HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Az oroszok már az önkormányzatban vannak!

2011.10.11. 20:38 varnai

Ez megvan már?

 

http://www.magyarhirlap.hu/belfold/pikans_jatszmak_zugloban.html

 

És hát sikerült egyetlen lendülettel az egész hivatali apparátust, az összes ott dolgozó köztisztviselőt az ellenfelek közé keverni, meggyanúsítani. Lehet, hogy előbb kellett volna belül vizsgálódni?

 

Mondjuk nehéz elképzelni, hogy valaki aláír a polgármester helyett, majd azt reméli nem veszi észre? Éberség, elvtársak, éberség!

 

Félő, esetleg valakit most egy ilyen üggyel akarnak eltávolítani. Esetleg az eddigi aljegyzőre most, hogy megjött az új nincs már szükség. A mór megtette kötelességét.

Lehet, hogy az egész egy nagy köd, mielőtt a rendőrség a Nyereg szerződéskötést vizsgálni kezdi.

 

Ha jól figyelünk az is kiderülhet, hogy az elmúlt évben a polgármester alteregója járkált be a hivatalba, és az összes rossz döntést ő hozta, az összes a kerületnek ártó kinevezés, döntés dokumentumán ennek az alteregónak az aláírása  szerepel.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr263295933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

former 2011.10.12. 01:23:30

Laci,Laci, kicsit büdös a lábnyomod...
Nekem sem szíveltjeim a fenti mágusok, de ugyan mondd már el mit olvasol ki a fentiekből?Honnan tudsz te minderről?
Véletlenül honnan tudsz te minden olyan infórol, ami fideszen belüli?
Csak nem Ferdinandy úr informál? Akivel játszod a színházad, aztán pedig heti egyszer megy az egyeztetés?
Összenő ami összetartozik?.......mindent a cél vezérel vagy néha nézel tükörbe is?

Mágjára érett a jelenlegi brancs, nem kérdés....de neked is osztottak lapot, fotós?

fish14 2011.10.13. 10:13:40

Former elég bunkó a stílusod. A Magyar Hírlapot mindenki olvashatja, nem kell ahhoz egyeztetés. Egyébként honnan szeded, te is ott vagy ezeken az egyeztetéseken? Én nem ismerem Várnait (Te nyilván igen, ha Lacizod)de ő legalább csinált egy blogot. Te mit csinálsz azon kívül, hogy sunyin piszkálsz másokat?

piranya_mama 2011.10.13. 23:04:42

@former: Tudtam, hogy mostanában már olvastam ezt a kifejezést, szintén Várnai László kapcsán, csak a Facebookon: "Éljenek a "lájk - társak"! Összenő, ami összetartozik..." (lejegyezte: Rozgonyi Zoltá alpolgármester, szeptember 13.).

Fabius 2011.10.14. 04:15:19

@piranya_mama:

Rozgonyi saját néven vállalja itt (bloghun) magát:

blog.hu/user/552623

Akkor is, ha éppen elküldi a választókat a picsába.
süti beállítások módosítása