HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Viktor, Viktor, Viktor! Mi, a magyar nép!

2014.03.29. 17:25 varnai

20131202-1957-majus-1-hosok-tere17.jpg

Újra Békemenet. Van aki lelkesen, hitből jön, van akinek egy kis ráhatás, rátelefonálás kellett. A felutazást megszervezte a helyi pártiroda, béreltek buszt, fizetik a virslit. Régi módszerek.

A jóisten megsegített minket. - kezdte Orbán Viktor majd egyből a választásról beszélt, és újabb négy évet kért.

Beszámolt az előző ötéves terv eredményeiről:

Korszerűsítettük, áramvonalasítottuk, olyan nemzetté tettük, amely napról napra erősödik. Itt kezdődött el minden. Tényleg, a Hősök terén. Vajon mit mondana a 25 évvel ezelőtti Orbán Viktor arról a miniszterelnökről, aki most itt beszél?

20131202-1957-1957-majus-1.jpg

A régi elvtársak megjelentek.- mondja.    Talán a saját párttitkár apjára, Hoffmann Rózsára vagy az MSZMP tag Martonyira gondol? Vagy a saját elvtársak nem olyan elvtársak? Vagy a kilencszázezer párttagra?

Nekiveselkedtek.  Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Papcsák, Mészáros Lőrinc különösen nekiveselkedtek. Kegyetlen sok munka lehet ennyi közbeszerzést, földet, trafikot megnyerni.

Páratlan egységessé tették Magyarországot... például a közmédiát és az összes többit, a Helyi Témát, az önkormányzati lapokat. Szinte hallom is az indulókat, (írtak is országdalt) a téren visszhangzó hangszórók harsogását:

Köszönjük a KÖZGÉP dolgozóit! Köszöntjük közmunkásokat!

Éljenek rendszerünk alapjai, a friss trafikkoncesszió tulajdonosok!

Éljen és virágozzék a Nemzeti Együttműködés Rendszere!

maj111.jpg

Dolgoznak a fogyó magyarságon, még párválasztót is rendeztek a köztévében.

A csőd széléről visszarántották az országot. Például az államadósság sosem látott magasságban van, annak ellenére, hogy az ellopott 3000 milliárdnyi magánynyugdíj pénztári vagyont is belefolyatták.

Újraiparosították az országot.0911_rakosi.jpg

Munkahelyek százezreit teremtették. Külföldön és közmunkával. Majd félmillió ember ment el, másik 250 ezer gereblyézik, üldögél havi 47 ezerért.

Szabadok lettünk. Naná. 25 évre felvett kölcsönnel a putyini Oroszországtól. Több milliárd dollárnyi kötvényt bocsátottak ki az elmúlt négy évben.

Magyarnak lenni...Nincs doktrína sem ideológia. - árulja el. Ahogy mondja, olcsó populizmus és nacionalizmus van, e mögé rejtve meg vagyonszerzés. Ellenségkép képzés a javából. A nemzetközi helyzet egyre fokozódik. 

A világ legszebb országa...  minden magyar megkapja benne az esélyt - de akkor miért kellett fél millió magyarnak külföldre menni, hogy meg tudjon élni, tisztességgel el tudja tartani magát és családját?

Az igazán nagy tettek most várnak ránk...  hát eddig mi volt?

Biztonságba helyezik a Magyar földet..  Mészáros Lőrinc és Nyerges, Simonka ezer hektár számra teszi. Tényleg semmi nem lehetetlen, ha kell akár alkotmányt módosítanak.

Csak a Fidesz!

Rákosi, Rákosi, Rákosi! azaz Vik-tor, Vik-tor, Vik-tor! - skandálja a tömeg.

Fényes és nagy diadalt fogunk aratni. Fényes szelek.

195 komment

Jegyzői vastagbőr - "Ez a lehetőség az összes párt számára nyitva áll."

2014.03.27. 09:19 varnai

Az önkormányzat   az elmúlt hetekben több alkalommal bocsájtotta a Fidesz rendelkezésére erőforrásait, eszközeit. A Fidesz kampányában az önkormányzat autóját, az önkormányzat honlapját, az önkormányzat által nyomott újságot használják. E miatt március 12-én kérdéssorral fordultam a jegyzőhöz. Ime a kérdések és a kapott jegyzői válasz, minden kommentár nélkül:

Tisztelt Dr.Papp Csilla jegyzőasszony!
 
1.  A tegnapi nap lakossági bejelentést kaptam. A kapott képekből vitathatatlanul kiderült, hogy március 8-án, szombati , munkaszüneti napon az önkormányzat Fiat Freemont típusú MHT -849 fr-ú gépjárművét a Fidesz kampányához (narancs dzsekibe  öltözött Fideszes aktivisták pakolták ki a virágot a Fidesz pulthoz)  használták.
 
Kérem tájékoztasson, ki adott erre engedélyt, és ha nem volt a gépjármű használatára engedély akkor ki vitte el az autót engedély nélkül? A sofőr képen látható sofőr közalkalmazottként, munkaidőben volt-e ott, vagy magánidőben vezette a hivatal gépjárművét?
 
2.   Február 20-án az önkormányzat zuglo.hu  honlapján megjelent a Fidesz Rezsicsökkentő kampányának hirdetése.
Hogy kerülhetett egy párt kampányrendezvénye az önkormányzat honlapjára?
Ki adott erre engedélyt? Ha engedély nélkül került fel, akkor azért ki a felelős és milyen szankciókra számíthat?
 
3. A csatolt fotóból láthatóan a Fidesz zuglói kitelepülésén a Zuglói Lapokat osztogatják. Az újság bontatlan kötegekben áll a párt rendelkezésére. Az újságot a zuglói önkormányzat cége szerkeszti, gyártatja, annak minden példánya az önkormányzat tulajdona.
Hogy kerül bontatlan kötegekben a Zuglói Lapok a Fideszhez? Hány példányt adott el, adott át az önkormányzat? Ki adott erre engedélyt?
Hihető-e a Zuglói Lapok pártatlansága, ha egy politikai párt kampányában propagandaanyagként tudja használni?
 
Várom válaszait,
 
Tisztelettel, Várnai László
önkormányzati képviselő

jegzoivalasz_kampany-1.jpgjegzoivalasz_kampany-2.jpg

Szólj hozzá!

Petíció a Városligetért

2014.03.24. 15:50 varnai

Kérem nyomtassa ki, írja alá és terjessze ezt a  Petició Liget  az ismerősei között. 

A Városligetről lakossági fórumot szervezünk április 4-re a Lipták Villába, (Hermina út 3-5) este 18 órára.  Jöjjön el, hallgassa meg érveinket, mondja el véleményét. Vendégek: Ráday Mihály városvédő, Bardóczi Sándor Építésztfórum, Garay Klára .

Másnap, április 5-én nagy rendezvényt tartunk a Ligetben.

Hogy mi a baj a Múzeumnegyeddel elmondom ITT. Azóta a terv súlyosbodott. Az alábbi terv amúgy önmagáért beszél.

A főváros most tette közzé a területre kiírt építési szabályozást, mely ellen itt lehet tiltakozni.

PARTNERSEGI_helyszínrajznet.jpg

 

2 komment

Őrült gondolat, de van benne rendszer

2014.03.22. 08:36 varnai

- Mi ez itt a városligeti sportpályák helyén? hitler-planning.jpg

- Ez? Ez  egy 46 ezer négyzetméteres épület. Új Nemzeti Galéria a neve, a régi helyére Ön költözik. A teteje 40 méter magas lesz, a Birodalom a NER szimbólumaként szolgál majd, mindazonáltal a nagy részét terepszint alá süllyesztjük, amikor  rezsiháború a végső győzelem szakaszába jut bunkerként is szolgálhat.

- A fák nem számítanak, összevissza nőnek. Nagy tereket, gigantikus épületeket építsen nekem, melyek megmutatják népünk erejét, mert csak az erős nemzetek sikeresek, a gyávák elbuknak.

 

Az őrület lassan tetőfokára hág.  Immár tisztán kibontakozik az a Budapest, amely a nagy Jobbanteljesítés terv része. Az égigérő zászlórudak körül nagy masírozásra alkalmas lekövezett placcok, a '44-es állapot helyreállítása.  Az Elkészült a Városliget új építési szabályozása. Itt az ostrom utáni, '45 tavaszi állapotokat akarják előidézni, hogy után felépíthessék ezt:

PARTNERSEGI_helyszínrajznet.jpg

  Ime, itt a folyamatosan változó Nagyterv legújabb verziója, a Főváros városligeti Építési Szabályzatának interpretációjában. 

A zuglóiak számára a legabszurdabb a  környékbeli iskolások és lakosok által mindennap használt futókör, a focipályák és sok tucatnyi fa helyére kerülő Új Nemzeti Galéria, mely 46.000 m2 NETTÓ szintterületével (bruttó 60.000m2)  kb. Dunapláza méretű lesz.  Bent  Ligetben, 40 méteres magasságával a Városliget és a Hermina út 1-2 szintes szecessziós villái fölé tornyosodva.

A Petőfi Csarnokot ledózerolnák ,a helyére parkoló, feltehetőleg mélygarázs kerülne.

Támadás érte a szánkó- avagy Királydombot is. Tudás- és Élményközpont  - jelentsen ez bármit is - kerülne rá, na meg mélygarázs. Itt lesz a Liget új kapuja, gondolom Diadalívet terveznek, ezen keresztül masíroznak majd a Békemenet csapatai.

Kérek minden blogolvasót tiltakozzon a fenti elmeháborodás ellen pár mondatban ezen az e-mail címen: varosrendezes@budapest.hu

A parnerségi egyeztetés nevű izé ápr 16-al lezárul, szóval most tessék küldeni.

A Múzeumnegyedről lakossági fórumot szervezek április 4-re, 18 órára, a Lipták villába, (ZUG-zug ház, még öregebbeknek Úttörőház) Hermina út 3-5.   Vendégek: Ráday Mihály városvédő, Bardóczi Sándor Építészfórum, Garay Klára.

A Civilzugló Egyesület petíciója elkészült, jövő héttől terjesztjük, nálam kérhető, illetve hamarosan letölthető lesz.

 

3 komment

Címkék: Városliget múzeum negyed

Szerkesztőségünk szilárd álláspontja - a személyi kultusz kibomlott virága

2014.03.19. 18:55 varnai

 Nyolc  fotó Papcsákról, öt Rozgonyi alpolgármesterről, termelési riportok, könnyes szemű nyugdíjasok, a nép (NER-Papcsák) ellenségének leleplezése. Ahogy a finisébe ér a kampány a Zugló Lapok úgy lép át az az önkontroll utolsó gátjain, lelkesen süllyed a göbbelszi-sztálini újságírás és propaganda szintjére.  Lehet még ennél lejjebb?

Pap_Chuck_02.jpg

sztalinnet.jpg

A két képanyag között bármiféle hasonlóság csak a Zuglói Lapok szerkesztőbizottságának a műve.  A nép üdvözli a Szovjetunió, Zugló bölcs vezérét. A bölcs vezér a kerületvezető új városrészt tervez.  A nyugdíjasok hálásak a virágokért, dicsérik az önkormányzatot.

Nekem a fotók közül az a kedvencem, ahol a "Zugló a kultúra hazai fővárosa" címet (aminek nemigen van értelme) egy jóllakott napközisként mosolygó Rozgonyi portréval illusztrálják.

 Kedvenc mondataim:

 

"Papcsák Ferenc polgármester  is kilátogatott a célterületre"

 

"Nem gondoltam, hogy a polgármester úr is eljön - vallotta be Sárdi Károlyné. - Nagyon köszönjük, hogy időt, fáradtságot szánt ránk. "

 

-Lili néni 104 éves, és éppen egy kézimunkán dolgozott - tudtuk meg Papcsák Ferenctől.

 

"A kerület vezetője személyesen is meg akart róla győződni, hogy megfelelő hatékonysággal zajlik a közmunkaprogram a kerületben. "

 

Papcsák Ferenc zugló polgármestere és országgyűlési képviselője mindig kész a konzultációra

 

1951_03_szabadnOop_net.jpgE lelkes termelési riportok  kapcsán javaslom a polgármesternek, hogy csak úgy  - így a négy év után -  egyszer a médiaslepp nélkül sétáljon egyet a kerületben. Meg fog lepődni.

Ugyanitt keressük mindazokat a zuglóiakat, akik már találkoztak az elmúltnégyévben a Zuglóban a polgármesterrel. Figyelem,  nem sajtóeseményen, nem kampánycélú kitelepülésen, Erzsébet utalvány vagy virágosztáskor, hanem a hétköznapi életben. Látták a troli megállóban álldogálni, sorban állt a szakrendelőben,  bringázott a Városligetben, cekkerrel furakodott a Bosnyák piacon, a Tescóban?

 

 A nőnapi virágdisztribúcióba ügyesen becsomagolták Láng Márta, a KTI kerületi jelöltjének bemutatását. "A jelölt ellátogatott" . Kíváncsi vagyok a többi jelöltet meghívták-e? A jelölt azt mondja, vállvetve dolgozott együtt Gyügyei fideszes képviselővel, ami meglehetősen fura, hisz -  bár a cikk ezt elfelejti megemlíteni - Láng 2010-ig az MSZP frakció tagja volt. Ilyetén - a papcsáki világnézet szerint -  felelős mindazokért a károkozásokért, bűnügyekért, eladósodásért, stb. amiért az előző ciklust hibáztatják. Most meg itt egymás vállára borulnak... nyilván azt remélik, Láng szavazatokat vesz el Tóthtól.

Még néhány kis színes:

"300 ember megélhetését biztosítjuk."

Megélhetést 47 ezer forintos közmunkás bérből ? Mondja ezt havi 15 milliós jövedelemmel. És egy alpolgármesteri vicc:

 

"A következő lépés az lesz, hogy Papcsák Ferenc javaslatára közbiztonsági pontot hozunk létre. "

Az alpolgármester ezt egyedül nem volt képes kitalálni, de a generalisszimusz megoldotta.  És pár lódítás:

"Az önkormányzat felelős gazdálkodásának köszönhetően"

2013 novemberében 550 milliós működési hitelt kellett felvenni, mert nem tudták kifizetni a béreket sem. Az adósságot nem dolgozták le, hanem hozzácsapták az állami adósság átvállaláshoz.

"A ciklus elején felmerült a Liget galéria bezárása"

Igen, mert Rozgonyi alpolgármester rovásírásos művészi ízlésébe nem fértek bele a galéria kiállításai, ezért megszüntette, majd a nyomás hatására megfutamodott és "megmentette".

A legjobb persze a 3. oldal, a Papcsákra veszélyes Tóth lejáratásának az újságírói szakma,  etika minden szabályát átlépő módja. Ha ez egy magánpénzből kiadott politikai napilap lenne - mondjuk  Magyar Hírlap : ) - akkor szerkesztőségi vezércikkben ott és addig szidhatnák Tóthot, ameddig a saját jó ízlésük és az igazmondás a jobboldali sajtóban szokásos igen tág határáig nem érnek. De a Zuglói Lapok egy közpénzből kiadott önkormányzati lap, nem fröcsöghetik tele a lapjait a szerkesztők a saját politikai szimpátiáikkal.

Van még egy remek sugalmazó kérdéssor Zuglói Konzultáció néven. Megjegyzem az előző konzultációkról soha senki még számszerű kiértékelést nem látott.

Aki nem szerencséltetett zuglóiként megkapni, az tanulságként ITT megnézheti.

Dicsőségfalként a produktum létrehozói:

Siket Tibor a médiaszolgáltató Kft igazgatója, (Papcsák 2006-os mátészalkai kampányfőnöke, a polgármester egy cégének ügyvezetője, közgazdasági és média végzettsége nincs)

Schubauer Ferenc szakmai igazgató, (ex Magyar Hírlap, Magyar Nemzet)

  Papp Dezső főszerkesztő, (a Magyar Honvéd volt főszerkesztő helyettese)

Pindroch Tamás főmunkatárs, (Magyar hírlap, Echo TV)

Az ügyvezető 2012-es beszámolóját nem fogadta el a képviselő-testület, Siket Tibor ennek ellenére a helyén maradhatott. A Zuglói Médiaszolgáltató Kft számára 243 millió forintot szavaztak meg 2014-re. A kft tavalyi és idei költségvetését máig nem láttuk. A kerületi média 2010-ig 80 millió forint alatti összegbe került.

 

 

 

 

7 komment · 1 trackback

Címkék: Zulói lapok Papp Dezső főszerkesztő Pindroch Tamás főmunkatárs

Papcsák mindent bevet - gátlástalanul, közpénzből kampányol

2014.03.12. 11:21 varnai

Választási kampányában jó szokásához híven szemérmetlenül  és gátlástalanul az önkormányzat, azaz a köz  pénzét, eszközeit használja.

Március 8-án, nőnapon egy Fiat Freemontból pakolják ki a zuglói fideszesek (lásd narancsdzsekik) a virágokat a Bosnyák téren.

jegzoauto.jpg

jegyzoauto_1.jpgA kocsi nem véletlenül ismerős sok zuglóinak. A kilenc milliós luxusautó az önkormányzaté, a hivatalé, azon belül a jegyzői kabineté, hogy kerül a Fidesz zuglói kampánycsapatához?

JEGYZOAUTO_1930.jpg

Ma hivatalos levélben kérem a jegyzőt, adjon magyarázatot, hogy használhatták a Fidesz választási kampányában az önkormányzat gépjárművét és adjon választ a többi, alábbi jogsértésre is.

Az önkormányzat által közpénzen írt és nyomtatott újság, a Zuglói Lapok valahogy kötegszámra kerül a kerületi Fidesz választási pultjaihoz. Ki adja nekik? Honnan szerzik ezerszámra a példányokat? Megveszik az önkormányzattól? Azt már szoba sem hozom, hogy a Zuglói Lapok tartalmánál fogva ma már valóban Fidesz kampányújság, mert az ellenzéki képviselők, a lakosság véleménye még minimálisan sem jelenik meg benne. De akkor talán gyártsa a Fidesz és ne az önkormányzat pénzéből készüljön.

ujsag_fideszpult_n.jpg

Az önkormányzat hivatalos zuglo.hu honlapján február 10-én megjelent a Rezsicsökkentő fórum reklámja. A rezsicsökkentő fórum a Fidesz kampányrendezvénye volt, ők bérelték a termet,  bár az iskolaigazgató szerint a hivatal kereste meg őket. Ha e kis lólábtól eltekintünk, akkor is felmerül a kérdés,  mit keres egy fidesz fórum  az önkormányzat honlapján? A hivatal köztisztviselői közül többen aktívan segítettek a helyszínen, ami a köztisztviselői összeférhetetlenség miatt jogszabály ellenes.

rezsiforum_honlapon_net.jpg

Március elején a Papcsák polgármesterként, az önkormányzat hivatalos címerét használva levelet írt a zuglóiaknak. A levél 80 ezres példányszámú kinyomtatása, boritékolása, kiküldése millió fölötti költség. A levélben a választók további támogatását kéri újraválasztásához, azaz   Fideszes képviselő-jelöltként fordul a lakosokhoz, azaz az önkormányzat erőforrásait használja Fideszes jelöltként.

level_papcsak_n.jpg

A kampány legfontosabb része mindazonáltal természetesen a 32 ezer nyugdíjasoknak és egyéb "rászorulóknak" osztott 3-4000 forintnyi segély. Őszintén szólva nem is értem, négy évnyi jobban teljesítés és kitartó rezsiháború után hogyan lehet hogy  124 ezer zuglóiból  immár 32 ezer kerületi polgár vált segélyre szorulóvá?

A húsvéti pénzosztás a karácsonyi pénzosztással együtt 250 millió forinttal, azaz egy új óvoda megépítésének árával terhelte meg a kerület költségvetését. Ennyibe, plusz a fenti apróba fáj Zuglónak Papcsák közpénzből folytatott választási kampánya.

szakrendelo_nyugdijaspenzosztas_3803.jpg

 A pénzosztás egyik helyszíne, a papcsáki vezetés által 2012-ben még bezárni szándékozott Hermina úti szakrendelő. Mondhatni jellemző.

 

 

 

 

6 komment

Címkék: polgármester közpénz Papcsák Ferenc Pa Zuglói lapok Fidesz kampány

A Liget megújítása - kezdjük kicsiben!

2014.03.11. 15:23 varnai

Zugló útjai, a Városliget környékének kereszteződései, zebrái iszonyú állapotban vannak, pedig igazán még tél sem volt. A Városliget múzeum negyeddé transzformálásának egyik mindig elhangzó, bár konkrétumokat mellőző ígérete a Liget megújítása. A zuglóiak, a környékbeliek szeretik a Ligetet úgy ahogy van,  nem álmodnak nagyokat, viszont régi álmuk, hogy szeretnének biztonságosan elérni a parkig. Tehát a tenni, a Városligetet megújítani akaróknak kezdésnek ezt az apró megújítást ajánlom. A 150 milliárdos büdzsébe talán belefér. Meglátjuk, mennyi időbe telik e óriás projekt elintézése.

ajtosiHermia_zebra_3799.jpg

László Várnai varnai.laszlo14@gmail.com
15:13 (0 perce)

címzett: kornel.almassy


Tisztelt Almássy Kornél BKK Közút vezérigazgató úr, kedves Kornél!
 
Szeretném felhívni a figyelmeteket az Ajtósi Dűrer Sor Hermina út sarkán található zebrák állapotára. A zebrák , mint a képen látod láthatatlanná váltak, teljesen lekoptak.
 
A gyalogos átkelőket rendszeresen használják több közeli iskola tanulói, számtalan látássérült a különböző közeli intézményektől, illetve a Ligetbe járó gyerekek és nem messze van a körzeti szakrendelő is.
 
Kérlek, a kereszteződés útburkolati jeleit, felfestéseit soron kívül fessétek újra. Mielőtt gázolás történik.
 
Köszönettel,
Várnai László
önkormányzati képviselő, Zugló

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés zebra BKK Közút Ajtósi fasor Hermina út kerszteződés

Farsang, generációkon át

2014.03.06. 16:38 varnai

Tegnap farsangra láttak vendégül az Árnyaskert Nyugdíjasklubban. A politikus/díszpinty szerepből hamar kiestem és fotósként (eredeti szakmám szerint) próbáltam hasznossá tenni magam, élveztem a kavalkádot. Vidám kilencven évesek öltöztek kokottnak, piroskának, autóversenyzőnek, és adtak elő lenyűgöző bájjal  és profizmussal táncos-dalos jeleneteket.

És nem csak úgy felkaptak ám valamit alibiként. fank_3644net_1.jpgGondos, sok munkával elkészített jelmezeket, sok próbát igénylő produkciókat találtak ki -önmaguk szórakoztatására. Komoly, nadrággombot próbáló vetélkedő volt a házi készítésű fánkok között is. (a házi lekvárról nem is beszélve).

Pár napja a fiam óvodájában fotóztam a farsangot és most, a két képanyagot egymás után retusálva, nézegetve, elgondolkodtam, húszas évekbeli  kokottnak öltözni  a 93 éves Erzsi néninek ugyanolyan, mint ahogy az én fiam most pókembernek öltözik, - hisz ő akkor volt fiatal. És volt kiskamasz lány a világháború alatt, úttörő a Rákosi korszakban... nem lehetett egyszerű.  És a XX. század után nem lehet könnyű ilyen vidám, élettel teli idősnek maradni. Vagy tán épp ezért?

tnacolopar_3647net.jpg

szipkas_3733net_1.jpg

hastancolok_3630net.jpg

tnacolohazaspar_3650net.jpg

fankkinalo_3664net.jpg

bubo_3746net.jpg

csoportkep_3745net.jpg

ygeneracio_3753net.jpg

És mi vagyunk az Y generáció?

És egy  kép az óvodából... ők majd engem jönnek el fotózni az idősek klubjába. : )

farkaspar_3462net.jpg

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: farsang árnyaskert idősek klubja Napraforgó óvoda

Sajtóközlemény - a valóság ezzel szemben az...

2014.03.03. 09:45 varnai

Göbbelsi  magasságokba emelkedő sajtóközleményt adott ki  minap a Zuglói Önkormányzat sajtóosztálya. A közlemény nem más mint tételesen cáfolható hazugságok sora, értelmetlen  vádaskodással vegyítve.  Íme:

    Budapest, 2014. február 26., szerda (OS) - Megvédjük a zuglói nyugdíjasokat!
    
Az MSZP Országos Központja által 2014. február 26-án kiadott közleményére reagálva, melyben sértegetik és támadják a zuglói nyugdíjasokat, Zugló Önkormányzata a leghatározottabban visszautasít minden vádaskodást. Ugyanakkor köszönetünket fejezzük ki az MSZP-nek, hogy ismételten elmondhatjuk, hogy az előző, balliberális ciklusokból megörökölt adósságcsapdából kikerülve Zugló Önkormányzata 2013 végén már pozitív szaldóval zárta a mérleget.

Míg az előző vezetés alatt a szocialisták felélték a kerület tartalékait, Dudogló Pávelekkel kötött megbízási és tanácsadói szerződésekre herdálták el az adófizetők pénzét, addig a Papcsák Ferenc polgármester alatt működő városvezetés fejlesztésekre és a rászorulók támogatására tudja azt fordítani. Ennek köszönhető, hogy a Zugló polgáraiért cselekvési program keretében kibővíthetjük az eseti támogatásban részesülők körét, így ezentúl az öregségi nyugdíjasok mellett a rokkantsági és az özvegyi nyugdíjban illetve árvaellátásban részesülők is megkaphatják évente kétszer - húsvétkor és karácsonykor - Erzsébet-utalvány formájában a támogatást.

A rászorulók támogatását ért méltatlan és kisszerű politikai támadást visszautasítjuk, és megvédjük a zuglói nyugdíjasokat!

Zugló Önkormányzata
Sajtóosztály

 

Lássuk a tényeket:

"Vádaskodás". Miféle vádaskodás? Semmiféle módon nem jelzik, netán idézik, ki és hol és mivel sértegette, támadta a  zuglói nyugdíjasokat.  Megjegyzem a másokat "vádaskodónak"titulálás egyszer már balul sült el, amikor kétezer tüntető kerületi lakost sikerült a polgármesternek vádaskodónak minősíteni a Zuglói Lapok címlapján. Pár napra rá a kommunális adót visszavonták a Hermina úti szakrendelő bezárásáról lemondtak..

"Adósságcsapda"  A 2008-as kötvény kibocsátását a Fidesz-KDNP képviselői kétszer is megszavazták, többen közülük jelenleg is képviselők. Az "adósságcsapda" ahogy az 5 milliárd értékű kötvényt most említik, tehát KÖZÖS, konszenzusos döntés volt. Ha megnézzük akár az akkori Zuglói Lapokat, akár az országos médiát, nem tudnak mutatni egyetlen sort sem, amelyben a Fidesz frakció tiltakozott volna akkor a kötvény kibocsátás ellen. Nem mellesleg Zugló akkori 32 milliárdos költségvetéséhez képest az 5 milliárdos kötvény teljesen finanszírozható volt, érdemes ezt összevetni Debrecen 29 milliárdos, Hódmezővásárhely 21 milliárdos, Esztergom 22 milliárdos, vagy az V. kerület 16 milliárdos, mind  fideszes vezetéssel felhalmozott adósságaival.

Adósságcsapdáról beszélni azért is pofátlanság, mert 2011-ben épp Papcsák akart újabb 5 milliárdnyi, ráadásul valutalapú kötvényt kibocsátani, mely ellen még a saját frakciója is tiltakozott. Nem utolsósorban ebből a 2008-as kötvényből történtek az elmúlt két év fejlesztései, a pénz felélése folytatódott, hiszen a ciklusváltáskor a kötvényes számlán még 3 milliárd forint volt, ebből mára hozzávetőleg 1 milliárd maradt.

"Pozitív szaldóval zárták az évet".  A zuglói önkormányzat 2013 novemberében 550 millió forintnyi működési hitelt vett fel, (különben nem tudtak volna bért fizetni, mondta a Pénzügyi osztályvezető) majd ezt az összeget egy kis átminősítési trükkel hozzácsapták az állami adósság átvállaláshoz. A kerület okt, nov. dec. hónapokban nem fizetett a kerületi társasházaknak, ez +- 100 millió forint, ha mindezeket beleszámítjuk a költségvetésbe a kerület vastagon deficittel zárt.

A kerület tartalékait, ingatlan és részvény vagyonát nem csak a szocialisták élték fel. A papcsáki önkormányzat folyamatosan árulja és  értékesíti a kerület bevételt hozó bolthelyiségeit, lakásállományát. Az eladásokból, a pénzügyi osztályvezető szerint 200 milliós értéken realizáltak bevételt.

Tavaly és idén újra piacra dobták mintegy másfél milliárd értékben a még megmaradt telkeinket. Jellemzően minden költségvetésbe +- 4 milliárd forint értékben terveznek be ingatlan eladást.... Határozat van az utolsó 250 milliónyi OTP részvénycsomag eladásáról is,  tehát ugyanúgy a kerület vagyonát élik fel, vagy legalábbis próbálnák.

"Tanácsadókra herdálták a pénzt". A bíróság kimondta, azok a tanácsadói szerződések nem voltak teljesítés nélküliek sem törvénytelenek. (hogy ekkora összegért szükségesek voltak-e az vitatható)  Mindazonáltal Papcsák már 2010 decemberében a Weineken számon kért 28 milliós kárértéknél háromszor nagyobb értékben, mintegy 80 millió forintnyi tanácsadói szerződést kötött. A kedvezményezettek részletes listája ITT olvasható. Az elmúlt három évben havi 2-300.000 forintos nagyságrendben folyamatosan fizettek például Rátonyi Gábor volt polgármester Békalencse Bt-jének sporttanácsokért, akinek lánya, Flóra a kerületben képviselő, tehát az összeférhetetlenség is fennáll.

 "Kibővítjuk a rászorulók körét. " A papcsáki kerületvezetés a különböző szociális segélyekre szánt összeget 2011-ben a 2010-es 180 millióról a felére csökkentette. Zugló 124 ezer lakosából nincs 31.000 rászoruló, a ténylegesen rászorulókon viszont 4000 forint nem segít.  Ha a polgármesternek annyira fontosak lettek volna a nyugdíjasok, akkor miért csak most, a választási évben jutnak eszébe a "rászorulók"? Jellemzően a "húsvéti pénzosztást"  - miközben húsvét április 20-ra esik -  már március elején elkezdik.

papcsák - ház - közpénz.jpg

Ezt a kis maradék közpénzt még gyorsan szétosztom, hátha újra választanak.

Nincs itt másról szó, minthogy a polgármester választási kampányát - sikertelen működését,  folyamatos botrányait,a lakosság általános utálatát látva -  közpénz felelőtlen osztogatásával próbálja menteni.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: választási kampány szociális segély dr. papcsák Ferenc zugló sajtóközlemény húsvéti pénzosztás

ATV interjú Zuglóról

2014.03.01. 09:51 varnai

Tegnap interjút adtam az ATV-nek.  Csak a lényeget nem mondtam el, hogy Zugló állatorvosi lova a fideszes országlásnak, és Papcsák Ferenc a mintapéldánya ennek az erőszakos, az ellenvéleményeket, még a sajátjait is semmibe vevő, gátlástalan, a lakosságot  félrevezető, Zuglónak hosszútávú károkat okozó, leginkább csak a saját meggazdagodásával  foglalkozó üzleti csoportnak, amivé a Fidesz lett.

http://www.atv.hu/videok/video-20140228-varnai-laszlo

10000.jpg

 

 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása