HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Ez volt az otthonunk - a zuglói kunyhólakók pere

2013.06.02. 11:44 varnai

Immár a harmadik tárgyalási napjánál tart a zuglói kunyhók elbontása ügyében indított per. Mint a tárgyaláson kiderült, a kunyhók eldózerolása 9,6 millió forintba került - ennyi pénzből egy tucatnyi kerületi üres lakást is rendbe tehettünk volna nekik.

total_9232.jpg

2013. május 30-án a Myrai Szent Miklós Egyház által működtetett hajléktalanellátó intézmény szakma vezetőjét, Szili Adriánt, a kerületi városüzemeltetési osztály volt vezetőjét, valamint Rozgonyi Zoltánt, a kerületi alpolgármestert hallgatta meg a bíróság a zuglói kunyhólakók kilakoltatásával kapcsolatos polgári perben. A peres eljárást A Város Mindenkié (AVM) csoport és a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) támogatásával azok a hajléktalan emberek kezdeményezték, akiket a két szervezet, valamint az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint is jogtalanul lakoltatott ki a zuglói önkormányzat 2011 októberében.

Az emlékezetet felfrissítendő itt látható az akkori Index és a Zöld Zugló Magazin által készített film.

 

Azóta az ombudsmani vélemény is megszületett. Íme:

A terület tulajdonosa, a MÁV Zrt. nem kért birtokvédelmet a területen jogalap nélkül, életvitelszerűen tartózkodó hajléktalan emberekkel és az általuk emelt építményekkel kapcsolatban. A zuglói önkormányzatnak pedig – a néhány nappal korábban megkötött bérleti szerződésre hivatkozva – nem volt jogi lehetősége arra, hogy hatósági eszközök és apparátus igénybevételével önkényesen állítsa helyre az eredeti állapotot az általa bérelt területen. A biztos rámutatott, hogy mindez független attól, hogy egyébként a területen a hajléktalanok jogszerűtlenül tartózkodtak, az ott uralkodó állapotok pedig indokolttá tettek volna a hatósági beavatkozást.

Az ombudsman arra is felhívta a figyelmet, hogy még az egyébként törvényesen lefolytatott hatósági eljárások során is fokozott figyelemmel kell eljárni annak érdekében, hogy a hajléktalan emberek az őket megillető jogokat ténylegesen gyakorolni is tudják. A biztos szerint ezek az egyébként is kilátástalan helyzetben lévő emberek teljes mértékben kiszolgáltatottak a jogi magyarázat nélküli, igazolást és eljárási garanciát nélkülöző, azonnali hatállyal végrehajtott önkormányzati intézkedésekkel szemben.

Az ombudsman jelentése kitér arra, hogy a korábbi teleplakók kisebb csoportját be tudta fogadni a kerületben üzemeltetett éjjeli menedékhely és nappali melegedő. A hajléktalan-ellátó intézmények azonban a hideg időjárás beköszöntével éjszakára már szinte teljesen megteltek, és nem állt rendelkezésre további férőhely. Szabó Máté utalt arra, hogy a zuglói önkormányzat mulasztott, amikor – figyelemmel az időjárási körülményekre – nem tett külön intézkedéseket az ott élők számára megfelelő, valóban hozzáférhető szállás biztosítására.

A biztos felkérte a fővárosi kormányhivatal vezetőjét, hogy a hajléktalantelep jogellenes felszámolásáról folytasson le vizsgálatot és tegye meg a szükséges intézkedéseket. Az ombudsman kezdeményezte továbbá a polgármesterénél, hogy az önkormányzat a tényleges igényeket és lehetőségeket felmérve, a civil szervezetekkel együttműködve, haladéktalanul keressen személyre szabott megoldásokat az érintett hajléktalan emberek számára.

noportre_9207.jpg

portre_9134.jpg

A tárgyaláson választ kaptunk néhány, a filmben feszegetett kérdésre. A kunyhók eldózerolása 9,6 millió forintjába került az önkormányzatnak. (plusz a kirendelt tucatnyi rendőr, önkormányzati dolgozó bére) Nem beszélve a jelenlegi perköltségről.

kovatsits_9197[1].jpg Az önkormányzatot a perben Kovátsits és Tsai Ügyvédi Iroda képviseli, akik havi 400 ezer forintjába kerülnek az önkormányzatnak. (tucatnyi ellenem és a zuglói ügyekről író újságírók ellen indított és elvesztett sajtóper fémjelzi eddigi tevékenységüket)

És engem ez a pénzköltés bosszant a legjobban. Hiszen az embertelen eldózerolásra elköltött pénzből az önkormányzat üresen álló mintegy 250! önkormányzati lakásából akár tucatnyit is rendbe tehettünk volna. A kunyhókban lakók, akiknek láthatóan igényük  és képességük van/volt a saját otthonban lakásra bármelyik kis szükséglakásnak boldogan örültek volna. A kerületi közmunka programon belül pedig a lakás fenntartásához szükséges pénzt is megkereshették volna. Alkalmat adhattunk volna nekik az új élet kezdésére. Ehelyett az önkormányzat erőfölényét, a kunyhólakók kiszolgáltatott helyzetét felhasználva kegyetlenül elbánt velük - megsemmisítette sok munkával teremtett otthonaikat.

A területet kétség kívül rendbe kellett tenni, de ezt az önkormányzat előkészítetlenül és szokásához híven erőből oldotta meg. A sok munkával összetákolt, talált tárgyakkal gondosan berendezett, (tükör, stb.) kunyóikból  felelőtlenül hajlektalan-telep(2).jpgés kegyetlenül a semmibe, sokkal rosszabb körülmények közé  lökte ezeket az embereket. Mert a Myrai -bár nyilván megteszi amit csak szűkös forrásaiból tud - az általa üzemeltetett nappali melegedő és a csak este elfoglalható embertelenül szűkös tömegszállás csak a megfagyás ellen jó, az utcai ellátás csak életben maradásra, a vegetálás fenntartására alkalmas. De ezek a szállások nem alkalmasak magánéletre,  önálló életvitelre, magántulajdonra, bútorok, holmik tartására . Innen szinte lehetetlen dolgozni menni, nem lehet új életet kezdeni. Arról nem beszélve, hogy a kerület méretéhez, a kerületben lakó több száz hajléktalanhoz képest a befogadóképessége csekély. A hajléktalan probléma  budapesti, azaz országos szintű megoldása két évtizedes szégyene és adóssága társadalmunknak.

A kerületet ez persze nem menti, hiszen, miközben ai önkormányzat 250 milliót költ a közbiztonságra, kamerákra, járőrautókra, és persze sok sok milliót tökéletesen fölösleges dolgokra,  példának okáért 3 milliót Zugló borára, 10 milliót kormánypárti napilapokra, 9 millióért veszünk luxusterepjárót a jegyzőnek hazajárásra, 40 milliót templom toronyra (vajon Szent Ferenc mire költött volna?) eközben tucatnyi milliót sem költünk az igazán szegényekre. A kerületben azóta sincs elegendő éjjeli menedék és egyáltalán nincs rendes hajléktalan szállás.

rozgonyi_9222.jpg

Rozgonyi Zoltán alpolgármester tanúvallomásában az út kialakítására hivatkozott. Az a földút azóta sem használt, nem vezet sehonnan sehová. Ő, hasonlóan a jelenlegi kormány intézkedésekhez a hajléktalanokat, a nincsteleneket rendőrségi, közbiztonsági kérdésnek, holmijukat "kacatnak látszó tárgynak" eltüntetendő, köztisztasági kérdésnek tartja. Mint mondta a holmik között értékes műszaki cikk, értékes bútor nem volt. Ki gondolta volna...?

Válaszul hadd idézzem az egyik kunyhólakót:  Alpolgármester úr, nekünk az volt az otthonunk.



További információ: http://avarosmindenkie.blog.hu/2013/05/30/ujra_az_alperes_onkormanyzat_tanuit_hallgattak_meg_a_zugloi_kunyholakok_pereben

A fotókat Fekete Hajni készítette.

komment

Címkék: ombudsman hajléktalanok város mindenkié Címkék kunyhólakók francia út hajléktalan per rozgonyi zoltán alpolgármester

Egymillió munkahelyet teremtünk - FB jutalomfalatok és egyéb állások jól szavazásért

2013.05.28. 08:06 varnai

A bosszú és a hűbéresek megjutalmazása, a papcsáki polgármesteri működés alapeleme, nem maradhatott el az FB tagságok újraosztása során. Míg a ciklus elején csak kettő önkormányzati cégünk volt, ma - a takarékosság jegyében - immár hét önkormányzati cégben:

      • Városgazdálkodási Zrt-ben 6,
      •  Sport és rendezvényszervező nonprofit Kft-ben 5,
      • Médiaszolgáltató Kft-ben 3,
      • a Társasházkezelő  és Közterület-fenntartó kft-ben 3,
      • a Cserepes Non-profit Kulturális Kft-ben 4,
      • a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft-ben 5,
      • és a Zuglói Filharmónia Kft-ben 5,

összesen harmincegy Felügyelő Bizottsági tagságot lehet szétosztogatni.

Figyelem, a posztok odaítélésénél a cél korántsem az önkormányzati cégek hatékony és hozzáértő tulajdonosi ellenőrzése, sőt. Az átstrukturálásból is kitűnik, a bizottsági helyek tiszteletdíjai egyszerű -bár legális -  közpénz terítő eszközök a képviselők fizetésének kiegészítésére, a hűbéresek, a pártkatonák kifizetésére. Elvételük vagy az azzal fenyegetés fegyelmező eszköz az ellenzék vagy az esetleges belső ellenzék rövid pórázon tartására, az ellenvéleményt megfogalmazók megbüntetésére, anyagi ellehetetlenítésére. (és az elmúlt időszakban élt vele az LMP is) 

S bár Zugló éllovas vagy inkább állatorvosi ló ( itt a rossz vezetés miatt egyre több pénz kell az udvartartás fenntartásához, a folyamatos morgás és zendülés elfojtásához) de nem csak Zuglóban megy az FB biznisz , így megy ez minden kerületben és minden nagyobb településen.  És mint az alábbi összefoglalóból látszik nem csak a Fidesz használja az FB helyeket a  területi pártaktivisták, és a valóban szükséges szakértők  finanszírozására, használja minden párt.  Ez a pártfinanszírozás szürke zónája.

A hét önkormányzati cégünk FB-jeinek tiszteletdíjai évi mintegy 43 millió forintjába kerül a zuglói adófizetőknek.

És mint mellékesen látjuk majd, Zugló önkormányzata éllovas az ígért egy millió munkahely megteremtésében is. Több tucatnyi fideszes  havernak, barátnak, rokonnak biztosított jól fizető állást, megélhetést. Az hogy ezen állások elfoglalásához  másokat, régi munkavállalókat kellett elbocsátani, az meg nem számít, - (fülke)forradalom van. Biztos mind kommunisták vagy liberálisok voltak.

Az alábbi adatok mind nyilvános önkormányzati határozatokból és nyilvános cégjegyzékből lettek összegyűjtve. Lássuk:

A Zuglói Vagyonkezelőből afféle barbatrükként Városgazdálkodási Zrt-vé alakuló cégbe be- azaz visszakerült viszont az egyszer már lemondó Virág Kriszta, aki fegyelmezetten nyomta a gombot, amikor kellett.  Az FB tagok bruttó 140 ezres, az elnök 200 ezres tiszteletdíjat kapnak.

Az eddigi öt FB helyet a takarékosság nevében hatra emelték. A hat, bár ellentmond a szokásos páratlan létszámnak, de ez most nem számított, mert egyszerre kellett megjutalmazni a BVSC ügyben a kritikus tömeget biztosító biztosító ZÉK-es (ex MSZDP, ex MSZP-s) "nincsazapénz" Tamás Lacit és a telkek eladását megszavazó MSZP-t.

Az MSzP ugyanazt az Hajdú Flóriánt delegálta (2010-ben a 6. körzetben indult az önkormányzatin), aki 2011-ben némán nézte végig Mazsu ténykedését, még akkor sem tett semmit, amikor a fideszes FB tagok már az FB-ből való kilépéssel tudták csak nyomatékosítani, hogy súlyos baj van. Nyilvánvalóan ilyen éber és karakán pártra és "civilre" van szükség a milliárdos és a létrejötte óta mindig problémás önkormányzati cégben. Értelemszerűen kitettek engem és Füle Bernadettet. Egyikünk sem szavazta meg a BVSC átvételt, Füle kisasszony azon renegát hat fideszes egyike, akik kritikával szemléli a polgármesteri működést és ennek, ha szóban nem is, szavazásokon hangot mer adni. Én meg - ki gondolta volna - nem váltottam be a megvásárlásomhoz fűzött reményeket. Nem szavaztam meg a cég 2012-es éves jelentését, mivel a cég köz- és sima beszerzéseiről kérés ellenére sem kaptunk semmiféle tájékoztatót. Amikor én az FB-be az MSZP-s helyére bekerültem a Népszava több cikkben leplezett le. Kíváncsi vagyok, most lesz e hasonló cikk, ez esetben az MSZP és  ZÉK megvételéről.

Természetesen visszakerültek az FB-be Tildy Balázs, Bihary és Gyügyei képviselő  urak, - a kisnemesekre mindig lehet számítani a gombnyomásokkor.

Tildy Balázs, aki láthatóan  képtelen volt az elmúlt évben a felügyelő bizottságot az ügyrendben, sőt a GT-ben leírt módon törvényes keretek között működtetni szintén újra bekerült. A bruttó 200 ezres FB elnöki poszt, mellette a Zuglói Médiaszolgáltató Kft-ben 50 ezres Felügyelő Bizottsági tiszteletdíj, (Balázs és a cég igazgatója telefonon jelezte,  h Balázs tavaly óta nem tag, a cég saját honlapján mindenesetre nem ez szerepel) 104 ezres képviselői tiszteletdíj, a 45 ezres bizottsági pótlék, az 50 ezres tanácsnoki poszt (Fővárosi kapcsolattartásért felelős Tanácsnok) és ehhez a nemrég a fővárosi önkormányzati cégben a FŐKÉTÜSZ-ben Kovács Balázs által adott irodai állás feltehetőleg mindösszesen hatszázezer + forint közpénzből járó apanázs. Szép kollekció a hűségért egy még sehol nem dolgozott végzettséggel nem rendelkező ifjúnak. CV-ért katt a képre.

TildyBalázs.jpg

bihary_illemtudó.jpg

Miután  Kovács Balázs képviselőnk (miután a XVI. kerületből már kiutálták)  és alpolgármesterként nálunk sem vált be a Vidámpark Felügyelő Bizottsági elnöki posztja mellett afféle Tanú módra havi egymilliós bérért tovább ejtőernyözött  a FŐKÉTÜSZ-höz.

 Amint az új igazgató megmelegedett a  fővárosi tulajdonú kéményseprő cégnél, (bár semmiféle cégvezetői múlttal nem rendelkezik) azután röviddel a polgármesteri titkári pozíciót elvesztő, a cserkészek által osztott szórólap szerint "illemtudó faltörő kos" Bihary Zoltán, majd kisvártatva Tildy  képviselő is a Kéményseprőipari Vállalatnál talált új, természetesen irodai munkahelyre.Mivel a két ifjú egzisztenciája innentől részben Kovács Balázstól függ,  - ahogy a hűbéresi rendszerben elvárt - a szavazásokkor őt követik, három tagú Kovács-Tildy-Bihary kéményseprő frakciónk van.

Gyügyei úr lojális aprómunkával a 104e+45eFt-os képviselőség és a bizottsági pótlék, az 140eFt-os Városgazdálkodási FB hely mellett a havi 50 ezres Családügyi Tanácsnoki posztot is begyűjtötte.

GügyeiAttila.jpgGyügyei úr családszerető emberként értelemszerűen gondoskodik, ha más nem hát a saját családjáról: már a ciklus elején az önkormányzatnál, a kabinetben kapott állást Gyügyei Lilian, (250-300eFt?) hogy aztán kisvártatva kinevezzék Gyügyeiné Tamás Viktóriát, a feleséget a Zuglói Szociális Gondozó Szolgálat igazgatójává. (350eFt?)

A Sport és Rendezvényszervező non-profit  Kft, mely a két évvel ezelőtt létrehozott és érdemi munkát nem végző Eszközkezelő Kft-ből  alakult, szintén jól megy. Ezért cég Felügyelő Bizottságának létszáma megnövekedett, és a cég fontosságához képest az FB tagok is meglepően sokat keresnek.  Havi 120 ezerért vitéz Markó úr képviseli az ellenzéket, Solt Zoltán, Mélykuti Melinda képviselők és Komáromi Zoltán a többséget. Az elnök Bátki László képviselő úr havi 150 ezerért.

A nemrég szintén cégesített Cserepes Kulturális Non-profit Kft-nek szintén lett FB-je, itt az ifjú krampusz Erdős Réka lett az elnök havi 60 ezerért. A kisasszony zuglói karrierje Papcsák elszámoltatási kormánybiztosi titkárságán ERDOS_PAPCSAKkicsi.jpgkezdődött, vezetett a polgármesteri előszobán át a Vagyonkezelő nagyhatalmú titkárságvezetőségén keresztül az egyik napról másikra történő felmondásig. Vigaszdíjként maradt ez a kis havi járandóság. Testvére, Erdős Dóra a nővért követve került önkormányzati alkalmazásba és nemrég szintén a polgármesteri előszobából a Vagyonkezelő igazgató-helyettesévé váló volt zuglói rendőrkapitány alá.

Az ellenzéket az FB-ben az MSzP képviseli, aki a 2010-es önkormányzat választáson a 14. körzetben indult Hevér László Györgyöt delegálta. Tagok még Falkay Magdolna Tímea és Dr. Balogh László. Ők bruttó havi 40 ezerért figyelnek.

A télapó szerepében a nemrégiben Kerületgondnokká kinevezett Barabás Ferenc a zuglói fidesz régi tagja, aki a  Pénzügyi Bizottságból is kap a puttonyba

A szintén  friss Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft-nk14_ vk Czegledi Janos.jpg lehetőséget ad pénz osztogatására.

Az öt tagú felügyelő bizottságot Ramaszéder Gusztáv (Fidesz) vezeti havi 90 eFt-ért. 

Az ellenzéket Czeglédi János a Jobbik fővárosi képviselője testesíti meg, míg fideszközeli Klug Lajos az FKF Zrt jelenlegi vezérigazgatója. 

Nagy Lívia a KDNP delegáltja, míg Csillag Endre Mélykuti Melinda képviselő-asszony férje. Ők fejenként havi 60 ezer forintot visznek haza az évi négy ülésért.


A ciklus elején létrehozott Médiaszolgáltató Kft közérdekű adatai szerint  Rátonyi Flóra  képviselő lett az FB elnöke havi 80 ezerért, (CV-ért katt a képre)RátonyiFlóra.jpg

miközben   a papa, a volt polgármester Rátonyi Gábor Bt-je havi 300 ezerért ad tanácsokat a Sport Kft-nknek. Legálisnak legális. A Rátonyi klánnál is a család az első. A férj rövid Vagyonkezelős karrier után tavaly friss cégével megszerezte  az okmányirodában működő büfét és kiszervezték hozzájuk a gondnokság üzemeltetését is. Összeférhetetlenséget, - ha nem is jogit, de morálisat - itt sem érzett senki, amikor felvetettem az ügyet a képviselő testületben.

A fáradhatatlan Tildy Balázs és a Tulajdonosi Bizottságban Fidesz delegált Forrai Richárd a két másik FB tag havi 50-50 ezerért. (Balázs és a cég igazgatója telefonon jelezte,  h Balázs tavaly óta nem tag, de míg írásos anyag erről nincs, sőt a cég honlapján is, akkor immár egy éve, téves adat szerepel, a megtévesztés a vérükben van : )

A propagandacég, mint a Vagyonkezelő Zrt tulajdona afféle zsák a zsákban cég, ezért FB posztjairól nem is a képviselő testület dönthetett. Az ellenzék nem csak nem delegálhatott,  de semmilyen módja nincs, hogy belelásson a cég működésébe. Ez az évente 160-250 millió forint közpénzt felemésztő cég igazi kifizető hely. Az ügyvezető a Nyíregyházáról hozott a polgármester bizalmasának nevezhető, de hozzáértéssel nem vádolható Siket Tibor havi 500 ezerért. Ő vezette a polgármester 2006-os baktalórántházi kampányát. Mivel kellett egy hozzáértő is, ezért szakmai igazgatóként Schubauer Ferencnek (ex Magyar Hírlap Nemzet) szintén havi 500 ezer forintot fizetnek a zuglói adófizetők a Zuglói Lapok elfogulatlan tájékoztatásban kimagasló teljesítményéért. Az újság exfőszerkesztője, ma főmunkatársa a polgármesteri alákérdezős interjúkat készítő Magyar Hírlapos, EchoTV-s Pindroch Tamás. Felesége a polgármesteri előszobából került az Oktatási Osztály csoportvezetői posztjára.

Megjegyzendő, az előző ciklusban a kerületi média (újság, TV) mindenféle önkormányzati cég, igazgatók, FB, stb. nélkül is sikeresebben - és nem utolsó sorban fele ennyiből működött.

A szintén új,  a 2011-ben alakított Zuglói Társasházkezelő Kft.  A Pusztai Péter, a 2011-ben lemondott fideszes képviselő által 450 ezerért vezetett önkormányzati cég felügyelő bizottságában elnököl havi 70e Ft-rt  az anyacég belső ellenőréből Koordinációs igazgatóvá avanzsáló Nagy Zoltán, tagok a fideszes Fülöp István, és Bertók Zoltánné, aki a ZÉK delegáltja. Havi 50-50eFt a tiszteletdíjuk.


És végül itt van nekünk a Zuglói Filharmónia Non-profit Kft. mely évi 130 millióért (egy óvoda éves fenntartási és bérköltsége) muzsikál. A zenekar felügyelő Bizottság  elnökének havi  90 ezer,  a sima tagoknak havi 60.000 forintot hoz. Tag Dul Rita, Sassné Dodog Erzsébet, Szutor Józsefné aki Fidesz nyugdíjas tagozatát, míg Bodó Dávid  a zuglói Fidelitas szineit erősíti.  "Szintén zenész" Weinwurm Árpád Fideszes EX képviselő, aki jelenleg a Pénzügyi bizottság külsős tagjaként 45 ezret, míg tanácsadóként a ciklus elejétől hozzávetőleg BRUTTÓ 200e Ft-ot kapott az önkormányzattól. (Árpi bácsi közölte, hogy e tanácsadói szerződés már nincs érvényben, de hogy mikortól szűnt meg, azt nem volt hajlandó elárulni.)

komment

süti beállítások módosítása