HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Közbiztonság - Lakossági fórum lakosok nélkül

2013.07.24. 12:16 varnai

Július 17-én kaptunk mi, képviselők, egy emailes meghívót egy júli 18-ra szóló közbiztonsági lakossági fórumra.

A lakosság értesítése ennél még rosszabbul sikerült, mondhatni teljesen elmaradt. Minek is? Sem a Zuglói Lapokban, sem a Helyi Témában de még a kerület  honlapján sem sikerült értesíteni a nagyérdeműt. (itt korrigálni vagyok kénytelen, a honlapon létezett, bár én amikor kerestem  nem sikerült megtalálnom)  Bezzeg, ha a polgármester Közép-Ázsiába utazik az fő és egyetlen hír a Helyi Témában. Nem tudom, hogy az akarat hiányzott-e, még eljönnek és akadékoskodnak a lakosok, megszakítván az alpolgármester remek ívű beszédét vagy a hivatali szakértelem mára ilyen mélységbe jutott? Pedig van a kabinetben két-három "médiás", Cseke Vanda sajtófőnök, Gyügyei Lillian  kommunikációs munkatárs, mindketten ha szakértelmük nincs is, de ex fideszes képviselők, és hát ott van az egész kabinet, az egész Zuglói Médiaszolgáltató Zrt 150 milliós büdzsével. Dübörgő profizmus...

Az alpolgármester azt találta erre mondani, hogy Zugló közbiztonsága immár annyira jó, hogy a lakosok nem érezték szükségét, hogy eljöjjenek.

lakforum_net3511.jpg
 Az asztalnál Dr. Dragon Sándor ezredes, a kerület rendőrkapitánya, Kardos Pál a kerületőrség és Polgárőrség vezetője és Rozgonyi Zoltán rendvédelmi-belügyes és mindenegyébügyi alpolgármester.

A kép bal oldalán ülők hivatali dolgozók, illetve a kerületőrség tagjai. A közbiztonságot kampányszlogenként használó polgármester nem tette tiszteletét. A remek titkolásnak köszönhetően egyetlen lakos jött el, ő tőlem, azaz a Civilzugló Egyesület levelező listájáról értesült a fórumról.

A relatíve új rendőrkapitány beszámolt a terveiről. Az ötletek jók, támogatandók, az LMP közösségi rendőrség koncepciójával harmonizálnak. Arccal megjelenő körzeti megbízottak, telefonszámok a lépcsőházakban, közvetlenebb kapcsolat a lakossággal, mindenre figyelés. Az egyetlen kerületi lakos elmondta, hogy mindezekkel az ötletekkel immár egy éve bombázza a polgármestert, és örül hogy végre foganatja van. Szerinte, és szerintem is elvárható, hogy minden körzetnek legyen egy gazdája, aki bármikor elérhető, aki magáénak érzi, ismeri azt a környéket, nap mint nap látják a lakók.  A város nagyságú kerületnek állítólag elég jók a statisztikai mutatói, 20%-os elfogási mutató, bár írásos statisztikát nem tettek közzé. Remélem minél több meg is valósul az elképzelésekből és Dragon úr  az elődeinél hosszabb ideig lesz a posztján.

Az alpolgármester hosszasan sorolta mit tettek eddig. A kerület kétségkívül sokat költ közbiztonságra, ez az utolsó megmaradt alpolgármester vesszőparipája, civil szakmája. A közterületetek bekamerázása után most a lépcsőházak vannak soron, majd feltehetően a nappalik és a nem Kubatov listán szereplők hálószobái következnek. Rozgonyi alpolgármester lelkesen szokott kutakodni a Zuglói Szülők Közösségének Zugló Bora ügyében kommentelőinek politikai szimpátiái után is.

A kérdésemre, hogy mit keresett a jegyző autója a Kerületőrség udvarán, került-e a bármennyi időre is a tulajdonukba és hogyan - nem jött válasz.

Az egyetlen konkrétum a Városligetben kialakult illegális piac ügye sajnos ellentmondott az alpolgármesteri minden javulóban hurráoptimizmusának.  Minden  megjelent elmondta, hogy ő miért képtelen megoldani a helyzetet. Leginkább a novemberi Közösség elleni magatartás törvény Alkotmánybíróság általi megsemmisítését okolták. Csakhogy november óta eltelt hét hónap, simán benyújthattak volna azóta egy módosítót vagy egy új törvényt. A Fidesznek szokott sikerülni két nap alatt is áttolni egy-egy új törvényt, ha érdekei úgy kívánják. Javasoltam keressék Dr. Papcsák országgyűlési képviselőt, ő gyakorta ad be egyéni indítványokat, már ha ez érdekében áll, például  sikerrel vetette ki a közbeszerzési törvény hatálya alól az ügyvédi megbízásokat is.  A közterületek rendbe tételéhez úgy tűnik nem fűzi közvetlen érdek... Nem mellesleg a rendőrkapitány elmondta, a Nemzeti Dohányboltok kikerültek a kereskedelmi törvény hatálya alól, ezért rájuk nem vonatkozik a például Zuglóban is hatályban lévő este 10 utáni alkohol árusítási tilalom és ez máris több helyütt problémát okoz. A TV módosítás Papcsák és Lázár urakhoz fűződik...

Lázár János és Papcsák Ferenc javaslatára a nemzeti dohányboltokat kivették a kereskedelmi törvény hatálya alól, így az éjjel-nappali boltokkal ellentetében rájuk nem vonatkoznak azok az önkormányzati rendeletek, amelyek 22 óra után tiltják az alkohol árusítását. - írta a Mandíner

Az illegális árusítás és az utánuk maradó irgalmatlan kosz egyre súlyosabb probléma.  Ez marad a Városligetben az árusok távozása után. (Az árusításról fotók jövő héten) Hogy az FKF Zrt-nek heti mennyi munkaóra és költség összeszedni a sok köbméternyi szemetet, hogy a Főkert Zrt-nek mennyi költség rendbe tenni a letaposott parkot, erre nincs adat.SDC13550.jpg

SDC13547.jpg

SDC13544.jpg

Szombat vasárnap a Városligetnek ez a fele tulajdonképpen már használhatatlan, sportolni, sétálni, jó levegőt szívni lehetetlen.

Kosz, bűz, mindenhová, a tilosba is behajtó autók. És nem csak pár hajléktalan árulja, amit talált. Profi kereskedők árulnak mikrobuszból, lakókocsiból, komplett antik boltok települnek ki, árulnak élelmiszert, büféből meleg italt, ruhát, gyógyszert, mindent. Terület foglalás, helyfoglalás, számla, semmi. A NAV meg sehol... Jellemzően viszont ha a legális sokszázezerért pár négyzetmétert bérlő legális adófizető boltos egy méterrel több közterületet foglal el, azokra tízszeres szorzójú milliós, ellehetetlenítő büntetéseket szabunk ki. Így támogatja a kormány és Zugló a kisvállalkozókat...

A 70-es troli átjárója, az Erzsébet Királyné úti troli megállója is évek óta tele félhajléktalan árusokkal.

SDC13541.jpg

SDC13540.jpg

SDC13539.jpg

SDC13538.jpg

Könyvek, pornóújság, elektronikai cikkek, DVD, festmény, gyógyszer, cipők, ruhák... helyfoglalás és számlaadás...?

A gyalogosok kínjukban már az úttestet használják, nem akaródzik a részeg a járdán ülő (fekvő) árusok közé menniük. A piát árusító Nemzeti Dohánybolt  jogtalanul állandóan tárva lévő ajtaja körül meg kiskocsmányi illuminált kétes alakokból álló csődület állja el a járókelők elől az utat.  A kerület Közbiztonsági járőrei eközben meg naphosszat a járó motorú autójukban üldögélnek, a Fővárosi Közterületesek meg a 200 méterre lévő irodában (Erzsébet Királyné út 17), a rendőrség, a NAV meg sehol. A kerület 140 millióért vett 40 térfigyelő kamerájából egy sem jutott erre a sarokra.

4 komment

Címkék: Zugló Közbiztonság Rozgonyi Zoltán Zuglói Polgárőrség Zuglói kerületőrség Kardos Pál Dr.Dragon Sándor zuglói közbiztonság zuglói rendőrkapitányság

Hosszú mentegetőzés: "Takargatás, rejtegetés nélkül"

2013.07.18. 10:30 varnai

A június 20-i testületi ülésen Közérdekű kérdést tettem fel a a tavaly áprilisban megszavazott Képviselő-testületi ülések TV  közvetítése ügyében.

Közérdekű kérdés a Képviselő-testület június 20-i ülésére.

 

A Képviselő-testület 2012 március 1-én illetve április 19-én 280/2012 számon is határozatot hozott a testületi ülések élő, vagy ha az nem lehetséges  felvételről történő közvetítéséről.

 

Határozatában felkérte a Médiaszolgáltatót, hogy a szükséges technikai feltételekről, azok költségeiről készítsen költségbecslést és felkérte a polgármestert, hogy a megtett intézkedésekről a képviselő-testület 2012 július 30-i ülésén számoljon be.

 

Értékbecslést azóta sem láttunk és a polgármesteri  beszámoló elmaradt.

A testületi ülésekről azóta sincs  közvetítés.

  1. Hogy lehetséges, hogy a médiaszolgáltató nem végzi el a képviselő testületi határozatban rá bízott munkát?
  2. Milyen írásos anyagot tett-le a Médiaszolgáltató a képviselő-testület elé az elmúlt évben?
  3. Jól, szakemberek által vezetetten végzi-e a Médiaszolgáltató-e a munkáját , ha egy ennyire egyszerű szakmai feladatot egy éven át képtelen  megoldani?
  1. Hogy lehetséges, hogy a polgármester nem teljesít egy képviselő testületi határozatot?
  1. Miért nem teszi meg Zugló önkormányzata a lakossági tájékoztatás e ma már oly sok nálunk nagyságrendekkel kisebb önkormányzatnál is bevett formáját?
  1. Szándékában áll-e a polgármesternek Zugló lakosságát valóban (vágatlanul) tájékoztatni a képviselő-testületi ülésen elhangzottakról?

Mellékletek: a képviselő-testület 138/21012 és  a    280/2012 számú határozatai.

2013. június 19. 

Várnai László

Önkormányzati képviselő

Az idézett Képviselő-testületi határozatok ITT olvashatóak.

Kicsivel a 15 napos határidő után megjött a hivatalos válasz. Érdemes végig olvasni, nagyításért katt a képre.

img-712134329-0001-1.jpg

Ennyi rizsát, de  tényleg.  Évi 150 millióból... egy év alatt. Szánalmas kifogások, havi egy alkalomért minek egy harmadik operatőrt felvenni, ha az kamerástól bérelhető?  Arcátlan hazudozás.  Nem véletlen, hogy a 2013. Június 20-i testületi ülésen a Képviselő-testület nem fogadta el a Médiaszolgáltató Kft beszámolóját. Következmény persze semmi.

Ma már önkormányzatok százai, köztük Zuglónál nagyságrendekkel kisebbek és szegényebbek közvetítik évek óta sikerrel a testületi üléseiket.  Mint látható, nem kell ehhez semmi különleges eszköz. Csak akarat.

Az önkormanyzati.tv oldalán tucatnyi önkormányzat ülése látható, rajtuk kívül természetesen számos cég, vagy az önkormányzat maga közvetíti, sugározza az üléseit. 

A teljesség igénye nélkül. Fővárosi kerületek: :Újbuda - XI. kerület, Kispest, Józsefváros, XV. kerület...

Kisebb nagyobb városok: Jászberény, Szolnok, Budaörs, Mindszent, Pázmánd, Hosszúhetény, Gyula, Esztergom, Orosháza, Soltvadkert, Szerencs, Perkáta, Bicske, Biatorbágy... 

Az így közvetített ülések napirendi pontonként és képviselői felszólalásonként tagolt, kereshető. Érdekességként a biatorbágyi önkormányzat egy ülése.

Zugló mint éllovas, 20 milliárdos büdzsével,  évi 10 alkalmazottas, két igazgatós 150 milliós büdzséjű saját céggel egy éve alatt képtelen megoldani, amit e kicsi önkormányzatok évek óta gyakorolnak. A polgármester úr a testületi ülés elszabotálásával, az időhúzással nem tesz mást, mint amit az újság a kerületi tv szerkesztői gyakorlata nap mint nap tesz "a nyilvánosságot rejtegeti, takargatja" -  pont, ahogy fogalmaz.

4 komment

Címkék: testületi ülés Zugló Papcsák Ferenc Zuglói Médiaszolgáltató Kft Siket Tibor Schubauer Ferenc önkormányzati TV

Ki járatja le Zuglót?

2013.07.11. 20:41 varnai

Lassan már nincs olyan nap, hogy ne jelenne meg cikk, melyben zuglói furcsaságokról, polgármesteri, jegyzői ismerősök kifizetéséről,  vagy polgármesterünk speciális parlamenti előterjesztéseiről lenne szó.A választási törvény százas nagyságrendű módosítása, vagy  itt van most legfrissebbként a Nemzeti trafikok kivétele a kereskedelmi törvény alól, keresztbe húzva például a saját  zuglói önkormányzati rendeletet is az alkohol árusítás 10 óra utáni tilalmáról. Bravó.1030alkohol-alcohol-tilalom.jpg

1920 Chicago, ITT hamarosan nemzeti alkohol árusítóhely nyílik!

A Tescoban, a kis közértben tilos, de majd  mi és a haverok árusítjuk a szeszt.  Al Capone,  - nem lévén kétharmadja -  a cigi-alkohol monopóliumról nem is mert álmodni, de Abszurdisztánban ez is lehetséges.

Ilyenkor a sajtó joggal ír az ügyekről,  - ez lenne a dolga nemdebár. Épp elég szomorú, hogy a közszolgálati média, a jobboldali sajtó hallgat rendületlen.

És ha valami kínos jelenik meg csikorogva beindul a  helyi sajtóosztály, cáfolja a cáfolhatatlant és "Médiaszolgáltatás" süketelése, a helyi silány, bár sokba kerülő ködgép, kiizzadnak valami ostobaságot,  és mint hazudós kisdiákok egymásra licitálva makacsul mantrázzák a valóság ellenkezőjét.

Íme a Zuglói Lapok friss irománya  , az 50'-es  évek legalja stílusában sugalmazó címmel: 

Vajon kinek áll érdekében Zugló lejáratása?

No kinek? Itt lennék megnevezve mint közellenség én, no meg az épp ügyeletes  gonosz, a belső ellenzék alpolgármester. Természetesen a polgármester úr egyenlő magával a kerülettel. ( A mintát Orbán Viktor vezette be, ő és kormánya maga Magyarország, a papcsáki média csak követi a központi sémát.) Szerencsére itt még nem tartunk.  Papcsák polgármestert viszont nem kell lejáratni, megteszi ezt ő saját maga.

A fenti cikkben ezt sikerült leírni:

...ő az első polgármester Zuglóban, akinek 30 év elteltével eszébe jutott, hogy nem csak az itt dolgozóknak, hanem az ideérkező ügyfeleknek is emberi, európai szintű környezetet illik biztosítani.

Csak hát a valóság makacs dolog. Az okmányiroda mellékhelyiségei, ahová az említett ügyfelek járnak, röpke két éve néznek így ki. Nagytehetségű  Mazsu úr (a polgármester úr utolsó percig védett debreceni potentátja, aki ellen saját maga tett feljelentést, miután még kitömte 8.7 milliós jutalommal) 2011-ben szétverette, azóta nem telt pár millió rendbe tenni. Egy 25 milliárdos költségvetésű kerületben, ahol 9 millióért vesznek terepjárót a jegyzőnek.

okm_4507.jpg

IMG_4501.jpg

IMG_4498.jpg

Európai környezet?  Hátsó-Albánia utolsó kocsmájában különb a budi. Zugló ezekkel a helyiségekkel méltán lejáratja önmagát, alázza meg például a kommunális adót tisztességgel befizetőket. Eközben milliókért épül titkosított és örzött budoár, saját és jegyzői használatra, mert oda bizony senki más földi halandó nem juthat be.Kerülnek elegantos irodabútorok,  óriás bőrfotelok a dudva módra terjeszkedő kabinetbe, polgármesteri váróba, festődik fel XXL-es parkoló.
 Dzsentri allűrök. A szabolcsi legényből uradalmi intézőt csináltak.

image_gallery.jpg

A polgármester úrnak - és Zugló lakosságának -  az aktuális ellenség keresése helyett inkább el kéne gondolkodnia, miért ment el röpke egy év után két Fidesz-KDNP-s képviselő, miért hagyta ott háromból két alpolgármester (akik közül egyet ráadásul ő erőltetett a frakciójára) miért gondolja a 15 fős frakciójából nyíltan 6 és félig nyíltan meg még vagy 3-4, hogy ő alkalmatlan a kerület vezetésére. Be kéne menni abba a szupertitkolt elegantos fürdőszobába és két zseléigazítás között hosszan belenézni a tükörbe.

És elmélázni, ki a hiteltelen, az ügyeibe sorba belebukó, de sikeresen gazdagodó botrány polgármester, vagy az ügyekre rámutató ellenzék? De nem kell sietnie, eldöntik jövőre helyette a választók.

1 komment

Zuglóból Közép-Ázsiába - Esélyegyenlőség a helyi médiában

2013.07.09. 13:39 varnai

Megjelent a Zuglói Lapok idei 12. száma. Már nagyon vártam, mert kíváncsi voltam, hogy a kerületben két hetente teljes terítésre kerülő közpénzből készülő újságban, illetve a fideszközeli Helyi Témában milyen formában fogják említeni a 214 kerékpártároló létesítéséről szóló  előterjesztésem, mely a kerület és a főváros idei legnagyobb kerékpáros, környezetbarát közlekedési beruházása. 

A testületi ülésről az alábbi Elfogadták Zugló esélyegyenlőségi tervét című cikkben számol be a méltán aranytollas Papp Dezső.

cikk1_4457.jpg

"Ismét bizonyítást nyert, hogy Papcsák Ferenc polgármester messzemenőkig támogatja az ellenzéki javaslatokat" - objektív tájékoztatás helyett nagy nyelvcsapások

Acikk_4454.jpgzt hogy az a bizonyos ellenzéki javaslatnak szerzője is volt, a képviselőnek netán neve is van, mely párttól jött az építő javaslat azt titok sűrű homálya fedi. Kétségkívül, ennél fontosabb egy újabb  újságírói nyelvkörzés a polgármester szebbik felén.

A kerékpártárolók kapcsán a testületi ülésen jeleztem a szakmai igazgatónak, Schubauer úrnak, hogy adnék interjút a Zugló Médiának, hisz a kerület és a főváros idei legnagyobb összegű beruházásáról van szó, mondta majd keresnek... azóta is keresnek.

Hasonlóan névtelenné és láthatatlanná váltam az Adria lakótelepi lakossági fórumról szóló beszámolóban. Hiába voltam a kiforszírozója a fórumnak, hiába voltam jelen, ültem egy asztalnál a pulpituson másik többször említett képviselővel (Harrach Péterrel és Rozgonyi alpolgármesterrel) szóltam hozzá többször is, még a nevemet sem írta le az objektív tudósító.

cikk_4459.jpg

Nem véletlenül jegyezte meg a Médiaszolgáltató Kft. 2012-es beszámolójáról szóló vitában Ferdinandy alpolgármester is, hogy  mióta nem teljesen ért egyet a polgármesterrel azóta az újságban tiltólistán van a neve, mehet ő avatásra, bárhová, nem fogják azt leírni, hogy ott volt, ha beledöglik sem. Örüljön, ha ki nem retusálják a fotókról. A képviselői beszámolók is megszűntek, a nem lojális képviselők láthatatlanná váltak.

ferdajto_4451.jpg

Mondjuk azt én sem gondoltam, hogy majd élőben tudósítanak az alpolgármesteri iroda péntek délutáni  feltöréséről.

Mások irodáinak kicsinyes bosszúbóli elfoglalása, mások munkájának láthatatlanná, lehetetlenné tétele láthatóan bevett módja a polgármesteri, jegyzői uralkodásnak.

.

A Fidesz-KDNP hivatali frakció irodáját 2010 decemberében plombáltatta le a polgármester, azóta sincs a tizenöt képviselőnek egy irodája, ahová le tudnak ülni tanácskozni, lakost fogadni. Az, hogy az ellenzéki képviselők irodái megszűntek, azon nem is csodálkoztunk. Az előző ciklusokban még természetes volt, hogy az elsőn, a polgármesterrel és a jegyzővel egy szinten megtalálhatóak a képviselők, a képviselőcsoportok irodái.frakirodanet4875.jpg

És hát itt Helyi Téma két friss száma, a Vitézy család / a Fidesz médiabirodalom speciális zuglói kiadása  : ) összesen egy-egy rövidhírt szentel a lapszámonkénti tucatnyi oldalból a kerületnek. (még szerencse, hogy más kerületekkel ellentétben nem fizetünk ezért a politikai rágalmazó bulvár ....ért) De ezen cikkecskék egyike sem a kerékpár tárolókról szól. De akkor mik ezek az iszonyú fontos zuglói hírek?

cikk_4456.jpg

Más nem is történt a kerületben.

7 komment

Seperjenek a saját portájuk előtt is

2013.07.02. 00:33 varnai

Ma lakossági panasz nyomán kéréssel fordultam a Fővárosi Kéményseprőipari Vállalat igazgatójához, Kovács Balázshoz, aki egyben zuglói önkormányzati képviselőtársam is.  Tegyék már rendbe a Jávorka Ádám 2-4 alatt található kerületi kirendeltségük előtt álló pár tucatnyi négyzetmétert.

javorka_4368.jpg

javorka_4365.jpg

Feladó: László Várnai <varnai.laszlo14@gmail.com>
Dátum: 2013. július 1. 23:26
Tárgy: javorka utcai iroda kozterulet
Címzett: info@kemenysepro.hu


Tisztelt Kovács Balázs igazgató úr!
Tisztelt zuglói önkormányzati képviselő társam!
 
Az elmúlt napokban lakossági megkeresést kaptam, hogy a FŐKÉTÜSZ zuglói kirendeltsége, a Jávorka Ádám utca 2-4 előtt áldatlan állapotok uralkodnak.
Ma megnéztem a helyszínt, és valóban a panaszos nem túlzott. Lásd a csatolt képeket.  Az irodátoknak helyt adó ház előtti közterület, melynek a takarítása a ház dolga, az utca többi hasonló részétől merőben más képet mutat. A fű kaszálatlan, a térdig érő gazban irgalmatlan mennyiségű szemét bomlik. Az irodátoknak otthont adó ház kertje hasonlóan ápolatlan, a gazban töméntelen mennyiségben  feltételezhetően a cégetek ügyfélszolgálatára várakozók által eldobált csikkek és hulladék.
 
Mint a cég igazgatóját és a Zuglóért tenni akaró képviselőtársamat kérlek, hass oda, hogy a pár tucat négyzetméteres  területet még a héten tegyék rendbe, mert ez így szégyenfoltja az utcának, a kerületünknek.
 
Tisztelettel,
Várnai László
önkormányzati képviselő
javorka_4362.jpg
javorka_4359.jpg
javorka_4366.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: közterület FŐKÉTÜSZ Kovács balázs Jávorka Ádám utca Fővárosi Kéményseprőipari Vállalat

süti beállítások módosítása