HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Lesz-e, kell-e Zuglónak negyedik alpolgármester?

2017.05.24. 20:48 varnai

Maratoni hosszúságú és jelentőségű testületi ülés elé néz a zuglói képviselő-testület.

A napirendek ilyetén felhalmozódása várható volt, miután az áprilisi testületi ülés feltehetőleg a választási kampány okán elmaradt, minden ember kellett a  sonka osztáshoz a gátra. Ezután a májusi ülést is elkezdték halogatni, május 11-ről május 18-ra, kisvártatva május 25-re tolták odébb, minden indoklás nélkül.

Informálisan tudhattuk, hogy a polgármester külföldre utazott, a miniszterelnöki antréé is a héten volt. Zugló szép nagyra fújt politikai lufiként még sosem sodródott ily magasan.  A döntések meg folyamatosan halasztódnak, elfelejtődnek. Azt persze senki nem gondolja komolyan, hogy 64 napirendi pontot egy ülésen érdemben és felelősen meg  lehet tárgyalni.

A legizgalmasabbakat as usual helyben osztják ki, ez a Papcsák korszakban is volt a módi, amúgy SZMSZ ellenes, de ez senkit nem zavar.

Itt van mindjárt az első, az enigmatikus című Személyi kérdések. Egy új alpolgármestert kívánnak kinevezni,  nevezetesen a helyhorvathzsolt_net.jpgi DK ifjú elnökét, Horváth Zsoltot.

A  fiatalember  nemrég még rendőr őrmesterként szolgált, majd Gyurcsányt kisérgette a DK biztonsági embereként - kétségkívül pont annyira alkalmas a zuglói DK elnökének, mint Zugló alpolgármesterének. Az előterjesztés szerint a havi bére 897.500 Ft lenne, plusz 134.625 Ft költségtérítést is kapna.

Ennyi  lenne havonta az ára, mármint a zuglói közpénzen kifizetett horvathzsolt_rendor.jpgára annak, hogy a  zuglói DK-t megint eladták, Tóth Csaba a zuglói MSZP elnöke megdumálta az Árpásihoz hasonlóan nagyon ambiciózus  DK elnököt, és az a beígért koncért átadta a jelöltállítás jogát az MSZP-nek.

  Én amúgy nem találtam egyetlen kerületet sem, sőt Zuglónál nagyobb Debrecent és Szegedet is megnéztem, ahol az önkormányzat elvezetéséhez három alpolgármester ne lenne elegendő. De nyilván semmi sem drága a hatalmon maradásárt -  ez is a sikeres baloldali, közpénz kímélő kerületvezetés, a zuglói modell része.

A fentiek okán a Civilzugló Egyesület az új alpolgármesteri kinevezést nem fogja  támogatni.  Ez nem személyes dolog, ( már Rozgonyi Zoltán alpolgármesteri kinevezését sem támogattuk, bár nyilván ezerszer többet tudott Zuglóról és az önkormányzati működésről, mint a friss jelölt)  Az alpolgármesterség egy fontos és felelősségteljes munkakör, nagy megtiszteltetés, nem pedig politikai kifizetőhely. Jellemzően a jelöltre testálni szándékozott hatásköröket meg sem határozták meg,  mert nem kell félni, sem az állást Zsoltinak beígérő Tóth, sem az előterjesztő Karácsony nem gondolja komolyan a kinevezését.

Mivel a szavazás titkos, ezért majd ha nem lesz meg a 12 IGEN a koalíciós haverok simán széttárják a kezüket, hát nem volt meg a többség, sajnáljuk, szevasz Zsolti!

Alább a többi 64 napirendi pont: Az előterjesztések - jó arasznyi papírköteg - elolvashatóak ITT. Az ülés nyílt, reggel 9 órakor kezdődik a Pétervárad utcában, a helyi közélet iránt elkötelezettek és a mazochisták élőben megtekinthetik az Önkormányzati TV-n.

 

2017-05-25_meghivo_kt-1.jpg

2017-05-25_meghivo_kt-2.jpg

2017-05-25_meghivo_kt-3.jpg

2017-05-25_meghivo_kt-4.jpg

2017-05-25_meghivo_kt-5.jpg

2017-05-25_meghivo_kt-6.jpg

2017-05-25_meghivo_kt-7.jpg

2017-05-25_meghivo_kt-8.jpg

2017-05-25_meghivo_kt-9.jpg

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr5812536493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ledeme 2017.05.27. 08:28:31

jó reggelt,

Ön benyújtott, banki tilalmat, és nem a javára a bankok, vagy jobb, hogy van egy projekt, és szükség van finanszírozás, a rossz fájlt hitel- vagy pénz kell fizetni számláit, alap befektetési társaságok. Tehát, ha kell hitelt felvenni, ne habozzon kapcsolatba lépni velem e-mailben.
E-mail: flservice1958@hotmail.com
nincs komoly ember tartózkodik

köszönöm;
süti beállítások módosítása