HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

"A ház jó állapotban maradt"

2015.03.13. 19:34 varnai

Felrobbant három lakás, és még felrobbanhat sok, bár lesz amelyik majd összedől magától, már nem kell sokáig homokba dugnunk a fejünket. Zugló önkormányzata a bérházait az elmúlt évtizedben bűnös hanyagsággal kezelte, szégyenletesen elhanyagolta. És ami a legrosszabb az új vezetés az idén sem tervez költeni rájuk, pedig e robbanást tekinthetnék intő jelnek.

Itt van például időzített bombaként  Nagy Lajos Király útja 104., majd minden lakását PB palackokkal fűtik,  (vagy fűtsék villannyal a legszegényebbek?)  - hiszen nincs gázvezeték a 100%-ban önkormányzati tulajdonú házban.

lepcsohaz_to_net3282.jpg

Ahogy a köznyelven sing-sing-nek hívott ház kinéz, nem is kell robbanás, lassan összecsuklik magától. A hátsó lépcsőházat baleset veszélyesség miatt  már le is zárták. lyen egy EU tagállamban egy önkormányzati bérház a XXI. század elején?

Míg a XIII. kerületben épp passzív házat építenek, Zuglóban 2011-ben koncepció csak a lakbérek erőltetett beszedésére született. Neki is álltak csapkodni, százával mentek ki a felmondások, mára tudtommal  már újra ugyanannyi, több száz milliós kintlevőség van. Lakbért emeltek, majd a választási évben gyorsan csökkentették. A lakásgazdálkodás mint  forró krumpli ide-oda reppent. A bérlemények ellenőrzését épp most teszik vissza a Városgazdálkodási Zrt-hez.

Jó, gondos, a tulajdonosi kötelességeknek eleget tevő tulajdonos-e az önkormányzat? Ki tudja mikor voltak kint utoljára abban a lakásban ellenőrizni, feltűnt-e  bárkinek, hogy a lezárt gázóra mellett PB palackkal főznek, fűtenek? Gondos bérlemény ellenőrzéssel vajon meg lehetett volna-e előzni a balesetet?

gazora_net_0826.jpg

Kikapcsolt gázóra, mellette állt a robbanást okozó PB palack.

A felújításra, bontásra, hogy általában véve mit kezdjenek a 2600 önkormányzati lakással, és bennük a legijesztőbb halommal a 100%-ban önkormányzati tulajdonú házakkal, a Papcsák korszakban nem volt terv,  különösen olyan, amit ki mertek volna mondani. A  kimondatlan terv a szociális lakások eladása, a  szegények Zuglón kívülre zsuppolása volt. A szociális házakban lakó kerületi szegények kínos, csak választáskor meggyőzendő, megveendő nyűg voltak a papcsáki vezetés számára. A Cserei utca 3.-ban is mindenki megfordul választáskor, hisz 123, többségében roma család él összezsúfolva a gangokon. Ígérnek nekik mindent, aztán négy évre újra elfeledkezik róluk mindenki.

És íme a 2015-ös költségvetés önkormányzati lakások felújításáról szóló melléklete. Eközben júniusra új koncepció is készül, (azokból fiókszámra készül minden ciklus elején), de a sok nulla, különösen a Szakvélemény - tervezés rovatban árulkodóan őszintén sejteti a valós hosszútávú koncepciót.

Felhívnám a figyelmet, hogy a legtöbb tétel 2014-ből áthúzódó munka. 2015-re leginkább bontások jutnak. Nincs egyetlen forint sem teljes épület felújításra, olyan legutoljára 2010-ben volt. Nincs üres lakás helyreállításra sem egy fillér se beírva. A CSerei utca 3-ra 2015-ben egy fillért sem terveztek költeni.

kolts.jpg

Tavaly egy képriportban próbáltam meg felhívni házra, a bennük élőkre az önkormányzat figyelmét. Nem sok sikerrel.

A polgármesternek azt sikerült mondani a médiának: a Cserei utcai ház "jó állapotban maradt". Hát nem tudom, ezek szerint más fogalmaink vannak a "jó állapotról". Szerintem ez a ház már a robbanás előtt sem volt, sőt vagy két évtizede nincs jó állapotban. Nem tudom, ő nyugodt szívvel fektetné-e le a gyerekeit ebben a házban, járatná őket ezen a körfolyosón, mert én nem.

Egy fotó a robbanás előttről:

furodnek_net0526.jpg

 Ugyanaz a folyosó ma délután. Az önkormányzat, a tulajdonos (részbeni) felelőssége nehezen lesz vitatható, hiszen a kidőlő dúcolás önmagában több sérülés okozója volt. Kész szerencse, hogy a dúcolását vesztett függőfolyosó nem szakadt le, és hogy a beépített csontszáraz fenyőgerendák ácsolata nem lobbant lángra.

aladucolt_0852net.jpg

 A három lakás válaszfalai eltűntek. A pusztítás teljes. A négy szinten körben rengeteg ablak tört be, valahol az ablakok tokostól repültek be a lakásokba. A gázórákat mindenhol lezárták.

total_0828net.jpg

balra_0829.jpg

jobbra_0830.jpg

cipok_0838net.jpg

Ezekhez a képekhez nincs mit hozzátenni. Remélem minden sérült teljesen felépül, el tudják felejteni, ami velük történt, és új életet tudnak kezdeni.

 

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr637265855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amusing 2015.03.14. 11:52:06

nem kell önkörmányzati lakás senkinek !!!!! Én egy egész életen át dolgozok a lakásomért, másnak meg csak jár. Persze cserébe arra nem képesek hogy tisztán tartsák, befizessék a gázt, ja hogy nincs pénzük, el kell menni tecsóba árufeltöltőnek, újságot hordani stb.... nem cigire és piára költeni

varnai 2015.03.14. 13:12:12

@Amusing:
Kérem ne ítéljen elsőre és ne általánosítson. nézze meg ae fotókat:

varnailaszlo.blog.hu/2014/07/27/elet_a_gangon_a_cserei_utca

A ház lakóinak nagy többsége a kívül romhalmazban (melynek helyreállítása a tulajdonos önkormányzat dolga lenne) belül igyekszik barátságos lakást kialakítani. Meglepően szépek is vannak. Sőt kifestik a lakásuk körüli külső falat, növényeket tesznek ki, stb.

csedársajt 2015.03.14. 18:14:05

@Amusing:
És azokban az ingatlanokban lakókkal mi kellett volna történjen, ahol nem lehetett a lakásokat megvenni? Több tizezer ilyen van országszerte.

Nomeg mi az, hogy nem lehet bárlakás? akkor az albérletet is tiltsák be, mindekinek meg kell venni amiben lakik?

Ennek a hülyeségnek mi értelme lenne? A jómódú országok nagyvárosainak 98%-a azonnal hajléktalan lenne, egy ilyen ottani lépés után, nagyon fordítva ülsz a lovon.

Eladogatni, rövid távú előnyökért megszüntetni nem lett volna szabad a bérlakás rendszert, mert az a 3 fillér ami befolyt a sok alulértékelt lakás után, majd azonnal fel is élte az állam, egy nagységrenddel nagyobb folyamatos problémákat generál évtizedekig vagy örökre.
Pl a hajléktalanokon és minden máson keresztül.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.14. 19:02:12

"majd minden lakását PB palackokkal fűtik, (vagy fűtsék villannyal a legszegényebbek?)"

Nemrég néztem utána, a PB-palackos gáz ára egységnyi energiára vetítve kb. azonos a nappali áraméval.

Vagyis a éjszakai árammal fűtenének (ma már kapcsolt vagy csócskizárt a neve), akkor olcsóbb lenne a fűtés, mint a palackos gázzal.

eßemfaßom meg áll 2015.03.14. 19:09:21

Mennyi egy ilyen lakás havi bérleti díja?

eßemfaßom meg áll 2015.03.14. 19:13:13

"- hiszen nincs gázvezeték a 100%-ban"
"Kikapcsolt gázóra,"

csak én érzek itt némi ellentmondást? Felszereltek egy gázórát csak úgy szórakozásból egy épületben ahol nincs gázvezeték?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.14. 19:52:25

@eßemfaßom meg áll:

Egyértelműen a posztoló fantáziájának terméke, hogy nincs gázvezeték a házban.

Valószínűbb, hogy a szolgáltató elzárta a gázt: vagy nemfizetés, vagy a berendezések életveszélyes állapota miatt. Ezt támasztja alá az is, hogy több képen is látható az ablakok alatt a gázkonvektor kivezetése.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.14. 19:59:07

Sőt ezen a képen a konvektorokgoz menő fali gázcső is jól látható:

m.cdn.blog.hu/va/varnailaszlo/image/balra_0829.jpg

Érdekes, hogy a posztoló a saját maga által feltett képeket sem nézte meg. :(

A posztoló költői túlzása kissé hasonló egy másik mai poszthoz, ahol a posztoló egy cigányasszony elmondására alapozva azt állította, hogy szegény agydaganatos cigányasszony már 2 éve vár MRI vizsgálatra, soron kívül csak 2 millióért végeznék el neki.

Flajsz Tibor Istvánné 2015.03.14. 20:44:54

Én is itt élek ebben a házba. A sok negativ kommentek helyett segíteni kéne. Egy jó szó sokat jelent. Én születésem óta élek itt 5 gyermeket nevelek a férjemmel. Mind ketten dolgozunk és a lakok 90 százaléka is. Arról mi nem tehetünk,hogy itt élnek alkoholisták is. És ezért,egybe vesznek mindenkit. Elkéne gondolkodni,hogy emberek vagytok,vagy állatok?Tudjuk,hogy embernek ember a farkasa,de egy tragédia közepette is ekkora idióták és érzéketlenek,(érzelmi analfabéták) írjanak,az felháborító.

Flajsz Tibor Istvánné 2015.03.14. 20:51:26

@eßemfaßom meg áll: van gáz vezeték.pontosítás,hogy van olyan lakás ahol nincs vezeték,mert a gázművek azt mondták,hogy régiek és roppantásos technikával,ami 800.000 ft,megcsinálják.az órától a tűzhelyig,8m.na akkor most lehet számolni,a mai minimálbérből.

KP-papa 2015.03.14. 22:23:12

Az, hogy a téma napirenden van, az akkor is jó, ha a helyzet rossz.

varnai 2015.03.15. 07:02:52

H gondosan olvassa a posztot, abból kiderül a "nincs gázvezeték" a Nagy Lajos király útja 104-re vonatkozik.
A Csereiben a házban van gáz, de ahol a robbanás történt, ott pb palack volt, mert a vezetékes gázt lekötötték. A séültek többsége a szomszédos lakásokban lakott.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.15. 11:56:51

@varnai:

Inkább a posztot kellett volna gondosan megírni. :/

eßemfaßom meg áll 2015.03.15. 13:00:08

@Flajsz Tibor Istvánné: Oszt miért is a gázmüveknek kellene az órától a tűzhelyig megcsinálni? 800ból egy 2szintes ház komplett gáz/fűtésrendszerét megcsinálja egy gázszerelő.

@varnai: esetleg nem kellett volna pusztán hatásvadászati célból összekeverni a posztot

eßemfaßom meg áll 2015.03.15. 13:02:32

@Flajsz Tibor Istvánné: nyilván a leérzelmianalfabétárott állatnak minősitett érzéketlen kommentelők ezután majd sokkal kedvesebbek lesznek Önhöz.

eßemfaßom meg áll 2015.03.15. 13:03:39

Egyébként az továbbra sem derült ki, hogy mennyit fizetnek a lakók egy hónapban egy ilyen lakásért.

Flajsz Tibor Istvánné 2015.03.15. 14:35:22

@eßemfaßom meg áll: am. 60 ezret fizetünk 1 hónapban,kemény 25 nm-re, amin 7-en élünk. Öt gyerek,két felnött.

Flajsz Tibor Istvánné 2015.03.15. 14:36:48

@eßemfaßom meg áll: kérdezd meg őket,mért nekik kell megcsinálniuk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.15. 17:15:53

@Flajsz Tibor Istvánné:

A Főgáz a mérőig köteles kiépíteni a gázvezetéket, onnantól a fogyasztó feladata. Természetesen a hatályos biztonsági rendelkezéseknek megfelelően, a Főgáz által jóváhagyva.

eßemfaßom meg áll 2015.03.15. 18:08:09

@Flajsz Tibor Istvánné: nem neki kell, ez a lényeg

Ha 60ezret teccenek kifizetni egy 25m2-es sufniért akkor Einstein klasszikusa jut az eszembe a végtelennel kapcsolatosan, mint a világegyetem és az emberi hülyeség

Flajsz Tibor István 2015.03.15. 23:51:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A fogyasztó nem építhet,legfeljebb építtethet.Csakhogy ott a bibi az egészben,hogy anno amikor itt kicserélték a vezetékeket,sok lakásban,mint nálunk is kikötötték a gázt.Mondván elavultak a csövek,amik addig a napig naponta használva voltak.Aztán közölték velünk,hogy megcsinálják de ennyi az ára,mert hitelesítés,tervezés,stb-stb....
Mikor mondtam,hogy egy gázszerelővel megcsináltatom,aki a tervezést is betudja nyújtani,akkor azt válaszolták,hogy csak velük csináltathatjuk meg.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.16. 00:09:42

@Flajsz Tibor István:

"Mikor mondtam,hogy egy gázszerelővel megcsináltatom,aki a tervezést is betudja nyújtani,akkor azt válaszolták,hogy csak velük csináltathatjuk meg."

Hazudtak.

Flajsz Tibor István 2015.03.16. 00:10:26

@eßemfaßom meg áll: A sufni,egy szoba és egy konyha. Elkéne dönteni azt a kérdést,hogy most mi a vita tárgya?Mindegy maguknak,hogy ki mit mond,az a fontos,hogy valamivel kötekedjenek.
Eddig az volt,hogy segélyek,cigányok,kurvák,önkényes beköltözők,ingyen élők,nem fizetnek semmiért,lopnak.
Ha kiderül hogy fizetnek,nem keveset,akkor meg hülyék.
Látszik,hogy az esze tényleg megállt,de az az evolúciós fejlődés során.Szerintem visszamászhat a fára és egyen banánt.
Sajnos vannak emberek akik nem gondolják át a tettük lehetséges végkimenetelét.Ezért történt ez a tragédia.Egy nagyon súlyos sérült két éves gyerekért aggódik és imádkozik a ház és azok az emberek akik szemtanúi voltak az esetnek.
Ha csak szemtanuk lettek volna itt a nagy szájú vádaskodók többsége,nem hinném hogy ezekkel a szavakkal dobálóznának.Az utcában van egy új épitésü ház,kisebb lakásokkal,de annál nagyobb szeretettel teli emberekkel.Egymás után hozták le a ruháikat,nem törődve bőrszínnel,a ruha értékével,adták oda a lakóknak,hogy ne fázzanak.A gyerekeknek meleg ruhát,cipőt,mert sok gyerek mezitláb rohant az utcára.
Minket felhívtak a lakásukba,pedig azt se tudták kik vagyunk,de látták hogy az egy éves gyereket egy pelenkában és pólóban menekítettük ki.Látva idegességünket,nyugtatgattak,kávéval és üditővel kínáltak.A két gyerekünknek akik velünk voltak,elvonták a figyelmüket,hogy minél kevesebbet vegyenek észre a lent zajló fejetlenségről.

Flajsz Tibor István 2015.03.16. 00:19:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mit változtat az a tényen,ami itt zajlik ennek a cikknek a folyamán? Az ember saját honfitársa döfi hátba,mocskolja és rágalmazza.Faji megkülönböztetésben részesíti.Aztán meg annyit mond,hogy "hazudtak"?

Szálljon mindenki magába aztán lehet írogatni a sok hülyeséget.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.16. 00:25:29

@eßemfaßom meg áll:

Szerintem a 60 ezer már rezsivel értendő. Kérdés perze, milyen rezsielemeket tartalmaz.

A budapesti szomszédunk egy szép, parkra néző, emeleti, 40 m2-es önkormányzati lakás bérlője, havi 12 ezer lakbért fizet úgy, hogy ebben már benne van a szemétszállítás. Nekünk tulajdonosoknak csak a közös költség 9,800 Ft, amit a bérlőnek nem kell fizetnie.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.16. 00:31:55

@Flajsz Tibor István:

"Szálljon mindenki magába aztán lehet írogatni a sok hülyeséget."

Már más is írta, én csak megismételhetem: nem biztos, hogy ezzel a stílussal sokak rokonszenvét vívod ki. Főként ha olyanokat köpködsz, akik végképp nem tehetnek arról, milyen körülmények között éltek. Talán inkább az önkormányzatot ostromold ilyen hangnemű beadványokkal.

"Aztán meg annyit mond,hogy "hazudtak"?"

Miért, te mit mondasz olyankor, ha valaki nem mond igazat?

Megértem, ha el vagytok keseredve, de semmit nem segít, ha itt mindenkibe belemartok - legalábbis képletesen.

eßemfaßom meg áll 2015.03.16. 09:46:00

@Flajsz Tibor István: "akkor azt válaszolták,hogy csak velük csináltathatjuk meg."

vagy akkor hazudtak ők önnek vagy ön most itt...

ez egyszerűen nem így van az órán túl a gázműveknek semmi köze (kivéve a biztonságosság ellenőrzése)

"Ha kiderül hogy fizetnek,nem keveset,akkor meg hülyék"

Mert tényleg hülyék ha egy lepusztult szobakonyhért 60ezret fizetnek. Vagy mégse 60ezret fizetnek...

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

60ezer rezsivel is vicces, ha 25m2-t hősugárzóval fűtenek akkor is neccesen jön ki ennyi a leghidegebb téli hónapra is, ráadásul nem az volt a kérdés, hogy mennyit költenek egy hónapban hanem az, hogy mennyiért bérlik a lakást. Én olyan 5ezret tippelnék abból kiindulva, hogy szintén a nagylajoson az anyós valami 20ezret fizet az önkormányzatnak egy 3szobás konyhás fürdőszobás lakásért amiből nincs kikötve a gáz.

Kisebbik Flajsz Tibor 2015.03.18. 12:11:51

@Amusing: Hallod még a TESCO-t se tudod le írni annyira magyar vagy akkor inkább abba kéne hagynod ezt az egészet vagy inkább nézz utánna a HELYES ÍRÁSI SZÓTÁRBA ennyire analfabéta NEM lehetsz!! Vagy mégis?? Apukám Anyukám DOLGOZIK azért hogy 5 gyereket EL TARTSON!

Kisebbik Flajsz Tibor 2015.03.18. 12:22:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Akkor ön is szálljon magába mielött el kezd írogatni!! én is itt lakol a családommal. Szüleimmel és 4 testvéremmel!

Amusing 2015.03.18. 12:26:00

@Kisebbik Flajsz Tibor:
miért kell a gyerekkel takarózni???? nem kell bevállalni csak egyet vagy kettőt ha nem tudok 10-et etetni, ruházni, iskolába járatni....
egyet értünk abban, hogy nem értünk egyet

Flajsz Tibor Istvánné 2015.03.18. 14:25:09

@Amusing: Na figyelj te észlény senki nem mondta hogy nem tudjuk öket el tartani iskolába járatni az én gyerekeim többet kapnak mint bármely elkényeztetett selyem majom kutya.

Flajsz Tibor István 2015.03.18. 14:51:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Azért álljon meg a ment!
Mennyi kommentet olvastál el?Elejétől kezdve ezt a házat marják.Köztük te is.Milyen jogon vádolsz engem,hogy mindenkibe belemarok?Rokonszenv?Senki se ismeri.Te is csak halottad valahol ezt a szót.Most meg itt dobálózol vele.
Nekünk a gázművek embere ezt mondta és pont.Hisztek amit akartok,gondoltok amit akartok,jogotok van hozzá.De ahoz nincsen,hogy más embereket becsméreljetek,vagy faji alapon megkülönböztessetek.Ezek után a mondatok után,amik a pici agyatokból pattant ki inkább ti vagytok az igazi nyomorultak.Mind szellemi,mind lelki értelemben.
Abba se szólhattok bele,ki mennyi gyereket vállal.Becsületes munkával keresem a pénzt és etetem a családom.Kíváncsi lennék hányan vagytok akik annyit megtesznek a gyerekekért mint én.

BOLDOGOK A LELKI SZEGÉNYEK!!!

Flajsz Tibor István 2015.03.18. 15:00:56

Amit még ide tennék,hogy vissza emelkedek a saját szintemre,mert bolond voltam és le mentem a ti szintetekre és legyőztök a végén.

" Ne menj le a hülyék szintjére mert legyőznek a rutinjukkal."

Sajnálom Varnai urat,hogy időt szánt erre a blogra és ilyen komenteket fűztek hozzá.Pláne nem is a cikkel kapcsolatosan.Nem érdemes ezeknek semmit se csinálni.Máshol meg meg se mernek szólalni.Vonyítanak mint a kiskutyák.
Örültem ennek a sok hülyének! Rágodjatok csak a témán!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.18. 19:34:13

@Flajsz Tibor István:

"Nekünk a gázművek embere ezt mondta és pont."

Aki nem jár utána annak, amit mondanak neki, így jár. Azt is elhiszed, ha valaki azt mondja neked, hogy ő a Mikulás?

"vagy faji alapon megkülönböztessetek"

Na, csak kibújt a szög a zsákból. :D Máris előkerült a rasszizmus-kártya. Talán kevesebb gyereket kellett volna csinálni és többet kellett volna dolgozni.

"Milyen jogon vádolsz engem,hogy mindenkibe belemarok?Rokonszenv?"

"Amit még ide tennék,hogy vissza emelkedek a saját szintemre,mert bolond voltam és le mentem a ti szintetekre és legyőztök a végén."

"ti vagytok az igazi nyomorultak"

"Örültem ennek a sok hülyének!"

A rokonszenvet nem lehet kierőszakolni, csak kiérdemelni. Neked nem sikerült, ezzel a hangnemmel nem is sikerülhetett.

Aztán meg magatoknak is kellene tennetek valamit a boldogulásotokért, nem csak mástól várni segítséget.

"Rágodjatok csak a témán!"

OK, mi rágódunk, ti meg benne éltek. Kinek jobb? - Na ugye. :)
süti beállítások módosítása