HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Őrült gondolat, de van benne rendszer

2014.03.22. 08:36 varnai

- Mi ez itt a városligeti sportpályák helyén? hitler-planning.jpg

- Ez? Ez  egy 46 ezer négyzetméteres épület. Új Nemzeti Galéria a neve, a régi helyére Ön költözik. A teteje 40 méter magas lesz, a Birodalom a NER szimbólumaként szolgál majd, mindazonáltal a nagy részét terepszint alá süllyesztjük, amikor  rezsiháború a végső győzelem szakaszába jut bunkerként is szolgálhat.

- A fák nem számítanak, összevissza nőnek. Nagy tereket, gigantikus épületeket építsen nekem, melyek megmutatják népünk erejét, mert csak az erős nemzetek sikeresek, a gyávák elbuknak.

 

Az őrület lassan tetőfokára hág.  Immár tisztán kibontakozik az a Budapest, amely a nagy Jobbanteljesítés terv része. Az égigérő zászlórudak körül nagy masírozásra alkalmas lekövezett placcok, a '44-es állapot helyreállítása.  Az Elkészült a Városliget új építési szabályozása. Itt az ostrom utáni, '45 tavaszi állapotokat akarják előidézni, hogy után felépíthessék ezt:

PARTNERSEGI_helyszínrajznet.jpg

  Ime, itt a folyamatosan változó Nagyterv legújabb verziója, a Főváros városligeti Építési Szabályzatának interpretációjában. 

A zuglóiak számára a legabszurdabb a  környékbeli iskolások és lakosok által mindennap használt futókör, a focipályák és sok tucatnyi fa helyére kerülő Új Nemzeti Galéria, mely 46.000 m2 NETTÓ szintterületével (bruttó 60.000m2)  kb. Dunapláza méretű lesz.  Bent  Ligetben, 40 méteres magasságával a Városliget és a Hermina út 1-2 szintes szecessziós villái fölé tornyosodva.

A Petőfi Csarnokot ledózerolnák ,a helyére parkoló, feltehetőleg mélygarázs kerülne.

Támadás érte a szánkó- avagy Királydombot is. Tudás- és Élményközpont  - jelentsen ez bármit is - kerülne rá, na meg mélygarázs. Itt lesz a Liget új kapuja, gondolom Diadalívet terveznek, ezen keresztül masíroznak majd a Békemenet csapatai.

Kérek minden blogolvasót tiltakozzon a fenti elmeháborodás ellen pár mondatban ezen az e-mail címen: varosrendezes@budapest.hu

A parnerségi egyeztetés nevű izé ápr 16-al lezárul, szóval most tessék küldeni.

A Múzeumnegyedről lakossági fórumot szervezek április 4-re, 18 órára, a Lipták villába, (ZUG-zug ház, még öregebbeknek Úttörőház) Hermina út 3-5.   Vendégek: Ráday Mihály városvédő, Bardóczi Sándor Építészfórum, Garay Klára.

A Civilzugló Egyesület petíciója elkészült, jövő héttől terjesztjük, nálam kérhető, illetve hamarosan letölthető lesz.

 

komment

Címkék: Városliget múzeum negyed

Szerkesztőségünk szilárd álláspontja - a személyi kultusz kibomlott virága

2014.03.19. 18:55 varnai

 Nyolc  fotó Papcsákról, öt Rozgonyi alpolgármesterről, termelési riportok, könnyes szemű nyugdíjasok, a nép (NER-Papcsák) ellenségének leleplezése. Ahogy a finisébe ér a kampány a Zugló Lapok úgy lép át az az önkontroll utolsó gátjain, lelkesen süllyed a göbbelszi-sztálini újságírás és propaganda szintjére.  Lehet még ennél lejjebb?

Pap_Chuck_02.jpg

sztalinnet.jpg

A két képanyag között bármiféle hasonlóság csak a Zuglói Lapok szerkesztőbizottságának a műve.  A nép üdvözli a Szovjetunió, Zugló bölcs vezérét. A bölcs vezér a kerületvezető új városrészt tervez.  A nyugdíjasok hálásak a virágokért, dicsérik az önkormányzatot.

Nekem a fotók közül az a kedvencem, ahol a "Zugló a kultúra hazai fővárosa" címet (aminek nemigen van értelme) egy jóllakott napközisként mosolygó Rozgonyi portréval illusztrálják.

 Kedvenc mondataim:

 

"Papcsák Ferenc polgármester  is kilátogatott a célterületre"

 

"Nem gondoltam, hogy a polgármester úr is eljön - vallotta be Sárdi Károlyné. - Nagyon köszönjük, hogy időt, fáradtságot szánt ránk. "

 

-Lili néni 104 éves, és éppen egy kézimunkán dolgozott - tudtuk meg Papcsák Ferenctől.

 

"A kerület vezetője személyesen is meg akart róla győződni, hogy megfelelő hatékonysággal zajlik a közmunkaprogram a kerületben. "

 

Papcsák Ferenc zugló polgármestere és országgyűlési képviselője mindig kész a konzultációra

 

1951_03_szabadnOop_net.jpgE lelkes termelési riportok  kapcsán javaslom a polgármesternek, hogy csak úgy  - így a négy év után -  egyszer a médiaslepp nélkül sétáljon egyet a kerületben. Meg fog lepődni.

Ugyanitt keressük mindazokat a zuglóiakat, akik már találkoztak az elmúltnégyévben a Zuglóban a polgármesterrel. Figyelem,  nem sajtóeseményen, nem kampánycélú kitelepülésen, Erzsébet utalvány vagy virágosztáskor, hanem a hétköznapi életben. Látták a troli megállóban álldogálni, sorban állt a szakrendelőben,  bringázott a Városligetben, cekkerrel furakodott a Bosnyák piacon, a Tescóban?

 

 A nőnapi virágdisztribúcióba ügyesen becsomagolták Láng Márta, a KTI kerületi jelöltjének bemutatását. "A jelölt ellátogatott" . Kíváncsi vagyok a többi jelöltet meghívták-e? A jelölt azt mondja, vállvetve dolgozott együtt Gyügyei fideszes képviselővel, ami meglehetősen fura, hisz -  bár a cikk ezt elfelejti megemlíteni - Láng 2010-ig az MSZP frakció tagja volt. Ilyetén - a papcsáki világnézet szerint -  felelős mindazokért a károkozásokért, bűnügyekért, eladósodásért, stb. amiért az előző ciklust hibáztatják. Most meg itt egymás vállára borulnak... nyilván azt remélik, Láng szavazatokat vesz el Tóthtól.

Még néhány kis színes:

"300 ember megélhetését biztosítjuk."

Megélhetést 47 ezer forintos közmunkás bérből ? Mondja ezt havi 15 milliós jövedelemmel. És egy alpolgármesteri vicc:

 

"A következő lépés az lesz, hogy Papcsák Ferenc javaslatára közbiztonsági pontot hozunk létre. "

Az alpolgármester ezt egyedül nem volt képes kitalálni, de a generalisszimusz megoldotta.  És pár lódítás:

"Az önkormányzat felelős gazdálkodásának köszönhetően"

2013 novemberében 550 milliós működési hitelt kellett felvenni, mert nem tudták kifizetni a béreket sem. Az adósságot nem dolgozták le, hanem hozzácsapták az állami adósság átvállaláshoz.

"A ciklus elején felmerült a Liget galéria bezárása"

Igen, mert Rozgonyi alpolgármester rovásírásos művészi ízlésébe nem fértek bele a galéria kiállításai, ezért megszüntette, majd a nyomás hatására megfutamodott és "megmentette".

A legjobb persze a 3. oldal, a Papcsákra veszélyes Tóth lejáratásának az újságírói szakma,  etika minden szabályát átlépő módja. Ha ez egy magánpénzből kiadott politikai napilap lenne - mondjuk  Magyar Hírlap : ) - akkor szerkesztőségi vezércikkben ott és addig szidhatnák Tóthot, ameddig a saját jó ízlésük és az igazmondás a jobboldali sajtóban szokásos igen tág határáig nem érnek. De a Zuglói Lapok egy közpénzből kiadott önkormányzati lap, nem fröcsöghetik tele a lapjait a szerkesztők a saját politikai szimpátiáikkal.

Van még egy remek sugalmazó kérdéssor Zuglói Konzultáció néven. Megjegyzem az előző konzultációkról soha senki még számszerű kiértékelést nem látott.

Aki nem szerencséltetett zuglóiként megkapni, az tanulságként ITT megnézheti.

Dicsőségfalként a produktum létrehozói:

Siket Tibor a médiaszolgáltató Kft igazgatója, (Papcsák 2006-os mátészalkai kampányfőnöke, a polgármester egy cégének ügyvezetője, közgazdasági és média végzettsége nincs)

Schubauer Ferenc szakmai igazgató, (ex Magyar Hírlap, Magyar Nemzet)

  Papp Dezső főszerkesztő, (a Magyar Honvéd volt főszerkesztő helyettese)

Pindroch Tamás főmunkatárs, (Magyar hírlap, Echo TV)

Az ügyvezető 2012-es beszámolóját nem fogadta el a képviselő-testület, Siket Tibor ennek ellenére a helyén maradhatott. A Zuglói Médiaszolgáltató Kft számára 243 millió forintot szavaztak meg 2014-re. A kft tavalyi és idei költségvetését máig nem láttuk. A kerületi média 2010-ig 80 millió forint alatti összegbe került.

 

 

 

 

komment · 1 trackback

Címkék: Zulói lapok Papp Dezső főszerkesztő Pindroch Tamás főmunkatárs

süti beállítások módosítása