HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Focipályák, uszoda vagy sportkolléiummá átkeresztelt "nem lesz szálloda" és sportcsarnok épül?

2013.11.29. 15:24 varnai

A képviselő-testület nov-21-i ülésén elfogadta a zuglói Sportkoncepciót. Ebben 160 ágyas sportkollégium, 200 férőhelyes parkolóház és egy 1500 nézőt befogadni képes sportcsarnok szerepel. A BVSC által felújítani szándékozott karate termet és foci öltözőket viszont elbontanák. A BVSC vezetői nem látták a koncepciót, tartalmáról sem egyeztettek velük.  Ők  sportcsarnok helyére  TAO pénzből, zuglói önrésszel új medencéket építenek, az épület tervei készek,  már a hatósági engedélyezésnél tartanak.  Ahová a parkolóházat rajzolták, oda meg műfüves pályát építenek MLSZ pályázatból. Melynek egyharmadnyi önrészét a zuglói önkormányzat állja, erről szintén nov. 21-én döntöttünk. Egy nap alatt tehát két ellentétes tartalmú határozatot sikerült elfogadni.


A BVSC fél telkének átvétele után fél év csend után felgyorsultak az események. Az állam bevette az egyesületet a másik öt nagy fővárosi klub mellé hatodiknak, akinek a teljes adósságállományát átvállalják. A BVSC ezúton 325 millió forint adósságtól szabadul meg, ennek jelentős része gázszámla, melyet az egyesület 2012 nyara óta nem fizetett. 

Az egyesület eközben új elnököt kapott Szatmáry Kristóf fideszes parlamenti képviselő, államtitkár személyében. Az egyesület Felügyelő Bizottságába bekerült Markó István Elemér Jobbikos önkormányzati képviselő, az egyik ellenzéki képviselő aki átszavazásával biztosította a többséget, és Réti László a ZVZ RT igazgatóhelyettese. Hogy ki delegálta őket rejtély, a képviselő-testület ilyen határozatot nem hozott.

Zuglói Sportkoncepció iratása nem új keletű dolog az önkormányzatban, kétszázezerért irt már egyet Rátonyi Gábor volt polgármester is, akinek Békalencse Bt-je 2010 óta  emellett  folyamatosan sporttanácsokat is ad, átlag havi 300e Ft nagyságrendben. Az általa írt koncepció helyett most egy komoly, a kerület sportéletét valóban áttekintő 170 oldalas tanulmány készült ( jelentős oldalszám a jogszabályi környezet és a BVSC szerződéseinek áttekintése ), melyet Hajrá Zugló! címmel a Champions Kft. készített. A koncepció az önkormányzat honlapján ITT nem olvasható el.

Talán emlékeznek,  a BVSC telkek átvételének megszavazása után kerültek elő azok a már februárban elkészült koncepció tervek, miszerint az önkormányzat 100 szobás szállodát és 400 férőhelyes parkolóházat tervez a terület északi sarkára. Az önkormányzat ezután közleményben tagadta, hogy ilyesmit tervezne. A mostani koncepcióba,  ugyanarra a részre mégis hasonló méretű, sőt nagyobb méretű szálláshely került, immár sportkollégiumnak keresztelve, és visszakerült a parkolóház is.  Idézet a 83. oldalról:

4. Parkolóház

  • Az övezeti előírásoknak megfelelően 200 P+R parkolóhely elhelyezése szükséges. A telek észak-keleti sarkában, az autópálya lehajtóhoz legközelebb javasoljuk ennek ki­alakítását. A távlati tervek szerint a Rá­kosrendezőn kialakuló intermodális csomóponthoz közeli elhelyezkedése ideális.

–     A tervezett bruttó alapterület:950 m²

–     Egy szinten elhelyezhető gépjárművek száma:~ 40 db

–     A 16,5 méteres maximum épületmagasságban kialakítható szintek száma:5 szint

–     Összesen elhelyezhető gépjárművek száma:200 db

5. Sportkollégium

  • A terület északi határára, a futballpálya lebontott, kapu mögötti lelátójának helyére javasoljuk telepíteni a sportkollégiumot, ami szállást biztosít edzőtáboroknak.

A négy szintes épületben szintenként 40 szoba helyezhető el, így összesen 160 szobában 320 fő helyezhető el.

Arról hogy a tervezett kollégiumot, ki milyen pénzből építi, ki, hogyan üzemelteti nem szól a koncepció. A "sportkollégium" és a parkolóház koncepcióba foglalása márt csak azért is fura, mert a BVSC épp most nyert el 150 milló forintnyi MLSZ pénzt, melyhez képviselő-testületi határozatunkban 30%-nyi, 35 millió forintnyi önrészt is biztosítunk. Részlet a határozatból.::

  • Beruházás helyszínei:

Szőnyi úti sporttelep (BVSC-Zugló)

(1142 Budapest, Szőnyi út 2-12.)

  • Tárgya: két darab kisméretű műfüves pálya (20*40m) és egy darab félpálya (40*60m), valamint kerítés, járda építése és újrafüvesítés

komment

Múzeumnegyed - az alapötlet elhibázott

2013.11.26. 12:08 varnai

Öt új múzeum mesterterve, beigért plusz másfél millió külföldi látogató, a zöld területek csökkenése, tönkretétele nélkül - de mindez máig mindenféle hatástanulmány nélkül állítva. Ttiltakozó, bojkottáló szakmai szervezetek, tájékozatlan lakosság - itt tart a Múzeumnegyed projekt két év után.  A kormány a Múzeumnegyedet kiemelt kormányzati projektnek nyilvánítva a lakossági civil egyeztetést, a társadalmi vitát megkerülte, ezzel sok, akár indokolatlan gyanúra (telekspekuláció, pláza, stb)  adott okot. A szakmai, lakossági egyeztetést végül úgysem lehet megúszni.

A kirajzolódó projektet jól összefoglalja az Index  cikke. http://index.hu/kultur/2013/11/23/ilyen_lehet_5_ev_mulva_a_varosliget/

Véleményem szerint az alapfeltevés hibás, hisz a látogatottság, a vonzerő, a kiállítások, a tartalom, a minőség, és  tartalom marketingjének  a függvénye. Nem a mennyiség vagy annak térbeli koncentrációja számít. Baán sikeres kiállításai után azt hittem már rég felismerte ezt.

A Városliget ma is múzeumnegyed, hisz  akár Berlinben a Muzeumsinsel, ahol a Pergamon és az Altes museum, a Neues a  Szépművészeti,  a Műcsarnok egymástól karnyújtásnyira áll. A Ligetben áll a Közlekedési Múzeum, a PeCsa tetején lévő repüléstörténeti részleggel , a Palme Ház (naponta ha kéttucanyian bemennek), nem messze az Andrássy a Hopp kelet-ázsiai gyűjtemény, a KOGART.  Az ismertebb, látogatottabb múzeumok most sem teremtenek a másikra keresletet, kínálatot. Nincs az az ember aki akár a két Hősök terén álló nagyba, akár a berliniekbe egy nap egymás után bemenne, mert a kiállítási anyagok önmagukban is befogadhatatlan méretűek. Sőt legtöbbször egy ideiglenes kiállítás megnézése után már az állandó kiállítások megtekintéséhez sincs hely a fejben, egy kiállítással telítődik az ember.

Csakhogy a Magyarországra jövő külföldiek többsége a statisztikák szerint ma egyáltalán nem megy be a fővárosi nagy múzeumokba, a vidékiek múzeumokról nem is beszélve. 2,8 vendégéjszakát töltenek átlagban Magyarországon.

Ugyanis amíg nincs olyan magyarországi gyűjtemény, múzeum, olyan magyar festő, vagy egyetlen festmény, ami világhírű, addig a tömeg, a csoportos turisták szűkös idejüket nem egy múzeumban fogják eltölteni, és az utaztató irodák a programjaikba múzeumot nem fognak betenni.
A probléma az évek óta rossz országmarketing, és persze a múzeum igazgatók felelőssége is. A kevés vendégéjszaka  a nemzetközi mércével mérve kevés "világhírű" attrakció hiányát is mutatja. Míg a csoportos és egyéni utazók programjának szerves "illik" része egy fél nap erejéig a Louvre, az Escorial, az Ermitage, a Rijs megtekintése, sorbanállás a Mona Lisa előtt, addig ma Magyarország a jelenlegi múzeumát sem tudta beverekedni a nemzetközileg ismert nevű múzeumok közé. 

Az átlag tömegturista (japántól a brazilig) ismeri Van Gogh, Rembrandt, Michelangelo Dali, El Greco, talán Klimt nevét, ezért ha már az adott országban  vannak, ha másért nem hát illendőségből megnézik a műveiket, a nevükhöz kötött múzeumot. Nem hinném, hogy még egy értelmiségi angol, német turista is néven tudna nevezni egyetlen magyar festőt, szobrászt, akiért külön eljönne Magyarországra, aki a célpont kiválasztásnál pluszként számítana, vagy ha már itt  van  betérne miatta egy itteni múzeumba. A tengerentúliakról, amerikaiakról, kínaiakról, japánokról ne is beszéljünk.  Számukra a kéthetes európai körútba Magyarország maximum egy kétnapos egyéjszakás kitérő Bécsből,  egy buszos városnézéssel, félórás várbéli, Vörösmarty téri esetleg szentendrei szabadon engedéssel.

Amúgy szerintem pl. Csontváry van annyira egyedi és érdekes világviszonylatban is,  hogy pár év alatt felépíthető lehetne.

Ennyit a tömegturisták Múzeumnegyed általi elérhetőségéről.

A kultúra iránt nyitottabb, 3 -7 napra jövő egyéni turisták, Magyarország kultúrája iránt érdeklődő külföldiek a nemzetközi mércével nézve egyedit keresik. ilyen Magyarországon a romkocsmákon és a puszta-gulas combón kívül nem sok van.

Lehetséges, hogy van olyan vájtszemű kulturális turistaréteg, aki múzeumról múzeumra jár, és bizonyára London, New York, Párizs, Róma, Amszterdam, Bécs kiállításait körbejárva, vagy helyettük, ezentúl Budapestre jönnének,  de a számukat nem becsülném túl. Az ő át/idecsábításukhoz nemcsak új múzeumokra, de hasonló színvonalú gyűjteményekre lenne szükség.

A főváros városfejlesztési koncepciójában, céljai között - helyesen -  szerepel a turisztikai attrakciók széthúzása. A főváros barna zónáiban még számos terület van, ahová egy jól kitalált fejlesztéssel, akár egy új múzeummal életet lehetne, azaz kéne lehelni. A MÜPÁ-val, a Nemzeti Színházzal a város egy teljesen elhanyagolt része került be újra vérkeringésbe, azóta a negyed mind lakás mind iroda funkciókkal telt meg, minden szempontból felértékelődött. Egy jó múzeum Gázgyárba helyezésével a Rómaiig lehetne húzni a hazai és külföldi turistákat. Az ipartörténeti szépség adekvált helye lehetne az Építészeti Múzeumnak. A Kőbányai út, a Kerepesi út, a Hungária körút számos pontja hasonlóan felvirágoztatható lehetne, bizonyára van alkalmas ipari épület, mely átalakítható egy Fotográfia Múzeum és egy nagy háttérraktár, könyvtár számára.

A meglévő Közlekedési Múzeumot a tervvel ellentétben én nem számolnám fel, pont elég látnivaló van benne egy esős szombat délelőttre kisgyerekkel, bár egy rendes marketing szemléletű menedzser erősen ráférne. Egy klassz repülőmúzeum a vasúttörténeti park mellett jó helyre kerülne, kell is neki a szabadtér,  mert PeCsa tetején eldugott jobb sorsra érdemes repüléstörténeti gyűjtemény egy szégyen, a reptér melletti meg, bár sok repülőeszköz van, autó nélkül megközelíthetetlen és  kiállítástechnikailag, szolgáltatásban hátsóalbánia. A Vasúttörténeti Park jó ellenpont,  felépítése, folyamatos bővítése, rendezvényei, általában a menedzselése remek példa, hogy hogy lehet egy "unalmas", egysíkú gyűjteményből izgalmas, közkedvelt családi hétvégi célpontot csinálni. (A kevéssé látogatott szentendrei BKV múzeum siralmas ellenpélda, (amúgy mi a bánatot keres Szentendrén Budapest tömegközlekedési gyűjteménye?) A kollekciót be lehetne a Tatai útra hozni, a három gyűjtemény összevonva, Földön, sínen, levegőben már valóban lehetne kellő méretű, ilyetén érdeklődésű  külföldieket vonzó közlekedési gyűjtemény.

Egy izgalmas, jól marketingelt kiállításért, hétvégi programért az emberek,  külföldiek és itthoniak egyaránt hajlandóak utazni, erre példa a" világ végén levő" budafoki Tropicárium, a Csodák palotája, a tétényi Szoborpark, a Skanzen. Ellentétben lehet egy múzeum a város kellős közepén, ha  a kiállításai érdektelenek, rosszul menedzselt, akkor nem megy be se a külföldi, se a magyar, de még a kutya sem.

A jó múzeum, a nagyarányú látogatószám növelés kulcsa tehát nem az épületben, nem 150 milliárdos ez esetben szó szerint zöldmezős beruházásban van, hanem az adott intézmény igazgatójának fejében, vezetői szemléletében.

Tehát maga az alapkoncepció, a MÚZEUMNEGYED elképzelés hibás.

És néhány "apróbb" érv a tervek ellen.

1. Aki a Ligetben gyakran jár, (én 46 éve mellette élek) az tudja a Városliget, minden számítgatás ellenére maximálisan kihasznált. Tény, a főváros nagy közparkjainak funkcióit újra kéne gondolni.  A Népliget kong, na oda kéne éltet lehelni, ehhez alkalmas lehet valami népszerű turisztikai attrakció. A Margitsziget kellően látogatott, a Hajógyári sziget most keresi a funkcióját.

2. A belvárosiak, a rendkívül túlzsúfolt, belső parkokkal nem rendelkező VII. VI. kerületiek számára a Liget a menekülőhely, közel és távol az egyetlen zöldterület.  Annak minden négyzetméterére,  játszóterére, focipályájára, nagyrétjére, padjára, platánjára szükség van.

3.  Az 56-osok terén ma a VII. kerületiek több ezer  autója parkol ingyenesen, mert az utcákon nem férnek el. Ezért lakható, - már amennyire -  az a  városrész, ezért eladhatóak pl. a Murányi utcai lakások. A lakossági parkolást meg kell oldani, de erre még nem láttunk  tervet.

4. Az 56-osok terére szükség van a fővárosi rendezvényekhez. Egy ekkora városnak kell egy nagy placc, ahol vásártól, futóversenyig, jégshowtól, a veteránautó kiállítástól az ARC-ig, óriás ingyenes koncertig bármi rendezvény tartható. Használják is majd minden héten valamire. Más hasonló funkciójú, alkalmas terület nincs.

Érdemes elolvasni az Urbanisztikai Társaság, a tájépítészek véleményét, az Építészkamara Tájépítő tagozatának bojkott felhívását. Hasonlóakat mondanak. Nem véletlenül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

komment

Címkék: turizmus városliget városfejlesztés Budapest Baán László múzemnegyed kiemelt kormánprojekt attració menedzsment

Kereset jóhírnév védelmében

2013.11.22. 14:25 varnai

"egy magára valamit adó kormány nem vagdalkozik, nem a bejelentőt fenyegeti, nem egy fenyegető üzenetet küld a tisztességes, lelkiismeretes köztisztviselőknek, hogy így jár mindenki, aki visszásságokra fényt kíván deríteni, hanem azonnal vizsgálatot indít!” - Schiffer András reggel az ATV Startban. És egy magára valamit is adó párt hasonlóan tesz.

 

Tisztelt Fővárosi Törvényszék!

 

Várnai László felperes Szél Bernadett valamint Ertsey Katalin alperesek ellen személyhez fűződő jogok megsértésének megállapítása, további jogsértéstől való eltiltás és kártérítés megfizetése iránt az alábbi

keresetet

terjesztem elő:

Kérem a Tisztelt Törvényszéket, hogy az alább kifejtésre kerülő indokok miatt, a Ptk. 75. § és 78.§ (1) bekezdés alapján, figyelemmel a Ptk. 84. § (1) bekezdésének a) b) és e) pontjaira, állapítsa meg, hogy az alperesek megsértették a személyhez fűződő jogaimat, továbbá szíveskedjék az alpereseket a további jogsértéstől eltiltani. A Ptk. 84. § (1) bek. e) pontja, illetve a 339. és 355. §-i alapján az alpereseket külön-külön 250.000,- Ft összegű, azaz kétszázötvenezer forint- összesen 500.000,-Ft, azaz ötszázezer forint összegű kártérítés és annak a jogsértés megtörténtétől számított kamatai megfizetésére kötelezni szíveskedjék.

A keresetünket az alábbiakkal indokoljuk:

 

I. A tényállás rövid ismertetése


Jelen kereset tárgyát Szél Bernadett által 2013.11.06-án, az LMP Országos Választmányának döntését követően közölt sajtótájékoztatóján, valamint Ertsey Katalin országgyűlési képviselő 2013.11.08-i sajtótájékozatóján és azt követően elmondott engem sértő, valótlan tényállítások képezik.

Szél Bernadett állításai szerint az LMP értelmezése szerint „ha az ügyészség nem tekintette volna megalapozottnak a Várnai László elleni vádat, akkor azt ejtette volna, nem pedig elhalasztja a vádemelést”. Az alperes ezzel azt a tényt, hogy az ügyészség elhalasztotta a vádemelést, abban a hamis színben tünteti fel mintha egy elhalasztott vádemelés önmagában bizonyítaná a bűnösséget.

Szél Bernadett továbbá azt is állította, hogy „tanúk vannak arra, hogy az önkormányzati képviselő bántalmazta volt élettársát, gyermeke anyját” Annak eldöntéséről, hogy valóban történt-e bántalmazás, nem született jogerős bírói ítélet, így az ártatlanság vélelme engem is megillet, az egyébként valótlan tényállítások közlése ezért is sértő rám nézve. Valótlan tényállítás az is, hogy tanúk igazolnák, hogy mi történt köztem és volt élettársam között.

A valóságban köztem és élettársam között  utcai civakodás, hangoskodás a részemről nem történt, következésképpen velem szemben semmilyen bántalmazás miatt eljárást nem folytattak.  

Tekintettel arra, hogy sem az alperes, sem az LMP (vagy annak szervei) nem bírnak bírói jogosítványokkal, így rólam ilyen kijelentéseket nem, ráadásul kifejezett tényállításként, nem tehettek volna.

Ugyancsak sérelmes számomra, hogy az alperes az büntető/büntetőeljárás jogi „elemzése” során arról nem tesz említést, hogy a velem szemben folytatott eljárás tárgya garázdaság és nem bántalmazás, testi sértés, vagy családon belüli erőszak volt.   

 

Ertsey Katalin azt állította, hogy az ellenem garázdaság miatt indított eljárás miatt „az LMP közössége kivetette magából Várnai Lászlót”. Ezzel kapcsolatban szeretném megjegyezni, hogy Ertsey Katalin 2013 márciusa óta nem LMP tag, így nem nyilatkozhat az LMP, mint közösség nevében, hiszen ő ennek a közösségnek nem tagja. Nyilatkozata mégis azt a hamis látszatot kelti, mintha „nőverésem” miatt engem az LMP kizárt volna, sőt morálisan is elítélt volna. 

 A valóságban a párttagság megszűnésének adminisztrációs oka volt. Továbbá az is tény, hogy a párton belül nem folyt etikai eljárás az ügyben. Ertsey Katalin állítása megalapozottságának hiányát az is bizonyítja, hogy az LMP-n belül épp aláírásgyűjtés folyik „Tisztességes eljárást Várnai Lászlónak” címmel, melyet az aktív tagság jelentős része aláírt.

 

A felperesek által közölt állítások azért is különösen sértőek rám nézve, mivel  a közéletben bűnöző képet festettek rólam, holott ez minden alapot nélkülöz. Továbbá utalnék arra is, hogy az utóbbi időben több olyan, a médiában  súlyos családon belüli erőszakkal összekapcsolható ügy is elterjedt, amelyek politikusokkal, országgyűlési képviselőkkel voltak összekapcsolhatók. A mindennapi életemet is súlyosan megnehezítette, hogy ezekkel az ügyekkel az én esetem az alperesek összemosták, s folytonos magyarázkodásnak lettem kitéve ezáltal. Mint közszereplő, önkormányzati képviselő politikai hitelemet, egzisztenciámat komoly kár érte, valótlan állításukkal jövőbeli politikai pályámat is megnehezítették.

 

II. Jogi álláspont:

A Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény (továbbiakban: Ptk.) 76. §-a úgy rendelkezik, hogy a személyhez  fűződő jogok sérelmét jelenti különösen – többek között – a becsület és az emberi méltóság megsértése.

A Ptk. 78. §-a  szerint a személyhez fűződő jogok védelme kiterjed a jóhírnév védelmére is. A jóhírnév sérelmét jelenti különösen, ha valaki más személyre vonatkozó, azt sértő, valótlan tényt állít, híresztel, vagy való tényt hamis színben tüntet fel.

Az alperes fent megjelölt valótlan állításaival, valamit híresztelésével és hamis látszat keltésével megsértette a személyhez fűződő jogaimat.

Mindezek alapján az alperes magatartása súlyosan sérti a  személyiségi jogaimat, a Ptk. 75.§ (1) bekezdése, valamint a 78.§ (1)-(2) bekezdésében foglalt személyiségjogaimat és, ezáltal az Alaptörvény Szabadság és felelősség című fejezetének II. cikkét és a VI. cikk (1) bekezdését.

 

III.Jogkövetkezmények

A fentebb kifejtettek alapján úgy vélem, az alperesek megsértette a felperes személyhez fűződő jogait, így mind objektív, mind szubjektív jogkövetkezmények alkalmazását kérjük a Tisztelt Törvényszéktől.

Kérem a Tisztelt Törvényszéket, hogy állapítsa meg, hogy az alperesek azzal hogy a fent megjelölt időpontokban engem sértő, valótlan tényállításokat közöltek, továbbá való tényeket hamis színben tüntettek fel, azzal, hogy azt a hamis látszatot keltették, hogy bántalmazás miatt folytattak velem szemben eljárást és emiatt engem az LMP –ből kizártak , megsértették a jóhírnévhez fűződő személyiségi jogaimat.

 

Ezek alapján kérem a Tisztelt Törvényszéket, hogy

 

a)            a Ptk 75.§ (1) bekezdése, valamint a 78.§-a alapján, figyelemmel a Ptk 84.§ (1) bekezdésének a) pontjára a jogsértést megállapítani,

b)           a Ptk 75.§ (1) bekezdése, valamint a 78.§-a alapján, valamint  figyelemmel a Ptk 84.§ (1) bekezdésének b) pontjára a további jogsértéstől eltiltani,

c)           a Ptk 75.§ (1) bekezdése, valamint a 78.§-a alapján, figyelemmel a Ptk 84.§ (1) bekezdésének e) pontjára az alpereseket külön-külön 250.000,-Ft, azaz kétszázötvenezer- összesen 500.000,-Ft, azaz ötszázezer forint összegű nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezni

 

szíveskedjék.

 

A fent kifejtettek alapján álláspontom szerint egyértelmű, hogy alperes megsértette a személyiségi jogaimat, így az objektív jogkövetkezmények alkalmazhatósága úgy vélem, nem kérdéses, különösebb indoklásra nem szorul.

 

Kérem köztudomású tényként elfogadni, hogy az alperes által közölt valótlan tényállítások, a nyomtatott, és ez internetes sajtóban történő elterjedése, valamint az ezek miatt a közéletben rólam kialakult kép megnehezítette az életemet.

 

Politikusként dolgoztam az elmúlt években, kemény munkával felépített hitelességemet az alperesek „egyetlen tollvonással” rombolták le. A felróhatóság keretében kérném értékelni, hogy úgy nyilatkoztak súlyosan elítélően az ügyben, hogy arról engem meg sem kérdeztek.

 

A legnehezebb helyzetbe azzal hoztak, hogy kijelentéseikben lényegében összemosnak egy valóban súlyos bántalmazásról szóló üggyel ( Balogh József parlamenti képviselő ügye). Ebben az ügyben az eljárás alá vont által is elismerten nagyon súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott élettársának. Az alperesi nyilatkozatok és annak nyomán a sajtó és a közvélemény ezzel az incidenssel kapcsolt össze („nőverőként”) engem. 

 

Kiemelendő, hogy az alperesek parlamenti képviselők, így szavuk nagyobb nyomatékkal esik mind a sajtó, mind a közvélemény számára.     

 

Kérem a Tisztelt Törvényszéket, hogy az elszenvedett kárt köztudomású tényként is elfogadni szíveskedjék.

 

Álláspontom szerint az általam követelt nem vagyoni kártérítés összege a jelenlegi bírói gyakorlatnak megfelel, a kifejezetten durva jogsértés miatt eltúlzottnak egyáltalán nem mondható.

 

Mindezek alapján kérem a Tisztelt Törvényszéket, hogy kereseti kérelmemnek az alperes perköltségeinkben való marasztalása mellett helyt adni szíveskedjék.

A 1990. évi XCIII. törvény 62.§ (1) f) pontja alapján  illetékfeljegyzési jog illet meg.

A Tisztelt Fővárosi Törvényszék hatáskörét a Pp. 23. § (1) bekezdésének g) pontjára, illetékességét a Pp 29. § (1) bekezdésére alapítom.

 

Budapest, 2013. november 15.

 

Tisztelettel:

Várnai László

komment

Címkék: Címkék

Nov 21-én közmeghallgatás és testületi ülés!

2013.11.18. 12:15 varnai

November 21-én csütörtökön 17 órakor tartja éves közmeghallgatását a zuglói önkormányzat.

Jöjjön el, kérdezzen bármilyen kerületi ügyben, mondja el  véleményét!

Helyszín a Pétervárad utca 11-17.  Házasságkötő terem


Aznap reggel 9 órától tartjuk a Testületi ülést is, bármely kerületi lakosnak igen tanulságos egyet végigülni.

A napirendben szereplő előterjesztések anyagait EZEN a linken lehet elolvasni. A BVSC szerződés és sportkoncepció, a Nagy Lajos Király útja 120.  122. 124.telkek újbóli eladási kísérlete, a nagyrészt meghívásos közbeszerzések, s a forró krumpliként senkinek sem kellő lakásvagyon kezelés mindenképp izgalmas. A polgármester úr most ad választ három előző testületi ülésen feltett interpellációmra is. A témák a közbeszerzések, a kerületgondnok kiválasztása, munkaköre, javadalmazása, és a tavaly április óta elhatározott, máig meg nem valósult testületi ülések online közvetítésének kivitelezése.

M E G H Í V Ó

 

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat

Képviselő-testületének

 

2013. november 21-én /csütörtökön/ 9:00 órai kezdettel

megtartandó ülésére

 

 

Az ülés helye:            Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató ZRt.

Budapest XIV. kerület Pétervárad utca 11-17. Házasságkötő terem

 

 

Napirend:

 

 

Nyílt ülésen tárgyalandó napirendek:

 

1./ Javaslat Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének a 2013. évi költségvetésről szóló 7/2013. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítására

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1053/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Ügyrendi Bizottság

 

2./ Javaslat a Képviselő-testület pénzbeli és természetbeni szociális ellátások szabályairól szóló 11/2010. (IV. 23.) önkormányzati rendelet módosítására

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-928/2013

Megvitató bizottságok:

Ügyrendi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

Pénzügyi Bizottság

 

3./ Javaslat a Képviselő-testület  gyermekvédelmi ellátásokról és a gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézményi étkeztetés térítési díjairól szóló 16/2010. (V. 25.) önkormányzati rendelet módosítására

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1055/2013

Megvitató bizottságok:

Ügyrendi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

Pénzügyi Bizottság

 

4./ Javaslat Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat

tulajdonában és kezelésében lévő helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól szóló önkormányzati rendet elfogadására

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1001/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Tulajdonosi Bizottság

Ügyrendi Bizottság

 

5./ Javaslat Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének a Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata tulajdonában álló közterületek használatáról és rendjéről szóló 16/2013. (VI.29.) rendelet módosítására

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-950/2013

Megvitató bizottságok:

Tulajdonosi Bizottság

Ügyrendi Bizottság

 

6./ Javaslat Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 15/2013. (IV.29.) önkormányzati rendelete módosítására

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-979/2013

Megvitató bizottságok:

Ügyrendi Bizottság

 

7./ Javaslat Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének az állatok tartásáról szóló 53/2004. (X.21.) önkormányzati rendelet  módosítására

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-967/2013

Megvitató bizottságok:

Ügyrendi Bizottság

 

8./ Javaslat Budapest XIV. kerület, Kerepesi út - Vezér utca - Ond vezér útja - Örs vezér tere - Bánki Donát utca - Padlizsán utca által határolt területen (beleértve a határoló utakat és tereket) megvalósítandó fizető parkoló övezet kialakítására

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1063/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Tulajdonosi Bizottság

 

9./ Javaslat Zuglói Önkormányzati Rendészet alapítására

Előterjesztő:

Rozgonyi Zoltán alpolgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-935/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Tulajdonosi Bizottság

Ügyrendi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

 

 

10./ Javaslat a Zuglói Önkormányzati Rendészet vezetőjének kiválasztására

Előterjesztő:

Rozgonyi Zoltán alpolgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1061/2013

Megvitató bizottságok:

Ügyrendi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

11./ Javaslat a 2014. évi átmeneti gazdálkodásról szóló önkormányzati rendelet elfogadására

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1052/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Ügyrendi Bizottság

Pénzügyi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

12./ Tájékoztató Zugló Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatának, valamint Zugló Kerületi Szabályozási Tervének elfogadásáról szóló 19/2003.(VII.08.) sz. rendelet felülvizsgálatának előzetes eredményéről

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-947/2013

Megvitató bizottságok:

Tulajdonosi Bizottság

 

13./ Javaslat Zugló Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatának, valamint Zugló Kerületi Szabályozási Tervének elfogadásáról szóló 19/2003. (VII.08.) sz. rendeletnek a Budapest XIV. kerület, Kacsóh Pongrác út – 29834/3 hrsz.-ú KL-VA övezet – Erzsébet királyné útja – Hungária körút által határolt területre vonatkozó módosítására és településrendezési szerződés megkötésére

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-948/2013

Megvitató bizottságok:

Tulajdonosi Bizottság

Ügyrendi Bizottság

 

14./ Tájékoztató az első zuglói közösségi kert kialakításáról, együttműködési megállapodás megkötéséről

Előterjesztő:

Rozgonyi Zoltán alpolgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1080/2013

Megvitató bizottságok:

Tulajdonosi Bizottság

 

15./ Tájékoztató a Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény által 2012/2013. nevelési évben végzett óvodai és alsó tagozatos mérésekről és elvégzett feladatokról

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1075/2013

Megvitató bizottságok:

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

16./ Tájékoztató a Polgármester által a 2013. évi költségvetésről szóló 7/2013. (II. 28.) önkormányzati rendelet 14. § (1)-(2) bekezdései értelmében hozott intézkedéséről

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-955/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

 

17./ Tájékoztató Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának 2013. I-III. negyedéves gazdálkodásáról

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-867/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Tulajdonosi Bizottság

Ügyrendi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

18./ Javaslat Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának 2014. évi költségvetési koncepciójára

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-866/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Tulajdonosi Bizottság

Ügyrendi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

(Az előterjesztés 2013. október 31-én megküldésre került, kérem hozza magával.)

 

19./ Javaslat folyószámla-hitelkeret biztosítására 800 millió forint összegben

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1095/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

 

20./ Javaslat többletfedezet biztosítására a Csicsergő Óvoda új telephelyének kialakításához előirányozott építési költség növelésére

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-996/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Tulajdonosi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

21./ Javaslat az Itthon Európában a Művészetért Közhasznú Alapítvány pályázaton kapott támogatás felhasználásának módosítására

Előterjesztő:

dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-997/2013

Megvitató bizottságok:

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

22./ Javaslat pályázat benyújtására a Norvég Alap „Energiahatékony iskolák fejlesztése” célú konstrukciójában az Arany János Általános Iskola épületére, valamint a pályázathoz szükséges önerő biztosítására

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1071/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Tulajdonosi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

23./ Javaslat Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata és a nemzetiségi önkormányzatok között megállapodás elfogadására

Előterjesztő:

Rozgonyi Zoltán alpolgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1081/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Ügyrendi Bizottság

 

24./ Javaslat az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel történő együttműködési megállapodás megkötésére

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1091/2013

Megvitató bizottságok:

Ügyrendi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

25./ Javaslat a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. támogatási szerződésének módosítására, és javaslat Felügyelő Bizottság elnökének megválasztására

Előterjesztő:

Rozgonyi Zoltán alpolgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1083/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Ügyrendi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

26./ Javaslat a Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft-vel a Zuglói Egészségügyi Szolgálat őrzés-védése és a Polgármesteri Hivatal épületeinek takarítása tárgyban megkötött vállalkozási szerződések meghosszabbítására

Előterjesztő:

Rozgonyi Zoltán alpolgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-992/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Ügyrendi Bizottság

 

27./ Javaslat a TISZTA JÖVŐÉRT Közhasznú Alapítvánnyal ellátási szerződések megkötésére

Előterjesztő:

Rozgonyi Zoltán alpolgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1039/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Ügyrendi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

28./ Javaslat a Tavasz Invest Kft.-vel 2009. július 15-én kötött településrendezési szerződés módosítására

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1066/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Tulajdonosi Bizottság

Ügyrendi Bizottság

 

 

29./ Javaslat Budapest XIV. kerület, Mexikói úti BKV MILLFAV végállomásnál lévő pavilonsor fennmaradásának és használati szerződés meghosszabbításának véleményezésére

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-998/2013

Megvitató bizottságok:

Tulajdonosi Bizottság

 

30./ Javaslat a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-profit Kft. támogatási szerződésének módosítására

Előterjesztő:

Rozgonyi Zoltán alpolgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1068/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Ügyrendi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

31./ Javaslat Zugló Sportkoncepcióját megalapozó tanulmány elfogadására, továbbá a  Szőnyi út 2-12. szám alatti ingatlan (BVSC) működtetésére

Előterjesztő:

Polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1069/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Tulajdonosi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

32./ Javaslat a Szőnyi úti sporttelepen létesítendő sportpályák építését támogató pályázat benyújtására a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt labdarúgó pályaépítési program keretében, valamint javaslat a pályázathoz szükséges önerő biztosítására, tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozat megadására és a szakmai partnerrel együttműködési megállapodás megkötésére

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1064/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

33./ Javaslat együttműködési megállapodás aláírására a Fővárosi Önkormányzattal a Mogyoródi úti közösségi sportpálya funkcióbővítő fejlesztése című nyertes pályázathoz kapcsolódóan

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-995/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Tulajdonosi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

34./ Javaslat Budapest XIV. kerület, Komócsy utca 26. (31318 hrsz.) szám alatti ingatlanra Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata javára bejegyzett bontási kötelezettség tényének ingatlan-nyilvántartásból való töröltetésére

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-999/2013

Megvitató bizottságok:

Tulajdonosi Bizottság

 

35./ Javaslat Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata által fenntartott óvodák alapító okiratainak módosítására (a meghatározott felvehető maximális létszámok illetve jogszabályváltozások következtében)

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-973/2013

Megvitató bizottságok:

Ügyrendi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

36./ Javaslat a Zuglói Intézménygazdálkodási Központ alapító okiratának módosítására

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1036/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Ügyrendi Bizottság

 

37./ Javaslat a Budapest XIV. kerület, Buzogány utca (31905/12) hrsz.-ú szakaszának a Budapesti Gazdasági Főiskolának történő használatba adásához szükséges intézkedések megtételére

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1065/2013

Megvitató bizottságok:

Tulajdonosi Bizottság

Ügyrendi Bizottság

 

38./ Javaslat a Varsó utca - Thököly út - Róna utca kereszteződésében lévő közterületen térrekonstrukció megvalósítására [a (31696/3), (31714) és (32236) hrsz. alatti ingatlanokon]

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1067/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Tulajdonosi Bizottság

 

39./ Javaslat a Zuglói Szociális Szolgáltató Központnál a étkeztetés háromszori bevezetésére és az intézmény közalkalmazotti létszámának megemelésére

Előterjesztő:

Rozgonyi Zoltán alpolgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-951/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Ügyrendi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

40./ Javaslat Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló közigazgatási területén székhellyel rendelkező közoktatási intézmények intézményi tanácsába történő önkormányzati tagok delegálására

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-986/2013

Megvitató bizottságok:

Ügyrendi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

 

 

41./ Javaslat fedezet biztosítására a Szent István Gimnázium 7., 8. és 9. évfolyama uszodahasználatára a 2013/2014. tanévben

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-989/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

42./ Javaslat a Budapest-Zuglói Református Egyházközség egyéni kérelem alapján kapott támogatás megvalósítási és elszámolási határidejének meghosszabbítására

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-985/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

43./ Javaslat a 2014. évre szóló éves ellenőrzési terv jóváhagyására

Előterjesztő:

Dr. Papp Csilla jegyző

Előterjesztés sorszáma:

123-1046/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

 

44./ Javaslat Budapest Főváros XIV. Kerület Zuglói Polgármesteri Hivatal szervezeti struktúrájának átalakítására, valamint az alkalmazott köztisztviselők és munkavállalók létszámának bővítésére

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1089/2013

Megvitató bizottságok:

 

 

45./ Beszámoló a Zugló Városkártya projekt 2013. évi megvalósulásáról, valamint javaslat a Zugló Városkártya projekt folytatásához szükséges forrás biztosítására

Előterjesztő:

Rozgonyi Zoltán alpolgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1029/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Tulajdonosi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

46./ Beszámoló a 2013. évben lefolytatott és a folyamatban lévő közbeszerzési eljárásokról

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1079/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Tulajdonosi Bizottság

 

47./ Javaslat a Zuglói Társasházkezelő és Közterület-fenntartó Kft. által készített, az Önálló Zuglói közmunkaprogram 2013. január-október havi teljesítéséről szóló beszámoló elfogadására

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1073/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Tulajdonosi Bizottság

 

48./ Javaslat a Képviselő-testület 539/2013. (VI. 20.) számú határozatának visszavonására

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-924/2013

Megvitató bizottságok:

Ügyrendi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

49./ Javaslat a Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának a nem lakó ingatlanok haszonbérletbe adására vonatkozó 215/2013 (IV.25.) számú határozatának visszavonására

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1034/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Tulajdonosi Bizottság

Ügyrendi Bizottság

 

50./ Jelentés a Képviselő-testület részére a (2013. április 16. és a 2013. október 15-e között) lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-943/2013

Megvitató bizottságok:

 

 

51./ Javaslat Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. I. félévre vonatkozó munkatervére

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1033/2013

Megvitató bizottságok:

 

 

52./ Javaslat emléktábla állítására Dr. Neuschloss-Knüsli Kornél születésének 150. évfordulójára

Előterjesztő:

Virág Krisztina képviselő

Előterjesztés sorszáma:

123-1093/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Humán Közszolgáltatási Bizottság

 

53./ Javaslat a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. könyvvizsgálójának - a Zuglói Zrt. 2013. üzleti évre vonatkozó éves beszámolójára irányuló- könyvvizsgálat és könyvvizsgálói jelentés kibocsátása tárgyában megkötendő Megbízási szerződése feltételeire

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-963/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Tulajdonosi Bizottság

 

54./ Javaslat a 2014. évre vonatkozó Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság támogatási szerződésének előkészítésére

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-965/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Tulajdonosi Bizottság

 

55./ Javaslat a 2014. évre vonatkozó Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság közszolgáltatási szerződésének előkészítésére

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-964/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Tulajdonosi Bizottság

 

56./ Javaslat a 631/2013.(IX.12.) számú határozatban (Mobiljégpálya megvalósítás részletes tervezetének elkészítésére) foglalt határidő módosítására

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1077/2013

Megvitató bizottságok:

 

 

57./ Javaslat a Képviselő-testület 214/B/2013. (IV.25.) számú határozatában előírt határidő módosítására

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1084/2013

Megvitató bizottságok:

 

 

58./ Javaslat a Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Képviselő-testület 2013. II. féléves munkatervének módosítására

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1094/2013

Megvitató bizottságok:

 

 

 

Zárt ülés tartható az alábbi napirendek tekintetében:

 

59./ Javaslat a Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat tulajdonában álló Budapest XIV. kerület Róna u. 139. szám alatti ingatlan értékesítésére 

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1007/2013

Megvitató bizottságok:

Tulajdonosi Bizottság

 

60./ Javaslat a települési értéktárral kapcsolatos döntések meghozatalára

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1092/2013

Megvitató bizottságok:

Tulajdonosi Bizottság

 

61./ Javaslat döntések meghozatalára a Budapest XIV. kerület 29732/1 helyrajzi számú ingatlan Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat tulajdonában álló 822/982090 -ed tulajdoni hányadának térítésmentes tulajdonba adásáról

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1045/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Tulajdonosi Bizottság

 

62./ Javaslat a Bp. XIV. Nagy Lajos király útja 120-122-124. szám alatti ingatlanok értékesítésére

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1008/2013

Megvitató bizottságok:

Tulajdonosi Bizottság

 

63./ Javaslat a Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata tulajdonában lévő épületek bontására

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1059/2013

Megvitató bizottságok:

Pénzügyi Bizottság

Tulajdonosi Bizottság

 

64./ Javaslat a Bp. XIV. kerület, Csertő u. 22. szám alatti ingatlan bérbeadására

Előterjesztő:

Dr. Papcsák Ferenc polgármester

Előterjesztés sorszáma:

123-1005/2013

Megvitató bizottságok:

Tulajdonosi Bizottság

komment

Címkék: közbeszerzés online közvetítés testületi ülés interpelláció közmeghallgatás telekeladás

A jégcsákány

2013.11.08. 11:52 varnai

Az LMP választmánya  félig adminisztratív okokra, félig a jobboldali sajtó által felfújt garázdaság vádemelés elhalasztására hivatkozva, azt eltorzítva, bántalmazással vádolva kizárt a pártból. Azt is kérték, adjam vissza a mandátumom.  A sajtótájékoztatót nem Schiffer András tartotta, hanem Szél Bernadett, aki több csúsztatást, több alá nem támasztott állítást is tett, -  minden alap nélkül bántalmazással vádolt. 

Schiffer és Vida, az LMP választmányának jelenlegi titkára ex MÉH telepvezető, biztonsági őr,  (lásd CV) ezzel az aljas húzással megszabadult egy pártbéli kritikusától, vetélytárstól,  egyben az LMP legsikeresebb, legismertebb önkormányzati képviselőjétől. 

A sok hamis és túlzó állítással az "asszonyverő" bélyeg rám égetésével most búcsúzóul  megpróbálnak hitelteleníteni, ellehetetleníteni. A lakossági visszajelzésekből úgy tűnik, az engem, a kerületi munkámat ismerők nem dőltek be a jobboldali sajtón is túllicitáló állításoknak.


Ha lesz egyszer energiám és kedvem megírom az elmúlt 4 év LMP-s történetét. Mindenesetre kár ezért a jobb sorsra érdemes pártért, sokan, sok munkát tettek, tesznek bele teljes jó szándékkal. Hangsúlyozom nem őket, nem a pártot, a tagokat szídom, csak annak eltorzult, informális, manipulatív eszközöket használó, és nem utolsósorban az LMP-t kudarcba vivő  vezetését.

Addig is álljon itt megdöbbentően közeli párhuzamként egy Wikikpédia szócikk:  Hatalmi harc és száműzetés  Lev Davidovics Trockij életéből.

                                                                             ..............................................

Trockij 1923 végén már az elbürokratizálódás elleni harc, a munkásdemokrácia követelésével állt elő, a baloldali ellenzék élére állt, és ezt sokan némi joggal pusztán hatalmi-taktikai megnyilvánulásnak látták. A KB titkárságát, tehát közvetve Sztálint pártbéli diktatúrával vádolta, de még sokan emlékeztek arra, hogy 1920-21 folyamán ő éppen „a demokrácia fetisizálásának” vádját hozta fel az akkori „munkásellenzék” demokratikus törekvései ellen.

Lenin halála után, a „lenini örökség” fölött kialakult marakodás kapcsán a XIII. pártkongresszuson Krupszkaja egyre sürgette, hogy Lenin „politikai végrendeletét” – mely súlyosan bírálta Sztálint – ismertessék meg a küldöttekkel. Trockij, bár érdeke lett volna Sztálin gyengítése, nem foglalt állást, és a szöveg itt nem került nyilvánosságra. Kongresszusi beszédében így fogalmazott: „Wrong or right – my party. Tudom, hogy az embernek nem lehet igaza a Párt ellenében… hiszen a történelem (a Párton kívül) nem nyitott utat az igazság megvalósítására”. Ez a hitvallásszerű mondat magában rejti a sztálinizmus egész későbbi tragédiáját.

Az árral szemben

Soviet_leaders_Red_Square_Moscow_1919_-_Altered.jpg1929, Trockij eltünt Lenin mellől

1924 folyamán a Sztálin, Zinovjev és Buharin vezette pártbeli többség Trockijt politikailag elszigetelte. A „trockizmus” elleni kampányban vezéri aspirációkkal, „bonapartizmussal” vádolták. 

Zinovjev és Kamenyev már az 1925. januári plénumon ki akarta záratni Trockijt a KB-ből,de akkor csak a hadügyi népbiztos tisztségéből váltották le. 1925 végén Zinovjev és Kamenyev a NEP gyakorlatával kapcsolatban konfliktusba kerültek Sztálinnal, és szövetséget kötöttek                      Trockijjal. 1926 októberében a KB-plénumon Sztálin „szociáldemokrata elhajlással” vádolta Trockijt, ő a maga részéről a „forradalom sírásójának” nevezte Sztálint. A plénum Trockijt és Kamenyevet kizárta a Politikai Iroda tagjai közül.[1]

Trockij utolsó pártbeli fellépéseikor már nyíltan szembehelyezkedett az egyre erősödő Sztálini többséggel. 1927 szeptemberében levelet írt a KB-hoz, s ebben látnoknak bizonyult: „A sztálini csoport további útja előre meg van írva. Ma meghamisítják szavainkat, holnap tetteinket fogják meghamisítani.” A forradalom 10. évfordulóján az ellenzék tüntetést szervezett Leningrádban, ezután Trockijt és Zinovjevet „ellenforradalmi demonstráció” szervezéséért kizárták a pártból.

A történelem fintora, hogy a sztálini tisztogatást nem élte túl sem Zinovjev, sem Kamenyev. Az alábbi képsoron Kirov tűnik el a történelemből. Az LMP vezérkar hasonlóan változik.

FourThreeTwoOne104-107.jpg

2011.03.08. 0261.jpg Kaibinger Gábor a 2011 márciusi időközi választás LMP-s  jelöltje (17%-ot kapott) ma lép ki az LMP-ből, Szabó Rebeka  2013 januárja óta a PM tagja, az LMP-ben csak szakadárokként emlegetik őket,  jómagam, 24,5%-os eredményemmel a szocikat megverve az LMP eddigi legjobb eredményét hoztam), és Schiffer Andás az LMP jelenlegi (társ)elnöke. Minden vetélytárstól megszabadul.
 A háttérben az LMP logója és 2010-es választási plakátja, mindkettőt részben én terveztem.

komment

Mi történt, és mi nem?

2013.11.06. 08:09 varnai

            A háromnegyed éve húzódó ügyet, - ami  a szenzációhajhász cikk címekkel ellentétben nem most kezdődött, hanem épp most zárult le - amikor kellett elővették. (a feleségét megverő Balogh fideszes képviselő beismerő vallomást tett) A zuglói önkormányzat által vastagon kifizetett Magyar Hírlap és Nemzet vitte a prímet, az egész köz- , azaz közpénzen tartott fideszmédia pedig kontrázott: Várnai bántalmazott.

Bántalmazásról, családon belüli erőszakról írnak, holott semmi ilyesmi nem történt, még csak vádként sem merült fel soha. Ha lett volna, megvádoltak volna vele, efelől a jól időzített kiszivárgás után nincs kétség. Vádat semmilyen tényállásban nem emeltek. Azt bíróság előtt bizonyítani kellett volna.

Mi  történt valójában?

  Szombaton fiam a szokásos rend szerint nálam lett volna. A fiamnak születésnapi zsúrt szerveztem aznapra, torta, minden volt, az édesanyja fiam betegségére hivatkozva előző este lemondta ezt. Másnap reggel mégis elmentek valahová. Dühös voltam, a gyerekért mentem, elhoztam. A volt élettársam nem engedte, hogy a gyerekkel beszálljunk a kocsimba, elállta az autóajtót, veszekedtünk, huzakodtunk. 

Ostobán viselkedtem, azaz ostobán, indulatosan viselkedtünk a gyerek előtt.  A gyerekelhelyezés és a láthatás nyár végén közös megegyezéssel zárult,  azóta rendeződött a kapcsolat, még bringáztunk is hármasban.

 Mindazonáltal azt gondolom, akik családban élnek, akiknek volt konfliktusuk a párkapcsolatukban, akik szakítottak, váltak,  különösen ha gyerekek is voltak, tudják, milyen indulatok, milyen érzelmek halmozódnak föl, és hogy nem könnyű mindig minden konfliktust érzelemmentesen, bölcsen megoldani.

Utcai huzakodás volt, vádemelés nem történt. Megjegyzem, még egy szabálysértési pénzbüntetést sem szabtak ki.

 Na most ez az előkapart ügy kapott  több karaktert a Magyar Hírlapban, mint a felesége arcát szétverő fideszes országgyűlési képviselő ügye és lett hír a Papcsák viselt ügyeiről gondosan nem tudósító közmédiában.

A polgármester úr, az önkormányzat lemondatási közleménye a polgármester politikai karrierjét végigkísérő büntető és korrupciós ügyei,  "felsőbb körökben" is ismert bulijai,  a hivatalban házasemberként vitt nőügyei után meg úgy hiteltelen, ahogy van. Értem én, hogy kapóra jönne az ügyeit rendre felfedő ellenzéktől megszabadulni, de ez nem az az alkalom.

 

 

 

 

 

komment

Címkék: Címkék

süti beállítások módosítása