HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Kampánykezdés - ismerje meg jelöltjeinket, programunkat!

2014.08.26. 10:21 varnai

Szombaton Bosnyák téri kitelepüléssel kezdte el a CivilZugló Egyesület a kampányát, mától kezdve gyűjtjük a támogatói aláírásokat.

Képviselőjelöltjeink körzetenként:

1. Várnai László

2. Tóth Péter

3. Drevenka Mónika

4. Háhn-Zágon Zsuzsa

5. Dr. Lengyel István

6. Ohnhausz Katalin

7. Balogh Judit Anikó

8. Patrovits Tamás

9. Fuksz Ágnes

10. Szabó Dezső

11. Visnyovszki András

12. Gindert László

13. Barlai Gábor

14. Sziklai Anna

15. Tar Judit

Bővebben a Civilzugló honlapján olvashat róluk. Kérem támogassátok őket!

 

Új kitelepülőpultunk mellett hét jelöltünk és tagunk dolgozott reggel fél nyolctól piac zárásig. Az új  hat oldalas bemutatkozó anyagunkat osztogattuk, mely hamarosan minden kerületi postaládába bekerül.  

Programunk elérhető a honlapunkon. ITT OLVASHATÓ.

 

kitelepülés_net.jpg

Szabó Dezsővel, a 10. körzet képviselő-jelöltjével

A visszajelzések jók, sokan szeretnének végre kerületi embert látni polgármesterként. Az Egyesületet az aluljáró festésekről és a városliget beépítése elleni küzdelem okán sokan ismerik, engem a négy éves képviselői munkám miatt ismernek.

szorolap_csomagtarto_6813.jpg

A frissen kinyomott 45.000 db szórólap jövő héttől kerül a postaládákba

Itt kérnék mindenkit, hogy segítse kampányunkat, akár munkával, aláírásgyűjtéssel, szóróanyag terjesztéssel, akár pénzzel. Mi nem az önkormányzat pénzén és nem pártkasszákból kampányolunk, jelöltjeink, tagjaink dobták össze eddig a kampányhoz szükséges pénzt, mely sosem elég. (Zuglóban 78 ezer postaláda van, tehát egyetlen szórólap kinyomtatása és terjesztése milliós költség.) Adományt el tudunk fogadni a CivilZugló Egyesület bankszámlájára vagy anonime készpénzben is. Bankszámlaszámunk: 16200120-00020462

 

komment

Címkék: zugló önkormányzati választás Várnai László Civilzugló Egyesület

Jönne képviselőnek is?

2014.08.17. 12:46 varnai

Tegnap tartotta jelöltbemutató sajtótájékoztatóját a zuglói összefogás. Az Egyesület pár fővel jelent meg, egy Zugló térképet és egy kerületi Kisokost nyújtottunk át Karácsony Gergelynek. (A másik térképet a XVI. kerületben lakó Rozgonyi Zoltánnak, a Fidesz jelöltjének szánjuk)

Miért tettük ezt?

Egyrészt felháborító volt hallgatni, hogy a Pasaréten lakó Karácsony Gergő a sajtótájékoztatón folyamatosan a zuglóiak nevében beszél. Másrészt közölték, hogy sok civil szervezettel működnek együtt - persze konkrétan egyet sem mondtak -  de ezzel, mivel sokan minket, a Civilzugló Egyesület értenek zuglói civilek alatt, tudatosan félrevezették  a médiát, a lakosokat. Sokan máig ebben a hitben vannak, mivel a médiában azt állították, hogy megegyeztek velünk, a Civilzugló Egyesülettel. Ez tudatos félrevezetés volt akkor és most is. Mert  a Civilzugló simán kihagyták, a pártok szétosztották maguk közt Zuglót, mint a afféle koncot.

terkep_atadas_net.jpg

A Zugló térkép és a Kerületi Kisokos átadása

A nem zuglóiság feszegetése nem csak valami elvakult gyüttmentezés.

Zugló 16 négyzetkilométer, 125 ezren lakják, -  Magyarország hetedik legnagyobb városa lenne. Bármely vidéki városban, kistelepülésen megválasztanának egy ott sose lakó, frissen jött idegent? Én kétlem. Zuglóban mégis már kétszer megtették és mindkétszer ráfaragtunk.

Aki a kerületet nem ismeri, nem jár itt nap mint nap, nem beszél a lakóval a piacon, az oviban, a buszmegállóban, az nem ismeri a problémáit és nem tudja vezetni.

Az önkormányzat az elmúlt négy évben hozzávetőleg 500 döntést hozott, de aki most látja először az önkormányzatot egyiket sem olvasta, és ami rosszabb semelyiknek a hátterét nem ismeri. A kerületnek 60 intézménye van, iskolák, óvodák,  bölcsik, nyugdíjasklubok, Karácsony vajon hánynak ismeri a műszaki állapotát? A Hivatalban 300-an dolgoznak, Karácsony vajon hányat ismer közülük, tudja-e majd kiben bízhat, tudja-e ki Papcsák embere? Rozgonyi Zoltán a Fidesz jelöltje is tíz éve nem Zuglóban él - tehát amikor a Fidesz azzal kampányol, hogy Zugló zuglóit akar Zolit maguk zárják ki - és szerintem nem is alkalmas polgármesternek, ezt alpolgármesterként hozott számos rossz döntése bizonyítja. (szakrendelő bezárás, kommunális adó, lakásgazdálkodás, hajléktalanság kezelése)  Mindazonáltal a kerületet, az önkormányzatot írtóra ismeri, ez elvitathatatlan.

Szerintem ez elvi kérdés is, egy polgármestertől elvárható - mondhatni természetes- hogy a városában/kerületében lakjon. Már csak azért is, hogy személyesen megtapasztalja döntései következményét. Például Mari nénivel ellentétben Papcsáknak és Rozgonyinak nem kellett fizetnie az általuk kivetett kommunális adót, ami azért elég bizarr helyzet.

Mondhatnánk, majd a képviselők, az alpolgármesterek hozzák ezt a hiányzó tudást, végzik majd a napi munkát.  Csakhogy a jelölteket, a vezetői helyek elosztását és a programot többszöri kérés ellenére sem mutatták be.  Vajon hány helyet kapott az MSZP? Képesek lesznek-e egyedül mindent, tisztségeket, cégvezetőket, közbeszerzéseket, nagyberuházásokat eldönteni? Kik lesznek a háttérben, kik lesznek az alpolgármesterek, a képviselők?

A titkolózás miatt félő, Karácsony Gergely hogy polgármester-jelölt lehessen, visszakerüljön a politikai térképre bármilyen rossz, a múltbéli hibákat újra megelőlegező, elvtelen kompromisszumot elfogadott.

Van egy javaslatom:

Ha Gergőt tényleg csak a kerület, ZUGLÓ érdekli - bár az elmúlt négy évben ennek semmi jelét nem adta, hisz semmilyen kerületi rendezvényen, testületi ülésen,  tüntetésen nem jelent meg, de tételezzük fel -, és nem csak a polgármesterség, vagy ami még rosszabb a polgármester-jelöltséggel járó lehetőség kell neki,  hogy a kompenzációs listán a Fővárosi közgyűlésbe bekerüljön. Bizonyítsa be, tegyen meg két dolgot.

Üljön be a zuglói képviselő testületbe akkor is, ha nem nyer.

Azaz LEGYEN a kerületi lista első helyén és tegyen nyilvános ígéretet, hogy nem lép vissza, mint azt Janicsák polgármester-jelölt tette négy éve.   Gergő öt évig legyen sima zuglói önkormányzati képviselő, tanulja meg az általa vezetni vágyott kerületet, ügymenetet, közigazgatást, és vigye a kerületiek apró-cseprő ügyeit.

kepvisel_testület.jpgÜlne lent  is, ellenzéki képviselőként havi nettó 74 ezerért öt évig Karácsony Gergő?

Viszont NE LEGYEN  rajta a fővárosi közgyűlés kompenzációs listáján. Tehát ne állhasson elő az az extrém, bár a magyar politikában nem ritka eset,  hogy nem jár következményekkel számára ha elveszíti a választást, mert ugyanúgy bekerül a Fővárosi közgyűlésbe, mintha nyert volna. (hasonlóan Papcsákhoz, aki bár kikapott, mégis bejutott a parlamentbe)

HA EZT A KÉT DOLGOT MEGTESZI , ÉN ELHISZEM NEKI, HOGY ZUGLÓ NEM CSAK UGRÓDESZKA SZÁMÁRA.

Mert jelenleg simán előállhat az a szituáció, hogy Karácsony kikap,  nekünk zuglóiaknak itt marad nyakunkon a Fidesz,  esetleg megspékelve sok MSZP-s képviselővel,  Gergő meg egy sóhajtással hazamegy Pasarétre és  másnap beül a fővárosi közgyűlésbe. 

És a kerületben meg megy minden ahogy eddig, huszonöt éve.

 

 

 

komment

Címkék: összefogás önkormányzati választás Papcsák Ferenc Várnai László Rozgonyi Zoltán polgármester-jelölt Civilzugló Egyesület karácsony Gergely

Megüzenték, hogy megegyeztem

2014.08.05. 07:16 varnai

Megírta tegnap az index.hu, hogy Karácsony megegyezett velem. Érdekes, én nem tudok róla. A cikk írója nem kérdezett meg, hogy igaz-e a hír.  Fura dolog ez, pár napja meg Papcsák kürtölte világgá a hírt, hogy visszaléptem. Országospolitikusok.. biztos előre megbeszélték.

http://index.hu/belfold/budapest/2014/08/04/tarlos_melto_ellenfelet_kap/#

A hír nem igaz. Karácsony Gergely nem egyezett meg velem. A csütörtökön az Egyesületünk vendége volt. Ott, mint ahogy több tárgyalási fordulóban is tájékoztattuk, hogy a Civilzugló Egyesület milyen feltételekkel tartja elfogadhatónak a megállapodást. Karácsony többszöri kérdésre sem válaszolt arra, hogy ő, ők  az Együtt-PM hogy képzelik a megállapodást. Azóta nem beszéltünk.    Ezután megüzeni a médiában, hogy ő már megegyezett velem... Ez lenne a PÁRBESZÉD Zuglóért?

Természetesen ez az "megegyezés", különösen az ilyenfajta sajtóban üzengetés, tudatos félreinformálás, nyomásgyakorlás nem elfogadható. Különösen egy párttól,  melynek a neve PÁRBESZÉD, és amelynek Zuglóban három tagja sincs és amelyik éppen egy nem zuglói, a kerületet magának két hónapja felfedező politikust akar Zuglóban indítani.

Az elmúlt nyolc évben Weinek és Papcsák regnálása alatt Zuglóban megtapasztaltuk mit tesznek a rossz nagypolitikai pártalkuk, a nyakunkba szakadó majd a kudarc után simán továbbálló ejtőernyősök a kerülettel.

Az alábbi, a DK közgyűlésének írt levélben tisztán le vannak írva az alapelvek és konkrétumok melyeket a Civilzugló Egyesület a tárgyalásokon végig képviselt és jelenleg is képvisel.

 

Tisztelt Demokratikus Koalíció zuglói szervezete!


Kérjük, ismertessétek az alábbi együttműködési ajánlatot a mai elnökségi üléseteken, és a tagságotokkal a holnapi közgyűléseteken.


A CivilZugló Egyesület a következő alapelvek mentén tudja elképzelni az együttműködést:

Az önkormányzati munka nem parlament. Fontos, hogy a képviselő-testületbe ne csak pártok, hanem valamelyik önkormányzati szakterülethez kifejezetten értő és/vagy a körzetükben ismert, beágyazott, eddigi munkájukkal bizonyított "városatyák" kerüljenek. A Fidesz zuglói testülete négy év alatt megmutatta, milyen a végeredmény,  ha minden munka és élettapasztalat nélküli, a vezetőtől egzisztenciálisan függő emberekből lesz képviselő.

Alapelvként leszögezzük, ahogy körzetes képviselőknek, úgy különösen  polgármesternek, alpolgármestereknek csak zuglói lakost tudunk elfogadni. Olyat, aki itt, köztünk él, ezért ismeri a kerület minden zugát, „érzi” Zuglót, ismeri intézményeit, akut problémáit.

Szintén feltétel, hogy az önkormányzati működést, a közigazgatást, a hivatali önkormányzati ügymenetet ismerje, a testületi döntéseket, az aktuális ügyeket, azok előéletét, hátterét ismerje. A kerület 25 milliárdos büdzsével rendelkezik, a hivatalban tucatnyi osztályon 220 köztisztviselő, a hatvannál több intézményünkben1500 közalkalmazott dolgozik. Ez nem játék. A fideszes és az előtte lévő városvezetések az elmúlt nyolc évben látványosan bebizonyították a zuglóiaknak, hogy a kívülről jött vezetők, nyakunkba tett ejtőernyősök nem voltak képesek a kerületet sikeresen vezetni.  A lokálpatrióta zuglóiak Papcsák után joggal ódzkodnak egy kívülről jött polgármestertől.

Karácsony Gergely mindezek ellenére - ha a három párt elfogadja  - országos ismertsége okán számunkra is elfogadható jelölt, akivel talán győzni is lehet. A győzelem után azonban a kerületet vezetni is kell. A sikeres kerületvezetésnek feltétele, hogy Karácsonyt a kerületet és az önkormányzati munkát, a napi hivatali ügymenetet ismerő alpolgármesterek segítsék. Alapvető, hogy az alpolgármesterek személyéről előre megállapodunk. A kampányban Karácsonyt folyamatosan  fogják támadni nem zuglói volta, az önkormányzathoz nem értése okán és sok zuglói ezek miatt nem is fog rá szavazni. Ennek ellenszere lehet, ha a kampányban folyamatosan közös megjelenésekkel kommunikáljuk, hogy a baloldali városvezetésben lesznek olyanok, akik itteniek, ismerik a kerületet, az önkormányzatot.


A CivilZugló Egyesület 2007 óta létezik,  a kerületben ismert, húzónév. A kerületi közéletben, a kerületi médiában 2007 óta jelen vagyunk, rendszeresen megszólalunk. A 2008-as időközi választáson már 12%-ot értünk el. Az egyesület tettei okán hiteles, jól csengő brand a zuglóiak előtt.  Munkánkat, erőnket sikeres ügyek (a MILLFAV pláza beruházás megállítása, aluljáró festések, Herminamezei Napok, ezerfős demonstrációk, 11.000 összegyűjtött aláírás) bizonyítják. Lásd honlapunkat: civilzuglo.hu  - megjegyezzük, a kerületi pártoknak nincs honlapja.
 Az egyesület a kerület északi részében különösen beágyazott. Mindezeket csak az nem tudja, vagy tartja negligálhatónak, aki nem ismeri Zuglót, az elmúlt évek kerületi történéseit.

Egyesületünk hatvan fős, mára a kerület közel egész területére kiterjedő aktív tagsággal rendelkezik.  Ezres nagyságrendú szimpatizánsi bázissal rendelkezünk, akik két-három hetenként a kerületi hírlevelünket kapják. Ismerjük a zuglói  pártszervezetek tag és valós aktivista létszámát, tudjuk, van párt, amelyiknek lényegében nincs tagsága, és a legtöbb szervezetnél jelentősen többen vagyunk.

A baloldali pártok mind elismerik, és a médiában hangsúlyozzák, hogy a baloldali pártok támogatottsága, fix bázisa nem elég az önkormányzati választásokon, együtt kell működni a civilekkel, új embereket kell bevonni. Reméljük, ezek nem csak a médiának szóló szavak.

Alapelv, hogy hosszútávon a kerületben legyen a pártokon kívül is élet, az önkormányzatba minél több civilség kerüljön. Az országgyűlési választás feszes eredménye azt mutatja, hogy a civil (esetleges LMP-s) szavazatok nélkül, és beágyazott képviselők nélkül a baloldal nem tud nyerni.

Mindezek okán úgy gondoljuk a 2014-es 21 fős képviselő testületbe a CivilZugló Egyesület három fővel szeretne bekerülni.

Beágyazottságunk okán képesek vagyunk a kerület északi részén három körzetben, az 1. 2. 4. számú körzetekben ismert, biztosan győzni tudó képviselő-jelölteket indítani, és őket a többi szervezettel minimum megegyező erejű kampánycsapattal, pénzzel támogatni.

A CivilZugló Egyesület  - mivel a tárgyalások eddig nem vezettek eredményre és a választásig tartó idő vészesen fogy – mind a tizenöt körzetben állított képviselő-jelöltet és polgármester jelöltet is. A CV-k csatolva. Ez alapján láthatjátok, az Egyesület mindenhol képes lesz a választáson elindulni, kampányolni, ha ez szükséges.

A CivilZugló Egyesület és igen sok zuglói úgy véli, az Egyesület vezetőjének négy éves folyamatos, aktív és rámenős képviselői munkája, Papcsák tevékenységének leleplezése, korrupt ügyeinek folyamatos média elé vitele,  napirenden tartása ágyazott meg,  adta meg egyáltalán a lehetőségét a tavaszi győzelemnek, és az őszi baloldali győzelem esélyének. Egyetlen más párt egyetlen képviselője sem végzett hasonlóan aktív munkát, tett ennyit a Fidesz-KDNP zuglói vereségéért.

Lakossági visszajelzések alapján Várnai László kerületi ismertsége, négy év képviselő, civil munka után: a szakrendelő aláírásgyűjtés, a számos média megjelenés, a blog (255 ezer lapletöltés) a városligeti kampány és aláírásgyűjtés okán minden kerületi politikusnál jóval nagyobb, országos politikusokéval vetekszik. Képviselői munkámat elismerik, értékelik a baloldali, sőt a jobboldali zuglói lakosok is.

Különös tekintettel arra, hogy a polgármesterségre aspiráló politikusnak nincs a kerülettel, az önkormányzattal, az elmúlt időszakkal, a hivatallal, az intézményekkel élő kapcsolata, tapasztalata, és arra, hogy az együttműködésben résztvevő pártoknak  - az MSZP kivételével - ugyanígy semmiféle tapasztalata e téren lényegében nincs, egy alpolgármesteri pozíciót tartunk szükségesnek a kerület vezetéséhez.


A fentieket figyelembe véve, javaslatunk szerint a következő arányok, elvek mentén lehetne együttműködni és győzni Zuglóban:

  • A négy szervezet  együtt kampányol, mi, a CivilZugló Egyesület adjuk a civilség plusz erejét a baloldali pártok mellé.
  • Mivel az MSZP adta az országgyűlési képviselőt, akit mindhárom másik szervezet aktívan, kampánnyal támogatott és győzelemhez segített tavasszal, most az Együtt-PM adja a polgármester jelöltet. 
  • Mind a három másik szervezet ad egy-egy alpolgármester jelöltet.


A körzetek elosztása:

  • Az MSZP a kerület déli, lakótelepi részén erős, beágyazott. Ők öt képviselőt indítanának azon a környéken, mely biztosan megnyerhetőek. Ezzel a legerősebb frakciót adnák.
  • A Demokratikus Koalíció négy képviselőt adna.
  • Az Együtt -PM tekintettel arra, hogy ők adják a polgármestert aki szintén szavaz, három képviselőt adna.
  • A CivilZugló Egyesület a kerület északi, Városliget környéki körzeteiben beágyazott, itt három képviselőt indít.

Tehát három frakciónk lenne a Fidesz és a KDNP két frakciójával szemben.

 

Kérjük, jól fontoljátok meg az ajánlatunkat, ne csak rövidtávú, a belső csapat és személyi érdekek mentén döntsetek. Mindannyiunk érdeke, hogy Zuglóban győzzünk, de ezt csak közösen lehet.

 

2014. július 30.

 

Üdvözlettel, a Civilzugló Egyesület nevében,

 

Várnai László elnök

 

Az együttműködési ajánlatunk továbbra is érvényes, míg valóban megegyezés nem születik addig a Civilzugló Egyesület mind a 15 körzetben állít jelöltet.

 

 

 

komment · 1 trackback

Zuglói zebraabszurd - levél az illetékeseknek

2014.08.01. 10:05 varnai

Aki a kerületben gyalog jár rendszeresen küszködik a zebrákon. Láthatatlanok, balesetveszélyesek, töredezettek. Az ember azt remélné, egy felújításkor megoldódnak a problémák, de nem, nálunk ilyenkor újabb akadályokat építenek.

fogarasi sarok.jpg

Lakosok hívták fel a figyelmet a  Nagy Lajos villamosvonal felújítása közben létrehozott kis abszurdra, a zebra vonalának kellős közepébe, a járdára telepített új, harmadik oszlopra. Csak annyit mondhatok: Bravó.

A kerületi (fővárosi) zebrák állapota siralmas. A Bosnyák téren naponta tízezrek küszködnek az átkeléskor, rengeteg a piacra járó nyugdíjas, és bár a papcsáki kerületvezetés eddig kb. 900 milliót költött a tér, azaz annak egy kevéssé használt részének leműkövezésére, nem véve figyelembe a főváros javaslatait sem, ezáltal elbukva egy 585 milliós pályázatot, a zebrák maradtak hiányosak, gyalogos járásra alkalmatlanok. Hiába no, egyik polgármester sem gyalog jár.

Természetesen arról nincs statisztika, hogy hány gyalogost ütnek el a rosszul látható zebrák miatt, hányan törik bokájukat, hányan esnek el a töredezett burkolatokon, de biztos vagyok benne hogy sokan. Nemrégiben még babakocsit tolva magam is megtapasztaltam, hogy az átkelés kész küszködés, sok babakocsi, nyugdíjas húzós kocsi megy tönkre a Bosnyák téri és egyéb zebrákon. A rokkantakról nem is beszélve.

A konkrét két eset ügyében ma levelet írtam a főváros illetékeseinek. Optimista vagyok, mivel az Ajtósi Dűrer Hermina út sarkán levelem nyomán napokon belül megoldás született.:

László Várnai <varnai.laszlo14@gmail.com>

Melléklet9:18 (0 perce)
címzett: kornel.almassy; bkk
Tisztelt, Vitézy Dávid igazgató, tisztelt Almássy Kornél igazgató úr!

Folyik a 3-as villamos vonalának felújítása, aminek a zuglóiak az ideiglenes kényelmetlenségek ellenére nagyon örülnek.
Szeretnénk ugyanakkor két konkrét abszurditásra felhívni a figyelmüket. Most, amíg  dolgoznak a helyszínen mindkettő gyorsan orvosolható.

Lakosok jelezték, hogy a Fogarasi út sarkán a gyalogosátkelő kellős közepébe tették az új villamosvezeték-tartó oszlopot.  Balesetveszélyes, abszurd.
 A képen is látható, hogy pár méterre már két villanyoszlop is van, használják azokat, ha kell erősítsék meg őket.

A másik a Bosnyák téri zebrák állapota. A hiányos kockakövek balesetveszélyesek, gyalogosok rendszeresen esnek el. (polgármesterünk mercijének futóművét is rongálja) A zebrák babakocsival alig használhatóak, az átkelés kész szenvedés. A a saját szememmel láttam amint egy babakocsi kereke kitörik, a kismama ott küszködik az úttest közepén.
Mint a csatolt képen látható, ma a gyalogosok inkább az úttestet használják, mint a zebrát.

Ugyanitt kérem, hogy a felújításhoz kapcsolódóan a Nagy Lajoson az összes zebrát tekintsék át, festésüket újítsák meg. (de ne azzal a fajta hipp-hopp festékködöléssel, ami, egy hónap után lekopik, hanem vastag egybefüggő festékréteggel)
Válaszotokat, de inkább a megvalósításokat várva

Tisztelettel, barátsággal,

Várnai László
zuglói önkormányzati képviselő

bosnyakter_zebra_net.jpg

komment

Címkék: zebra bosnyák tér gyalogátkelőhely BKK BKK közút Fogarasi t Nag Lajos Király tja 3-as villamos vonal villamos vonal rekonstrukció

süti beállítások módosítása