HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

"A mobil irodát bármikor, bárki és szinte bármivel felkeresheti. "

2015.09.04. 13:03 varnai

2012. november 29-én a  zuglói Képviselő-testület döntést hozott  egy mobil rendőrségi pont létrehozásáról. A konténer és berendezése 9 millió forintba került, csakhogy a Fogarasi úti áruház parkolójába letett konténer majd éve üresen áll.

Pedig ejh, de gyönyörű bullshittel propaganda mondatokkal érvelt mellette az előterjesztő, az akkori és mostani közbiztonságért felelős  ügyesen túlélő-végkielégítő alpolgármester, Rozgonyi Zoltán:

A mobil rendőrségi pont létrehozásának valódi célja a lakosság igényeinek kiszolgálása, a rendőrség szolgáltató jellegének erősítése. A mobil irodát bármikor, bárki és szinte bármivel felkeresheti. Technikailag mindenre alkalmas, csak úgy mintha egy rendőrkapitányságon volnánk. Az állampolgár bemehet és folyamatban levő ügyeiről érdeklődhet, de akár egyszerű útbaigazítást is kérhet. A rendőrség jelen van, amikor szükség van rá. A kerület egyéb gépkocsizó járőrei egy fényképes törzslap lekérése végett akár a konténerhez is „elő tudják állítani” a magát igazolni nem képes személyt, de priusz ellenőrzésére is lehetőségük nyílik.  

Az alapelgondolás az, hogy az állampolgárok idővel megszokják, hogy lakókörnyezetükben egy új jelenség települt, és idővel bizalommal lesznek irányába.   A lakosságban rendkívüli az érdeklődés a rendőrség irányába, csak a megfelelő fórumokat nehéz megtalálni ezen érdeklődés kiegészítéséhez. Jövet-menet folyamatosan látni fogják saját lakókörnyezetükben a rendőrséget, és ha kérdésük vagy problémájuk van, bármikor felkereshetik azt.

mobil_rendorseg_avatas.jpg

Átadás nemzeti szalaggal, petúniákkal, tetőkerttel, Papcsákkal, Rozgonyival, a kerületi és a budapesti rendőrkapitánnyal

Az előterjesztés szinte mesebeli képet nyújt:

Az iroda bejáratát és a tartálykonténer miatti szintkülönbséget is elfedő terasz jellegű fogadóval tesszük kellemesebbé, így is közelebb hozva a zuglói lakók, az ott megforduló személyek, érdeklődök részére. A zöldövezeti jelleg leghangsúlyosabb eleme a kialakított kisméretű terasz növényzettel történő ellátásán kívül, hogy a konténer tetején zöld a kerületet szimbolizáló növénytakarót kerül kialakításra a Virágzó Zugló Program keretében.

rendkontener.jpg

2015 szeptembere - egy éve se rendőr,  se petúnia, se "zöld kerületet szimblizáló zöldtető" - úgy tűnik már nem fontos a "lakosság közelebb hozása", Zugló egyik szociálisan meglehetős hátrányos, migránsszállóvá váló környékének közbiztonsága

A konténert régóta áthelyezni tervezik, ami az előterjesztő szerint igen könnyű feladat:

A konténer későbbi áthelyezése a méretének köszönhetően 2-3 órán belül megtörténhet, így akár egy-egy kiemelt rendezvény vagy bűnügyileg fertőzött területen felmerült igényre azonnal reagálni tud a rendőrség és az önkormányzat.

 

Na ehhez képest a rendőrségi mobil egy éve üresen, rendőrök, és nem utolsó sorban a lakosság által nem látogatva, elhagyatottan áll. Megérte a 9 milliót, nem?

 

 

komment

Címkék: Rozgonyi Zoltán alpolgármester zugló közbiztonság mobil rendőrségi pont

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr607759976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aser 2015.09.04. 16:14:24

Mivel Rozgonyi Alpolgármester úr ma is hivatalban van,nyilván intézkedni fog ez ügyben.
Kérdés:Kell -e további egy évet erre várni?

Rozgonyi Zoltán 2015.09.04. 23:06:37

Közel egy éve a szocialisták felügyelik a közbiztonságot. Hajdu Flórián alpolgármesterként, Kovács Csincsák László (volt MSZP-s képviselő) pedig a ZKNP Kft. vezetőjeként irányítják és szervezik az ezen a területen folyó munkát. A közbiztonság ügye iránt elkötelezett képviselőként magam is aggodalommal figyelem mi történik Zuglóban. Voltak, vannak és lesznek a biztonságot növelő javaslataink, szemben azokkal a képviselőkkel, akik a közterületeken való életvitelszerű tartózkodás tilalmáról szóló rendeletet hatályon kívül helyezték rászabadítva tereinkre, játszótereinkre a hajléktalanokat. Az pedig sokatmondó, hogy Várnainak képviselőként fogalma sincs ki felügyeli a közbiztonságot. Vagy továbbra is figyelmen kívül hagyja a valóságot nagy sárdobáló igyekezetében, vagy talán miután munkát kapott a szocialisták által irányított és felügyelt ZVK zrt-ben mozgalmi feladatot teljesít a gyalázásommal? Sűrün fog bocsánatot kérni a közeljövőben, azt hiszem!

varnai 2015.09.05. 10:01:41

Tehát a közbiztonság feladatköre nem hozzád tartozik? Akkor pontossan mely területek tartoznak hozzád, mint alpolgármester? A mobil pont rendőrökkel ellátására volt valamilyen megállapodás a rendőrséggel?

Rozgonyi Zoltán 2015.09.05. 13:41:35

@varnai: Majd, ha elnézést kérsz és írásban korrigálod a bejegyzésed!

varnai 2015.09.06. 17:51:27

Azért először derüljön ki mifféle megállapodás volt a rendőrséggel, és hogy jelenleg mely teületek tartoznak hozzád.
süti beállítások módosítása