HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

A beiskolázásról - számok nélkül

2013.04.18. 08:31 varnai

Próbálnám kideríteni, végül is mi a kerületben a helyzet a beiskolázással. Tegnap,  - immár másodszor -  levélben fordultam a KIK helyi igazgatójához, ismertesse a számokat. Frissen érkezett válaszából úgy tűnik egy hét után is képtelen, vagy nem hajlandó a kőbányaihoz hasonló alap adatszolgáltatást nyújtani. A zuglóiaknak úgy tűnik nincs közük a kerületi iskolákhoz, ahhoz, hogy mi lesz a gyerekekkel,  tájékozódjanak pletykákból, ahogy tudnak.

Szatmári Edit
21:29 (10 órája)


Tisztelt Képviselő Úr!

Szíves elnézésedet kérem, hogy azonnal nem tudtam válaszolni a leveledre. Az ország egyik legnagyobb tankerülete vagyunk, így a terhelésünk rendkívüli.

Szíves tájékoztatásul jelzem, hogy amennyiben igény van rá, akár bizottsági értekezlet keretében, akár más egyeztetett időpontban nagyon szívesen tájékoztatom a tisztelt Képviselő asszonyokat és urakat a beiratkozás összes körülményéről, tervéről és tényéről.
Ez úgy gondolom, praktikusabb is lenne mint az írásbeli kommunikáció, hiszen mód nyílna arra, hogy az összes felmerülő kérdésre válaszoljak.

Tisztelettel:
Dr. Szatmári Edit Andrea
tankerületi igazgató
Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
Budapesti XIV. Tankerülete
E-mail: edit.szatmari@klik.gov.hu
________________________________________
Feladó: László Várnai [varnai.laszlo14@gmail.com]
Küldve: 2013. április 17. 13:42
Címzett: Szatmári Edit; batkilac@t-email.hu; bihary.zoltan@fidesz.hu; adamborbely@freemail.hu; henter.eva@zuglo.hu; fulebetty@gmail.com; gyugyeiattila@fidesz.hu; harrachp@gmail.com; dr.imre.gergely@gmail.com; emajzik4@gmail.com; virkrisz@gmail.com; melinda.melykuti@gmail.com; flora0618@gmail.com; muzsik@zuglo.hu; zoltan.solt@gmail.com; solt@zuglo.hu; tamas.l@chello.hu; kcsincsakl@gmail.com; balazs.tildy@gmail.com; varnai.laszlo@lehetmas.hu; kovacsbalazs@zuglo.hu
Tárgy: beiskolazasi adatok


Tisztelt Szatmári Edit tankerületi igazgató asszony, kedves Edit,

Múlt héten már kértem, és most újra kérem, kérlek tájékoztass minket képviselőket a beiskolázás állásáról.

Én - és gondolom a többi képviselő is  - rengeteg telefont, megkeresést kap, - ijesztő számok és történetek terjengenek, de érdemi választ nem tudunk adni, abszurd módon kevesebb információval rendelkezünk mint a szülők.

 

 1.  Hány hely áll rendelkezésre a kerületben 27-es osztálylétszám esetén,
 2.  történt e intézkedés a 32-es létszámokra áttérésre,
 3.  hány osztályt terveztünk indítani,
 4.  hány tanköteles korú gyerek jelentkezett.
 5.  Mi a jelenlegi szituáció?
 6.  Milyen nagyságrend lehet a frissen a kerületbe bejelentkezettek száma,
 7.  Milyen megoldások körvonalazódtak, mely iskolában tudunk plusz osztályt indítani,
 8.  mely iskolák vállalták ezt konkrétan,
 9.  ennek milyen bér, plusz létszám feltételei vannak és ezek biztosítottak-e.
 10. az önkormányzatnak milyen költsége lesz, hol milyen fejlesztésre lesz szükség, mennyi plusz padot, széket, stb. kell beszerezni, milyen esetleges felújításokra, átépítésekre lesz szükség.


Várom válaszod,

Tisztelettel,
Várnai László
Budapest, Székesfőváros, XIV. kerület Zugló  önkormányzati képviselője

Alant a kőbányai egy hetes (!) helyzetjelentés,  ilyet kérnék.

 Minden kőbányai gyermeket el tudnak helyezni. A tanker igazgató automatikusan engedélyezte a 30 fős osztályokat (79. és a 190. tv. alapján járt el, azt mondta jogszerűen.). 7 iskola fullon van (Szervátiusz, Szt. László, Kápolna, Bem, Kertvárosi, Széchenyi, Kada), de van még 4, ahova még mehetnek gyerekek (Üllői, Fekete, Harmat, Keresztúri). Ezek szétszórtan helyezkednek el a kerületben.
Adatok:
2012: 25 osztály, 648 gyermek. (tény)
2013: 28 osztály, 769 gyermek. (terv)
ebből 721 gyermek iratkozott be eddig, mind a 28 osztályt elindítják.
ebből nem kerületi 79 gyermek, ebből Bp-en kívüli 19 gyermek.
461 gyermek került a körzetes iskolájába, 234 maradt óvodában.

komment · 1 trackback

Címkék: zugló iskolák beiskolázás Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szatmári Edit túljelentkezés

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr385232589

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sika, kasza, léc 2013.04.18. 10:05:33

Pesterzsébeten is megkezdődött az aláírásgyűjtés a rezsicsökkentés mellett. Két helyen is kitelepültek a kerületi GŐZGÉP-frakció "lelkes" képviselői a Kosutiban. Ennyi magányos és szomorú politikust kitelepülőszett mellett utoljára három éve a Tátra t...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása