HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Viktor, Viktor, Viktor! Mi, a magyar nép!

2014.03.29. 17:25 varnai

20131202-1957-majus-1-hosok-tere17.jpg

Újra Békemenet. Van aki lelkesen, hitből jön, van akinek egy kis ráhatás, rátelefonálás kellett. A felutazást megszervezte a helyi pártiroda, béreltek buszt, fizetik a virslit. Régi módszerek.

A jóisten megsegített minket. - kezdte Orbán Viktor majd egyből a választásról beszélt, és újabb négy évet kért.

Beszámolt az előző ötéves terv eredményeiről:

Korszerűsítettük, áramvonalasítottuk, olyan nemzetté tettük, amely napról napra erősödik. Itt kezdődött el minden. Tényleg, a Hősök terén. Vajon mit mondana a 25 évvel ezelőtti Orbán Viktor arról a miniszterelnökről, aki most itt beszél?

20131202-1957-1957-majus-1.jpg

A régi elvtársak megjelentek.- mondja.    Talán a saját párttitkár apjára, Hoffmann Rózsára vagy az MSZMP tag Martonyira gondol? Vagy a saját elvtársak nem olyan elvtársak? Vagy a kilencszázezer párttagra?

Nekiveselkedtek.  Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Papcsák, Mészáros Lőrinc különösen nekiveselkedtek. Kegyetlen sok munka lehet ennyi közbeszerzést, földet, trafikot megnyerni.

Páratlan egységessé tették Magyarországot... például a közmédiát és az összes többit, a Helyi Témát, az önkormányzati lapokat. Szinte hallom is az indulókat, (írtak is országdalt) a téren visszhangzó hangszórók harsogását:

Köszönjük a KÖZGÉP dolgozóit! Köszöntjük közmunkásokat!

Éljenek rendszerünk alapjai, a friss trafikkoncesszió tulajdonosok!

Éljen és virágozzék a Nemzeti Együttműködés Rendszere!

maj111.jpg

Dolgoznak a fogyó magyarságon, még párválasztót is rendeztek a köztévében.

A csőd széléről visszarántották az országot. Például az államadósság sosem látott magasságban van, annak ellenére, hogy az ellopott 3000 milliárdnyi magánynyugdíj pénztári vagyont is belefolyatták.

Újraiparosították az országot.0911_rakosi.jpg

Munkahelyek százezreit teremtették. Külföldön és közmunkával. Majd félmillió ember ment el, másik 250 ezer gereblyézik, üldögél havi 47 ezerért.

Szabadok lettünk. Naná. 25 évre felvett kölcsönnel a putyini Oroszországtól. Több milliárd dollárnyi kötvényt bocsátottak ki az elmúlt négy évben.

Magyarnak lenni...Nincs doktrína sem ideológia. - árulja el. Ahogy mondja, olcsó populizmus és nacionalizmus van, e mögé rejtve meg vagyonszerzés. Ellenségkép képzés a javából. A nemzetközi helyzet egyre fokozódik. 

A világ legszebb országa...  minden magyar megkapja benne az esélyt - de akkor miért kellett fél millió magyarnak külföldre menni, hogy meg tudjon élni, tisztességgel el tudja tartani magát és családját?

Az igazán nagy tettek most várnak ránk...  hát eddig mi volt?

Biztonságba helyezik a Magyar földet..  Mészáros Lőrinc és Nyerges, Simonka ezer hektár számra teszi. Tényleg semmi nem lehetetlen, ha kell akár alkotmányt módosítanak.

Csak a Fidesz!

Rákosi, Rákosi, Rákosi! azaz Vik-tor, Vik-tor, Vik-tor! - skandálja a tömeg.

Fényes és nagy diadalt fogunk aratni. Fényes szelek.

komment

Jegyzői vastagbőr - "Ez a lehetőség az összes párt számára nyitva áll."

2014.03.27. 09:19 varnai

Az önkormányzat   az elmúlt hetekben több alkalommal bocsájtotta a Fidesz rendelkezésére erőforrásait, eszközeit. A Fidesz kampányában az önkormányzat autóját, az önkormányzat honlapját, az önkormányzat által nyomott újságot használják. E miatt március 12-én kérdéssorral fordultam a jegyzőhöz. Ime a kérdések és a kapott jegyzői válasz, minden kommentár nélkül:

Tisztelt Dr.Papp Csilla jegyzőasszony!
 
1.  A tegnapi nap lakossági bejelentést kaptam. A kapott képekből vitathatatlanul kiderült, hogy március 8-án, szombati , munkaszüneti napon az önkormányzat Fiat Freemont típusú MHT -849 fr-ú gépjárművét a Fidesz kampányához (narancs dzsekibe  öltözött Fideszes aktivisták pakolták ki a virágot a Fidesz pulthoz)  használták.
 
Kérem tájékoztasson, ki adott erre engedélyt, és ha nem volt a gépjármű használatára engedély akkor ki vitte el az autót engedély nélkül? A sofőr képen látható sofőr közalkalmazottként, munkaidőben volt-e ott, vagy magánidőben vezette a hivatal gépjárművét?
 
2.   Február 20-án az önkormányzat zuglo.hu  honlapján megjelent a Fidesz Rezsicsökkentő kampányának hirdetése.
Hogy kerülhetett egy párt kampányrendezvénye az önkormányzat honlapjára?
Ki adott erre engedélyt? Ha engedély nélkül került fel, akkor azért ki a felelős és milyen szankciókra számíthat?
 
3. A csatolt fotóból láthatóan a Fidesz zuglói kitelepülésén a Zuglói Lapokat osztogatják. Az újság bontatlan kötegekben áll a párt rendelkezésére. Az újságot a zuglói önkormányzat cége szerkeszti, gyártatja, annak minden példánya az önkormányzat tulajdona.
Hogy kerül bontatlan kötegekben a Zuglói Lapok a Fideszhez? Hány példányt adott el, adott át az önkormányzat? Ki adott erre engedélyt?
Hihető-e a Zuglói Lapok pártatlansága, ha egy politikai párt kampányában propagandaanyagként tudja használni?
 
Várom válaszait,
 
Tisztelettel, Várnai László
önkormányzati képviselő

jegzoivalasz_kampany-1.jpgjegzoivalasz_kampany-2.jpg

komment

Petíció a Városligetért

2014.03.24. 15:50 varnai

Kérem nyomtassa ki, írja alá és terjessze ezt a  Petició Liget  az ismerősei között. 

A Városligetről lakossági fórumot szervezünk április 4-re a Lipták Villába, (Hermina út 3-5) este 18 órára.  Jöjjön el, hallgassa meg érveinket, mondja el véleményét. Vendégek: Ráday Mihály városvédő, Bardóczi Sándor Építésztfórum, Garay Klára .

Másnap, április 5-én nagy rendezvényt tartunk a Ligetben.

Hogy mi a baj a Múzeumnegyeddel elmondom ITT. Azóta a terv súlyosbodott. Az alábbi terv amúgy önmagáért beszél.

A főváros most tette közzé a területre kiírt építési szabályozást, mely ellen itt lehet tiltakozni.

PARTNERSEGI_helyszínrajznet.jpg

 

komment

süti beállítások módosítása