 118.

 

És itt egy printscreen  zuglo.hu honlapról a 2015. május 23-án, kis híján egy évvel ezelőtt elfogadott határozatról:

kazan_hatarozat.jpg

Hát bizony ezek pont ugyanazok az óvodák, bölcsődék! Hogy kerültünk úja a startmezőre?

 

A legfurább, hogy a friss előterjesztés  Előzmények fejezete, mely  más esetekben évekre visszamenőleg sorolja a hátteret (csatolják a releváns határozatokat), most semmiféle utalást nem tesz az előző döntésre. Mintha sose lett volna. Mondhatni minket teljesen hülyének néznek, hátha nem vesszük észre, visszahozzák ugyanazt, minden indoklás nélkül? És eközben a polgármester épp hangzatos előterjesztést tesz a Száz Százalékban Átlátható Önkormányzatok Klubjához történő csatlakozásra.

Mi történt az elmúlt több mint egy évben? A polgármester nem kötötte meg a szerződést? A Városgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója nem indította el a beszerzést? Elvitte a cica a beszerelt kazánokat?

Megjegyzendő, az egy évvel ezelőtti becsült beszerzési érték 35,6 millió forint + Áfa.  jelentősen, az inflációval nem indokolhatóan megemelkedett, immár 47.333.000 Ft + Áfa. Lehetséges, hogy csak a hozzájuk csapott hatodik, a Bóbita óvoda kazánja adja a pluszt, nem tudjuk.

Nem mellesleg az eltelt egy év.alatt, mint azt első előterjesztés okosan taglalja az új kazánok sok millió forintnyi gázt takarítottak volna meg. Sok szenvedést, javítást spóroltak volna meg a 40 éves, teljesen elavult, szétesőben lévő kazánokat egyre nagyobb küszködéssel üzemeltetni próbáló iskolák, óvodák dolgozóinak.

Kérdésem, van-e személyi felelőse a végre nem hajtott testületi határozatnak? Ki fizeti a többletköltséget?

testulet.jpg

A Képviselő-testület dönt, a polgármester, a cégvezető nem hajt végre. Következmény nincs.  Nem baj, majd megkapják újra, hátha nem veszik észre.

 

12 komment

Címkék: Karácsony Gergely iskola felújítás kazán felújítás Zuglói Vársgazdálkodási Zrt.

Csak sikerült kipiszkálni

2016.05.08. 08:58 varnai

Lemondott Zugló jegyzője. Egy év három hónapig bírta. 

Karácsonynak nagy szerencséje volt, a papcsáki apparátus "élcsapata" az elbukott választás másnapján egyszerre állt fel. Felmondott Papcsák újraválasztásáért minden eszközzel harcoló jegyző, Dr Papp Csilla, (akit persze  hétpróbás fideszcsaládi beltagként nem hagytak az útszélén), elment a pénzügyi vezető, önmagától lelépett az építéshatósági osztály vezetője. Karácsonynak tehát szinte egy napig sem kellett ellenségekkel a hátában vezetnie a hivatalt. (csak a szövetségeseivel : )

  A semmilyen önkormányzati, közigazgatási, hivatalvezetési ismerettel  nem rendelkező friss polgármesternek a jegyzői pályázattal is irtó mázlija volt,  Hoffmanné Dr. Németh Ildikó személyében egy hatalmas rutinnal rendelkező, a közigazgatást, az önkormányzati világot, a jogi környezetet kiválóan ismerő, és már évtizedek óta hivatalokat, apparátusokat vezető 59 éves szakembert talált. 

hoffmanne-dr_-nemeth-ildiko-702x336.jpg

Dr. Hoffmanné ráadásul derűs, jó értelemben véve földhöz ragadt, mosolygós, gyakorlatias vidéki ember volt, aki nem félt a konfliktusoktól. Mint önmagát jellemezte, "somogyi bicskás".  Ami azonban Zuglóban rá várt, arra még a sokat látott szakember sem számított. 

A kerületi MSZP, azaz Tóth Csaba a kezdetektől a saját emberét szánta a "törvényesség őrének", azaz a jegyzői posztra. Dr. Imre Gergely, aki az előző ciklusban a három fős frakciójuk nem túl átütő vezetője volt,  ahogy a főnök elvárta pályázott is, de hiába, nem volt meg minden kvalifikációja, szükséges közigazgatási éve. Hogy az Összefogás Zuglóért választási paktuma szerint a jegyzői poszt a szociknak járt volna-e - mint a szocialisták mondják - vagy sem, sosem fogjuk megtudni, az aláírók rutinos országos politikusok, még egy guantanamói szembesítéskor is mást-mást vallanának. Az új jegyzőt tehát a kezdetektől ellenségként figyelték.

Mert kétségkívül, a sokat látott jegyző az első pillanattól nem nézte jó szemmel, hogy a pártok magánuradalomként kezelt cégeinek cechjét a hivatal látatlanban, afféle gazdag, távoli nagybácsiként folyamatosan állja. Ezért a teljesítésigazolások, részletes számlák nélkül a céges pénzkérések, bizony hónapokig kifizetetlenek maradtak. A Városgazdálkodási Zrt. és a hivatal pénzügyesei között folyamatos volt a konfliktus az elmúlt évben. 

A városüzemeltetési osztály vagyonkezelőbe Zrt-be telepítésével, (2012-es döntés) ráadásul a hivatal műszaki szakemberek nélkül maradt, senki nem tudta megmondani, hogy a cégek igényei, leadott számlái reálisak-e. Hamarosan meg is született az elhatározás, a jegyző javaslatára a polgármester Kerületi Főmérnökséget hozott létre, mely az önkormányzat összes műszaki tervezéseiért felelős lesz, és ezentúl ők adják ki a munkát a Városgazdálkodási Zrt-nek és ők is ellenőrzik. A szocialisták magánuradalomként tekintettek a Városgazdálkodási Zrt-re, számukra  elfogadhatatlan volt a pénzügyi és műszaki kontroll. A hatáskör átadás ellen kézzel-lábbal tiltakoztak. 

Az elmúlt egy évben a rendre kialakuló pénzügyi és hatásköri viták késedelmeket, az ügyek helyben járását okozták számos közbeszerzésben,  városgazdálkodási, közterület fenntartási, építési, fejlesztési, épület-karbantartási és egyéb területen.

A Városgazdálkodási Zrt. közbeszerzéseinek hivatalba vitele,  a Tulajdonosi Közbeszerzési Bizottságban folyamatosan jelen lévő jegyző, a terület erős jogi kontrollja, a záporozó oldalas jegyzői törvényességi észrevételek szintén elfogadhatatlan volt az MSZP számára.  Az e téren elért eredményeket áprilisban simán feladta a polgármester.

 A szocialista frakció cserébe közérdekű kérdések garmadájával bosszantotta, tudatosan ugratta, a bizottsági és a testületi üléseken szekírozta a jegyzőt. Az eltávolítása az elmúlt évben sokat hangoztatott, tudatos célja volt az MSZP kerületi elnökének.  Sikerült.

A jegyző távozásában szintén jelentős szerepet játszott, hogy a  közigazgatásban tapasztalatlan, igen sokszor döntésképtelen, természetéből adódóan konfliktuskerülő polgármester helyett a jegyző volt kénytelen felvállalni a vitákat. Nem csak a bizottságokban, (amelyekbe a polgármester a ciklus másfél éve alatt még egyetlen alkalommal sem ült be)  de a testületi üléseken, sőt a háttértárgyalásokon is, pl. a költségvetési egyeztetésekkor.  A polgármester bizony igen sokszor maga helyett küldte őt a tűzvonalba,  hagyta maga helyett vitatkozni, néha akár cserben.

A habozó, a bal és jobboldal közt lavírozó, elvtelen kompromisszumokat is felvállaló, mindenáron túlélni akaró polgármester helyett végül a jegyző döntött, ezért  kétségkívül, és szükségszerűen valamelyest önálló döntéshozóvá vált.

Rendcsinálási szándéka, tettei, átszervezései természetesen sok érdeksérelmeket okoztak, kutakodása során sok területen kidőlő csontvázak, a lakásgazdálkodástól az adóbeszedés területéig értelemszerűen rossz fényt vetettek a kerület eddigi fideszes városvezetésére is. 

Én a kerület szempontjából nagy veszteségnek tartom Hoffmanné Dr. Németh Ildikó távozását. Hozzáértő, okos, dolgos,  az emberi problémák iránt nyitott, lelkiismeretes szakembernek ismertem meg.  Szakmai tudását, lelkiismeretességét az első meghökkenések után az összes hivatali dolgozó elismerte. Megértettem, hogy félti az egészségét. Az értelmetlenül elvégzett munka, de leginkább az a cirkusz, cinikus demagógia, álságos képmutatás ami Zuglóban  a két nagy frakció részéről megy, bárkinek kikezdené az egészségét. 

Félő, Zuglónak meg fog ártani ez az űr, a karácsonyi kerület vezetés tehetetlenségének, a hivatal sodródásának újabb fél éve, egy éve következik míg az új jegyzőt megtalálják.

Ráadásul rutinos jegyzőt ilyenkor, ciklus félidejében nemigen találni,  egy 220 fős hivatalt, ekkora önkormányzatot átlátni képeset, a fővárosi kétszintű közigazgatást ismerőt meg még kevésbé.

A mostani jegyző távozásának körülményei után azt is kétlem, hogy egy jó szakember kockáztatná a karrierjét, a lelki békéjét, azzal hogy egy ilyen viperafészekbe beteszi a lábát.

 

2 komment

Emberek a fákért

2016.04.25. 14:46 varnai

Tegnap a rossz idő ellenére hatalmas, a városligeti nagy rétet betöltő élőképet alkottunk a Városliget megvédéséért. De nem csak a Liget fái szorulnak  védelemre: az Orczy kert, a Római-part fái szintén veszélyben vannak. Budapest a szükségesnél jóval kevesebb zöldterülettel rendelkezik, mégis valamiért nem  a számtalan rozsdaövezetben építkeznek, nem a rengeteg meglévő, kihasználatlanul álló épületet teszik rendbe, újítják fel.... Itt lenne az ideje, hogy a beépítéseket tervezők -  önmaguk mind Buda zöld övezeteiben laknak - megértsék,  vagy legalább elfogadják, a városlakók növényeket és nem új épületeket akarnak látni a Városligetben és Budapesten!

13087376_1208585892492455_2457942739017255748_n.jpg

Fölülnézetből. A fa részeként:

civilzuglosok11025blog.jpg

A Civilzugló Egyesület tagjai, szimpatizánsaink. Az egyesület támogatóként vett részt a rendezvényben. A Greenpeace rutinosan bonyolította le a rendezvényt.

en11044blog.jpg

Szelfi  - utálatos hideg volt.

nep_blog.jpg

kutyas11039blog.jpg

polgi036blog.jpg

A polgármester és párja, mellettük Szabó Rebeka alpolgármester. Ha a helyi MSzP frakciónak tényleg fontos lenne a Városliget,akkor ők is itt üldögéltek volna páran, de egyre  erősebb a gyanú, hogy  nekik a Liget csak választási kampánytémának és helyszínnek kellett.

Szólj hozzá!

Címkék: greenpeace Városliget Liget Budapest Civilzugló Egyesület Múzeum Negyed Ligetvédők

Még két vétóra várunk! - nyílt levél Karácsony Gergelynek, Zugló polgármesterének

2016.04.24. 14:52 varnai

 A polgármester, ahogy az elvárható volt, megvétózta a Liget Budapest projektet támogató határozatot. Két vétó azonban még hátra van, melyek elmaradása súlyosan károsíthatja a kerület vagyonát. Nagyon várom, hogy a szimbolikus Liget ügy mellett e két szintén szimbolikus, morális, mi több igencsak sok pénz mozgását jelentő, szintén Fidesz-MSZP szavazatokkal eldöntött határozatok ügyében is vétót emeljen a polgármester. Nyílt levélben kérem erre. 

Tisztelt Polgármester úr, kedves Gergő!

Az április 21-i Képviselő-testületi ülésen a Liget Budapest támogató határozat mellett még két sürgősségi előterjesztés lett elfogadva. E két elvtelen döntés is az MSZP-Fidesz "nagykoalíciós" szavazataival ment át. Mindkettő, ahogy Liget Budapest támogatása is,  súlyosan szembemegy azokkal az elvekkel amikért a választásokon kiálltál, kiálltunk, és amelyek képviseletére a zuglóiak megválasztottak.

A Közbeszerzési Szabályzatunk megváltoztatása, az önkormányzati cégek 100 milliós saját közbeszerzéseinek újra engedélyezése -  ahogy te is mondtad a vitában - durva visszalépés az átlátható, felelős ellenőrzött közpénz költéstől. 2016 márciusában épp azért változtatta meg a testület a Közbeszerzési Szabályzatot, a Tulajdonosi Közbeszerzési Bizottság összetételét, mert rossz, a Döntőbizottság által megsemmisített határozatok születtek. Mi okunk lenne hagyni, hogy az MSZP és a Fidesz visszatérjen a régi, "nekem-neked" gyakorlathoz?

Hasonlóan abszurd pályáztatás nélkül kinevezni  a Társasház és Közterület Fenntartó Kft-nk igazgatójának bárkit pályáztatás nélkül. A közpénzről döntő, vezetői pozíciók esetében kötelező pályáztatásért még  parlamenti képviselőként is kiálltál, most kerület vezetőként miért tennél mást? 

Morálisan összeférhetetlen Szatmáryné Jahl Angéla, egy Fideszes parlamenti képviselő közvetlen családtagjának kinevezése. A kinevezni szándékozott hölgy trafiktulajdonosi, és egyéb szerepvállalásait a parlamenti választásokkor magad is felemlegetted... 

Zugló lakosai megdöbbenve, egyre fogyó türelemmel figyelik a kerületben folyó osztozkodást- marakodást. Kérlek ezért e két elvtelen és rossz döntést is vétózd meg, hidd el a lakosok támogatni fognak e bátor és elvhű lépésben!

 

E lépésedben támogatva, 

Várnai László képviselő, a Civilzugló Egyesület elnöke 

Emlékeztetőként 2013. januárjában a Parlament Kulturális Bizottságának alelnökeként, L Simon azon javaslatára, hogy a kiemelt állami intézmények esetében ne legyen kötelező a pályáztatás, ezt a közleményt adtad ki:

A kulturális intézményvezetői posztok kötelező megpályáztatásának eltörlésével a Fidesz nyíltan beismerné, hogy az igazgatók kiválasztásánál a szakmai felkészültség helyett a politikai szempontokat akarja érvényesíteni.

Karácsony Gergely közleményében azt írta, az LMP továbbra is kötelezővé tenné a pályáztatást, sőt nyilvánosságra hozatná az összes intézményvezetői pályázatot. 
Az LMP szerint pályázatot azért érdemes minden esetben kiírni, hogy a munkaadó minél szélesebb körből választhasson jelöltet, és hogy a potenciális vezetőknek mindenképpen világos elképzeléseket kelljen letenniük az asztalra, míg a szakmai bizottság véleménye azért szükséges, hogy a szakmailag legalkalmasabb, legrátermettebb jelölt kerülhessen a pozícióba. Ezt elsősorban szakmai tapasztalatok, érvek alapján lehet eldönteni, amelyeknek egy politikus nem feltétlenül van birtokában - hangsúlyozza Karácsony Gergely.
Az LMP képviselője úgy véli, "a sokat hangoztatott politikusi felelősség nem azt jelenti, hogy valaki hűbérbirtoknak tekinti a kulturális intézményeket, hanem azt, hogy a legmegfelelőbb embert bízza meg azok vezetésével".

 A pályáztatások elmaradása, pártokhoz kötődő, volt képviselők cégvezetői kinevezése az alakuláskor, mint láttad,  nem lakatta jól a pártokat. Ez sem fogja.

szatmary-jahl-angela.jpg

Komolyan, nem  ciki kinevezni egy baloldali "minta" kerület, Zugló egyik cégvezetőjének az egyik fideszes klán, a Szatmári család egyik legkínosabb figuráját, aki nemrég még a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség  nevében épp a hétvégi nyitvatartás ellen állt ki?

Őt, aki konkurens cégek kinyírója, trafikok sikeres megszerzője? Akinek a zuglói térhódítását még maguk a kerületi fideszesek is borzadva figyelik,  hiszen a hölgy immár a Tulajdonosi Közbeszerzési Bizottság külsős alelnöki posztját is megszerezte, havi 232 ezer forintot visz haza. Nem mellesleg a család terjeszkedéséből, manipulációiból már  a Budapesti Kereskedelmi Iparkamarának is elege lett.

A családhoz kötődő furcsa vállalkozások a parlamenti választások idején még számodra is elfogadhatatlanok voltak. Reméljük most kerületi cégvezetői kinevezéskor is legalább ennyire magasra teszed az erkölcsi lécet.

szatmaritrafik_karacsony.png

 

Biztos, hogy posztodban többször említett a Szatmáryné Jahl Angéla a legalkalmasabb személy a zuglói önkormányzati piac sok milliós forgalmának felelős vezetésére, nála lesz a legbiztosabb helyen a kasszakulcs?

Te is én is tudjuk, és talán a legtöbben gyanítják, e két elvtelen döntésben olyan gazdasági alkuk látszódnak, melyek elfogadása, akárcsak szemhunyás fölöttük igencsak ellentmondana mindazoknak az elveknek, melyeket a PM és Karácsony Gergely a zászlajára tűzött, és melyekért megválasztották őt Zugló polgármesterének.

Ilyen a pályáztatás elve. Nem választunk meg állami, önkormányzati, közpénz fölött döntő cégvezetőket pályáztatás nélkül. Ez ügyben Gergő egyszer már eladta magát, talán tanult belőle.

A másik az átlátható és felelős közpénzköltés elve, a közbeszerzések szigorú, kontrollált vitele. A 2016-os közbeszerzés elfogadásakor kiharcoltuk, Gergő is támogatta, hogy az összes közbeszerzés a hivatalban, az immár minden szervezet által ellenőrzött Tulajdonosi Közbeszerzési Bizottságban, nagy nyilvánosság előtt történjen.

 Tudom nem vagy könnyű helyzetben, de a ciklus eleji elvtelen alku elfogadása után, és az elmúlt év működését látva, ma már belátod ideje elvhűen cselekedni,  jobb később, mint soha a sarkadra állni. 

Szólj hozzá!

Az elvtelen alkuk napja - úton a feloszlás felé

2016.04.22. 11:26 varnai

A  média a  Liget MSZP-s elárulásával és a polgármesteri vétóval van tele, de a háttérben sokkal nagyobb és sokkal rosszabb alku született. Mert  ne legyünk naivak, mindez a Liget körüli balhé csak kommunikációs, szimbolikus csata, fellőtt álcázó köd, mely sokkal fontosabb, gyorsan megszerezhető, tényleges pénzek fölötti alkukat takar el.

Tegnap a sürgősségi, helyben osztott  előterjesztések között a Liget projekt támogatása mellett ott lapult még kettő: az MSZP a Közbeszerzési Szabályzat vissza módosítását terjesztette be. Az ő általuk uralt, magánuradalomként kezelt Városgazdálkodási Zrt. 100 millió forintig ezentúl újra maga intézheti a közbeszerzéseit. A közterület fenntartási, útépítési, felújítási és egyéb közbeszerzéseken nyerő cégek kiválasztásába, az árakba, ahogy eddig, nem csak beleszólásunk, de még csak belelátásunk sem lesz.  

Cserébe a Fidesz a Zuglóban egyre terjeszkedő Szatmári klán erős asszonyát, Szatmári Kristóf Fideszes képviselő anyukáját, Szatmáriné Jahn Angélát pályáztatás nélkül neveztette ki a Zuglói Társasház és Közterület-kezelő Kft.-nk igazgatójának.  Ezentúl   BKIK-ban nemrég csatát vesztő család a Bosnyák téri hétvégi önkormányzati piac sok száz milliós számla nélküli forgalma fölött is úr lesz, azt hogy kinek és mekkora standja lehet ezentúl ők mondják meg.

Mindkét előterjesztés, - ahogy a Liget Budapest támogatása is -  16- 5 arányban, a két nagy frakció  szavazataival ment át. Hiába volt minden, a módosítók, az elnapoltatásokra tett kísérletek, a Civilzugló, az LMP, a PM, és a Jobbikos NEM szavazatok.  A kerületi Fidesz és az MSZP frakció elszánta magát, jó előre megbeszélt mindent.

Karácsonynak nincs más lehetősége -  ha a választóiak tett ígéretének meg akar felelni és a kerület közpénzeinek felelős őrzője kíván maradni - , mindhárom határozatot meg kell vétóznia.  Talán épp ezt szándékoznak kiprovokálni, innen már csak egy lépés, hogy  a polgármester bizalmi szavazást kérjen, esetleg a teljes testület feloszlatása.

Talán igazuk is van, mert a cinikus hatalmi játszmákba, a pozíció- és pénzszerzési machinációkba, állandó balhékba, demagóg előterjesztésekbe, az egyeztetések elmaradásába, az üres kommunikációs lufikba lassan, de biztosan belerokkan Zugló. A kerület bénult, az operatív üzemeltetéssel, Zugló napi ügyeinek intézésével a  folyamatos osztozkodás-marakodás közben senki nem törődik.

A három hatalom, a vereséget nem feledő Papcsák-Szatmári- Rozgonyi vezette kerületi Fidesz, a  teljes gazdasági uralomra törekvő Tóth Csaba autoriter vezetése alatt álló zuglói MSZP, és a kettő közt lavírozni, egyiket a másik ellen kijátszani  próbáló, a testületi döntéseket nemegyszer negligáló, egyszemélyben irányítani akaró, de leginkább csak a kommunikációval, országos népszerűséggel, bár ma már leginkább csak a túléléssel foglalkozó Karácsony és az általa vezetett hivatal között elvesznek a napi ügyek, a kerület közterületeinek takarítása, intézményeinek felújítása, lakói mindennapos ügyeinek intézése.

Ennek így tényleg semmi értelme. 

 

4 komment

Címkék: Karácsony Gergely Rozgonyi Zoltán Tóth Csaba Civilzugló Egyesület

Morális bűvös-kocka. Haveri 20 millás szoborrendelés vagy nyílt pályázat?

2016.04.20. 23:34 varnai

Egy politikus pályáztatás nélkül megrendel valamit egy ismerősétől. Rogán, Lázár, Matolcsy... Manapság fideszes körökben bevett szokás ez, és az ellenzék, köztük a Párbeszéd Magyarországért párt  - igen helyesen - keményen korholja ezt a gyakorlatot. Mégis, amikor döntési lehetősége van, a PM társelnöke, Karácsony Gergely polgármesterként maga is épp így, igazi fideszes reflexszel a kerület pénzét a sajátjaként kezelve cselekedne. Szomorú.

A zuglói Képviselő-testület elé csütörtökön kerülő előterjesztés szerint húsz millió forintért rendelne szobrot Karácsony Gergely Ortutay Tamás szobrásztól, azaz a művészt takaró Zöld Pont Alapítványtól.  A szobor a Thököly út 141-145. alatt, az un. Forradalom terén kerülne elhelyezésre. 

Ortutay Tamás április 7-én a Facebookon reklámozza a Párbeszéd Magyarországért pártot, és Karácsony Gergelyt. Mint írja "Páran beszélgessünk :- ))))  Hasznos lehet." És számára szó szerint hasznos, nem telik el két hét, máris szerződést kötne vele a polgármester.

ortutay_hasznos_lehet.png

Az alterződ, globalizáció kritikus (romkocsmás) körökben  jól forgó  Ortutay Tamás nemcsak a polgármesterrel van jóban (Facebook ismerősök).

12804713_10207722761779474_3800628544017101789_n.jpg

Van egy faceliftes betűszobrom, megér negyven millát, de nektek húszért odaadom!

Ortutay Tamás (középen) közeli ismeretségben van a PM-es kemény maggal, azaz a zuglói polgármesteri kabinet tagjaival, a képen Szilágyi Laci környezetvédelmi referenssel, ex PM-es országgyűlés képviselővel és Temesvári Szilvivel, Karácsony titkárságvezetőjével (a PM háttér alapítványának egyik kuratóriumi tagja)

A zuglói önkormányzat által felesben megvenni kívánt műalkotás sokaknak ismerős lehet. Nem véletlenül, hisz az egyszer már Balatonszárszón József Attila emlékműként megvalósult alkotás (ez amúgy ott erős, szép és kifejező mű) lebutított remake-je.

balatonszarszo-jozsefa.jpg

 Takarjuk el fotó alsó harmadát a kereket és a sínt, és máris kész az új mű. Voila.

bibo.jpg

Vajon hány ember fog reggelente a 7-es buszon ülve e mű mellett elsuhanva katarzist átélni és a homlokára csapni: Azannya, Bibó István, de rég olvastam már! 

Az emlékmű leírása szerint:  "Bibó betűszobra egy nagyméretű írott szerkezetet, nem más, mint egy „morális bűvös-kocka”, amely a természeti, társadalmi törvények, és az emberi érzések összefüggéseit modellezi, ugyanakkor elősegíti ennek a fontos írásnak a köztudatban való elterjedését. A természeti törvényeket (gravitáció) jelképezi egy 2025 darabból álló vertikális acélköteg, amin az ötvenhatosok rusztikus köve nyugszik – Angyal István végrendelete szerint. A társadalmi törvényeket (emberi együttélés) jelképezi Bibó István szövege a szabadságszerető emberről. A szöveg 3698 antikva lapos kocka-alakú bronzbetűből jelenik meg, melyeket a Thököly út és a park hátsó fele irányába tartó, szintén 2025 darabból álló horizontális acélnyaláb hordja. Az érzelmeket az erre merőleges horizontális, harmadik 2025 acélszálból álló nyaláb jelképezi, melynek lágyabb, gömbölyded betűformái magyar költők verssorait hordozzák 3698 írásjel erejéig, a szabadságról, a szerelemről, a forradalomról."

 Azt, hogy e konceptuális mű szép-e vagy se, az ízlés kérdése.  Hogy Zuglónak Bibó szobor hiányzik most legjobban, hogy a kerület 56-os emlékhelyeként épp egy kő-rozsdamentes acél kombó, egy "Szabadságszerető betűszobor" a legalkalmasabb, hogy ez a műalkotás a legszerencsésebb-e Bibó István megidézésére, végül hogy ez az alkotás mennyire illik a lakóházakkal övezett kis térre, és mennyire fogják a helyiek befogadni most ne vitassuk, - nekem erősek a kétségeim.

 Az elv a lényeg:

1. Közpénzt, ráadásul húsz millió forintot nem költünk el pályáztatás nélkül. 

2. A közpénzből köztérre készülő műalkotásoknál demokratikus országokban kb. 150 éve a PÁLYÁZTATÁS, a művészeti alkotások nyílt versenyeztetése, és szakemberekből álló zsűri általi kiválasztása a bevett gyakorlat. 

Ha e két elvet hat év politikusság és jó egy évnyi felelős, közpénzekről döntő pozíció, polgármesteri poszt után nem volt képes megérteni az elég szomorú. 

Számomra mégis az a legmegdöbbentőbb, ahogy a pályáztatásról prédikált elvek és  - ha lehetőség adódik -    a tettek egyből, ennyire látványosan eltérnek.

A "morális bűvös-kockát" nem sikerült kirakni. Ugyanis  - ahogy a kormánypárti politikusoknak sem lenne -  neki sincs joga afféle Napkirály módra saját ismerősétől, kedvenc művészétől szobrot rendelni, a saját művészeti ízlését a köznépre erőltetni, közterekre kitetetni.

Én, hogy mentsük ami menthető, egy a Magyarországon szokásos nyílt, országos alkotópályázat meghirdetésére tettem módosító javaslatot. 

Megjegyzendő, 1956-os forradalom 60- évfordulójára két fővárosi kerület is kiírt köztéri pályázatot, csakhogy Hegyvidék és Újbuda önkormányzata ezt már tavaly megtette, mert ők előre gondolkodnak.

A bizottságok támogatták a módosítómat, meglátjuk, hogy szavaz a testület, lesz-e Zuglóban igazi, nyílt országos képzőművészeti pályázat 1956-os emlékhely létrehozására. 

 

Szólj hozzá!

Zugló szennybemenetele

2016.04.12. 13:05 varnai

Eljött az idő, amikor Zugló, Pest hajdani rózsadombjának elkoszosodása már az idegenek számára is szembeötlő. A Francia út mellett tornyosuló szeméthalmok és a Rákosrendező melletti MÁV terület illegális, bár az évekig egymásra mutogató hatóság  mellett kényelmesen megnövő sok ezer köbméteres  szeméthegyére, az Öv utcai magánterületen keletkező szeméttelepre és hivatali semmittevésre még csak lehet önkormányzati magyarázat, ha mentség nem is. De ezekre a saját köz és zöldterületeinken kinövő több hónapos szeméthalmokra már nemigen. A Városgazdálkodási ZRt. nem teszi a dolgát.

Több teherautónyi szeméthalom az Újvidék tér két sarkán.  Hiába a tiltó tábla, ha az önkormányzat saját maga kezdi a szemétdomb építését. A lakosok csak folytatják, az egyik zsák vonzza a másikat.

ujvidek_9125.jpg

ujvidek_9127blog.jpg

Ez még az Újvidék tér, a játszótér melletti részén újabb halom:

ujvidekterjatszo_9129blog.jpg

Az ovinkba járva figyeltem folyamatosan a halom növekedését, gondoltam pár nap és  jön a teherautó. De két hónapja semmi. Azóta a halom a többszörösére nőtt.

Mint a tegnapi kerületi körbe bringázásom során kiderült, nem csak az Újvidék tér lett elfelejtve, de az egész kerület. Amerre jártam minden tele van szeméthalmokkal. A körzetes képviselőknek - már amelyik a körzetében vagy Zuglóban lakik - nem tűnik fel a szemét, nem panaszkodnak nekik a lakók?

ujvideksetany_9128blog.jpg

Az Újvilág  Ibrány utca sarka, itt már lom, kommunális szemét is áll egy méter magasan.

A Rákosszeg park 4. környéke is tiszta szemét.

rakosszeg4_9134blog.jpg

almosvezer_9299blog.jpg

Az Álmos Vezér útja családi házas övezete

kover_lajos_9218.jpg

Sok köbméternyi szemét a tiltó tábla tövében Kövér Lajos utcán. Egyből az önkormányzati sportkomplexum mellett. Senkinek nem tűnik fel?

egressy_9217.jpg

Néhány megunt ülőgarnitúra és kommunális hulladék az Egressy út Hungária sarok évtizedes angkori romja mellett. A Francia út külön riportot érdemel.

kalapacs_9114.jpg

A Kalapács utcai park. A halom alappontja itt is az ősszel itt felejtett önkormányzati zöldhulladék. A keletkezési kormeghatározásához a rétegekben lerakódó kiszáradt karácsonyfák adhatnak támpontot.

vezerut_9106.jpg

Szeméthalmok a Vezér út senkiföldjén. A terület parkosítására bekerült a módosítóm a 2016-os költségvetésbe. Kíváncsi vagyok mikor kezdik a tervezést és legfőképp a kivitelezést.

zsalya_9291.jpg

Zsázsa utcai lakótelep, kidobott karácsonyfa április 11-én... Mikor dobhatták ki? Két hónapja. Mióta nem szedték fel? Hiába igyekeznek a lakók szemetet a szemetesbe dobni, ha azt napokig senki nem üríti ki.

A körzetes képviselőknek - már amelyik a körzetében vagy Zuglóban lakik - nem tűnik fel a szemét, nem panaszkodnak nekik a lakók?

A Városgazdálkodási  Zrt. városüzemeltetésével valami nagyon nincs rendben. Ezt a Variházy Torontál utca sarki 2 négyzetméteres balesetveszélyes aszfalthiányt  még 2015 őszén kerületgondnokként jeleztem. Azóta több helyen is (jól-rosszul ) kátyúztak a környéken, de ezt a látványos "kátyút"csak elfelejtették.

varihazy_9130.jpg

Hasonlóan megoldhatatlannak tűnő feladat volt az osztály számára a kerékpártárolók kihelyezése. A 210 helyszínre kerékpártárolók kihelyezéséről még 2013 nyarán hoztunk testületi döntést. Végül egy év szerencsétlenkedés után a legabszurdabb és legkevésbé használt helyekre dübeleztek le kerékpártárolókat. Az alkalmatlan technikai megoldás okán mind mozognak, kijönnek, a kerékpárok biztonságos tárolására, balesetmentes megtámasztására nem alkalmasak. ( a főváros és a többi kerület  valahogy képes bebetonozni a sajátjait) A pénz harmada azóta is megvan, és hiába a fővárossal kiforszírozott őszi egyeztetés, nemhogy a frekventált főutakra, a csomópontokra, de még a saját hivataluk elé, az önkormányzati területre sem voltak képesek azóta sem kitenni a tárolókat.

amerikai_kerekpartsar.jpg

 A Thököly út Amerikai út sarki "kerékpártároló". Képzeljük el, ha valaki egy gyerekülésben lévő gyerekkel együtt támasztja neki a biciklit és az feldől. Az alkalmatlan technikai megoldásra kb. egy éve, a lerakáskor hívtam fel a figyelmet, kérve a kijavítását. Bár megígérték, semmi nem történt.  Ja, és mielőtt okosok kitalálnák, nem Gergő  fiam döntötte ki : )

 

29 komment

Címkék: közterület Zugló szemét Francia út Városgazdálkodási Zrt. Városüzemeltetési Osztály

A törvényesség és a frakciók közé szorulva

2016.04.06. 13:34 varnai

A Fideszes és MSZP-s képviselők közös távolmaradásukkal szabotálták el az április 5-i rendkívüli Képviselő-testületi ülés megtartását. Az egy éves karácsonyi működés alatt immár második alkalommal marad el Zuglóban testületi ülés a két "nagy" párt nagykoalíciós fellépése nyomán.

testuleti2_2016_04_05-702x336.jpg

Határozatképtelenség. Ugye milyen jó lenne, ha a testületi ülések online sugárzása és rögzítése már működne?

A Fidesztől és az MSZP-től csak a két frakcióvezető jött el, az MSZP-sek cinikus módon a Bosnyák téri cukrászdában fagyiztak az ülés alatt. Mivel előre nem jelentették be a távolmaradásukat, tehát a tiszteletdíj megvonható  - lenne. Az MSZP képviselői az évi egy közmeghallgatásról is testületileg maradtak távol.

A Civilzugló Egyesület, a Jobbik és az LMP képviselője megjelent. A képviselőknek kötelessége az üléseken megjelenni, a Magyarországon egyedülállóan magas tiszteletdíjak után meg különösen ciki a havi 1-2 üléses munka kerülése.

Az ülés egyetlen napirendet tartalmazott volna: a Csantavér utcai öt lakásos ház megvásárlását ismét eldöntő határozatunk visszavonását.

A kézhez kapott előterjesztés azonban meghökkentően hiányos volt.  Tökéletesen sikerült elhallgatni a kiinduló lépést. A ház megvásárlásáról a polgármester javaslatára, a testület már 2015 január 22-én egyszer döntést hozott. Az akkori határozat most furamód nincs mellékelve.  Ezt akkor csak ketten, a Civilzugló és az LMP képviselői nem támogattuk. Én két okból nem támogattam a vásárlást: egyrészt még kérdésre sem tudták megindokolni, hogy milyen céllal veszünk meg egy öt lakásos társasházat, másrészt a megvásárlásra kiadni szándékozott 57 millióból akár 30-50 üresen álló bérlakásunkat is felújíthatnánk.

A határozat, mint az a zuglói gyakorlatban oly gyakori, nem lett végrehajtva. Az állam nem találta az eladót, a hivatal, a polgármester, a megbízott ügyvéd meg (legalábbis ilyen levelet nem láttunk)  nem tett semmit egy évig hogy végrehajtsa a döntést. 

57 millió  helyett 72,2 millió?

A március 24-i ülésen újra a testület elé került a ház ügye, ekkor a polgármester már a vásárlástól való elállásra tett javaslatot. A két nagy párt ekkor, bár a ház ára mostanra 72.200.000 forintra emelkedett, a ház megvásárlását szavazta meg, többé kevésbé joggal felemlegetve a végre nem hajtott testületi döntést. A ház megvásárlását tehát az MSZP és a Fidesz képviselői vitték át.

csantaver_10.jpg

Minek kell nekünk ez a ház? Az épület a Táncművészeti főiskola vendégházakét szolgált, de nem volt rá szükségük.

Jegyzői törvényességi észrevétel ellenére

A frakciók annak ellenére a megvételt erőltették, hogy a jegyző törvényességi észrevételt tett. Hivatkozott a Vagyonrendeletünkre, miszerint a döntés ELŐTT rendelkezésre kell állnia egy 6 hónapnál nem régebbi értékbecslésnek, illetve a költségvetésben egy e célra biztosított keretben a forrásnak rendelkezésre kell állnia.

Az ingatlanforgalmi értékbecslés pedig sem tavaly januárban, sem márc 24-i ülésen nem volt, azt csak a mostani ülés előtt, március 29-én  kaptuk meg. Ebben a Csantavér utcai ház értékét 66.600.000- Forintra becsülték. Tehát az épületet bemondásra vettük volna meg 6.100.000 forinttal drágábban, mint amennyit ér. Bravó.

A jegyző meglehetősen kemény hangú levélben ismerteti a jogszabályokat, rója meg a polgármestert a Vételi nyilatkozat aláírása miatt, jogszabály ellenesnek nevezi az aláírást, és felszólítja, hogy a jognyilatkozatát vonja vissza.

csantaver_jegzoi_eszrevetel_blog.jpg

csantaver_jegyzoi2_blog.jpg

 

A döntésképtelenség, a törvényesség és a frakciók közé szorulva

Csakhogy a polgármester a két nagy frakció távolmaradása miatt a döntést nem tudja visszavonni. A frakciók polgármester leckéztetése nem új keletű jelenség,  a június 25-i testületi ülés azért maradt el, mert a két nagy frakció a napirendet szavazta le. (külön bizarr volt, hogy kínos esetet eltakarandó a közmédia a Zuglói Média technikai hibaként tudósított a döntésről. )

A frakciók fegyelmezési szándékát részben megértem, mert Karácsony - amit szintén megértek - igyekszik függetleníteni magát a civakodó testülettől, és az öncélú frakcióktól. Sajnos működésnek egyre inkább alapeleme kezd lenni , hogy különösen a kellemetlen, neki nem tetsző testületi döntéseket nem veszi komolyan, negligálja, elfelejti végrehajtani, végrehajtatni. (pl. a megemelt étkezési díjakról tájékoztatás, a szanálásra kijelölt ingatlanok tulajdonosai szeptemberi döntés óta  nem kaptak értesítést, a testületi ülések online sugárzása, az egy éve húzódó átvilágítás, stb.)  Miközben az önkormányzat, Zugló egyre több pontján egyre halmozódnak a megoldatlan ügyek, a szemét, ő csak az országos népszerűségre, az aktuális médiaszereplésekre, pl. az előválasztásra figyel, a lájkvadászat az egyetlen, ami számít. A döntések halogatása, a testületi döntések negligálása, az operativitás hiánya, menedzsment aprómunka elmaradása az LMP kommunikációjáért felelős frakció és választmányi tagjaként is hasonló LMP-s működési problémákat, és végső soron csalódást és leváltást hozott.

De tényleg, szüksége van a zuglói önkormányzatnak erre a házra?

Bár a Csantavér utcai ház megvásárlása a fenti szerencsétlenkedés okán immár harmadszor kerül a képviselő-testület elé, az még egyszer sem írta le senki, miért is akarja ezt az épületet megvenni. Üzleti célból? Megvesszük és sok haszonnal tovább adjuk? Feladatunk az ingatlan kereskedelem? Önkormányzati bérlakás lesz belőle? Arra van 2600 lakásunk, melyből 260 üresen áll. A Csantavér 10. megvásárlására elkölteni szándékozott 72 millióból 50-70 üres lakás is felújítható, majd bérbe adható lehetne. A Hivatal egy része, a KLIK kerül oda? Az öt lakás erre nem alkalmas. Nem beszélve arról, hogy a kerületnek nincs fölösleges 72, 66, de még csak 57 milliója se. Ha lenne is az is sokkal hasznosabban, fontosabb célokra kéne költeni.

Mostanra, három testületi ülés és rengeteg fölösleges hivatali munka után sikerült a polgármesternek eljutni oda, amit  2015 január 22-i testületi ülésen mondtam: nincs szükségünk erre az ingatlanra.

 

Szólj hozzá!

Címkék: ingatlan vásárlás Karácsony Gergely MSZP frakció Csantvér utca Fidesz frakció

Kivágásra ítélt és megmentett fák - közbeszerzés a Rákosfalva parkban

2016.04.04. 12:21 varnai

A városligeti fák árnyékában izgalmas vita zajlott hét kerületi fáról és a kivágásukat lehetővé tevő közbeszerzésről.

Évek óta ígérgetik a kerületi politikai pártok, hogy a Rákosfalva Park lakótelep szégyenletes állapotú száz méternyi sétányát felújítják. Az egyre húzódó és dráguló, most már 82.5 millió + Áfa értékű sétány megtervezése, és közbeszereztetése körüli ügyeskedés, mint állatorvosi ló szemlélteti a zuglói önkormányzat működését.  

Háttérként tudni kell, a február 25-i testületi ülésünkön, a 2016-os költségvetés megszavazásának feltételének szabva átvertük az önkormányzat új Közbeszerzési Szabályzatát. Ebbe módosítóm nyomán belekerült, hogy a kerület ezentúl kizárólag nyílt eljárásokat indít. Értelemszerűen ez hirdetményes és nem meghívásos pályáztatást jelent.  Ennek ellenére a márc. 24-i Tulajdonosi Közbeszerzési Bizottság és a képviselő-testület elé kerülő, Hajdu Flórián  MSZP-s alpolgármester által jegyzett előterjesztésben a Rákosfalva Park felújítására a KBt. 115§. szakasza szerint akartak közbeszerzést indítani.

A Kbt. 115.§. egy hirdetmény közzététele nélküli MEGHÍVÁSOS eljárásfajta, amelyre négy céget kell meghívni - más ha akar sem indulhat. Azaz teljesen ellentétes azzal az elvvel, és szabályzattal, amit elfogadtunk. Végtelen pofátlanság.

A Tulajdonosi és Közbeszerzési Bizottsági ülésen módosítómat támogatva megváltoztattuk a használni kívánt eljárásfajtát és a Kbt. 81.§. 1. szakasza szerinti hirdetményes eljárásfajtát javasoltuk. E szerint bármely piaci szereplő,  - aki a pályázati alkalmassági feltételeknek megfelel  - adhat  be árajánlatot.

A március 24-i testületi ülésen, bár az előterjesztésben még mindig a 115.§ szerepelt, a jegyző módosítója után immár a 113.§ eljárást javasolták.  Ez szintén egy hirdetmény közzététele nélküli  eljárásfajta,  négy cégtől kérünk ajánlatot, de egy összefoglaló tájékoztató közzétételére kerül sor, és ezt olvasva egyéb  piaci szereplő is beadhat árajánlatot. Bár én erősen kétlem, hogy létezik-e még  annyira naiv cégvezető Magyarországon, aki napokat töltet el egy közbeszerzési pályázat megíratásával, mikor a zuglói gyakorlatot látva nyilvánvaló, hogy a meghívottak közt ott lapul a nyertes cég.

A mi pályázatunkra meghívott négy cég nevét az előterjesztés nem tartalmazta, csak nagy nehezen sikerült őket az ülésen megkapnunk, ekkor is csak a cégkivonatokat osztották ki, ebből a tulajdonosi körök nem derülnek ki. Hogy ki, és mi alapján választotta e négy céget, többszöri kérdésre sem kaptunk választ. Hajdu alpolgármesternek előterjesztőként (!) ezt cinikus választ sikerült kimondania: Nem tiszte e kérdést megválaszolni. Hát kinek tiszte? A polgármester meg szokásához híven, ha kínos napirend van,  mintha semmi köze nem lenne a dologhoz, kitartó hallgatásba burkolózott.

Tehát, hogy a valaki szívének kedves cégek kinek a tulajdonában állnak,  milyen referenciáik vannak, dolgoztak-e már egyáltalán Zuglónak, és milyen szempontok alapján lettek kiválasztva nem tudhattuk meg. 

A helyzetet valamelyest mentette, hogy Barta LMP-s képviselő ott a helyszínen javaslatot tett plusz egy tucatnyi, a Google "kertépítés" szava alapján elsőre feldobott cég meghívására. Az előterjesztő befogadta a módosítót. Igazi királyvíz próba az lesz, hogy az eredeti négyből valakinek, vagy e véletlenszerűen választott cégek valamelyikének sikerül-e majd nyernie.

Én, párhuzamosan a Tulajdonosi Közbeszerzési Bizottság ajánlásával módosítóként beadtam, hogy a Kbt. 81.§ 1. szakasza szerinti hirdetményes eljárást alkalmazzuk. A TKB ajánlásáról és a módosítóról a polgármester nem szavaztatott. Állítólag a közbeszerzési törvény átszabása után, építési beruházásnál 100 millió forint alatt már nem lehet hirdetményes eljárást lefolytatni... hát ha így van, az elég abszurd.

De mi is épülne 100 millióból?

Bár a dokumentációban tervrajz nem volt, annyi kiderült, a Rákosfalva parkban is 2.167 m2 térkövet terveznek lerakni, - ez a most annyira divatos térkövezés hatalmas biznisz valakinek. Az új dizájnparkok stílusában kitesznek 200 folyóméter fémszegélyt,  és 110 folyóméter kiemelt növénykazetta is kialakításra kerül. 16 darab padot is kihelyeznek. A nagy nehezen megkapott két semmitmondó látványtervből kiderült, hogy megint háttámla nélküli fém padokat álmodott meg a  tervező.

Leraknak 1.172 darab cserjét is - vajon hová, hány négyzetméterre kerül ennyi? Végül 47 egész négyzetméter gyepesítésére is sor kerül.

Engem a szokásos, elmutyizni szándékozott közbeszerzésen túl, két dolog bosszant.

Az állagmegóvás, sőt balesetveszély elhárítás elmulasztása

A sétány teljesen elhanyagolt állapotban van hosszú évek óta.  A hivatal, a Városgazdálkodási Zrt. nem tudja az évek óta törött paddeszkákat egy zuglói asztalossal időnként megjavíttatni?

rakosfalva_padok_8999.jpg

Nem tudják a rengeteg ember elesését okozó töredezett mészkő lapokat felszedni és kiönteni a rést háromszázezer forint ára aszfalttal?

rakosflava_ko_8992.jpg

Vajon hány ember botlott, esett itt el az elmúlt években? Vajon mennyibe került volna aszfalttal kiönteni a  rést, kiszedni a tuskót és pótolni a fát? Ki a felelős a baleset-elhárítás elmulasztásáért?

Biztos, hogy el kell költeni 100 milliót erre a 80-100 méternyi területre, miközben a kerületi intézmények kazánjai sorra leállnak?    Miért kell - és ez már országos jelenség -  hagyni mindent a végtelenségig hagyni lepusztulni? Az állagmegóvás aprópénzeiben nincs elég ellopandó pénz?

rakosfalvajarda_9004.jpg

 rakosfalva_8988.jpg

Igen, megcsináltuk - még nem, de nagyon szeretnék. A rácsok mögött a lakótelep megválasztott képviselői a kerületi MSZP irodájában - A Füredi lakótelep a zuglói baloldal utolsó szavazóbázisa.

Azért hagyják lepusztulni, hogy aztán százmilliós látványberuházást lehessen avatni? A  Rákosfalva parki szolgáltatóház a kerületi MSZP székhelye, ablakaik a felújításra szánt térre néznek, nem mellesleg a lakótelep adja a szocialisták szavazóbázisát, nekik tehát ez érthetően presztizskérdés e beruházás. Megértem, hogy közterületeket, parkokat átadni sokkal látványosabb, mint szép csendben kicseréltetni a kerületi intézmények 55 iszonyú rossz hatásfokkal működő, pazarló, hetvenes évekbeli , alig működő gázkazánját.  De nem lehetne rendbe szedni ezt a sétányt 15-20 millióért, és a többi pénzt más, jóval szükségesebb dolgokra költeni? Kell nekünk 2000 négyzetméternyi műkő, 200 folyóméternyi fémszegély, kiemelt növénykazetta, alumínium dizájnpad?

A tervezés rejtett és fordított folyamata

Hogy bár már számtalanszor kértem, megint eljutottunk egy építési beruházás utolsó pontjáig, egy a kerület arculatát, egy környék hosszútávú kinézetét évtizedekre meghatározó parképítésben a kivitelezési közbeszerzés kiírásáig anélkül, hogy a képviselőknek egyáltalán megmutatták volna a terveket!  Arról már szó sincs hogy érdemben beleszólásunk lehetett volna annak alakulásába.

Pedig a pár éve megépített Csertő parki sétány intő példa, hogy sok pénzért is lehet használhatatlant építeni. A rideg, használhatatlan fém és beton dizájn bútorokkal, indirekt, hideg fényű lámpákkal, az árnyékot adó fák kivágásával a kertépítők közt bizonnyal trendi, de élhetetlen, barátságtalan sétányt hoztak létre. A majd 100 milliós beruházással kialakított, árnyéktalan, nyáron vakító műkőtengert a környékbeliek még véletlenül sem lakták be, leülni még senkit sem láttam, áthaladnak rajta, amilyen gyorsan csak tudnak.

Vita a kivágásra szánt  fákról

Mint az anyagból kiderült kiderült 7 fát terveznek kivágni és pótlásukra mindössze  5, azaz ötöt ültetni. Tehát bizarr módon a fapótlás helyett az önkormányzat magamagának fizet pénzbeli megváltást. Na ezen én is elcsodálkoztam,  miért kell a nagy méretű, árnyékot adó fákat kivágni? A Fidesz frakció meg egyenesen felzúdult, a Liget favédésére kontrázva  menten módosítót is írtak, miszerint a parkrekonstrukciót FAKIVÁGÁS NÉLKÜL KELL MEGOLDANI!

A polgármester - jobb híján  - a favágó lobbi már jól ismert érveivel jött, miszerint ezek a fák menthetetlenül betegek.   (ezen érvelést hallottuk az azóta is rendületlenül talpon álló Hunyadi téri, Nagymező utcai, Mogyoródi utcai fasorok esetében is) Nincsenek kételyeim, ha majd mint a fenti esetekben is elmarad a fakivágás, a Bardóczi sejtésnek megfelelően ezek a fák is menten meggyógyulnak. Mint már tudjuk a fővárosi fákat az egyik híres, inkább hírhedt szakértő mindig életveszélyesnek találja, utoljára a BVSC jegenyéit írtották ki a véleménye alapján, a másik szakértő meg egy  visszavágással megelégszik... és a fák boldogan élnek tovább.

A Fideszes felháborodás annyiban mindenképp képmutató volt, hogy e  tervek még a Fideszes városvezetés idején készültek el,  - és lettek jóváhagyva. A favédő módosító végül a az LMP és a Civilzugló szavazataival ment át, míg az MSZP farkció és a Ligeti fák ügyében harcos környezetvédők, Karácsony és Szabó Rebeka is a kivágás mellett szavaztak. Bizarr helyzet.

Tegnap mindenesetre újra jártam egyet a Rákosfalva sétányon, gondoltam megnézem ezeket a beteg, kivágásra ítélt fákat közelebbről és megkértem egy kertészmérnököt, ő is vizsgálja meg a fákat. Íme röviden a véleménye:

Az építési területen 13 fa található.

1. Ostorfa (nagyon szép, 1 kisebb fagyöngy van rajta, amit le kell szedni)
2. Akác (Beteges és nagyon rossz helyen is van)
3. Ezüstjuhar - nagy fa, tele fagyönggyel - Műszeres vizsgálat szükséges a visszaifjítás ill. a kivágás eldöntéséhez
4. Kisebb csörgőfa - a nagy fa alá szorult, de gallyazással helyrehozható
5. Juhar - ez is kicsit alászorult, a száraz ágak eltávolítandók
6. Közepes méretű korai juhar - szép, gallyazást igényelhet
7. Hibiscus-bokor (szabályos; ha útban van, átültethető az év bármely szakában)
8. Közepes méretű csörgőfa - Nagyon szép, szabályos korona, nagy árnyékot ad!
9. Tiszafa - egészséges
10. Hárs - Fiatal, egészséges, szabályos formájú!

11. Közepes méretű korai juhar - egészséges
12. Közepes méretű korai juhar - egészséges
13. Közepes méretű korai juhar - egészséges

rakosfalva_fak.jpg

rakosf_akac_9011.jpg

A 2. számú, sérült kérgű, amúgy masszív akácfa. A mi szakértőnk szerint ez lehet az egyetlen fa, aminek a kivágása indokolt lehet.

rakosfalva_nagyfa_8997.jpg

A Csörgőfa és mellette a 3. számmal jelölt nagy ezüstjuhar. Kivágás helyett most - ha eddig elmulasztották - le kell szedni róla a fagyöngyöt. Hatalmas fa, árnyékában üldögélhetnek az emberek, rajta fészkelnek a madarak. 

rakosfalva_juhar_9015.jpg

A 11. 12. 13. számmal jelölt Korai Juharfák teljesen egészségesek!

Most, az elfogadott határozat után rajzolhatják át teljesen a terveket. A kritika a polgármesternek és a főépítészi irodának szól: már csak a dupla munkát elkerülendő is érdemes lenne ezentúl még a vázlatidőszakban megfuttatni a különböző terveket a Képviselő-testület előtt.

Nem lehetne, hogy fordítsunk a sorrenden, mi, a Képviselő-testület határozzuk meg, mennyit szánunk egy-egy park felújítására, és a tervezők ennek alapján tervezzenek, mutassanak az adott összeg, az instrukcióink, netán a lakók elvárásai, a sokszor ígért, de csak önfényezésre használt közösségi tervezés alapján alternatívákat? 

 

8 komment

Címkék: fakivágás közbeszerzés Zugló Füredi lakótelep Kaácsony Gergely Rákosfalva park Hajdu Flórián alpolgármester

A nagy Nemzeti Kondér

2016.03.30. 23:24 varnai

Friss hír, államosítaná a közétkeztetést a kormány. A KLIK szerencsétlenkedése, működésképtelensége nem vette el a kedvüket az államosítástól. Sőt meghozta az étvágyukat.

A Fidesz oktatáspolitikusa, Pokorni Zoltán által is előre megjósolt " néphadsereg méretű és hatékonyságú szervezet"  a  KLIK eredményességéről  Lázárnak mi más jutna az eszébe, mint hogy itt az ideje a közétkeztetés államosításának is. 

Igaza van, rengeteg, az építésbizniszek egyszeri bevételével ellentétben folyamatosan dőlő pénz vehető ki ebből az ágazatból.  Csak hogy el tudják képzelni az üzlet nagyságrendjét, egyetlen kerület, Zugló  a közétkeztetését 2011-ben megszerző Hungast Kft.  - a Fideszes Bánki Erik képviselőhöz köthető cég -  napi 10.000 adag ételt szállit ki a kerületi iskolákba, óvodákba. Ezért évi 1,2 milliárdot fizetünk - ez önmagában a zuglói költségvetés egyhuszad része. (Polgármesterünk immár egy éve fontolgatja, hogy a kerület számára előnytelen szerződés ügyében feljelentést tesz.)

A hatalmas mennyiség, a konyhák elszakadása az iskoláktól, a megrendelőktől az elmúlt években rengeteg reklamációhoz vezetett,  lemondott előfizetések, kreatív nevű, de jórészt moslékba kerülő levesek,  visszaküldött, alig ehető kulimászok, ötven kilométerről szállított "frissensültek", útközben megsavanyodó ételek jelezték áldásos tevékenységüket. 

mwnza_2893.jpg

Ha nem eszi, délután négyig éhes marad

És  mi lenne ha ezt az állam a mindenféle helyi kis és középvállalkozók helyett központilag, a Nemzeti Közétkeztetési és Ételkiszállító Állami Vállalattal végezné?

Biztos még tovább javulna a minőség. Látom a jövőt:

A Michelin csillagos Nemzeti Kondért, melyet az ország nemzeti főszakácsa valami központi helyen keveri. A központi elhelyezkedés és az energiahasználat okán leginkább Paks 2 jöhet szóba  - nap mint nap szó szerint sugárzó arcú, az állam jóvoltából boldogan falatozó gyerekekről tudósíthatna a köztévé híradója.

 Az ország fő konyháját természetesen a TEK védené, ők úgy is közel állnak a húsos fazékhoz. A nemzetgazdasági fontosságra tekintettel a napi 2-3 millió ebédet a katasztrófavédelem szállítaná ki. Nap mint nap szirénázva szélednének szét a levessel töltött tűzoltóautók, hogy az ország legkisebb falujába is időben eljuttassák a meleg ételt- a heroikus küzdelmet az MTVA csak nemzeti levescsataként emlegetné.

Olcsóbb lenne, hisz nem lenne haszon, olvasható a Lázári, csillogó szemmel előadott indoklásban. Képzelem.

A Nemzet konyháját meghívásos közbeszerzéssel  későmakovecz stílusban a Garancsi féle Market építhetné fel, az alapanyagok, terméskő, stb. a Felcsúton már bevált kisvasúton érkeznének. Hogy a multik kiszoruljanak a nemzet ellátásából lehetnének kiemelt, un. nemzeti beszállítók:  a hozzávalókat a helyi CBA-ból hoznák cekkerekkel a közmunkások, de hogy a nyerészkedő nagykereskedőket is kiszorítsuk, egyenesen a termelőktől vásárolhatnánk az alapanyagot. Szigorúan nem piaci árért beszállíthatnának a környékbeli,és távolabbi földtulajdonosok,  a Simon pincészet barackmagot,  Simonka György földjeiről dinnyét  és Mészáros Lőrinc Búzakalász 66 Kft-je új telepéről frissen áfacsökkentett sertéshúst szállíthatna - természetesen titkosított, de minden bizonnyal jutányos áron.  

Szólj hozzá!

Címkék: menza közétkeztetés Bánki Erik hungast kft Lázár jános

Láncfűrészek VS lakosság

2016.03.23. 10:40 varnai

Pár napja nekiálltak kivágni a Ligetben a fákat.  A barbár tettet az odasereglő lakosok  két óra alatt megakadályozták.  

Sajnos mire akcióba léptünk, átmásztunk a kerítésen, addigra nyolc tekintélyes méretű fát kivágtak, vagy reménytelenül megcsonkítottak. A Városliget Zrt. brutális tettét látva egyre többen, egyre több fórumon, sosem látott összefogásban tiltakoznak. Jobboldali és baloldali értelmiségiek közös petíciót írnak alá, civilek és pártok állnak egymás mellé. Pénteken a Civilzugló Egyesület, a frissen létrejött facebook akciócsoport, a PM, a Szolidaritás és az LMP közös sajtótájékoztatót tartott. Azóta a Ligetvédők kitartóan védik a területet, mely kulturális, mozgalmi központtá alakult.

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY: Március 24-én, csütörtökön a Civilzugló Egyesület főz, minden Ligetvédő vendégünk egy tál tartalmas paprikás krumplira 18 órától.  A helyszín a volt Kertem területe, Olof palme sétány 3-5.  Este Darvas Kristóf tangóharmonikázik. Legyetek a vendégeink!

11764_paprikas-krumpli-bogracsban_n-201510170238.jpg

 

A lakosság láthatóan egységesen elítéli a beépítést. Most mindenkire szükség van, gyertek, lássák, hogy sokan vagyunk!

E közben neves értelmiségiek, jobb és baloldaliak is petíciót indítottak a Liget megvédésére, és a budai Vár kulturális szerepének megőrzéséért. Ezzel párhuzamosan három szakember lemondott a Hauszmann Bizottsági tagságáról, mert negligálták a szakmai véleményüket.

A kormányzat reméljük előbb-utóbb enged,  belátja, hogy értelmetlen ez a beruházás, és ilyen módon nem lehet Budapaetet fejleszteni. Bár egyelőre a Fidesz a szokásos konokságával, a részt vevőket lejárató kampánnyal reagál. Baán miniszteri biztos hallgat, bujdokol,  a Városliget Zrt. a szokásos módon hazudozik, 15 fáról beszélnek, miközben már a vágási engedélyen is 40 fa szerepelt. Amúgy a területre tervezett épület 95 méter átmérőjű, tehát a bekerített telken előbb-utóbb az összes, hozzávetőleg 150 fát ki kell vágni. 

A Ligetben a jogi helyzet mondhatni nem érdekes. A fellebezések nem halasztó hatályúak, a láncfűrészek ellen jogos  a lakossági, civil engedetlenség. A rendőrség nem lép fel erőszakosan, sőt érezni a szimpátiát.

Azóta folyamatos a lakossági jelenlét a területen, többen kint is alszanak, kulturális programokat szerveznek. Minden embernek, kanna teának, meleg ételnek örülnek. Gyertek nézzetek ki ti is!

 

 

 

Szólj hozzá!

A zuglói "egyhangúság" ára

2016.03.05. 12:23 varnai

Büszke kétsoros győzelmi jelentésben számol be a kerületi média és a polgármester a költségvetés egyhangú elfogadásáról. A hír igaz, csak nem fosztogattak, hanem osztogattak.

A Zuglói Média a  testületi ülések közvetítésekor az  MTVA hírszerkesztési "elveit" követi, ügyesen elhallgatták a történtek lényegét, a botrányt, amiről még az Origo cikk is beszámolt, hogy a Képviselő-testületi ülést a meghirdetett 10 óra helyett 13:16h-kor sikerült elkezdeni és az MSZP látványosan kivonult. 

20160302_112018_1.jpg

A kerületi médiának na meg a baloldalinak nem tűnt fel, hogy valami nincs rendben a teremben

Ugyanis a múlt hét csütörtökön elnapolt költségvetés és egyéb fontos előterjesztések pártközi egyeztetésére nem volt elég hat nap. A kedd délutáni tárgyalásra Hajdu az MSZP-s alpolgármester jött csak el, ráadásul minden felhatalmazás nélkül.  A többi szervezettel ezután a polgármester megállapodott. 

A polgármester, Tóth Csaba országgyűlési képviselő és Rozgonyi alpolgármester ott reggel kezdtek el a vendégek, osztályvezetők , mindenki szeme láttára alkudozni. Sajnos a testületi ülések online közvetítése, rögzítésre, bár már határoztunk róla, máig nem került kiépítésre. Pedig Zugló lakosai  megérdemelnék, hogy cserébe az adójukért, ha mást nem is kapnak, legalább e kiszavazós valóságshow-t követhessék.

vorosingesek.jpg

A vörösingesek kivonulnak

Az MSZP kerületi elnöke, mikor látta, hogy akármit csinálnak a grundjuk jó része el lesz véve, és az üveggolyók felét is vissza kell adniuk, látványos kivonulásra vezette vörösingeseit-  egész az előtérig. Ott üldögélték két óráig halomban, mint egy duzzogó gyerekcsapat.

Karácsony polgármester, akinek a politikai életben maradása függött a múlt héten egyszer már elnapolt költségvetés elfogadásától látványos szaladgálásba kezdett, hol Tóth mellett üldögélt a folyosón, hol a Fidesz frakcióval tárgyalt. Egy ponton még ránk is szükség volt, amikor az MSZP egy igen aljas alkut ajánlott, minden változtatást elfogadnak, ha cserébe a Civilzugló egyesület semmilyen pozíciót nem kap. A polgármester ezt meghökkentő módon nem utasította vissza lendületből, mint abszurd és elvtelen ajánlatot,  neki tényleg csak a kudarc elkerülése számított,  hanem megkért, hogy "Zugló érdekében" fogadjam el, hogy felmossák velünk a padlót. Természetesen nem tettem, és a többiek is jelezték, hogy ez elvi kérdés.

A Fidesz frakcióvezetője a megállapodáshoz, az elvi kérdésekhez, a vagyonrendelet átalakításához, a közbeszerzési szabályzat módosításához, és a bizottságok arányosításához ragaszkodott, de amúgy meghökkentően nagyvonalú volt. Végül az MSZP-sek már csak egy dologhoz ragaszkodtak, a pénzüknél maradjanak. Azért, mint kiderült, volt egy-két próbálkozásuk...

A teremben szaladgálós alkudozás egy percig sem szólt a költségvetés számairól, és kevéssé a fontos rendeletekről, az idő legfőbb részét bizottsági helyek és nevek fölötti vita töltötte ki. Eközben a hivatali dolgozók ott vártak, és elnéztek a szégyentelen osztozkodás fölött.

Végül a Zuglóban senkit nem hagyunk az út szélén elvén újabb 10 bizottsági helyet hoztak létre, és ezzel világrekord született: 72 bizottsági tagságért fizetünk. (a Papcsák korszakban 40 bizottsági hely volt) Újabb két tanácsnokunk is lesz, a 21 képviselőből immár 8 tanácsnoki rangot és pénzt kap. Miután pénzüknél maradtak az MSZP-sek visszaültek székeikre, és negyed kettőkor elkezdődhetett a Testületi ülés. 

Legelőször is a napirendről volt szó. Mi ragaszkodtunk az SzMSz és a személyi kérdések megszavazásához a költségvetés elfogadása előtt . Jól tettük, mert mint a Közbeszerzési Szabályzat elnapolására -  a megállapodás ellenére  - tett kísérletből látható, simán megpróbálták volna azokat is egy elnapolással eltüntetni.

Miután átszabtuk a bizottságokat (alább az új lista)  tárgyaltuk a költségvetést. Előterjesztőként a polgármester befogadta három fontos módosítómat.  Idén tehát a felújított nagyobb épületbe költözik a Csertő parki gyerekorvosi rendelő, ez 180 milliós beruházási kiadás, és megtervezésre kerül a Vezér úti park és az első lépcsője megépül, ez 57 millió, illetve hozzávetőleg 270 minimálbéres dadánknak és egyéb dolgozónak adunk havi 10 ezer forintos bérkiegészítést. A Zugló TV támogatásáról szépen elfeledkeztek szavaztatni.

Ezután minden frakció megszavazta a 2016-os költségvetést. Az  az MSZP is, akik egy héttel ezelőtt még azt mondta, hogy ez a költségvetés annyira rossz, hogy nem is érdemes módosítókat írni hozzá, mert teljesen újat kell készíteni és minden bizottságban leszavazta azt. A polgármester megkönnyebbült, nem szakított látványosan vele a szövetségese, sőt a látszólagos egységgel is eldicsekedhet. 

A vagyonrendeletnél három módosító került beterjesztésre. A polgármester a Tulajdonosi Közbeszerzési Bizottság döntési hatáskörét az eddigi 150 millióról 100 millióra, a Fideszes  és az én javaslatom 50  millióra, míg a most hirtelen beadott MSZP-s javaslat a meghökkentő 5 és 15 milliós értékhatárra szállította volna le, míg immár az összes közbeszerzést testületi hatáskörbe tolták volna. Tehát miután megszűnt a bizottságban a többségük teljesen kiüresítették volna a bizottságot. Nagyon elegáns. A józan középső változat kapott többséget.

A közbeszerzés  volt az utolsó bástya, (ebben van a kincstár : ) melyet az MSZP-sek körömszakadtáig védelmeztek. Az évi 1-2 milliárd elköltésének kulcsa a Közbeszerzési Szabályzat.  Én ehhez több pontból álló módosítót adtam be. 1. A közbeszerzési szakértőt, és a felelős akkreditált szaktanácsadót pályázattal keljen kiválasztani. (az előző és mostani ciklusban is elfogadhatatlanul szoros kapcsolat volt a pártvezető és az általuk hozott tanácsadó között) 2. A pályázat és szerződéskötés feltételeit a képviselő-testület állapítja meg. És a legfontosabb, 3: Az eljárásoknak NYÍLT ELJÁRÁSOKNAK kell lenniük. Ne hívjanak már meg ezentúl három összebeszélő havert, ahogy az Zuglóban és  Magyarországon manapság bevett szokás. Tavaly a tervezett közbeszerzéseink felével baj volt, a Mogyoródi úti portkomplexum építési közbeszerzése,  és a milliárdos parkolási közbeszerzésünk  intő jel volt a változtatás szükségességére.

Rozgonyi módosítója ugyanezek mellett egy szintén lényeges dolgot javasolt: A Közbeszerzési Szabályzat minden önkormányzati cégünkre is vonatkozzon. Ez az eddigi teljesen szoci belterületet érintett, a Vagyonkezelő önálló közbeszerzéseinek vetett volna véget. Megjegyzem, azért az lett volna az igazi, ha ezen elveket már a saját regnálásuk idején is fontosnak tartják, sőt bevezetik, mert így kissé álságosnak tűnik a dolog. Minden bizonnyal nem egy papcsáki balhés közbeszerzés másképp alakul, sok száz millió forintnyi közpénz máshol landolt volna. Azt hiszem ide épp illik a mondás: A rablóból lesz a legjobb pandúr.

E módosítók a legérzékenyebb pontokba találhattak, mert egy MSZP-s frakciószünet után Hajdu az előterjesztés elnapolására tett javaslatot. Ez nem volt túl tisztességes húzás, hisz a költségvetés megszavazásának a Civilzugló, az LMP és a Fidesz részéről a Közbeszerzési Szabályzat elfogadása is az előre megállapodott feltétele volt. Az elnapolást meghökkentő módon a PM "frakció" is megszavazta, de ennek ellenére nem kapott többséget. A polgármester és Szabó Rebeka  a két módosításítómat, a tanácsadó pályáztatását és a kizárólagos nyílt eljárást nem támogatta. Az MSZP és a kínosan magyarázkodó Jobbikos sem, de ezen nem csodálkoztam. Ennek ellenére az LMP, a Fidesz és Civilzuglós szavazatokkal 11-10 arányban megszavazásra kerültek. 

karacsonytamogat.jpg

A polgármester nem támogatta a "legszigorúbb" módosítókat, de már dicsekszik vele. A kizárólagosan Nyílt eljárást és a tanácsadó pályáztatását tartalmazó módosítóknál indoklás nélkül tartózkodtak a PM-esek.  A végszavazásnál azért ők is igent nyomtak. 

Az oly sürgősnek tartott parkolási közbeszerzés tovább vitelét Hajdu alpolgármester előterjesztőként indoklás nélkül visszavonta.  Ezek után a testületi véget ért, és mindenki az új hatásköreit és a tiszteletdíjakat számolgatva távozott.

Remélem a kiharcolt új struktúra konszenzusos döntéseket, és nem teljes bénultságot fog Zuglónak hozni.

---------- Íme egy gyors összegzés a megváltozott bizottsági összetételekről: --------------------------------

- Tulajdonosi Közbeszerzési Bizottság. Eddigi elnök: Sógor László MSZP, új elnök: Bihary Zoltán Fidesz

Az eddigi arányok, tagok: 7 MSZP (Sógor L., Felkai Tamás, Varga Csaba, dr. Békefi László, Hevér György, Sápi Attila, Lévai Sándor) 3 Fidesz ( Kovács Balázs, Szatmáriné Jahn Angéla, Bihary Zoltán), 1 Jobbik ( vitéz Markó Elemér)

Az új: 4 MSZP ( Felkai T. Lévai S. dr. Békefi L. Varga Cs.), 4 Fidesz (Bihary Z. Kovács B. Szatmáriné, új tag Tildy Balázs) 1 Jobbik (Maró E.) 1 LMP (Szigethy Krisztina) ,1 Civilzugló (Várnai László).

Tehát ezentúl ebben a legfontosabb bizottságban vagy a két nagy pártnak kell együtt szavazni, vagy valamelyik nagynak legalább két kicsit meggyőzni, ha többséget akar. A bizottsági elnöki csere egyrészt szimbolikus,  de elnökként befolyásolni is lehet a döntéseket. Sógor úr amúgyis képtelen és alkalmatlan volt e fontos szakmai bizottság vezetésére, számos esetben kellett a jegyzőnek őt helyretenni, amikor a hozzá nem értését erőszakossággal pótolta, pl. nem adott szót.

A Pénzügyi Bizottság.  Elnök maradt Barta János LMP 

Eddigi arányok, tagok:  6 MSZP (Felkai T. Pécsi Diana, Sápi Attila, Kocsis-Barna Tamás, Sógor László, Pelyva György) 2 Fidesz (Barabás Ferenc, Bötös Richárd) 1 LMP (Barta J.) 1 Civilzugló (Hahn Zágon Zsuzsa)

 Kikerült: Sápi Attila, Bötös Richárd és Kocsis-Barna Tamás. Én őt nagyon sajnálom, mert a kerületi MSZP egyik önállóa gondolkodó tagja volt, nem is illett a csapatba, Tóth ki is szorította.

Bekerült: Három fideszes Kovács Balázs, Gyügyei Attila, Varga Péter illetve a PM-es Czuzor Gábor. Azaz az MSZP rovására a PM terjeszkedett.

Jogi és Ügyrendi Bizottság. Elnök maradt: Pécsi Diana MSZP 

Régi: 3 MSZP (Pécsi D, Hevér György, Sápi Attila) 1 Jobbik, (Czeglédi János alelnök) 1 Fidesz (Tildy Balázs) 

Új: 2 MSZP (Pécsi Diana, dr. Békefi László) 2 Fidesz (Tildy B. Erdős Dóra) 1 jobbik (Czeglédi J. alelnök)

- Szociális Bizottság 8-ról 9 fősre növekedett, elnök maradt Hevér György MSZP

Tagok: 4 MSZP ( Hevér György, Sokacz Anikó, Spiesz András, Túri Hedvig) 3 Fidesz (Gyügyei Attila, Cseke vanda László Andrea) 1 Civilzugló (Gindert László)

Újként bekerült: Czeglédi János Jobbik, mi Sziklai Annát delegáltuk Gindert László helyett.

Közbiztonsági Bizottság,  Elnök Barabás Ferenc, Fidesz

Tagok: 3 Fidesz (Barabás F,  Bihary Zoltán, dr. Juhász Pintér Pál ) 1 Jobbik (Czeglédi János alelnök) 2 MSZP-s (Sápi A. Sógor László)

Bekerült: 1 Fideszes Bötös Richárd és 1 LMP-s, Bódi Attila.

Környezetvédelmi Bizottság, az elnök Bihary Zoltán Fidesz helyett Sógor László MSZP lett

Régi: MSZP: ( (Sápi Attila, Sokacz Anikó, Bódás Sándor)  Fidesz (Bihary Z., László Andrea alelnök, ) 1 LMP (Hámori Zsolt) 1 Civilzugló (Várnai László)

Köznevelési, Kulturális, Ifjusági és Sport Bizottság, az elnök nem változott: Lévai Sándor MSZP

Eddigi tagjai: 3 MSZP (Lévai Sándor, Hevér György, Pécsi Diana) 1 Együtt ( Kratocwill György) 1 Szolidaritás (Terényi Péter) 2 Fidesz (Tildy Balázs, Erdős Dóra) 1 LMP (Porvay János)

Új tagok Cseke Vanda Fidesz, Spiesz András MSZP, és 1 Civilzugló: Gergely Andrea. 

A volt szövetséges Együtt tag helyett egy MSZP-s került be...

Az Egészségügyi Bizottság összetétele, nem változott.

Összefoglalva, hogy magunkkal kezdjük, két bizottsági helyet kértünk és kaptunk, ahogy az LMP és a Jobbik  is.  A Tulajdonosi Közbeszerzési bizottság ülésein eddig is mindig részt vettem, most ezentúl ezt szavazati joggal tehetem, tehát ezentúl két bizottságban vagyok tag. A köznevelési Bizottságba Gergely Andit delegáltuk, aki szociológus tanár.Megjegyzem, az egyesület, miután alakuláskor teljesen kihagytak minket, még most, az új tagságokkal  sem éri  el a 10%-os választási eredményének megfelelő bizottsági képviseletet.

Lett egy PM-es tag, az Együtt egyetlen reprezentánsát meg kitették. Nemrégiben a DK ex elnöke is elvesztette felügyelő bizottsági állását, és a Szolidaritás is. Úgy tűnik eddig tartott az Összefogási szövetségesi hűség. Kíváncsi lennék, most mit gondolnak a tavalyi alkuról a kerületi DK, az Együtt, a Szolidaritás tagjai, akik mára teljesen kiszorultak a kerületi közéletből.  

A Fideszes Kovács Balázs, bár a Tulajdonosi Bizottság üléseinek 3/4-én nem vett részt, kapott még két bizottsági helyet. Remélem ezentúl már mindegyikre bejár. Hevér Gyuri kikerült két bizottságból, ezért egy tanácsnoki pozícióval kárpótolták. Bihary Zoli egy bizottságból került ki, ezt erősen kárpótolva lett tanácsnok. Az új, megváltozott képviselői jövedelmekről jövő héten lesz excel a zuglo.hu honlapon. A tiszteletdíjak visszafogására Barta képviselő tett előterjesztést, miszerint csak kettő bizottsági tagság után járjon honorárium. Ezt a Fidesz háromra módosítózta, de egyik sem ment át, én támogattam. 

 

Szólj hozzá!

A zuglói költségvetés elnapolása, és ami mögötte van

2016.02.28. 19:34 varnai

Mivel a polgármester nem talált tizenkét képviselőt, aki támogatta volna a költségvetését, ezért, bár vitáztunk róla, hogy kínos a kudarcot elkerülje, elnapoltatta a költségvetés végszavazását. Ezzel párhuzamosan -  nincs gombnyomás, nincs jutalom elven -   levette a napirendről a Szervezeti Működési Szabályzat, a Közbeszerzési szabályzat, a milliárdos parkolási beruházásos és a Személyi kérdések napirendi pontokat is. Kár, mert ezek rendbetétele - természetesen a kerület után -  leginkább az ő érdeke.

Maradt a patthelyzet, a konfliktus kerülése. A  (sikertelen) háttéralkudozás miatt egy órával később kezdődő testületi ülésen a fontos döntések helyett semmire se jó politikai nyilatkozatokról folyt kivonulós, asztalcsapkodós vita.

Diktatórikus, egyeztetések nélküli, nem Zuglót, hanem párérdekeket szolgáló (hogy melyik pártét, nem mondta) költségvetés ez, mely a körzetek, intézmények szükségleteire nem reagál, és mely annyira rossz, hogy a Szocialista Párt nem is ad be módosítókat, mert teljesen új költségvetést kell készíteni.  E dörgedelmes tartalmú proklamációt olvasta fel Sógor László a Tulajdonosi Közbeszerzési Bizottság elnökeként és  mind a három bizottságban, melynek tagja. A költségvetést és az azt összerakó jegyzőt még ennél is keményebben ostorozta Hajdu Flórián alpolgármester, és a többi szocialista képviselő is. A polgármester válasza: aki a jegyzőt támadja, az őt támadja, és akkor gondolkodjon el, akar-e az alpolgármesteri székben ülni. Merész fenyegetés két képviselői szavazattal és egy 1%-os párttal a háta mögött.

A vitában megszólaló képviselők mind felemlegették, hogy az intézményi tárgyalásokra nem lettek meghívva, hogy a körzeteik számtalan szükséges fejlesztése kimaradt a költségvetésből. Valóban, a 24  milliárdos főösszegű költségvetésről nem volt egyeztetés, a Civilzuglóval legalábbis biztos nem egyeztettek, de rákérdeztem, Hajdu és Rozgonyi alpolgármesterrel sem.Tavaly a frissen felálló testülettel, az idő hiányával indokolták a diktátumszerű költségvetést, de idén ez az érv természetesen már nem elfogadható.

Én mindenesetre a január folyamán többször, írásban is kértem a polgármestert, tartsunk többpárti egyeztetést a főbb számokról, a prioritásokról. Válasz nem érkezett. A vitában a polgármester ennek ellenére azt állította, hogy három hónapos egyeztetés előzte meg a költségvetést. Nem tudom kivel, formális politikai megbeszélés bizonyosan nem volt. Tehát vagy egy egyszemélyes polgármesteri-jegyzői költségvetést látunk, vagy a szocik nem mondanak igazat.

Hasonlóan példa nélküli volt és jogos felháborodásra adott okot, hogy az intézmények költségvetési tárgyalásaira, melyeken a képviselők az elmúlt két évtizedben rendre részt vettek, most nem kaptunk meghívást, sőt csak utólag tudtuk meg, hogy az már le is zajlott. (E tárgyalásokon való részvétel azért hasznos a képviselőknek, mert nyolcvan óvodánk, bölcsődénk, iskolánk, rendelőink műszaki és dologi igényeiről az igazgatóktól kapunk egy átfogó képet, azaz a kéréseket össze tudjuk vetni a hivatal jóváhagyott számaival. )

Számomra az volt a legdöbbenetesebb, hogy a költségvetést úgy rakták össze, hogy abból simán kihagytak képviselő-testületi határozatokkal elfogadott konkrét tételeket. És itt-nem "csipp-csupp" pár milliós tételekről beszélek.  A 2015. szeptember 17-én (123-867-2015 sorszámon) elfogadott Intézmény és Közterület Stratégia 2015-2019 dokumentum és annak megvalósításához szükséges pénzügyi fedezet biztosítása határozatban 2016-ra vonatkozóan 850 millió szerepel az ingatlan állomány felújítására, míg 2.280 millió a forgalomképtelen ingatlan állomány vonatkozásában. (azaz a parkok, utak, közterületek felújítására). Bár a polgármester a vitában azt állította, hogy a költségvetés 2 milliárd forintnyi beruházást tartalmaz, de ez nem volt igaz. A nevesített intézmény felújításoknál 360 millió, az orvosi rendelőkre 50, az önkormányzati házakra 89 millió, és céltartalékként még 100-100 millió szerepelt. 

A könyvvizsgálói jelentés szintén felrótta több testületi határozat kihagyását, és szükséges feltételként a 2015-ös költségvetés negyedik negyedéves módosításának elfogadását. A 2015-ös költségvetési módosító és annak könyvvizsgálói jelentése rámutatott, (ahogy annak idején mondtam) ,  hogy a tavalyi költségvetés mekkora, milliárdos fiktív számokkal volt kitömve. A költségvetés csak sorra elmaradó beruházások miatt nem borult fel.

A könyvvizsgáló az ingatlanjaink 2,3 milliárdos összegben betervezett eladása kapcsán jogosan figyelmeztet a vagyonfelélés veszélyére. Én a Papcsák korszakban sem támogattam, hogy eladjuk a "családi ezüstöt" az utolsó, 230-250 millió forintnyi OTP részvény pakettünket, és hogy a kerület összes még megmaradt telkét, ingatlanját lazán felsorolják az eladandók között. 

A költségvetést amúgy mind a nyolc bizottságban minden oldal leszavazta, de mint azt tavalyról tudjuk, ettől még a pártok - igen következetesen - simán meg is szavazhatják a tesületin, akár egyetlen szám megváltoztatása nélkül is.

A testületi ülésen a szocialisták idén a tavalyinál még nagyobb drámát adtak elő.  Azonban  a kemény ellenzékiség, mely tőlük eleve fura hisz ők vezetik a költségvetésért felelő gazdasági kabinetet, a kritikák valamelyest álságosak lehettek, mivelhogy az egész szerda este és csütörtök reggel másról sem szólt, mint hogy ígéreteket és fenyegetést kombinálva a kabineten, a polgármesteren át gyakoroltak rám nyomást, hogy szavazzam meg a költségvetést,  mivel már csak egy szavazat hiányzik a szükséges 12-höz, a minimális többséghez.

Tehát a szocik, az LMP és a Jobbik állítólag megszavazta volna - ha igaz. Ezzel párhuzamosan a polgármester a Fidesszel, az LMP-vel és velünk is tárgyalt, hogy amennyiben a koalíciós partner szocialista párt mégsem támogatná a költségvetést, akkor B megoldásként az velünk kerüljön elfogadásra. Azaz a két oldallal, és a kicsikkel feltehetőleg egyszerre, párhuzamosan egyezkedett. Ez az Oszd meg és uralkodj! , a két "nagy" egymással revolverezése eddig sikerrel járt,  Ez a politika sokszor a kerület számára is hasznos és szükséges  volt, hiszen ezáltal sikerült sok MSZP-s vadhajtásokat is kordában tartania,  visszametszenie, mind személyi mind gazdasági kérdésekben. E libikókázást használva egyre több funkciót sikerült maga alá, a hivatalba húznia,  bevinnie a hivatalba a médiát, létrehozni a főmérnökséget,  de ez a hintapolitika most megdőlni látszik.

A költségvetéssel azonban a legfőbb baj nem a számai, a léte, vagy nem léte,  hanem hogy benne rejlő milliárdos tételeket ki és milyen formában, milyen kontroll mellett tudja elkölteni. Nem véletlenül került napirendre az Szervezeti Működési Szabályzat, a Közbeszerzési Szabályzat, és a Vagyonrendelet, mi több az enigmatikus Személyi kérdések is.

Az elmúlt egy év működését látva úgy tűnik, nem csak számomra bizonyosodott be, hogy a  2014 végén az Összefogás és a Fidesz, meg a másik két kis párt kifizetésével összekalapált "Költséges kiegyezés" összeomlott. 2015-ben a közbeszerzések fele elmaradt, többet érvényteleníteni kellett, az MSZP által dominált Tulajdonosi Közbeszerzési Bizottság leszerepelt,  a hatásköreit átlépve hozott fura közbeszerzési döntéseket  ijesztően nagy összegekben. A vezetésük alatt álló Városgazdálkodási Zrt működése zuglói jó szokás szerint átláthatatlan. A hivatal és a Városgazdálkodási Zrt, illetve a Cserepes Kft. és a Sport Kft közt folyamatos a hatásköri villongás, keresztbe tevés,  a párhuzamosságok, a kabinet a cselekvést kommunikácós lufikkal próbálja pótolni. A bizalom elfogyott.

Én beruházás párti vagyok, támogatnám, hogy a költségvetés akár dupla ennyi intézményi felújítást, beruházást tartalmazzon, (a nem kötelező feladatok, a kft-ink, rendezvényeink, hivatali és kft.-s létszámok rovására) de azt, hogy azt EZ a Tulajdonosi bizottság EZZEL a közbeszerzési szabályzattal költse el, azt a 2015-ös Közbeszerzési beszámolót látva nem merném megkockáztatni. Azt, hogy az Összefogás koalíció elmúlt egy éve korántsem volt sikeres, eredményes, hogy  változásra van szükség, maga a polgármester is jól tudja.

Most, a költségvetés elfogadása jó alkalom lehetne, hogy változtassunk, hogy rendbe tegyük a dolgokat, de kétség kívül ehhez politikai és emberi bátorság kell. A polgármesternek előbb-utóbb döntenie kell, mert a kerületnek ez a helyben járás, patthelyzet a legrosszabb, a beruházások sorra elmaradnak, a pénzeket reprezentációra, a pártok holdudvarának kifizetésére, a növekvő apparátus megetetésére használjuk. Négy évig nem lehet túlélésre, megúszásra játszani.

És a döntéseket, a beruházások elmaradását nem pótolja a Ligetről, létminimumról, előválasztásról szóló TV szereplés, ellenzéki tüntetéseken szónoklás, facebook celebség, a koszorúzások, 100, 90, 80, 60... éves nyugdíjasok ünnepélyes polgármesteri köszöntése. Zuglóban láttunk már négy évig húzódó bénultságát, vagyonfelélést, cirkuszt, Weinek korszakot, nem kérünk belőle, a kerületnek ez árt, a helyben járásnál még a testület feloszlatása is jobb.

Én a közösen megbeszélt négy változtatást elengedhetetlennek tartom a rég halogatott beruházások elkezdéséhez,  a hosszútávú, szabályos, a korrupciót lehetetlenné tevő működéshez. 

1. A bizottságok összetételének tükröznie kell a Képviselő-testület összetételét. Hogy csak a legfontosabbat említsem, megmagyarázhatatlan, hogy a száz milliós eladásokról , bérbeadásokról, közbeszerzésekről döntő Tulajdonosi Közbeszerzési Bizottságban 7 MSZP-s képviselő dönt, míg az ellenzéket 3 Fideszes, 1 Jobbikos képviseli, miközben a Képviselő-testületben az MSZP jelenleg 7 képviselőt ad, a PM kettőt, a Fidesz 9-et, míg a "kicsikre" a választók 27%-a szavazott. 

2. Tegyük rendbe a közbeszerzési szabályzatot, a nagyobb döntések kerüljenek a testülethez, a szakértőt pályáztassuk. Csak nyílt közbeszerzést írhassanak ki, mert a meghívásos pályáztatás a korrupció melegágya.

3. A nagyobb vagyoneladások és helyiség-bérbeadások kerüljenek a Képviselő-testület hatáskörébe.

4. Belelátás a Városgazdálkodási Zrt működésébe. A cég és a hivatal közötti hatásköri kettősségek, viszály kerüljön feloldásra.

A polgármester végül (nem tudom kivel egyeztetve)most szerdára napolta a költségvetés és a többi fontos előterjesztés tárgyalását. A költségvetés tárgyalására a törvény 45 napot ad, tehát nem lenne törvényi okunk a kapkodásra. Hogy e rövid idő, három és fél munkanap alatt sikerül-e átírni a költségvetést és megállapodni a fenti jelentős érdeksérelmekkel járó ügyekben én erősen kétlem.

A testület, miután a lényegi döntéseket elnapolta este hatig vitázott teljesen értelmetlen politikai nyilatkozatokat rágva, eddig Zuglóban nem látott kivonulásokkal, kisebb kiabálással, ügyrendi cirkuszolással, jegyzői feljelentéssel fenyegetőzéssel tarkítva.

Szólj hozzá!

Gyerekorvosi rendelő felújítás, bérkiegészítés, Vezér úti parképítés, Zugló TV

2016.02.23. 11:23 varnai

Csütörtökön tárgyaljuk a 2016-os költségvetést, melyhez négy módosítót adtam be.

Ebből kettő sajnos a tavaly leszavazottak megismétlése. A Csertő parki gyerekorvosi rendelőnk felújítását  újra beadtam, mert,  - ki gondolta volna? -  nem újult meg magától, sőt tovább pusztult. 

 rendelo2.jpg

 

A Testület tavaly szintén leszavazta az óvodai és iskolai minimálbéres dolgozók bérkiegészítését, majd a polgármester, hogy szégyenben ne maradjon, egy elvi támogató határozatot fogadtatott el, melyet gondosan elfelejtett. Lásd a módosító szövegében alább. konyha_1.jpg 

Ovijaink, iskoláink ezeknek a hölgyeknek (a kép illusztráció)  a fáradtságos munkájától működnek, tőlük,  akik megalázóan keveset, a létminimumhoz közel keresnek. A kerület vezetése rendre a szociális érzékenységével büszkélkedik,   kommunális adót oszt vissza, Magyarországon egyedülálló módon szociális alapjövedelmet oszt, mi több dolgozói szegénységről szónokol,  csak épp, bár írásban megígéri, nem tud évi 50+ milliót költeni arra, hogy havi 10 ezer forinttal, - mely összeg abszurd módon egy dada fizetésének 10%-a  - megemelje a fizetésüket, jelentősen segítve megélhetésüket?

A kerület egyik szégyenletes   prérije a Vezér út. Itt az idő, hogy kezdjünk valamit a kietlen széles, kátyús, óriás pocsolyákkal borított területtel, már csak azért is, mert Zugló ezen részén nincs közösségi tér, rendezett közterület, park. Mi, mint az 2014-es programunkban is olvasható, ide egy Kopaszi gát stílusú passzázst képzelünk. Képzeljék el a Vezér utat kiülős éttermekkel, fagyizókkal, bringaúttal, sok-sok növénnyel, izgalmas köztéri alkotásokkal, játszóeszközökkel. A beépítés izgalmas közösségi részvételre adhat alkalmat Tündérkert. Minden zuglói újszülött szülei egy-egy fát ültethetnének a parkban. Ha a testületi többség támogatja a beterjesztésem a Fogarasi úttól az Egressy útig érő sétány és park idén megtervezésre kerülne és egy része meg is épülne. Pár év alatt több száz fa állna, és sok száz család sétálhatna ott a fákkal együtt cseperedő lurkókkal.

A negyedik módosítóm a valaha a kerület elismert "intézményeként" működő, minden eseményéről tudósító Zugló TV újbóli támogatását szorgalmazza. 

A kiadáscsökkentéseket az egy év alatt 199-ről 244 fősre növekvő hivatal  bércsökkentésével,  a párt kifizetőhelyként is működő kabinetállások és hasonló funkciójú cégeink megzabolázásával, és pár nem kötelező dologra adott jelentős összeg visszavágásával simán megoldható lehet. 

UPDATE: Az eddigi két bizottságban, a Közbiztonságiban és az Oktatásiban, ahol tárgyalták a költségvetést minden oldal éles kritikával fogadta a költségvetést, leginkább az egyeztetések hiányát, a képviselők beleszólásának megakadályozását említve fel. Mindkét bizottságban mindkét nagy párt leszavazta a módosítóimat, sőt az egész költségvetést. Persze nem kell ezt nagyon komolyan venni, ezt a színjátékot tavaly is eljátszották.

Alább a beadott módosítók tételesen:

 

Költségvetési módosító javaslat a 2016. február25-i képviselő-testületi ülésre

 

1. A ZESZ Csertő park 3/b. felújítására, 5 gyermek háziorvosi rendelő és a védőnők elhelyezésének kialakítására.

Zuglói Egészségügyi Szolgálat Felhalmozási kiadás                                                          180millió forint

Ellensúlyozó kiadáscsökkentések:

 

 Zuglói Polgármesteri Hivatal bérköltség                                                                             20 000 eFt

Zuglói Intézményfenntartó bérköltség                                                                                10 000 eFt

Zuglói Filharmónia Non-profit Kft támogatása 171 000 e Ft-ról 1410 000 e Ft                 30 000e Ft

Zuglói Cserepes Non-profit Kft támogatása 170 000 e Ft-ról 140 000 e Ft                     30 000 eFt

Rendőrség támogatása                 58 000 e Ft-ról 28 000 e Ft                                          30 000 eFt

Zuglói Városgazdálkodási Zrt      750 000 e Ft-ról 720 000 e Ft-ra                                 30 000 eFt

Csertő park térrendezés                                                                                                30 000 eFt          

Zuglói Önkormányzati Rendészet                                                                                  10 000 eFt

                                                                                                                                                                                           Mindösszesen kiadás csökkentés:                                                  180 000 eFt

Indoklás:  

A lakótelepi gyermekorvosi rendelőre évtizedek, tán építése óta nem költött az önkormányzat. Mára az épületét kinőtte, a munka és higéniai körülmények semmilyen szabványnak és követelménynek nem felelnek meg. . Az épület állapota annyira siralmas, a helyiségek annyira szűkösek, hogy a lakosság már aláírásokat gyűjt az épület rendbe tételét követelve.

A rendelők és a védőnők nagyobb épületbe kerülésével jobb munkafeltételek alakulnának ki, csökkenne a zsúfoltság, minden szempontból javulna az ellátás minősége. Az új épület a réginél nagyságrendekkel jobb energia hatékonysággal, jelentősen alacsonyabb rezsivel üzemelne.

A Füredi úti lakótelep, ezen belül a Csertő park közösségi és élettereinek megújításának (a Civilház és a közterületek megújítása után) a következő lépése lenne, és az ott lakóknak jelentős életminőség javulást hozna, ha a gyermekorvosi rendelő -  mely a zuglói gyerekek negyedét szolgálja ki  - teljesen megújulna.

A kerület fejlődése, ingatlanállományának folyamatos állagmegőrzése és felújítása szempontjából fontos, hogy minden évben legalább egy intézményünk teljesen és látványosan újuljon meg. Mivel a 2015-ös költségvetés nem tartalmaz ilyen minőségű önálló épület felújítást a Csertő parki gyermekorvosi rendelő felújítása, új épületbe költöztetése szimbolikus jelentőségi is.

 

A ZESZ igazgatója tavaly külön levélben kérte a felújítás megvalósítását. A  ZVZ Rt 2014  júniusában Megvalósíthatósági Tanulmányt készített az épületek felújításáról.

Megvalósíthatósági tanulmány és tervek a csatolt mellékletekben megtalálhatóak.

2. A Zuglói Intézménygazdálkodási Központ Minimálbéren és garantált bérminimumon foglalkoztatott dolgozóinak, összesen 268 közalkalmazottnak a bérkiegészítése.

54 millió forint bérkiegészítésre.

Kiadáscsökkentés:

Zugló polgármesteri Hivatal – 54 000 eFt                            2.009.911 e Ft helyett 1.955.911 e Ft

------------------------------------------------

Indoklás: A képviselő-testület december  17-én határozatot hozott:

1025/2014. (XII.17.) határozat

az Önkormányzat által fenntartott óvodáknál és az Önkormányzat által működtetett iskoláknál a minimálbérben és garantált bérminimumban részesülő technikai személyzet illetményének emeléséről

 

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy felkéri Karácsony Gergely polgármester urat, hogy a 2015. évi költségvetés tervezésekor vegye figyelembe az előterjesztésben szereplő igényeket, és amennyiben az Önkormányzat gazdálkodása megengedi, akkor a 2015. évi költségvetésben emelésre kerüljön az Önkormányzat által fenntartott óvodáknál és az Önkormányzat által működtetett iskoláknál a minimálbér és garantált bérminimumban részesülő technikai személyzet illetménye.

Határidő: a költségvetésbe való betervezésre: 2015. február 15.; az illetményemelésre: 2015. március 1.

Felelős:   Karácsony Gergely polgármester

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Egy év alatt semmiféle lépés a fenti döntés után nem történt. Nehéz megindokolni, hogy miközben a képviselői tiszteletdíjakat a képviselő megemeltük, a hivatal létszámát is jelentősen növeljük, az önkormányzat gazdálkodása annyira sufficites, hogy kommunális adót fizetünk vissza és garantált létminimumot hozunk létre, eközben éppen a kerületben minimálbéren foglalkoztatottaknak a fenti határozatban is beígért, a testületben mindenki által szükségesnek ítélt minimális bérkiegészítésére ne lenne forrás. Megindokolhatatlan a hivatalban ilyen méretű létszámemelés, új csoportvezetői, osztályvezetői státuszok létrehozása. A bérkiegészítésre ma már e dolgozók megtartásához is szükség van.Módosító indítvány a 2016 február 25-i költségvetést tárgyaló Képviselő-testületi ülésre

3.

Vezér úti park építés, Tündérkert létrehozása I. ütem megépítése        57 000 eFT

Kiadás csökkentés  Lakásingatlanok vásárlása (105. sor)                               -57 000 eFt

Indoklás:

Fontos, hogy Zugló minden évben valamelyik jelentősebb zöldterületét rendbe tegye. A Vezér út rekonstrukciója régen tervezett , de mindig halasztgatott beruházás volt.  A főváros tervei közt szerepel, hogy 2017-ben felújítja a vezér út úttestjét. A zuglói önkormányzat parktervezési feladatai között 5 milliót szánunk az ezzel párhuzamos zöldterület passzázsként megtervezésére. Fontos, hogy a fizikai megvalósítás is elinduljon. Az első ütem megépíthető úgy, hogy az útépítést ne érintse, és a Tündérkerti közösségi faültetés, újszülöttek szüleivel  az önkormányzat közösen ültet,  még a 2016-os év őszén elkezdődhessen.

A kiadás csökkentés lehetősége. Zugló nemrég csere okán hozzájutott a Sárrét parki 54 lakásos ingatlanhoz, ezért  nincs szükségünk egyéb ingatlanok megvásárlására. A Csantavér ucai öt lakásos társasház megvétele egy év alatt sem sikerült, és újabb problémák is adódtak vele.  Nem mellesleg egy ekkora összeg a meglévő, állapotuk miatt nem kiadható  lakásaink felújításával jóval hatékonyabban, több kiadható lakás „előállítására” alkalmas.

4. A Zugló TV műsorkészítésének és sugárzásának a támogatása                  25 millió forint.

Kiadáscsökkentő oldal

Polgármesteri Hivatal bérköltség                                                                              25 millió forint

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Indoklás:

A Zugló TV 2002 óta sugároz, az egyik legrégebbi és elismert közszolgálati, közösségi TV Magyarországon. A TV támogatása 2011-ben megszűnt, az önkormányzat azonban képtelen volt saját sugárzást létrehozni.  Zugló lakosai ismerték, követték és szerették a Zugló TV-t, mely minden kerületi eseményről, hivatalos vagy iskolai rendezvényről, a közéletről lelkesen és objektíven tudósított. Zugló közösségként élésének, önképének fontos része volt a TV. Amúgy természetes is, hogy egy  123 ezres kerületben közösségi TV működik, hiszen a nagy és kisebb városokban, a kerületek jó részében van közösségi TV. A Zugló TV különösen az idősebbek, az otthon lévők között mindmáig népszerű  és nézett, és mióta benne vannak a digitális kiosztásban azóta újra sokan nézik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Csertő parki gyerekorvosi rendelő Vezér út parképítés zuglói dadák minimálbéres fizikai dolgozók bérkiegészítés 2016-os költségvetés Zugló TV

Szülinapi zsúrhoz teremkérés

2016.02.17. 18:01 varnai

  A remek híreket hallva levelet írtam a Szépművészeti Múzeum igazgatójának:

17:48 (1 perce)
címzett: info@szepmuveszeti.hu

Tisztelt Baán László főigazgató úr!

Örömmel értesültem a lehetőségről, miszerint fontos emberek ingyen használhatják fogadásokra, családi rendezvényekre a Szépművészeti Múzeumot. 

Az én fiam 6 éves szülinapja 2016. február 25-én lesz, és mi lehet fontosabb egy apának ennél?

Jómagam fontos ember vagyok, zuglói önkormányzati képviselő, sőt zuglói Környezetvédelmi tanácsnok, e tekintetben egyedülálló az egész világon. Könnyen belátható,  mindenképp fontosabb vagyok, mint a semmiféle közfunkciót soha be nem töltő Habony úr.

Fontosságomat az is mutatja, hogy nemrégiben a Civilzugló Egyesület vezetőjeként 20.000, a Városliget beépítése ellen tiltakozó aláírást adtam át Önnek a Parlament Kulturális Bizottságának ülésén. 

 Megjegyzem, a fiam is fontos ember lesz, sőt az oviban már most is mondák, hogy érdemes jóban lenni vele. A múzeum hosszútávú kapcsolatainak építéséhez már most érdemes barátkozni vele.

Örülnék, ha az ókori termet megkaphatnánk és elvállalná a a zsúr fővédnökségét, illetve animátorként/mesemondóként is számítanánk Önre. 

Ajándékképpen, (vagy hosszútávú bérletbe) hogy emlékezetessé tegyük a szülinapot, egy egyiptomi múmiát szeretnénk, a fiamat annyira érdekli az ilyesmi, hogy farsangkor múmiának öltözött.

Válaszukat várva, tisztelettel,

 

Várnai László 

apuka /fontos ember /önkormányzati képviselő

birthday.jpg

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Itt az idő felállni

2016.02.16. 13:49 varnai

A megszokott nagyívű hakniszöveg rutinnal, de egyre zavarosabban dől Baán miniszteri biztosból. Eddig a közönséget hülyének nézve nagyképűen magyarázott, de mostanra már leginkább sarokba szorítva magyarázkodik, vádol, támad, mint egy elfogott, sebesült partizán. Rossz nézni mivé lett.

baan.jpg

Még van aki elhiszi, amit mond?

És persze van párbeszéd is...  utólag, miután már eldöntötték a Múzeum Negyedet, amit eufemisztikusan Liget Budapestnek hívnak. Igaz, a simanyelvű kormánybiztos egy éve még öt épület elengedhetetlen szükségességét bizonygatta, azóta kikerült a szánkódomba tervezett, soha komolyan nem gondolt Ifjúsági Tudásközpont, eltűnt a Fotográfiai és Építészeti Múzeum két kockája, újraterveztetik a fantasztikus épületnek minősített Néprajzi Múzeumot és a Ludwig gyűjtemény sem olvad be a Galériába... felbukkant egy színház, de az aktuális mesterterv mindig a legjobb.Ma már, jobb híján leginkább a sztárépítészekről fabulál.

Igaz hogy 20.000 ember tiltakozik, bár Baán szerint ők is támogatók, de velük szemben, mint Baán mondta, sok száz ember dolgozik a projekten, él belőle - élén természetesen magával a kormánybiztossal. Dacára az elköltött több mint egy milliárdnak a projekt a szükségességét azóta sem sikerült bebizonyítania, károsságát nem sikerült cáfolnia.  A projektet a költséges porhintés, a számos módosítás ellenére ma is méltán övezi közutálat, nem véletlenül nem engednek népszavazást rendezni róla.

Nincs egy szakember, egy urbanista, egy építész, egy tájépítő aki támogatná, csak a hatalom, a projektből élők. Az egyre kínosabb magyarázkodás utolsó érve a Selmeczi féle Csak!, és hogy majd utólag meglátjuk jól döntöttek-e.

Baán akire még a kétes projekt kormánybiztosaként is mindenki  "jó szándékú, hiteles szakemberként" tekintett, mára, szülei házának juttatott felújítási pályázattal, Habony koma lakberendezéséhez kölcsönadott antik festményekkel, a projekt ellen tiltakozó szakemberek lekezelésével, a fórumokon megjelenő lakosok hülyének nézésével, kicsavart szóvirágaival, végtelenített mellébeszélésével beilleszkedett, egy lett a Fidesz tipikus, minden rendszerben megélő, egyre több pozíciót maga alá gyűrni igyekvő, arrogáns, korrupt kádereinek,  összekapaszkodó pártkatonáinak. Tán sosem volt különb. A bukás már megtörtént, csak a beismerés időpontja a kérdéses.

dsc_3569.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Baán László Liget Budapest Múzeum negyed