HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

A vádaskodók Zugló ellen követtek el merényletet!

2012.05.19. 00:11 varnai

 

E remek címlapcikkel kezdődik a Zuglói Lapok április 26-i száma. A belső oldalon aztán még fél oldalon hívják "félrevezetettnek",  "mindig minden ellen hőbörgőnek", sőt "Zugló kifosztóinak"  a békésen tüntető hozzávetőleg kétezer kerületi lakost, nyugdíjasokat,  adófizetőket.

Az hogy az újság az egyenlő tájékoztatás elvén megkérdezze a tüntetést szervezőket miért szerveztek tüntetést, esetleg szembesítse az állításokat, láthatólag fel sem merült fel a cikket jegyző Papp Dezsőben.

Már a cím is mestermű: "A vádaskodók Zugló ellen követtek el merényletet"  Vádaskodók. Ízleljék kicsit ezt a szót. Az alany egyből megbélyegzése. Olvasták-e  magyar médiában az elmúlt húsz évben?

Bár az állításokat nem sikerült megcáfolni, csak mint a polgármester úr is mondja csupán "visszautasítani".

"Merénylet" Egy demokratikus alapjog a gyülekezés és tüntetés az itt, Zuglóban már merénylet. 

Merénylet a mi nagy bölcs vezérünk ellen, hiszen Zuglót egyből meg is személyesítik: bizánci módra a polgármester  arcképével testesül meg  a kerület.Öntudatlanul ki is mondja:  "Ellenem"... ah, jaj. ...és Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? Hát hol élünk?

A gaz, nemtelen tüntetők meg természetesen arctalanok,  láthatatlanok. "sötétben bujkálók". Reszkessetek!

Hisz bár az önkormányzat fotósa, videósa is végig fotózott, forgatott a helyszínen, kép nem került az újságba, vagy riport a zugloimedia oldalára. Ezért joggal feltételezhető, a tüntetésre kiküldötteknek csak egy dolga volt, hogy dokumentáljanak. Aaz általuk készült felvételeken beazonosíthatóak legyenek a résztvevők. Mint ahogy polgármesterünk  a testületi ülésen néven is nevezett pár résztvevőt. Idejön egy 8. kerületi tüntetni? Hát hogy képzeli?  Merjen ezután bármelyik kerületi közalkalmazott csak tüntetni... majd meglátja. (az, hogy a kormányzati tüntetésre Lengyelországból jöttek az persze nem ciki.

Az 50'es évek propaganda irományainak remek kerületi követőjének Papp Dezső udvari tollnoknak ajánlom épülésül, továbblépésül  :

A stíluson túllépve a tények.

A polgármester úrnak vagy alig van fogalma a kerületben folyó ügyekről, döntésekről, vagy teljesen hülyének nézik a zuglóiakat. Én sajnos az utóbbira tippelek.

"A bölcsei gondozási díj bevezetése még ötlet szinten sem merült fel"  Ejnye, polgármester úr, kileng a poligráf. Hisz minden zuglói bölcsödés szülő saját kezűleg töltötte ki a jövedelem bevallást, amit a bevezetni tervezett díj  előkészítéseként, felmérésként osztottak a bölcsődékben. A tervezett díjról az alpolgármester levelezett a szülők közösségével.

Másik fél oldalon Rozgonyi alpolgármester úr magyarázza, hogy  szakrendelő "összevonásával" mennyi pénz spórolható meg. Sőt a szakrendelőben dolgozó orvosoknak tartott vezetői értekezleten már az átköltözés időpontját 2013 elejét is megnevezi, és az orvosokat a betegek megnyugtatására kéri.

A pazarló, korrupt gazdálkodást, az uram-bátyám világot már nem is próbálják védeni, cáfolni, magyarázni. Nem is lehet, hiszen a 80 milliós megbízási  szerződéseket támadó sajtó helyreigazítási pereket bíróságokon is elvesztették.Marad a vádaskodás. Hogy egy ismerős szót használjak.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása