HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

" Valószinüsíthető járdaszakasz"... cseszdmeg, ti gyalog sem jártok errefelé?

2015.10.07. 12:09 varnai

Szombaton megismételjük kerékpáros vonulásunkat a Rákosrendezői kerékpárútért, járdáért, és általában Zugló és Budapest hiányzó, vagy áldatlan állapotú kerékpárútjaiért. Legyünk sokan, legyünk KRITIKUS TÖMEG, gyertek el egy őszi szezonzáró, kerületbejáró bringázásra!

kerekparos_vonulas_blog.jpg

Mint sokan tudjátok, május 6-án igen sokan vonultunk végig a Nagy Lajos király útján, és adtunk át petíciót a zuglói polgármesternek, illetve a MÁV-nak. Ha nem tudod miről van szó, nézd meg az index filmjét:

A kerékpáremelő tömegnek Zugló polgármestere a hivatal lépcsőjéről ígéretet tett, "ha másból nem, hát a saját polgármesteri keretéből" megépítteti az önkormányzati szakaszt.

Én mint képviselő ezután nyugodt lélekkel terjesztettem a Képviselő-testület  májusi ülése elé a kerület tulajdonában álló 220 méteres szakasz megépítésének tervét. (Ez az teljes macskaköves út 2/3 része, és tán ha ez elkészül a MÁV is érzi, hogy már csak rajta a sor.) A becsült költséget, 220 méternyi járda és kétsávos kerékpárút +- 16 millió forint, fele részben a polgármesteri keretből, fele részt a 100 milliós tartalékból állta volna az önkormányzat, mely 24 milliárdból gazdálkodik az idén.

Meghökkenve láttam, hogy Karácsony polgármester a helyszínen módosítót adott be, miszerint a megépítésről a MÁV-val és a XIII. kerületi tárgyalások után terjeszt elő javaslatot. A testület tehát a megépítés helyett ezt a semmi konkrétumot nem tartalmazó szöveget fogadta el. Az idő múlt, a nyár végén, mivel a kerékpárútról előterjesztést nem láttam,  közérdekű kérdést tettem fel. A válasz ijesztően papcsáki volt, a konkrét kérdések megválaszolása helyett (mikor tárgyaltak, memó) mellébeszélés és kibújás bugyogott benne, mindez a hivatal bürokratikus nyelvezetébe csomagolva.

kerekparut_valasz.jpg

Ez a legjobb: "valószínüsíthető járdaszakasz..."  (hát ahogy kinéz már tényleg csak valószínűsíthető, hogy ott valaha járda volt) nem Zuglóé... hanem a BVSC-é. Ja, a BVSC meg a zuglói önkormányzaté.

A MÁV-tól is megjött a válasz... talán a 2014-2020 között a teljes pályaudvarral együtt, de ehhez "közlekedéspolitikai döntés szükséges". A MÁV és a  polgármester, meg a komplett a képviselő-testület láthatóan nem járnak arrafelé, de hogy nem bicikliznek arra az hótziher.

Tehát újra vonulunk. Találkozó az Örs Vezér téren a gombánál, 14:30-kor.

Immár hosszabb útvonalat választottunk, végigjárjuk, hol hiányzik még a kerületben kerékpárút !

 

Nem csak a Rákosrendezői kerékpárútért, de az összes többi balesetveszélyes, hiányzó zugló kerékpárútért vonulunk. Az Újpalotára vezető felüljáróért, a Nagy Lajosról hiányzó kerékpárútért, az Erzsébet Királyné úti aluljáróért, ahol a bringások és a gyalogosok egymást veszélyeztetik. Ha nincs járható út megyünk a Hungária körúton,  mi nem bánjuk, lezáratjuk arra az időre.  A biztonságunkért, a balesetmentes közlekedésért. A nemtörődömség, a hivatali teszetoszaság, polgármesteri ígérgetés ellen.

Nézd meg velünk Zuglót lezárt utakon bringázva!

Az útvonal: Ond vezér útja - Szentmihályi út - Csertő utca - Fogarasi út - Nagy Lajos király útja - Thököly út - Zuglói Önkormányzat - Nagy Lajos király útja - Erzsébet királyné útja - 70-es troli végállomása - Hungária körút - Reiter Ferenc utca - Szegedi út - Rákosrendező

A táv 11 kilométer, kiskamaszok is könnyedén végigbringázhatják.

Kérünk mindenkit, hozzon magával kidurrant kerékpár belsőt, idejekorán elkopott külsőt, rakjuk ki belőlük közösen a Rákosrendezői kerékpárutat!

teleki_blankaut_blog.jpg

 Biztos, hogy egy 2 milliós európai fővárosban két városrész között egy ilyen út elfogadható?

 

 

6 komment

Címkék: MÁV Zugló Critical mass Karácsony Gergely rákosrendező kerékpárút

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr617921984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krumpli 2015.10.08. 10:36:44

Miét nem vasárnap? Biztos, hogy többen ráérnének.

varnai 2015.10.08. 13:35:28

vasárnap van a Lánchíd kerékpározhtóságáért a vonulás

KP-papa 2015.10.11. 21:14:05

A sok bába között elvész a gyerek. Van igyekezet, de mindenki azt szeretné, hogy más építse meg. Egyetlen konkrét ígéret van: KG: Megépítjük, ha másképp nem polgármesteri keretemből. Ha ez véges, akkor legalább annyit kellene tenni az idei keretből, hogy megfelelően széles döngölt földcsík szegélyezze a BVSC kerítése melletti botrányos járdaszakaszt.

Ledeme 2017.05.27. 08:32:44

jó reggelt,

Ön benyújtott, banki tilalmat, és nem a javára a bankok, vagy jobb, hogy van egy projekt, és szükség van finanszírozás, a rossz fájlt hitel- vagy pénz kell fizetni számláit, alap befektetési társaságok. Tehát, ha kell hitelt felvenni, ne habozzon kapcsolatba lépni velem e-mailben.
E-mail: flservice1958@hotmail.com
nincs komoly ember tartózkodik

köszönöm.
süti beállítások módosítása