HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

pereskednek, veszítenek - az önkormányzat meg fizet

2011.06.08. 09:43 varnai

Tegnap volt a sajtóhelyreigazítási per, amit az önkormányzat indított a HVG Zrt  ellen a részvényeladásról szóló cikk miatt. A keresetet tulajdonképp elutasították.  A bíró szerint a tények logikusan vezettek ezekhez a következtetésekhez, véleményekhez. Egy dolog megállt, a polgármester már valóban nem birtokolt E-star részvényeket, abban a pillanatban amikor az önkori bevásárolt belőlük, mert egy hónappal előtte eladta őket... Mondanom se kell, akkor már javában tervezték, hogy E-star részvényt vesznek. A többi pontban, az igazgatói kinevezés motivációja, a tájékoztatás ügyében a bíró az alperes, a  HVG álláspontját osztotta.
Az önkormányzatnak a perköltség 70%-át kell állnia. Bravó.

Az hogy a dolog zűrös volt alátámasztja, hogy Istók Ede igazgató kisváratva felmondott. Az hogy Papcsák tudott-e az eladásról abban azóta sem vall szint, és még most sem hozták a testület tudomására, hogy jelenleg milyen részvény portfólióval rendelkezünk. Ez ügyben adtam be május 5-én a jegyzőnek kérdéseket, erre nem jött válasz, majd máj 27-én közérdekű kédésekként is feltettem őket. 15 napjuk van válaszolni, utána kipereljük.
 
A Klubrádió elleni  sajtóhelyreigazítási keresetet kb kéthete utasították el. A felperes (Papcsák személyesen ) képviselője is elismerte, hogy 65 millió forint értékben kötöttek megbizási, tanácsadói szerződéseket -ez áfával együtt kb. 80 millió. Az önkormányzat nem igényelhet vissza áfát. A megbízási szerződések ügyében Papcsák a többi újság, a Népszabadság, Népszava ellen indított sajtóhelyreigazítási perekben is veszített.
 
A kötözködésnek, tényfeltárásnak, a wachdog szerepnek van értelme: Dr. Mező jogi tanácsadó a kettős számlázása kapcsán megjelent cikk óta már nem számláz a Vagyonkezelőnek (csak az önkorinak : ( ) havi 500e rel beljebb vagyunk.
 

 

--
 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr432967033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

honeste vivere (törölt) 2011.06.08. 10:33:01

Valamit nem kellene hozzátennie az önkormányzat munkájához. Az eddigiek kevesek. Több munka, kevesebb pofázás!

belga6 2011.06.08. 12:29:22

@honeste vivere: Remélem, nincs fegyvertartási engedélyed, mert akkor elég veszélyes lennél a világra.

honeste vivere (törölt) 2011.06.08. 16:46:09

@belga6:
ű
Mit várhatunk egy LuMPenestől? Csak ennyire tellik?

raszti 2011.06.08. 17:39:57

honeste. volt ugye mszp-szdsz. tudjuk mi történt. de volt ellenzék is. sőt a legnagyobb ellenzéki szerepben a jelenlegi kormányzóerő volt. ha jól végezték volna dolgukat, akkor nincs milyen zűrös ügyről beszélnünk. hibás weinek, de az a volt ellenzék is, akik hagyták, hogy csinálják, hogy azzal lehessen majd ennyi szavazatot szerezni. az ellenzéknek az a kötelessége, amit a blog írója is tesz. értem, hogy te az mszp-lmp párosítástól félsz, amit én sem szeretnék, és ami után hatalmasat csalódnék.

honeste vivere (törölt) 2011.06.08. 19:46:16

@raszti:

S majd a lumpenek megoldják vagy ők is a haverjaikat teszik be a poziciókba?
Úgy tesztek, mintha Ti lennétek a megoldás, főleg Várnaival!

varnai 2011.06.08. 20:55:59

Miért, kedves Honest, még ki teszi be a haverjait a pozíciókba? : )
úgy tünik ez freudi elszólás volt részedről.

A munka kapcsán. Kérlek számold meg a fideszes képviselők egyéni előterjesztéseit, és számold meg az enyémeket. Kérlek közöld írásban, hogy mire jutottál.

at17 2011.06.09. 09:02:52

Nagyszerű sok kicsi, sokra megy...
Bár gyanítom 500 ezer még így is zsebpénz nekik.
De legalább tudják van aki figyel a "részletekre".
Az a legszomorúbb, hogy az előző ciklusban nem születtek ilyen perek csak figyeltek és dörzsölték a kezüket.

OkoskaTo:rp 2011.06.09. 11:14:09

A Csömöri út újraaszfaltozásáról sikerült megtudni valamit? És hogy a Bosnyák téri kocsiszín melletti zebrán miért kellett megőrizni a kockaköveket?

OkoskaTo:rp 2011.06.10. 12:52:32

@honeste vivere: Visszaolvashatsz, egy szóval sem említettem, hogy ennek bármi köze lenne a kerületi vezetéshez, pusztán a kerületben vannak helyileg. Egyébként meg a fővárosi kátyúkért is a narancssárga elvtársaid a felelősek, és nem az LMP.

varnai 2011.06.10. 13:35:05

Kedves Honest, meguntalak.
Ezt a lumpen dumát kifejezetten sértőnek tartom, nem tudom te ki a ... vagy, hol és mennyit dolgozol, de mi LMP-sek elég sokat. Szóval ez sértő.
A másik, hogy már többen többször kértük, hogy az szdsz egyenlő lmp üldözési mániád próbáld tényekkel alátámasztani, vagy próbáld a pszihológusodnál kibeszélni. Ha megvagy vele, szivesen látunk.

honeste vivere (törölt) 2011.06.10. 15:10:37

@varnai:
Nem először áll hadilábon a magyar kifejezésekkel. PSZICHOLÓGIA és nem pszihologia.
Tény! Az SZDSZ tanácsadója volt Karácsony Gergely. Innen világos a dolog! Érti, ugye?
Én is sokat dolgozom, de nem állami pénzen.
Mekkora különbség. Nekem nem az önkormányzat azaz az állam ad pénzt. Egy kis szerénységet, elvtárs, egy kis szerénységet, hogy mi lmp-sek sokat dolgozunk. Más is dolgozik, más is kap pénz de nem sír, főleg nem állam pénzért. Azt hiszem világosan írtam. Világos?
Az útfelújítások miatt illene felvilágosítani az itteni haverjait, mert mint a kivilgítatlan utak......

zuglauer 2011.06.10. 15:50:34

Kedves Honeste, azt gondoltam, lehet értelmesen, érvekkel kommunikálni, de azt látom, hogy ez az ön részéről eddig visszafogottan működött, mivel nem válaszolt.
Most teszek egy újabb próbát, hátha csupán elkerülte a figyelmét a korábbi, kifejezetten önnek szóló, kommentem. A kérdésre persze továbbra is kíváncsian várom a választ:

@honeste vivere: Kedves honest vivere!
Kiemelte Karácsony Gergőt, aki a MEH tanácsadója volt 6 évig, de azt írta, sokan az SZDSZ vezetőinek tanácsadói voltak. Kik azok? Komolyan kíváncsi vagyok, mert én nem tudok erről.

Másrészt, ha már konkrét emberekről van szó, kiemelhetnénk például Elek Istvánt, aki az MDF alapítótagja volt, a Fidesz első kormányzása alkalmával Orbán főtanácsadója, és ő alapította a Heti Választ is. Vagy ugyancsak ki lehet emelni Mile Lajos, parlamenti képviselőt, aki mind a Fidesz, mind az SZDSZ, mind az MDF alapításában részt vett, és 90-ben az MDF képviselője lett. Ha ezt is hozzávesszük az ön által írtakhoz, akkor már kicsit árnyaltabb lesz a kép.

Ezzel csak arra szeretnék rámutatni, hogy azt a véleményem szerint téves módszert alkalmazza az LMP megítélése kapcsán, hogy az előfeltevéséhez keres olyan tényeket, amelyek azt alátámasztani látszanak, a többit sajnos láthatóan nem veszi figyelembe. Azt gondolom, az összes elérhető tény alapján szerencsésebb következtetést levonni, úgy sokkal közelebb juthatunk a valósághoz. Feltételezem, hogy önnek is az a célja, és nem szándékozik sem önmagát, sem másokat félrevezetni.

honeste vivere (törölt) 2011.06.10. 20:40:14

Karácsony Gergely Horn Gábor tanácsadójaként dolgozott. ( utána lehet keresni.egyszerű tény)

zuglauer 2011.06.11. 00:57:58

Úgy látom, túl hosszúra sikerült az előző kommentem, ezért jöjjön csak a kérdés:
"Kiemelte Karácsony Gergőt, aki a MEH tanácsadója volt 6 évig, de azt írta, sokan az SZDSZ vezetőinek tanácsadói voltak. Kik azok?"

Elnézést, ha nem voltam egyértelmű, úgy értettem a kérdést, hogy konkrétan kik azok a többiek Karácsony Gergelyen kívül, akik az LMP-ből korábban az SZDSZ vezetőinek tanácsadói voltak, akikre az ön által írt "sokan" utalt?

Ordnassac 2011.06.11. 13:00:34

@honeste vivere: akkor a Fidesz igazából az MSZP, mert Csintalan Sándor mára már Fidesz-tag? Eléggé blőd állítás, természetesen nem. Ahogy az LMP sem SZDSZ, attól, hogy Karácsony Gergely valaha az SZDSZ tanácsadója volt.

Példa: az SZDSZ mikor szavazta volna meg az egyszerűsített állampolgársági eljárást (közkeletű nevén: kettős állampolgárságot) a határon túliaknak? Ettől függetlenül vannak persze liberális elemek (emberi jogi téren) az LMP-nél, de ezt sosem tagadta.

Nem véletlen, hogy az induktív következtetés (egyes esetekből az általánosra) nem mindig szerencsés megoldás bizonyos dolgok megállapítására.

honeste vivere (törölt) 2011.06.11. 14:39:41

@zuglauer:
Karácsony Gergely miért nem tüntette fel az önéletrajzában Horn Gábor melletti szerepét?
Ja?
Nekem ez épp elég.

zuglauer 2011.06.11. 14:43:06

@honeste vivere: Értem, amit ír, de a kérdésre még mindig nem válaszolt. Kérem tegye meg.

honeste vivere (törölt) 2011.06.11. 19:44:07

@zuglauer: Nekem nem tetszik ez az Ön által felvett kápó szerep. Leírtam, nekem elég K.G. szerepe Horn Gábor mellett, hogy az LMP egészét megértsem. Vannak tetsző lmp képviselők, akik értelmet adnak egy pártnak pl. Schiffer András.
Ám Várnai viselkedése engem nagyon taszít. Fontoskodó, beilleszkedni képtelen ember benyomását kelti és ilyenek az szdszben voltak megtalálhatóak.

zuglauer 2011.06.11. 21:24:58

@honeste vivere: Fordítok: Nem tud Karácsony Gergőn kívül egyetlen olyan LMP-st sem mondani, aki SZDSZ-es politikus tanácsadója volt, mivel ilyen feltehetően nincs is. Ezt viszont nem hajlandó elismerni, ezért nem válaszolt a kérdésemre, hanem igyekezett elkerülni az egyenes választ.

Úgy gondolom, senki nem vitatja, hogy Karácsony Gergely az SZDSZ vezetőjének, Horn Gábornak is dolgozott, mint tanácsadó, de ő csupán egyetlen ember. Más LMP-s politikusok más pártokhoz kötődtek régebben, ahogy azt már korábban is írtam. Ettől még az LMP nem egyenlő sem az SZDSZ-szel, sem bármely másik párttal. Ha egyetlen ember egy volt munkaadója alapján ítél meg egy pártot, akkor nagyon nagyot téved.

Én azt láttam, hogy ez az SZDSZ-ezés tavaly hatásos kampányeleme volt a Jobbiknak, és az volt az oka, hogy az LMP mint új, tiszta párt, konkurencia volt ebben a "piaci szegmensben". Nem állítom, hogy nem féltek attól valóban, hogy újra feltámad az SZDSZ, de hogy valós tények nem támasztották alá, hogy ez az LMP formájában történne, és ennek ellenére hangoztatták ezt, abban biztos vagyok.

Valójában az LMP-t olyan emberek alapították, akiknek elegük lett abból, hogy a két nagy párt egymással harcol, és ez fontosabb nekik, mint az ország sorsa. Főleg különböző civil szervezetek tagjaiból, volt TASZ-osok, Védegyletesek, és korábban politikával aktívan nem foglalkozó emberek indították el a pártot.

Várnai Laciról:
Egy 21 fős képviselő-testületben egyetlen LMP-sként kevés lehetősége van arra, hogy a kerületnek valóban hasznos munkát végezzen.
Ennek egyik módja az, hogy beadványokat készít, eddig két esetben történt ilyen, egyik a helyi épített örökség védelmi rendelet, a másik a 30km-es övezet volt, de biztos, hogy lesz még jóval több is. Rajta kívül eddig tudtommal csak a Jobbik képviselője adott be ellenzékiként beadványt, az egyik a rovásírásos köszöntőtáblákról, a másik pedig egy tér Wass Albert térré átnevezéséről szólt.
Másik feladata egy ellenzéki képviselőnek az "őrkutya" szerep, aki figyeli az önkormányzat tevékenységét, és jelzi, ha szabálytalanságot, jogtalanságot, lenyúlást, stb. lát. Ha pedig ennek a jelzésnek a hatására nem történik változás, akkor a nyilvánossághoz kell fordulnia, mert más eszköze nincs. Ez történt Várnai Laci esetében, azaz véleményem szerint ezzel is a képviselői munkáját végezte.

Ön szerint, ha egy ellenzéki képviselő erősen visszaélés-gyanús dolgot lát és hiába jelzi azt, nincs semmi hatása, sőt, őt kezdik el támadni, amiért szólni mer, maradjon csendben, és hagyja, vagy kövessen el mindent, hogy megakadályozza azt? Melyik esetben szolgálja jobban azoknak az érdekét, akik megválasztották?

honeste vivere (törölt) 2011.06.12. 09:30:02

@zuglauer:
Most Ön Várnai munkáját védeni jött ide? Majd válaszol Várnai ha értelmét látja.
Megkérdezem!
Mi a gondjuk Wass Alberttel? Ismét egy olyan terület, mely felfedezhető volt az szdsz viselkedésében is. Wass Albert irodalmi munkásságát kár lenne vitatni,. magyarságát és az amelletti kiállását sem. Az szdsz ugyanígy 20 éves ámokfutásának középpontjában megtalálható volt Wass Albert.
Most épp Várnai tevékenységénél látható ugyanez.
Vajon miért?
Tudom én a választ és erősődik bennem a hit, mi az oka ennek. De majd Ön megválaszolja.
Aztán majd kitárgyaljuk!

Fabius 2011.06.13. 12:01:51

Jól megetettétek ezt a Honeste trollt. Pedig csak a szintjére lesüllyedve le kellett volna vonni a következtetést:

Ha Pozsgay elvtárs a Fidesz tagja, akkor ők kommunisták. Hoppsz, ha Boros "Besúgólisták ellensége" Péter is köztük van, akkor besúgó kommunisták.

Fabius 2011.06.13. 12:07:25

@honeste vivere:

Arról a Wass Albertről beszélsz, aki a 9. Magyar Királyi Lovasság alhadnagyaként kétszer kapta meg a vaskeresztet, és aki 1944-ben emigrált, na hova?

Úgy van, a náci Németországba. Mert úgy érezte választott hazának pont fasza lesz.

Vele aztán semmi gond nincs.

honeste vivere (törölt) 2011.06.13. 16:40:03

@Fabius:
Imre Kertész annyira utálja a nácikat, akik kiírtották a családját, hogy Németországba vándorolt ki. Ne hülyéskedjél öregem. Gyenge vagy, mint a tavaszi lepkefing!

raszti 2011.06.13. 19:52:45

és múltkor még én kértem elnézést, hogy offoltam. durrogtatjátok a szátokba adott kliséket, miközben azt hiszitek hogy érveltek. ez a fing hámozgatása, sehova nem visz. hány Wass Albert könyvet olvastatok? életrajzot? vagy csak a náci Németország a hívószó? az akkori erdélyi körülményekkel tisztában vagytok? az ő személyes sorsával? esetleg hogy Wass miért nem a "hősi", "felszabadító" vörös hadsereg oldalán harcolt?

varnai 2011.06.13. 21:56:54

Én leginkább azt javasoltam, hogy mielőtt átnevezünk egy közteret, ugyan kérdezzük már meg az ott lakókat, mi is a véleményük. Elvégre is ök laknak ott, értelmes, aktív adófizető állampolgárok ők, nem alattvalók.

Na ezt a kétharmadrahivatkozva negligálták. Majd amikor jöttek a felháborodott lakók aláírásai, akkor maga az ottani fideszes képviselő is a javaslat viszzavonását kezdeményezte - a fentiekre való hivatkozásal. : )

A javaslatom része volt, hogy nézzünk körül, nem lakott-e ott valaki híres ember, akinek akár köze is lehet a környékhez ... és láss csodát ott lakott Nagy László költő.
A magam részéről tereket felújíttatni és nem átnevezni szeretnék.

honeste vivere (törölt) 2011.06.13. 22:06:40

@varnai:
Én a maga helyében szégyelném magam, amikor Wass Albert tér kapcsán kifogásokat tett. Majd a alkóükat is megkérdezzük, meg az LMP tagságát is.
És akkor a választás eredménye mit ér?
Egyszerűen nevetséges és vérlázízó az Ön viselkedése. Tükörbe illene néha nézni! Nem ártana!

varnai 2011.06.13. 22:18:02

Bizony a lakókat meg kell kérdezni. Ön szerint, kedves Honest nem kell? Nos?

Javaslom következő testületin szavazzák le a gravitációt is, - azzal is mindig csak baj van - a kétharmaddal nyilván azt is megtehetik. Egy próbát megér: Papcsák előterjeszti,hogy ezentúl a Nemzeti együttműködés jegyében a gravitációt megszüntetjük, kérdés van, kérdés nincs. Rendeletalkotás következik, én igennel fogok szavazni! És mán nyomják is a gombot az elvtársak.
Aztán majd meglátjuk. Esetleg valamelyik nagyon hűséges tehet egy próbát a negyedikről.

Fabius 2011.06.14. 15:04:58

@raszti:

"-És te vagy itt a korcsmáros? Hát borzlyuk ez vagy falu? Hán?"

Én speciel kettőt olvastam plusz az életrajzot. De ettől még tarthatom középszerű írónak a saját véleményem alapján, és nem kötelező a Wass fétishez tartozni még, ugye?

Ja, meg azt is gondolhatom, hogy a náci Németországba emigrálni önként a háború közepén mindenképpen visszás.

raszti 2011.06.14. 15:58:35

jogod van. persze. szerintem a középszerű, meg a fétis jelzőt is a politika kreálta. kis millió baloldali kritikus papírra vetette ezeket. de érdekes, hogy mindig ez a középszerű, meg a fétis jön elő. teszem, hozzá nekem sem tőle van orgazmusom, de ha kritizáljátok, akkor legalább vmi önálló gondolattal járuljatok hozzá, hogy miért nem szeretitek. abban igazat adok várnainak, hogy a lakók döntsék már el, hogy nevezik azt a helyet, ahol laknak. meg ez a névváltoztatás nekem nem jön be. valódi tettek kellenek.

honeste vivere (törölt) 2011.06.14. 22:47:35

@varnai:
Ott volt a választás, egyes helyeken kettő is. Hogy egyes elmebajos lmp képviselők még mit akarnak kitalálni a szavazás-választás helyett az nevetséges. Aztán hány lakó tiltakozott? 20-30?
Nem ragozom. Wass Albert tér lett, a karaván meg halad tovább!

honeste vivere (törölt) 2011.11.05. 11:15:01

A Zuglói Lapokban olvastam.

Az ITÉLŐTÁBLA jogerős döntése értelmében a következő ügyek nem feleltek meg annak melyet Várnai László is állított, s melyeket a sajtó is nyilvánosságra hozott.

1.Papcsák a rokonságát, hozzátartozóit is vagyoni előnyhöz juttatta.
2. Téves és hamis az az állítás, mely szerint Papcsák olyan részvényekkel rendelkezett, melyből az Eszköz kezelő vásárolt.
3. Hamis és téves az az állítás mely szerint a képviselőknek nincsenek infomrmációi a z Eszköz Kezelő felépítséről, döntéseiről ill. nincs beszámolói kötelezzsége a képviselők felé.
4.Az sem felel meg, hogy debreceni és szabolcsi cégekkle intzéteti Papcsák Zugló ügyeit.
5. Az sem felel meg a valóságnak, hpgy Papcsák rokonai és családtagjai Zugló Önkormányzatával szerződésben ill. alkalmazásban lenne.

Kedves Várnai László!

Ideje lenne elnézést kérnie a sorozatos valótlanság állitásai miatt!.

zuglauer 2011.11.05. 14:57:38

Akkor ide is:
Lukra futott kedves Honste. Azt nem feltételezem hogy szándékosan csúsztatna, miért is tenné.
Megmutatná, hogy konkrétan a felsorolt dolgokat hol írta Várnai?

Itt már írja is, hogy a zuglói lapokból ollózta ki, ott pedig nem véletlenül nem szerepel Várnai neve. Konkrétan a fentieket ugyanis a HVG és a Népszabadság írta, hozzáírva olyat is, amit Várnai nem írt.
Gondolja, ha van egy lehetőség negatív hangnemben leírni a Zuglói Lapokban Várnai nevét, akkor azt kihagynák? :)

honeste vivere (törölt) 2011.11.05. 16:06:47

@zuglauer:

Kevesen vaannak de nagyon hangosak! Egy kis önkritika jobb lenne! Várnainak is és magának is, aranyos akárki!

zuglauer 2011.11.05. 16:29:02

@honeste vivere: Ha nincs érv, jön a vitapartner személyének kritizálása? :) Gratulálok.

babuci0211 2011.11.05. 16:34:53

@honeste vivere: Tévedésben van kedves honeste vivere! Nem vagyunk kevesen - már! Egyébként nem ártana a helyesírásán javítani. Csak nem Ön is??? Talán a mesés Szabolcsból, vagy a Hajdúságból érkezett Fővárosunkba osztani az észt?

honeste vivere (törölt) 2011.11.05. 17:23:06

@babuci0211:

Tényleg kevesen vannak. A helyesírásra meg emlékeztesse Várnai elvtársát, elég csak ezt ablogot elolvasni. Csak nem egy szdsz stílust felvevő, egykori szdsz szavazó veszett el Önben?

honeste vivere (törölt) 2011.11.05. 17:26:38

@babuci0211:

Teljesen jogos! Persze az un. tanácsadók is Debrecenből, Nyíregyházáról és azok icike-picike falvaiból, tanyáiról jöttek. Sógorok-komák, tanyaszomszédok stb. Baromira értenek egy fővárosi kerület közigazgatásához!!! Sőt, ezek miatt kellett kirúgdalni a szakembereket, kellett a hely. És azért arra is kiváncsi vagyok, hol laknak, ki fizeti a budapesti lakásuk bérét, vagy ingáznak naponta 600 km-t...? Igaz, mondjuk a tanácsadói tiszteletdíjból talán fussa albérletre. Vagy?

Ezzel is mellélőttél! Kb. ennyire vagy tisztességes és hiteles, mint amit a fenti írásodban közöltél.

varnai 2011.11.06. 10:12:58

Kedves Honest, olvastam.
1.Senki nem állította, az újságcikk sem, hogy a polgármesterünk rokonai dolgoznak. A cikk cime úgy szólt Rokonok kapnak megbízási szerződéseket. Értve ez alatt Rátonyi Flóra papáját, Gyügyei képviselő nevelt lányát, és most már feleségét is, és Fedinandy alpolgármester testvérét. (azzal együtt, hogy tudom, ő már akkor ezt a munkakört csinálta, amikor Weinek volt a polgármester)
2. Kétségkívül a polgármesterünk kb. egy hónappal előtte eladta a E-STAR részvényeit...
3. Hát kb fél éve, hogy Imtre Gergely kért egy beszámolót az Eszközkezelő részvény pakettjéről, felépítéséről, máig nem kapta meg. Nem hinném ,hogy bárki látta már a szervezeti ábrát.
Ha megnéznéd a sajtópereket, - én többön részt vettem - akkor látnád, hogy azokat lényegében elveszíti a polgármester. Apró szavakba kötnek bele. Pl. abban a pillanatban amikor a cikk megjelent már nem volt párhuzamos szerződése Dr. Mezőnek, de az előtte lévő fél évben igen. Vagy hogy az önkormányzat többségében nem debreceni cégekkel köt szerződést. Kétségkívül, hisz az önkori sok száz céggel áll szerződésben. De az elmondható, hogy meglepően sok debreceni ember, cég kappott megbízást mostanában. És hasonlóak. Majd kiteszek pár sajtóper ítéletet, és akkor látni fogod, hogy hamisan állítják, hogy nyertek.

honeste vivere (törölt) 2011.11.06. 15:57:16

@varnai:
Nálam nem jön be az a stílusm amit képvisel. Nem én ahnem Ön kereste a nyilvánosságot a visszaélések kapcsán. Nem tudom, miért baj ha valaki pl a polgármester olyan emberekkel IS dolgoztat, aki nem budapestiek? Olvassa el, ebben a bejegyzésben az Önnel szimpatizálók hozzászólásait, Ez lenne az az lmp stílus, mely a vidéki embereket suttyózza. Tipikus szdsz-es viselkedés. De nem érdekel. Én elmondom, leírom a véleményem, Ön meg reagál.

piranya_mama 2011.11.06. 22:18:48

@honeste vivere: "a vidéki embereket suttyózza", isten őrizz!!! Valamit nagyon tudnak, ha ők a legalkalmasabbak! Valószínűleg még korábban bizonyítottak, jók a referenciáik...az összes többi összeesküvés elmélet.

piranya_mama 2011.11.06. 22:57:57

@honeste vivere: ügyetlen vagyok, ez lemaradt:

www.vagy.hu/tartalom/cikk/773_debreceni_sikeremberek_zugloban

Mazsu Gergő olyan ügyes, hogy napi szinten ügyvezet Debrecenben és vezérigazgat Zuglóban! Persze, ezt csak a debreceni kis- és mikrovállakozások, és a zuglói közintézmények tudhatják igazán (tudod: bölcsi, ovi, iskola). Na, meg a főnökei, ja, hogy mindkét helyen Papcsák Ferenc a főnöke?!
Nos, ez meg egy másik vélemény!

varnai 2011.11.14. 23:25:42

honest, ha nem sértegetsz másokat, akkor nem moderállak ki : )

honeste vivere (törölt) 2011.11.25. 17:02:50

@varnai:

Ahogy láttam a Zöld Zugló videót,a Bíróság előtt majd bizonyíthatja állításait Várnai. Ha meg nem képes erre, akkor majd fizet rágalmazásért.

OkoskaTo:rp 2011.11.29. 22:25:15

@varnai: Kár lenne érte, jót szórakozunk rajta. És a kedves narancssárga képviselő úr addig sem okoz nagyobb kárt a kerületnek, amíg itt fröcsögi ki magából a frusztrációt.
süti beállítások módosítása