HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

remittendák a lépcsőházban

2012.01.09. 23:38 varnai

A mi lépcsőházunkban is lerakódott ma egy halom Demokrata és Heti Válasz. (A körzet más házaiból is jelezték, hogy a kerület többi részét érte-e károsodás arról egyelőre még nem érkezett jelentés.)  Mindkét sajtótermék a Karácsony előtti remitenda olcsó elsuvasztása, és egyben ügyes PR fogás. Kérdés ki fizeti a megsemmisítés, MÉH-be hordás helyetti kerületi szétszóratás költségét?

A Demokratában Zuglói közelkép címmel 4  egész oldal szól Zuglóról, azaz a polgármesterről. Mert ha jól számolom a 4 oldalon  8, azaz nyolc Papcsák képet sikerült elhelyezni. (virágültetős-átöltözős, testületi ülésvezetős-hadilobogós, szalagátvágós-avatós, iskolában-ebédlős, véradós, szónoklós-gyertyagyújtós)

A cikkek a Zuglói lapokban megjelent cikkek, ha jól látom szó szerinti másolatai. A Ctrl C Ctrl V, mint a költségvetési koncepció készítésekor is bebizonyosodott, remekül meg már a hivatal legfelsőbb köreiben is : )

Hogy a megjelent anyag PR cikk-e, fizettünk-e érte, nincs jelölve. Mindenesetre rákérdezek.

Külön pikáns az Elszámoltatás című írás. Mint írják, a 15000 ingatlanból mára csak 4000 maradt. Hogy ez a szám hogyan alakult Rátonyi Gábor polgármestersége alatt, arról nincs szó. Én leginkább egy diagramot látnék szívesen, mert elszámoltatni csak pontosan szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes.

"Sok ingatlan ára alatt lett bérbe adva és december 15-ig felmérik, mekkora kár érte az önkormányzatot." Azt jól teszik. Itt van mindjárt a júliusban bérbe adott Városligeti Itató Nyereg, melyet havi  potom 100.000Ft-ért adtak bérbe 18 évre. Önkormányzati értékbecslés nem volt, pedig mint a polgármester mondja, nyár óta tilos az értékbecslés nélküli bérbeadás. "Ő sem gondolta volna, hogy még egy évvel a választások után is csontvázak esnek ki a szekrényből. "  Hát ezen könnyen segíthet, kérje meg a vagyonkezelő élére kinevezett debreceni komát, hogy ne gyűrje be őket oda.

A Heti Válaszban is van zuglói vonatkozás, a hajléktalanos cikk. A cikk írójának sajnos nem sikerült  a hosszú írásban még említenie sem, hogy az Ombudsmani vizsgálat  szabálytalannak és embertelennek találta a kerület intézkedését.

Érdemes elolvasni, amit Stumpf András ír  a közmédiumokban történt hírhamisításokról A Lomnici-csúcs című cikkében. " ... Ilyen módszerekkel, csak egy diktatúra paródiáját lehet prezentálni. Amint az most sikerült is. "  Fejezi be cikkét. Örülök, hogy a jobb oldalon is van, aki még nem vak, sőt hangosan is helyteleníteni mer valamit. Olvasson csak Zuglói Lapokat majd kikerekedik még a szeme, sőt Zuglóba is eljöhetne. Van itt mit nézni. Hogy is írta, egy diktatúra paródiája? Egész találó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr1003532937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása