HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

"Amire az ember kitartással, nagy akarással sokáig készül, végül bekövetkezik!"

2016.11.08. 11:51 varnai

Megvolt hát a Hajósban az ünnepélyes vizesblokk átadás!

Hajdu alpolgármestert, bár ígérte,  negyedórán át hiába várták a folyosókon felsorakoztatott, ünneplőbe öltözött gyerekek, tanárok. Bár mindegy is volt, hiszen a diákok nagy többsége a folyosón, felsőbb lépcsőfordulókon állva  amúgy sem látott semmit az egész ünnepségből.

folyoso_9520.jpg

Az aulában volt egy vidám zongoraszóval kísért kórusének, mindenkinek köszönetnyilvánító igazgató, és bölcs gondolatokat, diákaranyköpéseket felolvasó felsősnégyes, ZIK-es termelési videóklip. Végül a VIP vendégek szendwicses  fogadáson is részt vehettek.

igazgato_9522.jpg

Hadd idézzem a vécé avatáshoz igazán találóan összeválogatott gondolatokat:

Az ember akkor becsül meg dolgokat, ha keményen megdolgozik értük! .... A türelem nem egy passzív dolog, valójában az aktivitást jelenti...  Amire az ember kitartással, nagy akarással sokáig készül, végül bekövetkezik.

clip_9537.jpg

Minden piszoár egy győzelem. A ZIK látványos, győzelmi zenével kísért videóklippel készült. A felújítás két hónapos csúszása után elég abszurd volt ez az önfényezés.

A mellékhelyiségek felújítása pedig igencsak időszerű volt már, hisz a suli 1965-ös megépítése óta lényegében nem lettek rendbe téve, a diákok találóan jegyezték meg, hogy már a dinoszauruszok is ezeket használták. (úgy is néztek ki)

Az mindenképp dicséretre méltó, hogy a szülők, az iskola alapítványa, továbbá a KLUDI és a Zalakerámia jelentős összeggel támogatta a felújítást. Úgy tűnik csak számukra fontos, és a fenntartó, üzemeltető önkormányzatnak, KLIK-nek nem, hogy minőségi, víztakarékos, szenzoros csaptelepek és energiatakarékos lámpák kerüljenek beépítésre..

ffiwc_9534.jpg

A fiuké fradizöld a lányoké pónipinki. A magam részéről csak azt nem értem, hogy a csapokat, tükröket, piszoárokat miért a felnőtt szabvány szerinti magasságba szerelték fel?

Az ünneplőbe parancsolt diákokat, az ünneplést mindazonáltal kissé tüllihegettnek gondolom.

6virzgcfw5j0pjhms.jpeg

Egy vizesblokk felújításnak ugyanis természetesnek kell, azaz kéne lennie. Feltehetőleg az önkormányzat évtizedes rossz gazdai viselkedése az oka, hogy egy iskolai felújítás ekkora fenntartói kegy, és elkészülte ekkora ünneppé válhat. ( a rangos suli homlokzata szigetelése évek óta félbehagyottan áll és a mindennapos testneveléshez szükséges sátrat is  a szülői alapítvány finanszírozta)

Egy normális, jól vezetett önkormányzatnál ugyanis egy ilyen nagyságrendű, 16 milliós beruházás bőven belefér a nyári két és fél hónap szünetbe. És akkor  elég az évnyitó ünnepségen pár mondatban kitérni a megújult vizesblokkra, nem beszélve mindarról a kellemetlenségről, amit a tanidőben végzett jó hónapos kivitelezés  diákoknak, tanároknak, takarító személyzetnek szükségszerűen okozott.

aula_8594.jpg

Az aula szeptember harmincadikán. A főlépcsőház egy hónapon át le volt zárva.

tanariwc8587.jpg

A szülők türelme szeptember második felében fogyott el, akkortól az egyre húzódó, kaotikus felújításról egyre több szülői panaszt kaptam. A diákok számára ugyanis  jelentős kellemetlenséget jelentett, hogy a majd ötszáz tanuló az udvari Toi-toi vécék sorát volt kénytelen használni egy hónapon át, míg kézmosásra egy székre kihelyezett fertőtlenítő folyadék szolgált.

A tanári WC szeptember 30-án.

Az iskolavezetés és a szülők szerint a kivitelező cég nem állt a helyzet magaslatán,  sokszor csak egy-két emberrel végzett munkát, a cég meg arra panaszkodott, hogy a szerződés nem a szülők által adott komplikáltabb, elektromos bekötést igénylő szenzoros csaptelepekre vonatkozott, azokat nem kapták meg időben, stb.

 

toi_8595.jpg

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása