HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

"A kivitelezés folyamatban van" - vagy csak a szél kavarja a port?

2017.06.20. 13:52 varnai

Egy hónapja azzal vették le a Testületi ülés napirendjéről az Uzsoki kórház melletti kátyús holdkráteres, poros-tavas parkoló rendezésére tett előterjesztésemet, hogy a kivitelezés folyamatban van. Pedig már az előterjesztést sem volt könnyű megírni, mert a Városgazdálkodási Zrt. egy hónapig nem reagált, majd nem akarta nekem, egy önkormányzati képviselőnek megmutatni a terveket. 

Végül a jegyző ráhatására odaadták,  kiderült, kész, engedélyes tervek vannak, de Képviselő-testületi döntés híján nincs pénz. Majd fél nap múlva  az ellenkezőjét írták, nem is kell testületi döntés, mert egy anonimizált vezető döntött. Végül egy MSZP-s képviselő javaslatára erőből levették a napirendről az előterjesztésem - nehogymár úgy nézzen ki, mintha a Várnai intézte volna el.

Bár kész, engedélyeztetett kiviteli tervek vannak és ugye sem közbeszerzést nem kell kiírni, sem pályáztatni sem kell, hisz a Zrt. keretszerződéses cége automatikusan megkapja a munkát, a kivitelezés a magabiztos képviselői kijelentés ellenére  immá egy hónapja nincs jele a kivitelezés elkezdésének. 

Kutyát sétáltatva, kocogva minden nap arra járok, és a lombok között átpillantva egy pillanatra megörülök, mintha munkagépek mozdulnának. De nem, csak hőség, a délibáb, a forró szél kavarja a port és a kiszáradt tavak vádijában  elakadt autók motorjának bőgését hallani. 

korong_juni20.jpg

A parkoló kivitelezés folyamatban van, látják? Nem látják? Na látják!

Tanulságos a május 25-i testületi ülés idevágó jegyzőkönyv részletét elolvasni.

52./ Parkoló kiépítés a Korong utca Uzsoki kórház elé eső részen

Előterjesztő:

Várnai László képviselő

Előterjesztés sorszáma:

123-584/2017

 

Karácsony Gergely polgármester: Az előterjesztést a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság nem támogatta, a Tulajdonosi és Közbeszerzési Bizottság  támogatta.

Felkai Tamás képviselő (Ügyrendi hozzászólás!): Javaslata, hogy erről ne szavazzanak, mert a parkolók kiépítési folyamata már zajlik.

Karácsony Gergely polgármester: Ügyrendi javaslatról vita nélkül határoznak, így szavazást rendelt el az ügyrendi javaslatról.

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy „Parkoló kiépítés a Korong utca Uzsoki kórház elé eső részen” című előterjesztés tárgyában kialakult vitát lezárja, a tárgyban döntést nem hoz, miután a parkolók kiépítési folyamata már zajlik.

 

A Képviselő-testület (22 fő szavazásra jogosult jelenlétében, 13 igen, 2 nem szavazattal, 6 tartózkodás mellett- 1 fő nem vett részt a szavazásban) a következő határozatot hozta:

 

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Képviselő-testülete

 

252/2017. (V. 25.) Öh. számú

határozata a vita lezárásáról

 

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy „Parkoló kiépítés a Korong utca Uzsoki kórház elé eső részen” című előterjesztés tárgyában kialakult vitát lezárja, a tárgyban döntést nem hoz, miután a parkolók kiépítési folyamata már zajlik.

 

Határidő: 2017. május 25.

Felelős: Karácsony Gergely polgármester

 

 

Karácsony Gergely polgármester: A KT elfogadta a vita lezárását. Az SZMSZ szerint a már bejelentkezett hozzászólásokra még sort kerítenek.

 

 

Czeglédi János képviselő: Ő is azt akarta megkérdezni, hogy tudomása szerint ott már megkezdődött a parkoló kiépítés. Azt szeretné tudni, hogy zajlik ez és ki bonyolítja le? Erről már tényleg hallottak, hogy ez egy működőképes projekt, de semmit nem tudnak róla. Tulajdonképpen zajlik, de mégse.

 

 

Várnai László képviselő: Ez bizarr, mert tegnap este és ma reggel is volt ott és semmi nyoma annak, hogy ott bármi is zajlana. Körbeadna 3 képet ezzel kapcsolatban. Azon kívül, hogy 30 méteres pocsolyák vannak, semmi nem zajlik ott. Egy lakó novemberben elkezdett levelezni a Hivatallal, hogy mi történik ott. Márciusban sikerült a Vagyonkezelő februári levelét továbbküldeni neki, miszerint ez nincs benne a 2017-es költségvetésben, így nem áll módjukban megcsinálni, ugyan már meg van tervezve és engedélyes tervek vannak, de a Vagyonkezelő Testületi döntést vár el. Ezt többször megerősítették, majd leírták, hogy egy vezető tisztségviselő (aki nincs megnevezve) engedélyt adott rá, hogy megépüljön. Most akkor kell Testületi döntés vagy sem? A 2017-es listán nincs a felújítási vagy beruházási tervek között, akkor miből van erre pénz, ki csinálja és miért nem lehet erről szavazni? Van egy napirend, nem vették le napirendről, akkor most mi történt? Valaki bemondja, hogy zajlik, itt vannak a képek és látszik, hogy semmi nem zajlik ott. Mondják meg ki és mikor kezdte el ott építeni, mert ott nincs semmilyen munkavégzés. Ez tényleg teljesen vicces.

 

Karácsony Gergely polgármester: A beruházást a ZVK Zrt. a saját maga közbeszerzésének, az út felújítási programnak a keretében valósítja meg. A beruházás elkezdése azt jelenti, hogy hamarosan ez meg is fog történni.

 

 "Hamarosan ez meg is fog történni". Akár az óvodavezetők, mi is várunk már három éve türelemmel.

Máig nem tudjuk ki döntött, mely cég mikor fog hozzáállni. A testületnek egyszer sem volt módja megnézni a terveket, pl. eldönteni legyen-e  és mennyi növényzet, szükséges-e térkő, voltak-e párhuzamos árajánlatok, stb.

korong_jun20_2.jpg

 Zuglói pachwork úttest, mellette por homok, kátyúk.

 

 

Szólj hozzá!

Hiába írtak a vakok, csak azért is orra buktatják őket

2017.06.14. 11:14 varnai

Épp egy hónapja, hogy felhívtam a polgármester figyelmét, hogy Zuglóban a frissen kialakított parkolási övezetben - mely bizonyára Magyarországon a vakok által legfrekventáltabban használt terület, hiszen itt vannak az intézményeik, iskoláik, bentlakásos otthonuk -  a  parkolóórák  a vakok számára baleset-veszélyesen, a fal mellé kerülnek kihelyezésre. Hiába.

Kisvártatva a Vakok Állami Intézete igazgatója és a Vakok és Gyengénlátók Szövetségének elnöke is levelet küldött a kerület vezetőinek továbbá összes képviselőjének és felvették a kapcsolatot a kivitelező céggel is. Úgy tűnik hiába. Mostanra a vakok által legsűrűbben járt Hermina utat is végigrakták parkolóórákkal, mindenütt a balesetveszélyes helyre, a fal melletti részre betonozva azokat.

 

 

1526_1_2017_parkoloorak_elhelyezese-1.jpg

1526_1_2017_parkoloorak_elhelyezese-2.jpg

A Magyarországi Vakok és Gyengénlátók Regionális Szövetsége elnökének június 1-én írt levele:

 

Hivatkozva a május 20.-i találkozásunkra (sportnap) szeretném írásban is jelezni, hogy hatalmas problémát okoz a látássérült tagjainknak az önálló közlekedésben a parkoló órák kihelyezése a kerületben.  A kerítés mellé helyezett parkoló órák akadályt jelentenek a kerítés és fal mellett  fehér bottal, vagy anélkül közlekedő vak és gyengénlátó embereknek, komoly balesetveszélyt okozva.

Tekintettel arra, hogy a munkálatok már megkezdődtek, sok helyen felbontották a burkolatot, föld kupacok és munkagépek akadályozzák jelenleg is a biztonságos közlekedést a Hermina úton, kérem azonnali segítségét a probléma megoldására, az építkezések leállítására.

Véleményünk szerint tökéletesen elérhetőek lennének a parkolni szándékozó gépkocsi vezetők számára az úttest felőli járda szélén is a parkolóórák.

A önálló és biztonságos közlekedés egyik legfontosabb területe a látássérültek számára a kerítések, vagy épületek által biztosított támpont, vagy felület, illetve az azok melletti egy-másfél méternyi távolság. Ezért az itt elhelyezett bármilyen tárgy (pad, oszlop, tábla, parkolóóra) baleset veszélyt okoz a látássérülteknek.

Kérjük a fentiekben leírtakat a kerület teljes parkoló övezetének kialakításánál vegyék figyelembe.

Szívesen folytatok az ügy kapcsán érintett illetékesekkel személyes egyeztetést.

Köszönettel,
Fodor Ágnes
elnök
VGYKE

Úgy tűnik hiába írtak. Ezeket a friss alapokat a Hermina útra  pár napja, már bőven a levelek után tette le a kivitelező cég. Pirossal jelölöm hová kérték, hová szokás tenni normálisabb helyeken a parkolóórát. Ott ahol a villanyoszlopok, a  fák, az  elektromos kapcsolószekrény is van.

hermina_parkooora.jpg

Az órák alapja a Hermina úton, 100 méterre a Magyarországi Vakok és  Gyengénlátók Országos Szövetségének épületétől.

hermina_parkoloora2402.jpg

Az építkezéseket sehol sem kordonozták körbe.

ajtosi_parkoloora.jpg

Tíz méterre a Vakok Óvodája, Általános Iskolája, Szakiskolája, Készségfejlesztő iskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye, Kollégiuma és gyermekotthonának bejárata.

Naponta több száz vak jár erre... X-el jelölve az alkalmas hely. A parkolóórák napelemesek, tehát bárhol letehetőek.

Az első kihelyezett órára a környék népe máris udvarias kérést helyezett el.

tegyetek_at.jpg

És végül egy példa Budáról a Fő utcáról, hogy lehet az órákat nem útba is is rakni.

parkoloora_fouca.jpg

 Miért van az, hogy Zuglóban még a legegyszerűbb dolgot is képesek rendre elbaltázni?

 

3 komment

Címkék: zuglói önkormányzat Karácsony Gergely Parkolási Közbeszerzés Vakok és gyengénlátók szövetsége Vakok állami iskolája

Napi színes Zugló működéséből

2017.06.09. 07:54 varnai

Tanulságos ám, ha az ember egy hetet üldögél a saját hivatala előtt. Zugló működésének azonban a szerdai nap, akár cseppben a tenger mutatta meg igazi örkényi groteszkjét, tökéletes keresztmetszetét. 

Miután megvirrad és a hivatal előtt minden éjjel sertepertélő kansün elbújik, a közmunkások összeszedik a maradék szemetet, fél nyolc felé elkezdenek beszállingózni a köztisztviselők is. Az a tucatnyi ember aki a hátán viszi az önkormányzatot megismerszik sietős korai érkezéséről és késői távozásáról, - jól ismerjük egymást az elmúlt évekből. 

Reggel kaptam a hírt, hogy ismét összehívták az óvodai és egyéb intézményvezetőket, a Családsegítő Szolgálat, az egyesített bölcsődéink (11 van) vezetőjét, beszéljék át a felújítások, karbantartások állását. Mire a hivatal elől felszedtem a sátorfámat, (ez esetben szó szerint) elment az idő, negyed tíz múlt, mire az értekezletnek helyt adó Csicsergő oviba befutottam. Már állt a bál. Nagy kár, hogy képviselőket ezen értekezletekre nem hívják meg, -  tán nem véletlenül - pedig tanulságos lenne.

A terem teli  40-60 év közötti, rutinos, sok gyereket és polgármestert elballagtató intézményvezető hölggyel, az aktuális kerületi elöljárók középütt, Szabó Rebeka szociális ügyekért felelős alpolgármester, Hajdu Flórián gazdasági alpolgármester, és hozzáértőként a ZVK Zrt. három embere.  A  megszűnő ZIK éléről  (Zuglói Intézményfenntartó Központ) a Városgazdálkodási Zrt-be érdemei okán méltán átvett Czikó úr épp azt próbálta ecsetelni, hogy az óvodai udvari homokcsere program sikeresen folyamatban van, amikor az óvoda vezetőknél elszakadt a cérna. A Zuglóban már sokat megélt hölgyek most egyhangúlag csattantak fel, hogy náluk ennek semmi, de semmi nyoma, jelezze a kollégák közül akinél történt valami. Egy fel is emelte a kezét. Mint kiderült, a bombát Szabó Rebeka  élesítette be, amikor naív őszinteséggel rákérdezett, na és "az óvodai udvarok játszóeszközeinek felújítása, hogy áll?" A hosszú osztályvezetői monológ röviden összefoglalva: ÁLL.

A kerület 23 óvodájának udvarán kora tavasszal körbejáró TÜV szakértők számos játékot találtak baleset-veszélyesnek, ítéltek azonnal elbontandónak, használhatatlannak.

csicsergo5.jpg

Óvodahomlokzat, Zugló, XXI. század.

A legdurvább a helyzetet épp a régi Csicsergő ovi udvarán tapasztalták, ahol a nagy foltokban málló homlokzat tövében a tucatnyi udvari játék majd mindegyikét baleset-veszélyesnek találták, azóta körül vannak kordonozva. Zugló e téren is az élen jár, nálunk már kora kisded korban kezdjük az életre nevelést: Jenőke, eddig használhattad, igaz, hogy ugyanúgy kiáll belőle a rozsdás szög, mint eddig, de mától nem mászhatsz fel rá!"

A nagycsoportos lázadásokat rutinnal spenótba fojtó óvodavezetők most maguk lázadtak fel,  egymás szavába vágva próbálták elmondani, hogy a karbantartások eddig sem mentek, de most kifejezetten "lelassultak", hogy már száz listát küldtek száz helyre, ígérték meg nekik mindig  új és sorra eltűnő emberek, hogy minden meg lesz javítva, értsék meg: a kerületben hat éve NEM TÖRTÉNIK SEMMI, az intézmények lassan összedőlnek. Ők eddig  tartották a hátukat,  nyugtatták a szülőket, legyenek türelemmel, bírják ki azt a 3 évet, míg a gyerek óvodás és addig a kiságyban alvó gyerekükre csöpög az esővíz, de  most már nem fognak hárítani, nyugtatgatni, hanem épp ellenkezőleg a szülőiket kérik meg, harcolják ki, hogy történjen végre valami.

Tudni kell, a papcsáki korszakban és karácsonyi években  is 5-10%-os tartalékképzésre kötelezték az intézményeket, azaz vették el a pénz tíz százalékát már abból, amit nem húztak le, és a visszafogott felújítási és eszköz kérések költségvetéskori megnyirbálása azóta sem változott. A Zuglói Szülők Közössége kemény hangú levélben - eredménytelenül -  tiltakozott az elvonás ellen.

Felújításokkal megvárják, míg a kataszrófa bekövetkezik, a Meseház bölcsi szétázása, vagy most a Tücsöktanya ovi tetejének felújítását eredményezi, hogy az évek óta csöpögő tető végképp megadta magát. 

A palotaforradalmat látva Hajdu alpolgármester menten ijedt telefonálásba kezdett, mayday, mayday főnök, Save Our Soul! Javaslatára mindenki egyesével kezdte  átbogarászni a hónapokkal  ezelőtt leadott és most visszakapott dolgozatát 2-4 oldalas hibalistáját. (az 50+ oldalas teljes listát senkinek nem adták oda)

Tisztelt ovivezető, tessék önkritikát gyakorolni,  öncsonkítást végezni,  priorizálni! Segítünk míg belátod, a törött kisszéket még újra meg tudja szögelni a gondnok, az évek óta igényelt kiságy helyett jó  az évtizedes szivacsbetét, felesleges luxus a kért porszívó, az  oktatási segédeszköz! Na látod,  ha a XIX. és XX. században  megvoltatok mosogatógép nélkül, ugyan miért nem bírnátok ki a XXI században is, már nem sok van hátra belőle! 

Az értekezlet ezzel szétesett, a hölgyek sorban álltak, hogy az alpolgármesterrel  és a szakemberekkel négyszemközt priorizálhassanak, a többiek kis csoportokban panaszkodtak, dühöngtek egymásnak az egyre több üres státuszról, (van ovink, ahol 4-5 óvónő is hiányzik), az elvont cafeteriáról, az általam a 2016-os költségvetésbe betetetett bérkiegészítés 2017-es elvonásáról, más azon értetlenkedett, hogy az általa 300 ezer forintra becsült kerítés javításra a Zrt. miért szán 3 millió forintot. Tanakodtak, visszatérhetnek e bázisukra, vagy maradni kell-é még. 

Az óvodavezetőket egy még a tavaszi költségvetéskor elhelyezett időzített bombával majdnem sikerült egymásnak is ugrasztani. Eddig sosem volt módon kitalálták ugyanis, hogy az  általuk kért kis értékű beszerzéseket nem teljesítik, a 23 óvodának képeznek egy 21 milliós céltartalékot, és a kormány módszerét alkalmazva el is nevezték Zelk Zoltán alapnak ( ha valamit nem akarsz megvalósítani, adj neki valami hangzatos nevet, lásd Balázs Mór terv, stb.) Ezt  a semmire sem elég töredék pénzt az intézmény-vezetők meg szépen osszák szét egymás között, nekünk semmi közünk hozzá. Mintha  az egyszeri kutyaszán  tulajdonos úgy próbálná etetni a tucatnyi szánhúzó ebét, hogy laza mozdulattal a falka közé dob egy fél maréknyi húst. Nemigen menne az a szán már sehova.

21 millión nem érdemes összeveszni. - összegzett bölcsen valamelyik óvodavezető. Megjegyzendő, ez a 23 oviközt szétosztani szánt 21 milliós céltartalék nagyságrendileg épp megegyezik a lendületből megszavazott új, negyedik alpolgármester évi bérköltségével. 

Szabó alpolgármester asszony időben kereket oldott egyéb hivatalos elfoglaltságait ment intézni, amúgy tényleg, ha akarna sem tudna hatni a Hajdu fennhatósága alatt lévő ZVK Zrt-re. Hajdu alpolgármester a Bounty kapitányához méltón meg is találta a lázadásért a felelőst, -  engem, bár egyetlenegyszer nem szóltam hozzá.

Kisvártatva meg is érkezett a BOSS, a polgármester    Tóth Csaba országgyűlési képviselő, a zuglói MSZP Don Corleonéja elnöke, aki Zuglóban a döntéseket hozza. Kis sutyorgás után Hajdu alpolgármester máris örömhírt jelentett be: Bár mindezen káoszért a képviselő-testület a felelős - még véletlenül sem ő, a gazdasági alpolgármester, vagy a sógora a kivitelezéseket végző a ZVK Zrt. vezérigazgatója  -  hanem a gaz képviselő-testület a hibás, mely a maga megátalkodottságában létrehozta a közbeszerzéseket és a ZVK Zrt-t kontrollálni próbáló  Főmérnökséget, de nekik, az MSZP frakciónak a sirámokat hallva  most összeszorult a szívük és  máris szereztek pénzt, konkrétan 25 milliót.  A jótét lélek nem mondta, hogy a költségvetés megszavazásának áraként plusz 100 milliót kaptak, és sosem látott milliárdokat a sógor által vezetett cégnek.

Délután a Facebook-ot böngészve az is kiderült, hogy a polgármester miért nem volt ott.  Szabadságát töltvén Szegedre tart miniszterelnöki kampánybeszédet mondani  és kampánybuszban körbe véve a PM- pártigazgatókkal az MTVA-t megszégyenítően alákérdező önkormányzati képviselőjének élő adásban épp arról nyilatkozik, hogy a Zuglói modell miért ennyire nagyon sikeres, és hogy ő az a fajta politikus, aki mindenért vállalja a felelősséget.

Kétségkívül, pedagógusnap virágot, jutalmat átadva fotózkodni sokkal hálásabb munka, mint egy ilyen parázs értekezleten ülni, megpróbálni munkára bírni az alpolgármestereket, a Városgazdálkodási Zrt-t.

Nap végére megjött a slusszpoén is. Miután az áprilisi képviselő-testületi ülés elmaradt és a májusi ülést kétszer halasztották el, most a júniusi ülést is eltolják egy héttel. Ejh, ráérünk arra még! Úgy tűnik még négy alpolgármester sem elég, hogy az "önkormányzat előtt álló feladatokat megoldja".

 

 

Szólj hozzá!

Azonnali hatállyal eltüntetni!

2017.06.01. 15:30 varnai

A Civilzugló Egyesület a 4. alpolgármester teljesen felesleges kinevezése, a minket ért büntetés, a bizottságokból való kizárással fenyítésünk miatt demonstrációba kezdett. Egy hétig a hivatal előtt fogunk sátrazni a minket és választóinkat ért indokolatlan "adminisztratív intézkedés" kiszorítás okán, az önkormányzatiságot  megszégyenítő pitiáner leszámolósdi ellen. 

A demonstrációra virradó nap reggelén felirat jelent meg a hivatal előtti járdán:

MINDENKI SZÁMÍT, KIVÉVE A ZUGLÓI CIVILEKET

Hadd lássák a hivatallal küszködő, ügyes bajos dolgaikkal jövő zuglóiak, ország-világ, önkormányzati irodájából a Budán lakó, az egész leszámolósdit  kitaláló országgyűlési képviselőnk, Tóth Csaba,  és nem utolsósorban  ablakából, papcsáki wc-jéből  kikönyökölve a polgármester, PM miniszterelnökjelölt, hogy szlogenje és az általa szavazattal támogatott papcsáki módszerek mennyire nem egyeznek.

satrazas_total.jpg

Nem telt el fél nap és megjelent a Városgazdálkodási Zrt. gyorsreagálású csipetcsapata, és a Kétfarkú kutyások színes járdafestéseit eltüntetni akarók buzgalmával komoly rendőri biztosítás mellett először lesepréssel, majd markersprayekkel próbálták eltüntetni a kellemetlen igazságot. 

lefestes_rendorautok.jpg

Tucatnyi rendőr három gépjárművel biztosította a seprést, lepingálást

A spayek idejekorán kifogytak, a felírat érthetetlenné torzított  harmada két további napig maradt. Így, hogy nem volt értelmezhető, már nem volt olyan ciki.

A hivatalba tartó zuglóiak az önkormányzattól megszokott érthetetlen és értelmetlen dolgok egyikének betudva próbálták kisilabizálni az örkényire torzított mondatot.

feligszoveg.jpg

lefestes_uttest.jpg

Ma egy profi hat fős kisteherautós brigádot vonultattak fel és egy hordónyi szurkot, azaz profi útjelző festéket bevetve vastagon  lekenték újra  az egészet. A szembesítő felirat expessz módon eltüntetése egy forinttal sem került többe a zuglóiaknak uszkve 150-200 ezer forintnál.

Túlmenve azon, hogy vajon miért ennyire sürgős pénzt nem kímélve a lakosok szeme elől eltüntetni a mondatot az a legbosszantóbb, hogy e villámreakcióval összemérve máshol a Zrt. mennyire nem vagy lassan  reagál.

Jó hónapja jeleztem a Zrt. városüzemeltetési osztályvezetőjének, hogy sem a Kassai téri, sem az Újvidék téri játszótér ivókútjai nem működnek. A játszók tele kitikkadt gyerekekkel, de nincs ivóvíz. Azóta sem javították meg őket. 

 

kassaiter_ivokut.jpg

A Kassai téri játszótér hónapok óta nem működő ivókútja. A  bejelentés után egy hónappal sem sikerült megjavítani.

ujvidek_te_ivokut.jpg

ujvdik_ivokut.jpg

A nemrég felújított Újvidék téri játszótér ívókútjai. Egyik sem működi hónapok óta, pedig sok száz kicsi gyerek játszik sok kamasz focizok a téren nap, mint nap..

És a szülők kedvence: a téren hónapok óta heverő betonkoloncos vasdarab.

ujvidek_ter_kolonc.jpg

3 komment

Címkék: Karácsony Gergely Civilzugló Egyesület Tóth Csaba országgyűlési képviselő Várnai lászló