HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Tóth és Karácsony büntet - a zuglói "baloldal" Papcsák eszközével fenyíti az ellenzéket

2017.05.29. 08:55 varnai

Miközben a "baloldal" és Karácsony Gergely a médiában szép szavakkal áll ki a kormány által vegzált civilek mellett és a velük való együttműködés fontosságát hangsúlyozza, eközben Zuglóban ennek épp az ellenkezőjét cselekszik. Friss erőfölényükkel visszaélve három bizottságból zárták ki a civil tagot és a Környezetvédelmi Tanácsnoki pozíciót is elvették a kerület harmadik erejétől, a Civilzugló Egyesülettől. A civil kontroll  - ha ők vannak hatalmon - a baloldalnak épp úgy kínos, mint a Fidesznek. 

A május 25-i Képviselő-testületi ülésen miután frissen megválasztott képviselőjük letette az esküt, a kerületi baloldal menten nekiállt, hogy újabb állásokat kreáljon magának és egyben kinyírja  azokat, akik kontrollálhatnák az önkormányzati közpénz költéseiket.

Először is megválasztottak egy új, negyedik alpolgármestert a kerületi DK elnök személyében. Bár a titkos szavazáson a polgármester vita nélkül, lendületből túl akart lenni,  kérésemre a jelöltnek muszáj volt bemutatkoznia, mint elmondta rendőr tiszthelyettesség után a BM-ben dolgozott "fedett műveleti területen." Karácsony polgármester kérdése sem tudta megmondani, mely feladat és hatásköröket szán a fiatalembernek és bár állította, van precedens négy alpolgármesterrel működő önkormányzatra, konkrét települést nem mondott (még a fővárosi önkormányzatban is csak három alpolgármester van)  én eddig New Yorkon kívül nem találtam sehol. A titkos szavazáson a jelölt az MSZP, a PM, a Jobbik és feltehetőleg Bihary Zoltán fideszes képviselő átszavazásával megkapta a minimálisan kellő 12 szavazatot. A feladatkör nélküli főállású alpolgármester havi bére 897.500 Ft, plusz 134.625 Ft költségtérítést is kap. Mert megérdemli.

Ezután jött a leszámolás, melyről az önkormányzat honlapja már gondosan nem ír. Megjegyzendő, polgármesterünk sem tájékoztatja Facebook oldalán az őt követőket a 4. alpolgármesterről és a civilek kicsinálásához adott szavazatáról.

Az MSZP- Összefogás Zuglóért frakció helyben osztott módosítójaként  minden indoklás nélkül  elvették a Civilzugló Egyesület három és az LMP két bizottsági tagságát. 2016 tavaszára nagy nehezen sikerült elérnünk, hogy a bizottsági tagságokat a választási eredményeknek megfelelő arányban osszák el, most ezt újra súlyosan eltorzították a baloldal javára.

Visszahívták Sziklai Anna tagunkat a Szociális Bizottságból. Helyére Bartucz Istvánt, a KTI kamupárt országos alelnökét nevezték ki, aki immár az Összefogás Zuglóért Egyesületet (a zuglói MSZP CÖF-je) hitelesíti. (kevés ember szapulta az elmúlt két évben ordenárébb szavakkal Karácsonyt és Tóthot)

Visszahívták Gergely Andrea tagunkat az Köznevelési Kulturális, Ifjúsági  és Sport  Bizottságból. Helyére dr. Torzsa Évát (CÖF Összefogás Zuglóért) delegálták.

Szabó Rebeka PM-es alpolgármester miután elmondta, hogy két okos és szorgalmas bizottsági tagról van szó, nem érti miért van szükség a visszahívásukra, ő és Karácsony Gergely polgármester megszavazta a civilekkel leszámoló előterjesztést. Szép elvhű lépés, remélem van otthon tükrük.

Visszahívtak engem a  Tulajdonosi és Közbeszerzési Bizottságból.

A Tulajdonosi és Közbeszerzési Bizottságból visszahívták az LMP delegáltját is. Helyünkre kinevezték Bitskey Bence, és vékony László MSZP tagokat. Ezzel a szocialisták visszavették a többséget a közbeszerzésekről és ingatlanértékesítésekről 100 millió forintig önállóan döntő, messze legfontosabb bizottságban. Az eddigi arány a választási arányokat követő, minden szervezet számára beleszólást biztosító 4 MSZP-s, 1 LMP- 1 Jobbik - 1 Civilzugló - 4 Fidesz  volt, ez most 6 MSZP - 1 Jobbik - 4 Fidesz arányra változott. Jellemzően a Jobbik delegáltjaihoz sehol nem nyúltak, hisz a kerületi Jobbik már régóta stabilan az MSZP-vel szavaz, most is támogatta a civilek és az LMP-sek kiciánozását.

Az MSZP-s büntetőakció  úgy tudott többséget kapni, hogy a PM- két képviselői és a Jobbikos képviselőn felül további  három fideszes képviselő, Tildy Balázs, Erdős Dóra és Bihary Zoltán is támogatta. Ők a frakció döntés ellenére szavaztak a "baloldallal". Hogy miért, nem indokolták.

 

Elvették tőlem a Környezetvédelmi Tanácsnoki pozíciót is, ezt is Bitskey Bence friss MSZP tag kapta. Nem találtam információt arról, hogy Bitskey Bence eddig milyen formában tett a környezetvédelemért,   de azt tudom, hogy a Civilzugló Egyesület és magam a Helyi védettség rendelettől kezdve a Városliget fáinak megvédésétől, a kerékpárutakon, az óvodai faültetéstől az illegális szemetelés elleni küzdelemig számos zuglói környezeti ügyben kiálltunk már. (Bitskey Bence a képviselőség, az újonnan kapott tanácsnokság mellett a zuglói önkormányzat alkalmazottjaként is fizetést kap)

 

  Az egzisztenciális tönkretétellel való büntetést már Papcsák is eljátszotta 2011-ben, most a Tóth Csaba Karácsony Gergely féle "baloldali" kerületvezetés épp ugyanezt a kicsinyesen aljas fenyítési módszert választotta. Tán páran még emlékeznek,  amikor Karácsonyt ellenzéki képviselőként a parlamentben egyszeri 50 ezer forint fizetéscsökkentésre büntették, azt "felháborítónak és jogsértőnek" találta.

 

Kíváncsi vagyok, mit gondol a negyedik alpolgármesterről és a zuglói  civilek szisztematikus ellehetetlenítéséről Zugló lakossága, az MSZP IGAZSÁGOT TESZÜNK ! és a Párbeszéd MINDENKI SZÁMÍT szlogenekkel ámított tagsága.

Ha véleménye van a történtekről, kérem írja meg a polgarmester@zuglo.hu, illetve az elnok@mszp.hu címekre és tegye fel ide kommentként is, hogy nyoma maradjon.

20141010karacsony-gergely-kunhalmi-agnes-budapest.jpg

 Hurrá, kitettük a civileket a bizottságokból!  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr6912544371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

varnai 2017.05.29. 16:17:46

Na, egy újabb megvett ember.

Melee 2017.05.30. 06:40:51

Szívesen olvastam volna egy érvelést arról, hogy miért kell az alig több mint 18 km2 területű, kevesebb mint 125.000 lakosú Zuglónak négy alpolgármester. Sajnos ilyet nem írtak a hozzászólók, csak köpködtek.
Félreértés ne essék, pillanatig se támogatom az olyan embert, aki letagadja az ellene folyó bírósági eljárást. De az egészről az a vicc jut eszembe, amelyben az autótolvaj meglátja politikussá vált régi osztálytársát, és ellopja a kocsiját. Két nap múlva új kocsi, azt is megcsapja. Két nap múlva megint új kocsi, s mikor azt is lenyúlja elgondolkozik. Persze hogy én nem vagyok tiszta, de ennek a fickónak vajon miből telik heti három új verdára?

jaegtoer 2017.05.30. 06:42:26

Mindenki tudja, hogy a Várnai egy hüjjje, különösen hogy hagyta csőbe húzni magát egy amúgy sokakat megpróbáló szituációban. Ezen túllendülve bizonyára minden más 'leváltott' civilzuglós tisztségviselő is garázda volt, kutyát vert és macskát kínzott, krokodilokat tartott majd szabadon engedett, továbbá mind a mai napig gyalogosan is rendszeresen átgázolnak a zebrán amikor piros a lámpa. Tényleg skandalum.
Várnai garázdasága miben is állt, ti hősök, lovagok, erények bajnokai és becsület asszisztensei? Kiváló egy szarházi banda szorgos szarkeverői vagytok.
Várnai nyilván nem Szent László, de amit műveltek, művelnek vele Zuglóban, az jól jellemzi azt, hogy aki a kerület, netán a a lakosság hosszútávú érdekéért tesz, az minden politikai oldalnak az útjában van.

Aztán, mintegy szemére hányjátok, hogy a X-edik éve 'politikából él'.
Áruljátok már el, ugyan ki és mi tart vissza attól benneteket, konkrétan Bartucz és Varga urakat, hogy népszavazáshoz aláírásokat gyűjtsetek, vagy egyéb módon kezdeményezzétek azt, hogy sem önkormányzati, sem országgyűlési képviselő a közösségért végzett munkájáért semmilyen módon ne kapjon jövedelmet, tiszteletdíjat és lehetőleg dögöljön meg máma még, mint holnap.
Talán magasabb helyeken levők politikából élését is elkezdhetnétek firtatni.
Jólesően olvasnék egy be is váltott nyilatkozatotokat arról, hogy visszamenőleg is lemondtatok a tiszteletdíjaitokról, a költségtérítéseitekről, mivel nem a politikából éltek. Nosza!

Magkülönböztetett* tisztelettel, a többit gondoljátok hozzá.

mint fent.

*nem elírás.

Barbarusz 2017.05.30. 08:38:13

:(( Ez nagyon kínos.. Bár az is meglepő, hogy Karácsony eddig megtűrte a civileket és az LMP-seket, most aztán beindul viszont a Papcsák-tempó, Zugló jobban teljesít! Szégyen.
süti beállítások módosítása