HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

évnyitó, késésssel

2011.09.06. 09:33 varnai

Szeptember 5-re csúszott a Telepes utcai Széchenyi általános iskola évnyitója, ugyanis az önkormányzat által megbízott cég, a HBF kft nem készült el időre a munkálatokkal.

Az önkormányzat a felújítások mértékében sem tartotta a szavát. Tavasszal  az összevonás ellen morgolódó szülőknek azzal tudták "eladni " az összevonást, hogy az összevonást kompenzálja  egy mintegy 200 milliós komoly felújítás, az udvar rendbetétele, az ottani épületek elbontása, és a tető teljes felújítása, teljes festés, mázolás. Szó volt új tornateremről és műfüves pályáról is. Mindezekre Ferdinandy alpolgármester a Szülői Munkaközösségek ülésein többször is ígéretet tett. Mégis, idén, csak mintegy 40 milliós értékű felújítás történt, de most természetesen újra ígéretet tettek a többire. Erős kételyeim vannak ez ügyben, hiszen ha a készülő új közoktatási törvényt nézzük, miszerint az állam átveszi az alapfokú oktatást, az önkormányzat már nyilván nem fog költeni egy ingatlanra, ami kikerül alóla, az államot meg nem kötelezi semmire egy önkormányzati ígéret.

A suliban kicserélték a lámpákat, és volt egy parkettcsiszolás is.  Meghökkenve láttam, hogy csak a tantermek lettek kifestve és csak nyolc ajtót mázoltak le, a folyosók maradtak, ahogy voltak.  Mégis elkéstek.

Nem csoda, a vállalkozó csak július 20-án jelent meg először, miközben az iskola már június közepén bezárt, ráadásul nem is a HBF vonult fel, hanem mindenféle alvállalkozóval dolgoztatott. Más cég festette a 2. és más a 3. emeletet. Megjegyzendő, hasonló panaszok, késés, alvállalkozók bevonása, rossz minőségi, a műszaki ellenőr által visszadobott munka jellemezte a Tihany utcai óvoda vizesblokk felújítását is. Az önkormányzat idén meghívásos gyorsított eljárásban egyetlen cégnek, a HBF kft-nek adta az önkormányzat 1.4 milliárdos felújítási munkáit.

A közösség megtette amit lehetett. A tanárok és a behívott, a munkájukat ingyen napokra felajánló szülők erejüket megfeszítve dolgoztak, hogy kitakarítsanak, felszereljék a fogasokat, táblákat, rendet tegyenek, megtegyék mindazt, ami az önkormányzat dolga lett volna. (  a fotón Kaibinger Gábor szülő,  körzet  LMP-s képviselőjelöltje fogast fúr fel)

Az udvaron még az évnyitón is nagy halomban álltak a lomok, öreg bútorok, a megnövekedett diáksereg láthatóan nem fér el az udvaron.

Az évnyitón Kovács Balázs alpolgármester Klebersberg Kúnóról beszélt. Megjegyzendő, Kúnó nem iskolákat zárt be, hanem iskolákat épített. Pikáns mellékszál, hogy a volt József Attila iskolában, melyet havi 1 millióért, (az értékbecslők havi 2,4 milliója helyett) adtunk a Táncművészeti Stúdiónak bérbe, ott időben, szeptember elsején megtartották  az évnyitót - pedig még el sem dőlt a pályázat...

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr793205945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babuci0211 2011.09.09. 23:13:24

Hát igen, elég érdekes ez a HBF Kft... Talán meg kellene nézni a szerződését, miért is ő kapta a milliárdos megbízásokat? És kikkel dolgoztat? Kik az alvállalkozók és vajon milyen szálak is fűzik ezt a szinte új céget a Vagyonkezelőhöz? Képviselő úr! Hová lettek a Vagyonkezelő igen magas szaktudással, helyismerettel rendelkező munkatársai, műszaki ellenőrei? Kik ülnek a helyükön? Honnan jöttek és mennyiért? Miért kellett eltávolítani az előző érákban dolgozó Zuglóiakat? Talán, mert sokat tudnak???? És Ön szerint összeegyeztethető a Polgármesteri Kabinetben és a Vagyonkezelő vezérigazgatóságán dolgozó Erdős nővérkék munkaköre?? Nagyon sok disznóság zajlik Zuglóban, sajnos a mi kárunkra!!!

varnai 2011.09.10. 10:44:17

A Vagyonkezelőbe belelátni a polgármesteren keresztül lehet, a képviselők neki tehetnek fel kérdéseket... és aztán várhatunk a válaszra.
A Vagyonkezelő és az Eszközkezelő kft nem a hivatal alá tartoznak, a jegyzőnek nincs beleszólása, sőt belelátása sem a működésükbe. (Amúgy meg jegyző sincs már fél éve. ) Mint ahogy a pénzügyi osztálynak sem kap érdemi beszámolókat. Igazi fekete zsák. Sőt mióta létrehozták a Társasház kezelő és a Médiaszolgáltató Kft-t, melyek a Vagyonkezelő és nem az önkormányzat tulajdonában vannak, azok zsákok a zsákban, jellemzően még a Felügyelő Bizottsági tagjaikat sem a képviselő Testület nevezte ki, a cégjegyzékből láttuk a névsorokat.
Megjegyzendő, az igy létrehozott FB helyek, melyeket papcsák közeli képviselők töltenek be, havi szinten kétmillió fölötti kiadást jelentenek az önkormányzatnak.
Az FB természetesen fideszes többségüek. És mivel az igazi ellenzék leginkább az LMP volt az elmúlt évben ezért egyik kft FB-jébe sem engedtek be LMP-st. A Pénzügyi Bizottság napirendjén szerepel az önkormányzati kft-k megvizsgálása, kíváncsi vagyok mire jutnak.
süti beállítások módosítása