HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

"A nyugdíjasok hálásak az egész éves gondoskodásért..."

2013.12.12. 22:03 varnai

"Vastaps fogadta Dr. Papcsák Ferenc polgármestert aki látogatásra és ajándékozásra érkezett az idősek klubjába majd kötetlen beszélgetésbe kezdett." - szól a narráció.

FIGYELMEZTETÉS

A következő hónapokban a polgármester felbukkanása a kerület bármely pontján várható!

A legváratlanabb helyeken várható tűzifa cipelés, (a háttérben körömcipős kabinet alkalmazottak telefonálásával) vakok átkísérése az úttesten,  bölcsisek pelusának cserélése, helikopterről, Mercédeszből aprópénz szórás.  Ne közelítse meg, a polgármester bármikor ajándékot adhat!

Őrizze meg hidegvérét, (demokratikus) értékeit, szavazatát!

b2078_00001.jpg

És persze mindig ott a  kamera - már bent várja az udvarban - ahová véletlenül, tűzifával megrakott mesebeli jótündér, épp bekukkantott.

Csak egy a baj, a polgármesterrel a kerület utcáin, közterületein,  például a Bosnyák piacon, a szakrendelőkben, Városligetben, (amit volt kedves 99 évre  odaadni egy ismeretlen döntéshozókból álló cégnek) véletlenül sosem találkozni.

A szűnni nem akaró vastapsok korát éljük újra. A Zuglói médiánál már az ötvenes évek termelési riportjainál tartanak és mi jöhet még, hisz négy hónap van hátra a választásokig.

A sugalmazó riporteri kérdés :

- És milyen érzés Zuglóban nyugdíjasnak lenni?

- Nagyon jó!

És persze épp azt a hölgyet és a férjét sikerült megkérdezni aki az első sorban a következő papcsáki  négy évről lelkesedett. Annak idején Május elsejei Önök Kértékben is mindig a szovjet himnuszt kérte az éljenző tömegből véletlenül kiválasztott jó munkásember.

  Kiosztottak 1250 ajándékcsomagot is. A képviselő-testület nem tudja ki és mennyiért vette, mi nem szavaztunk róla az bizonyos. A csomagok kiosztásánál Gyügyei képviselő és Gyügyeiné Tamás Viktória a Szociális Gondozószolgálat igazgatója  segédkezett (na hát véletlenül épp a feleség volt a legalkalmasabb 10 millió magyar közül, van ilyen, nem?)

Az ilyen ölelgetős önkormányzati pénzből történő osztogatásokkor az ellenzéki képviselőket valahogy sosem sikerül értesíteni. Ha meg a polgármester a saját pénzét osztogatja, azt ne munkaidőben tegye. Amúgy is elvárható lenne, hogy a polgármesteri főállást reprezentáción, kampányoláson kívüli valós tartalommal is töltse ki,  valamelyest a hivatalban is megjelenjen, sőt dolgozzon, mert az elmúlt három évben például a bizottsági üléseken egyáltalán nem vett részt.

Azért remélem a nyugdíjasok még emlékeznek és "hálásak" a tavaly kivetett kommunális adóért, amit nagyobb részt ők vallottak  és fizettek be. 350 milliót szedtünk be tőlük, és most, a választási évben visszaosztanak belőle nekik 100 milliót. Szegények, a tavaly befizetett 6000-, 9000-, 12.000  forintjuknak kapják vissza a harmadát, felét. Karácsonyi adományként.  És sokuk tényleg önfeledten örül. Sok boldogságot a tavaly az erszénykéből kivett pár ezres Erzsébet utalvány formábani viszontlátásához!

Ajándékot kaptak a 18 évesek is. ( az első szavazókat meg kell becsülni) Moziba viszi őket a polgármester.

zuglo18.jpg

A komszomolista fiatalok Zuglóban már a szebb jövőbe néznek!  A Nemzeti Filmhiradó a Nemzeti Stadion építését mutatja, ahol bölcs vezérünk az első téglasorokat rakja Papcsák elvtárssal, a zuglói élmunkás képviselővel, aki 1200%-on teljesít.

komment

Címkék: nyugdíjasok polgármester karácsonyi adomány kommunális adó Papcsák Ferenc zuglói média 18 évesek megajándékozása nyudíjas otthon

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr875688365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása